Şimdi Ara

SATA ile İDE arasındaki fark (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sadece arabirim daha hızlı. PATA ile SATA harddisklerin arasında okuma yazma performansları aynıdır. SATA harddiskler yeni olduğu için hızlılarmış gibi gelebilir fakat yeni PATA harddiskler de hızlıdır.

Fakat ayrıca orta seviye SATA anakartlarda bile RAID olması bir avantajdır. RAID ile yakalanan performans artışı inanılmazdır (markadan marka değişmekle birlikte)
  • benim 120 cb lik harddisk yetmiyor pazartesi günü yeni bir tane almayı düşünüyorum 200 cigabaytlık falan.

ama satamı uyar ide mi bilmiyorum...?

benim bilgsyrı 29 temmuz 2004 te aldım:

cpu p4 intel 2.8 ghz 800 mhz box 1 mb
    mb intel i865pe 800 mhz 400 ddr rl
    ram 512mb 400 mhz ddram kıngston
    vga 128 mb winfast a360 le td fx-5
    hd 120 gb seagate 7200 8mb cache ............... bu değişecek
    kb a4 tech kb-8 multımedya

vs vs .......

şimdi buna ne uyar..?
    1- ıde mi sata mı .... ayrıca 200 cb lik hangi harddisk daha iyidir.
    2- eski harddisk kaç para eder
    3- sizin değişmesi gerek dediğiniz başka bir parça var mı
  • Yeni Serial Ata Teknolojileri
    Yeni nesil SATA sabit diskler
    Geçen seneye kadar çoğumuzun bilmediği, ancak günümüzde yavaş yavaş IDE disklerin yerini alan bu yeni arabirime henüz tam olarak alışamadan Seagate firması NCQ (Native Command Queing) serisi yeni sabit disklerini piyasaya sürdüğünü açıkladı. Peki nedir NCQ ?
    Çok kısaca ve basit olarak anlatmak gerekirse normal bir sabit disk, ide/sata kontrol çipi tarafından verilen okuma emrini yerine getirmek üzere disk tabakasının üzerindeki verinin yazıldığı yere gider ve veriyi okur. Buraya kadar herşey normal, ancak normal bir uygulama çalışırken dahi bir disk kafası bu işlemci binlerce kez tekrarlar. NCQ serisindeki disk kafaları ise aynı işlemi, verilerin, disk üzerindeki yerlerine göre yapıyorlar. Yani yakın olan bilgiyi okuduktan sonra, ona en yakın diğer bilgiyi okuyarak işleme devam ediyorlar. Bu sayede okuma hızında ortalama %15-20 civarı bir performans artışından söz edilmekte.

Kullanım yerine göre avantajı
    Yeni sistem diğer sata disklere oranla %20 hız artışı sağladığından yüksek performanslı oyun bilgisayarlarından, giriş seviyesi sunuculara, iş istasyonlarından, ağ üzerinde veri depolamaya kadar her alanda ucuz bir alternatif olmaya aday.

Uygun raid konfigrasyonları ile daha yüksek performans
    Bildiğiniz gibi şu anda hemen hemen tüm anakartların üzerinde standart olarak gelen 2 adet SATA portu bulunmakta. Yine çoğunun raid 0 ve 1 yapma yetenekleri var. Bu raid seviyeleri benim için yeterli, sistemim için en iyi performansı alırım diyorsanız problem yok. Ancak hem daha hızlı ve daha güvenli olsun, hem bu yeni teknolojiden yararlanayım diyorsanız HighPoint firmasının ürettiği Roket Raid kartlarından satın alabilirsiniz. 4 ve 8 kanallı 2 farklı modeli bulunan bu kartlar ile Raid 5 dahil tüm raid konfigrasyonlarını yapabilirsiniz. Üstelik Macintosh dahil her işletim sisteminde çalışmakta.

Önümüzdeki yıllarda Sata disklerden daha çok söz edeceğiz gibi gözüküyor. İntel'in yeni nesil anakartlarında sadece 1 adet IDE bağlantı yuvasının bulunması, buna karşılık 8 adet SATA yuvaya yer verilmesi bunun en güzel örneği. Yakında Sata üzerinden bağlanan optik cihazlar pazarda daha yaygın olarak satılacak. USB ve Firewire den 3 kat daha hızlı olan bu arabirimin harici çözümlerini de Addonics markası altında ülkemizde görmeye başladık. Bakalım Maxtor, Samsung, Western Dijital gibi firmalar Seagate'in öncülüğünü yaptığı bu teknolojiye nasıl bir cevap verecek?

kaynak:http://www.penta.com.tr/articles/detail/detail1.asp?id=174

• Seagate sata larda Ncq özelliği var ncq uyumlu boarda takınca 10000rpm hızında calısıyomus
  • İde 133mb/s sata 150mb/s arada 17mb/s fark var sadece.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.