Şimdi Ara

SATA-IDE Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Benim eski bir sistemim var, PIII serisinden demem yeterli olur sanırım :) Bu aralar yüksek kapasiteli sabit disk almayı düşünüyorum, ama bir sonraki bilgisayarım için SATA almak istiyorum, anakartım IDE destekli. Bunu halletmenin bir yöntemi var mı? Yüksek kapasiteli IDE bulmak zor, ayrıca ilersi için mantıksız olacak. Ama anakartım SATA destekli değil ve ciddi bir ikilemdeyim, USB1.1 portuyla harici sabit disk kullanmak mantıksız geliyor. Ama bundan başka yol yok gibi...
    Yardımlarınızı bekliyorum :)

• arkadaşım ata deslemiyorsa bence sistemini değiştir neden dersen yaparsında satayı ide dönüştürücüler var pcı dan veya normal tam bilmiyorum piyasada satılıyor yaklaşık fiyatı sanırsam 35 ile 50 ytl arası bana kalırsa değmez gibi me geliyo ama sen bilirsin buşekilde halledersin ama sannediyorum oo sata hdd tam performan alamasın ii düşün ona göre karar ver derim
  • hmm,
    keşke deneyimli birilerini bulabilsem de performansını öğrenebilsem yaf iyice kafam karıştı :(
    sistemi değiştirmeyi düşünmememin sebebi 10 gün içinde evden ayrılıcam, burayı download amaçlı kullanmayı düşünüyorum ve bu yüzden de sistemi yenilememin bi anlamı yok
    neyse bakalım biraz daha araştırıcaz artık...
  • Sata kart ile kullanabilirsin ama performansı IDE performansına yakın olacaktır.Kaç gb lık hdd düşünüyorsun?
  • 250Gb SAMSUNG'lar 77,5$+kdv

www.inventus.com.tr de bakabilirsin
  • Sata ile IDE nin fperformans farkı yok zaten. Sata Disk alıp dönüştürücü ile kullanmak mantıklı. Yeni anakartlarda IDE yuvaları azalıyor zaten
  • KillForYou!;
    almışken 150-250 düşünüyorum.

Hirotaro,
    Teşekkürler, şu anda bağlantım çok yavaş inceleyeceğim en kısa zamanda ama anladığım kadarıyla verdiğin SATA.

fortuneller,
    SATA-IDE farkını tam olarak bilmiyorum, merak ettiğim kısım SATA dönüştürücü ile kullanırken IDE kadar bile olsa performans alıp alamayacağımdı :) KillForYou! da bu soruya yanıt verdi sağolsun.

Şöyle bi baktım da 40ytlden başlıyo GG'de çeviriciler...
    Baya masraf olacak gibi :)
    Teşekkürler tüm yanıtlar için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende imzamdaki PC ye SATA takamıyorum haliyle, ama acil kapasite artışına ihtiyacım var, bi tane external sata kutu alıp 250GB Sata almak istiyorum, diski yeni sistemimde de kullanabileceğim böylece
    3'5 sata (usb den) kutular 50-60$+kdv
    250GB SATA HDD ise 80-85$+kdv civarı
    Tuzlu ama en azından hepsini gelecekte kullanabileceğim
  • robotech,
    eğer ki USB 2.0 portum olsa beklemeden senin yaptığın gibi yapardım
  • Emin değilim ama usb üzerinden dönüştürücülerle performans çok düşer gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.