Şimdi Ara

Satacağınız Aracın Ağır Bakımlarını Yaptırır mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ocak ayında babama araba aldık. Bakımları yapıları 10 gün olmamıştı. Yetkili servis faturası vardı bakımda yapılan işlemlerle ilgili.
    Ben de geçtiğimiz yaz satmadan önce tüm filtreleri ve yağını değiştirip bir ay kadar binmiştim. Eğer yapılması gereken başka bakımı olsaydı onları da yapardım. Ama sahibindende yazan tüm bakımları yapılmıştır yazmalarına inanmıyorum😀

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yaptırmam alacağım aracın da yapılmamış olmasını tercih ederim.
    çünkü aracı gözünden çıkarmış adam kendi kullanmayacağı için özenli davranmaya bilir.

ilanda görünce bende şüphe yaratmaz ama yinede bakacak ustaya konuyu belirtirim.
    ilgili bakımların yapıldığı bölgelerden kaynaklanan kronik bir sorun varsa iyice baksınlar diye.
  • Yaptırmam,

ilk aracımı satarken de yaptırmadan sattım(triger zinciri). Satarken de söyledim böyle böyle bende değişmedi, eski sahibine alırken de sormadım diye. Bilen bunu bilerek aldı. İster orjinal parça kullanır, ister servise götürür, ister yan sanayi parça kullanır.

Ama mesela ufak tefek eksikleri mutlaka yaptırırım. Depo kapağı çalışmama, sis farı ampülü değişimi, vb yaptırdım hepsini ama ağır bakımlarını yaptırmadığımı söyledim.
  • en son sattigim arabaya 800 lira harcamistim satmadan, hep ayni ozel servise gidiyordum kitapciginda bütün bakımları yazıyordu, alanın kafasi rahat olur mu o degismis mi bu degismi mi diye.
  • Normal bakımını bile yaptırmadık fiyatdan düşeriz sen yaptırırsın dedik...
    Agır bakım yaptırdım diyen %90 yalan söyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YALAN
    Agir bakimini yaptırdım diyenlere fatura belge sorun 100 kişiden 5 tanesi kanitlayamaz!

• Arabayı satıcam diye deposundaki benzini hesap eden adamlar var bu forumda.

Ben yaptırırım, satmayı düşünüyorsam bile yaptırırım. Ha atıyorum ağır bakıma 2 bin kilometre kaldı ve satıcam, o zaman yaptırmam. Yaptırdığımı da söylemem. Fiyatı da ona göre bir tık düşük yazabilirim.

Ama satma niyetim var ama biniyorum da, o zaman yaptırırım. Göğsümü gere gere de satarım.
  • 1 ay önce 2018 model egea aldık araç 11.100km idi. Aldığımız kişi aracı 2019 ocakta almış 2020 ocaktada ilk bakımını yaptırmış. Garantili araç olduğu için yetkili servis faturalarını falan biz demeden kendisi göstermişti. Ben de satacak olsam bakımı geldiyse yaptırıp satarım. Araç al sat olayında insan kazanma taraftarıyım.

• Satacağım zaman takarım diye depoda bitik lastik bekleten bir milletiz ne yazık ki..Ağır bakımımız da buna benzer
  • Yaptırdım hatta üstüne sıfır lastik aldım. 2 ay bindim sonra sıkıldığımı hissettim aracımı satılığa çıkardım. İçim rahat teslim ettim tek kuruş masrafı yoktu en az 15 bin km. Yerine aldığım araba bakımsız çıktı daha bismillah 2500 masrafla başladık. Yine olsa yine yaptırırdım, küçük hesaplar yapmaya gerek yok. Konuda görüldüğü gibi kimisi bakımı gelince aracı satar, ama alacağı arabayı bakımlı ister. Bakımsızsa da fiyattan düşürmeye çalışır. Ülkede kendini akıllı sanan çok
  • Konu ağır ama birçok kişi periyodik bakım olarak algılamış.Bahsedilen triger zinciri,baskı balata,fren diskleri gibi 100bin km civarı yaptırılan bakımlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Konu ağır ama birçok kişi periyodik bakım olarak algılamış.Bahsedilen triger zinciri,baskı balata,fren diskleri gibi 100bin km civarı yaptırılan bakımlar
    konuya ağır bakım diye girdim. periypdik değişen sarf malzemeler ağır bakım olmuş.

triger seti ( kayış) aşınan kauçuk parça ve rulmanlı gergi mecbur değişecek.

disk-balata da zamanla değişmesi gerekir.

ağır bakım denince:

ön arka-takım rot kolları ve bilyaları.

turbo- enjektör tamiri

üst kapak conta değişimi

radyatör ve hortumların değişimi vs

bu piyasada bakımlı denilen araç denince balata ve triger değişmiş anlayacağız demek ki. aman dikkat.
  • Normal bakım zamanı gelince yaptırılır satışa denk gelirse kısmet.
    Ağırbakım yaptırıp satan çok azdır hele hele galerici ise imkansız gibi bişey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kadar aldığım bütün 2.el arabaların sözde bakımları yapıldı dendi ama daha ilk haftadan 2.000 lira masraf çıkarttı.
    Bu yüzden kimse kimseyi kandırmasın.
    İnsan bakımını yaptırdığı arabaya kendi biner neden hemen satsın ki?

• Etik olan masrafsız araç satmaktır ben simdiye kadar 3 araç sattım 3 nünde bakımları tamdı alacak kisi sadece 10 bin km sonra yagini suyunu deistirecek sekilde yakıtını koyup gidecek aksi halde masrafı gizlemek hoş bir durum deil birde bakımlı araç daha hızlı satılıyor alan adamin kafası rahat oluyor ancak satacak kisi bakimini yaptıysa bunu kanıtlamalı fatura ile ben hep bakim kagitlarini saklarim bu yüzden.

• Bu yaz satmayı düşündüğüm halde 1 ay önce 4 lastiğe 3000 liradan fazla verip bakımınıda garantisi bitmesine rağmen yetkili serviste yaptırdım. Bende arkandan küfür ettirtme gibi bir kavram var.
    Satıcıyla telefonda konuştuğunda bile nasıl biri olduğunu az çok anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

konuya ağır bakım diye girdim. periypdik değişen sarf malzemeler ağır bakım olmuş.

triger seti ( kayış) aşınan kauçuk parça ve rulmanlı gergi mecbur değişecek.

disk-balata da zamanla değişmesi gerekir.

ağır bakım denince:

ön arka-takım rot kolları ve bilyaları.

turbo- enjektör tamiri

üst kapak conta değişimi

radyatör ve hortumların değişimi vs

bu piyasada bakımlı denilen araç denince balata ve triger değişmiş anlayacağız demek ki. aman dikkat.

Alıntıları Göster
    Hocam asıl ağır bakımın olmazsa olmazları Segman atma ve rektefiyeyi unutmuşsun.
    https://otoekspertest.com/periyodik-ve-agir-bakimda-aracinizda-neler-yapilmali/
    Ağır Bakımda ;
    1- Araç komple elle gözle kontrol edilir varsa bi aksaklık onarılır. ( Far ayarı, yanmayan lambalar, silecekler, rot ayarı vs.)

2- Fren balataları kontrol edilir, gerekirse değişir

3- Periyodik bakımda yapılan tüm işlemler ağır bakımda da yapılır.

4- Süspansiyon sistemi kontrol edilir, bozulmuş, özelliğini kaybetmiş parçalar değişir. (Amörtisör, z rot vs. )

5- Debriyaj seti kontrol edilir gerekiyorsa değişir

6- Yağ sızıntısı var mı yok mu kontrol edilir varsa conta, keçe lastik gibi parçalar değişir.

7- Şanzıman yağı değişir

8- Triger kayışı set olarak değişir. ( Km veya yıl olarak ömrü dolmuşsa )

• Ne kadar ağırlıktan bahsediyoruz? 5kg? 10kg?
  • Babamdan arabayı alırken (ki zaten kendim kullanıyordum ve servise kendim götürüyordum)
    -Triger seti değişimi
    -filtre ve sıvıların değişimi
    -Fren balatalarının değişimi
    -Ön fren disklerinin değişimi, yeni takılan balata ses yaptığı için balatalar 1 ay sonra bir kez daha değişti.
    Bütün bunları değiştirtip kendi kullandığım arabayı babamdan öyle aldım (parasız)

Sonradan debriyaj bilyesi kırıldı yani baskı balta da değişti onu da babam ödedi

Adamsın be baba, adam= baba; baba= adam.

Yetkili servis faturası olmadıktan sonra ağır bakıma, faturasına falan çok itibar etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 31 Mart 2020; 22:9:54 >
  • Yıl 2012 mi ne tam hatırlamıyorum. Arkadaşın pejo 307 si vardı. Arabanın bir çok kayışı falan değişmişti. 4 tane lastik alfık sıfır. Depoyu gırtlağına kadar doldurduk. Petrolden çıkıp bşr arkadaşın yanına uğradık. Arkadaşlar kendi arasında anlaştı sattık arabayı. Bazen denk gelebiliyor. Ama yemkinli olmak lazım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.