Şimdi Ara

SATA HDD leri Ghost ile Klonlayamıyorum !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: safakhan

@ahmypc

Peki sata hdd ne ghost atmadan önce sata hdd nin ilk bölümünü aktif leştiriyormusun?

Evet dediğin gibi benim de aklıma geldi ve aktifleştirdim ama olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hetfield

quote:

@ahmypc

Peki sata hdd ne ghost atmadan önce sata hdd nin ilk bölümünü aktif leştiriyormusun?

ilk bölümü derken neyi kastettin?

--

Mesela c veya d şeklinde 2 ye böldün.

ilk bölümü aktifleştir dersen direk hdd ordan okur.

Bilgisayarıma sağ tuş özellikler Yönete tıkla. ordan disk yönetiminden bulabilirsiniz.
  • @ahmypc

bence senin ghost sorunun xp den kaynaklanıyor.

Xp hdd değişince açmayabilir.
  • Aslında ben kullandığım partition macig e de fazla güvenmiyorum. En iyisi eski yöntemlerle fdiskle bölümlendirme yapmalı.
    Ayrıca sata hdd nin başlangıcındaki 7.6 mb lık kullanılmayan bi alan var. Onun ne olduğunu bilen var mı? Acaba bu bölüm açılışı etkiliyor olabilir mi? Sanırım fdisk yaparsam o bölümüde hddye katarım.
  • quote:

@ahmypc

bence senin ghost sorunun xp den kaynaklanıyor.

Xp hdd değişince açmayabilir.

Olabilirde bilgisayarcılar hep bu işi yapıyor. Aldıkları imajları farklı hddlere atıp sistem satıyorlar.
  • Sanırım o 8 mb bölümü şu yüzden atıyor.

Disk yüzeyi biliyorsunuz daire. Ve dairesel malzemelerin dış hızı iç dönme hızından fazladır.

Ve normalde disk bölümlemede içten dışa ayarlanır. Fakat xp dıştan içe bölüyor ve ilk bölüme yani iç bölümün başlangıcına 8 mb lık bir bölüm açıyor.

Ama içten dışa açsaydı sektorleri 8 mb yer bırakmicaktı.

Hız için yapılıyor sanırım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hetfield

quote:

@ahmypc

ilk bölümü derken neyi kastettin?

--

Mesela c veya d şeklinde 2 ye böldün.

ilk bölümü aktifleştir dersen direk hdd ordan okur.

Bilgisayarıma sağ tuş özellikler Yönete tıkla. ordan disk yönetiminden bulabilirsiniz.

hee sen onumu kasttettin bende başka bişe sanmıştım

bu arda hocam senin hdd markaları aynı ama anakartlar da aynı mı? meselela via chipsetli boardla yapılan image yada clonlama sis chip setli bi sistemde çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hetfield -- 18 Ocak 2006 2:18:37 >

• Belli olmuyor. Via da sis dede nforce dada inteldede çalışır sistem.

Ama en önemli olay HDD dir.

Birde WPA belası var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemic -- 18 Ocak 2006 2:22:51 >
  • quote:

Belli olmuyor. Via da sis dede nforce dada inteldede çalışır sistem.

Ama en önemli olay HHD dir.

Birde WPA belası var...

walla hocam bana denk gelmedi diyeyim o zmaan. yani cafemde 15 tane makina var. içlerinde aynı anakart olanı da var farklı anakartlarda var. anakartlar farklı olunca olmadı bende.
  • Arkadaşlar sadece HDD yi değiştirdim sistem aynı. Zaten önceki tecrübelerimden anakart değiştirince sistemin açılmadığını biliyorum. Ama şimdi windowsa hiç geçmiyor. Sap gibi boot failure hatası veriyor. Her türlü konfigürasyonu denedim sadece satayı taktım, Satayla ideyi taktım. İdeyle başlattım satayı görüyor ama satayı master yapınca açılmıyor eleman.
    Neyse şimdi uzaktayım bilgisayarımdan eve gidince ilk işim temizinden bi fdisk yapmak bakalım çare olacak mı. Yardımcı olmak için sarfettiğiniz çaba nedeniyle teşekkürler safakhan , hetfield
  • Aynı sorun yukarıda yazdığım gibi bendede vardı.Ben sorunu klonlamyı istediğim yeni hddye format atmadan raw olarak kurduğumda sorun halloldu. Yani iletim sistemi yükleme hatası "operating system failure" yok artık.

Senikide benzer bi sorun gibi gözüküyor. Hem sata hemde ide desteği olan bi anakartla iki Hdd master slave çalışırmı bilmiyorum ama çalışırsa Bence klonlanmasını istediğin HDD yi raw olarak ghostla bi orginal hdd den klonlamayı dene.

Yada ağdan aynı 2 sistemi ghostla da birbirine klonlayablirsin. Ama biraz karışık. Denemek istersen elimdeki tutorial ı gönderiririm. yada ghost2003 yüklersen onun içinde bulabilirsin. Bu tutorial görsel bi şekilde nasıl ağdan klonlama yapacağını anlatıyor
  • Arkadaşlar bende sata2 hdd var aynı sorunu yaşıyorum acronis true image kurdum imaj aldım , geri yüklemeye kaldıgımda: boot ediyo açılıyo recovery diyom açılan pencerede next dedim harddiski görmüyor .

hangi imaj programını nasıl kullanmalıyım?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.