Arkadaşlar benim eski bir makinem var ( şimdilik ) yeni Bilgisayara alacağım için bu PC değerlendirmek istiyorum Şuanda yeni oluşturmaya başladığım bir Film ve Dizi arşivim var fakat makinamda bulunan HDD 80 lik olduğu için son derece yetersiz bir HDD alanı bulunuyor. bende bu işi çözmek adına yüksek kapasiteli bir HDD almaya karar verdim fakat bir sorun var benim anakartımda sata2 yok sata var acaba bu sata 2 Hdd i sata girişli anakartımda kullanabilirmiyim . Bazı dökümanalrda jumper ayarı ile kullanılacığı yazmış ama bu doğrumudur değilmidir bir fiktim yok birde bana bu bilgiler ışığında bir HDD önerirseniz mutlu olurum aradığım kriter yüksek depolama alanı (çünkü 1 tane Hd film yaklaşık 1 gb yer kaplıyor ) 640 veya 750 lik olursa iyi olur bunların ışığında tavisyelerinizi bekliyorum...
Yukarı
Kullanılır. Dediğin gibi HDD lerin üzerinde jumper ayarı var. Oradan HDD yi SATA olarak çalışacak şekilde ayarlayabilirsin.
jumper fabrika çıkışı 1.5 GB/s ye ayarlıdır çıkarmazsan jumperı çalışır zaten üzerinde jumper ı nasıl ayarlayacağının da şeması vardır.
Tüm cevaplar için teşekkürler
Diskin SATA gibi çalışır. Yani SATA2 verimi alamazsın sadece.