Arkadaşlar 5800 kullanıyorum her gün okula gidiş dönüş toplam 3 saatim yolda geçiyor o sırada mp3 dinliyorum ve 1 saatinde de msn ve forumda takılıyorum, okulda da ders aralarında wireless ile internete giriyorum, ve çok görüşme yapıp mesaj atıyorum kısaca dolu dolu bir gün kullanıyorum telefonu gece bu saatlerde 2 diş düşüyor,
şarj etmezsem ertesi gün götürmüyor, 2 diş düşmüş iken şarj a takıyorum ve batarya doldu uyarısını verdiği an kabloyu çekiyorum bunun telefona bi zararı varmıdır ?
Yeni nesil bataryalarda hiçbir sorun olmaz.
için rahat olsun,sorun olmaz dostum.
sorun olur dostum bataryanın ömrünü azaltıyorsun tam boşaltıp tam dolduracaksın bu sayede en iyi performansı alırsın
Lithium pillerde tam boşaldıktan sonra şarj etmek pilin ömrünü kısaltır. Telefon full şarj edıldıkten sonra yeni nesil telefonların birçoğu artık zaten şarjı kendisi kesiyor, fişten çıkarmasanız da. Lithium pillerde ilk telefon alındığı zaman 12, 16 saat gibi şarjda bekletme olayları da çok çok yanlış, asla bekletmeyin! Telefonu ilk şarjında bile sadece full dolana kadar şarj edin, sonra çıkartın. Ve ömrünün uzun olmasını ve tam performans vermesini istiyorsanız kesinlikle tam boşalmasını beklemeyin pilin, %10-15 civarındayken şarja takmak Lithium pillerde en uygunudur (yani nokia için örnek vermek gerekirse seviye 1 diş olduğu zaman, pil seviyesi düşük uyarıları vermesine yakın şarja takın) Ayrıca şarj orta seviyelerdeyken "Dur birazdaha şarj edeyim de bugün dışarda beni idare etsin" deyipte şarja takmaktan kaçının, bunu ben de yapıyorum bazen zor durumlarda lakin bu da sakıncalı. Lithium piller sıcaklık seviyelerine de çok hassasiyet gösterir; güneşin altında telefonunuzu bırakmamaya çalışın özellikle... Eğer çok daha detaylı bilgi vs. isterseniz google da bazı yabancı üniversitelerin ya da üretici firmaların detaylı kaynaklarını bulabilirsiniz...
usta ama açıklayan arkadaş pil şarjı 2 3 diş varken takmayın bu da sakıncalı diyor
Ben telefonumu hep şarj bitiyor uyarısını aldıktan sonra şarj ediyorum.şu ana kadar bütün cihazlarımı bu şekilde kullandım ve memnun kaldım. Bence önemli olan sıfır telefonun ilk 5-6 şarjının tam doldur-boşalt olarak yapılması.Bundan sonra zaten pil tam performansına ulaşıyor ve şarja ne zaman takılması gerektiği önemsiz oluyor.Zaten kullanma kılavuzunda telefonunuzu yüzlerce kez şarj edebileceğiniz yazıyor.Bunun için herhangi bir tavsiye de bulunmuyor.Yani istediğim zaman da şarja takabilirim,şarj bitiyor uyarısını aldığım zamanda.Ben ikincisini tercih ediyorum.
Lithium pilllerin şu kadar şarj edilebilir diye bir sınırlandırması yoktur zaten. Üretildiği tarihten itibaren eskimeye başlarlar, kullanılmış olsun ya da olmasın. Kaç defa şarj ettiğiniz değil, pilin ne kadar eski olduğu önemlidir. Bir lithium pil 1 senede depolama kapasitesinin %20 sini kaybeder, bu yüzde kullanım koşullarına göre daha da artabilir elbette. Pilin tam boşalması pilin performansını ciddi bir şekilde azaltıyor ne yazık ki. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açıyor. Ömür bakımından çoğu pilden daha kısa ömürlüdür. Tercih edilme sebepleri de hafif olmaları, küçük olmaları ve tam doldurabilme kapasitelerinin diğer pillere göre daha yüksek olmaları. Ve tabi ki elbette diğerlerine göre daha kısa ömürlü olması ki bu da pil üreticilerinin işine geliyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: amiras
Lithium pillerde tam boşaldıktan sonra şarj etmek pilin ömrünü kısaltır. Telefon full şarj edıldıkten sonra yeni nesil telefonların birçoğu artık zaten şarjı kendisi kesiyor, fişten çıkarmasanız da. Lithium pillerde ilk telefon alındığı zaman 12, 16 saat gibi şarjda bekletme olayları da çok çok yanlış, asla bekletmeyin! Telefonu ilk şarjında bile sadece full dolana kadar şarj edin, sonra çıkartın. Ve ömrünün uzun olmasını ve tam performans vermesini istiyorsanız kesinlikle tam boşalmasını beklemeyin pilin, %10-15 civarındayken şarja takmak Lithium pillerde en uygunudur (yani nokia için örnek vermek gerekirse seviye 1 diş olduğu zaman, pil seviyesi düşük uyarıları vermesine yakın şarja takın) Ayrıca şarj orta seviyelerdeyken "Dur birazdaha şarj edeyim de bugün dışarda beni idare etsin" deyipte şarja takmaktan kaçının, bunu ben de yapıyorum bazen zor durumlarda lakin bu da sakıncalı. Lithium piller sıcaklık seviyelerine de çok hassasiyet gösterir; güneşin altında telefonunuzu bırakmamaya çalışın özellikle... Eğer çok daha detaylı bilgi vs. isterseniz google da bazı yabancı üniversitelerin ya da üretici firmaların detaylı kaynaklarını bulabilirsiniz...
hocam bu kısımı tam analayamadım, benim yaptığım açıkçası bu oluyor, mesela şuan toplamda 7 diş olan şarj gostergesi 3 e inmişti ve şarja takdım bu durum sakıncalımıdır ?
quote:
Orijinalden alıntı: deniz c hocam bu kısımı tam analayamadım, benim yaptığım açıkçası bu oluyor, mesela şuan toplamda 7 diş olan şarj gostergesi 3 e inmişti ve şarja takdım bu durum sakıncalımıdır ?
7 dişli bir batarya göstergesinde 3 diş varsa o bataryanın ortalama %40 civarında dolu olduğunu gösterir. O dolulukta şarj etmek doğru değil, pilin ömrünü çok kısaltır tekrar tekrar yapılması. Sizin telefonunuzda 1 diş %15 lik bir doluluğu temsil ediyor, telefon 1. dişe düştükten bir süre sonra şarja koyarsanız en ideali olacaktır..
kullanim kilavuzundada sorun olmayacagi anlaminda bi aciklma war
quote:
Orijinalden alıntı: amiras
quote:
Orijinalden alıntı: deniz c hocam bu kısımı tam analayamadım, benim yaptığım açıkçası bu oluyor, mesela şuan toplamda 7 diş olan şarj gostergesi 3 e inmişti ve şarja takdım bu durum sakıncalımıdır ?
7 dişli bir batarya göstergesinde 3 diş varsa o bataryanın ortalama %40 civarında dolu olduğunu gösterir. O dolulukta şarj etmek doğru değil, pilin ömrünü çok kısaltır tekrar tekrar yapılması. Sizin telefonunuzda 1 diş %15 lik bir doluluğu temsil ediyor, telefon 1. dişe düştükten bir süre sonra şarja koyarsanız en ideali olacaktır..
hocam yardımcı olduğun için teşekkür ederim fakat, senin dediğin şekilde uygularsam eğer 2 gün kullanma fırsatım olmuyor, telefonu çok fazla kullanıyorum ve 2. günün yarısında kapanıyor o şekilde..
benim takıldığım konu şu bu konuda ki söylediklerinden ne kadar eminsin ? yani sakın yanlış anlama kafam karıştı çünkü bazıları diyo sorun olmaz bazıları diyo olur, işin aslı nedir kafam çok karıştı..
Sen kafana göre kullan ileride 1 gün bile götürmediğinde yeni bir pil alırsın olur biter.
quote:
Orijinalden alıntı: _Maxy_
Sen kafana göre kullan ileride 1 gün bile götürmediğinde yeni bir pil alırsın olur biter.
doğru diyosun en mantıklısı o
quote:
Orijinalden alıntı: deniz c hocam yardımcı olduğun için teşekkür ederim fakat, senin dediğin şekilde uygularsam eğer 2 gün kullanma fırsatım olmuyor, telefonu çok fazla kullanıyorum ve 2. günün yarısında kapanıyor o şekilde..
benim takıldığım konu şu bu konuda ki söylediklerinden ne kadar eminsin ? yani sakın yanlış anlama kafam karıştı çünkü bazıları diyo sorun olmaz bazıları diyo olur, işin aslı nedir kafam çok karıştı..
Google a "Li-ion" yazarsanız birsürü kaynak çıkar karşınıza. Wikipediasından tutun üniversite araştırma sayfalarına, teknoloji sitelerinden üretici sayfalarına. Ben bıldıklerımı soyledım.. Eger kafanız karıştıysa kendiniz arastırınız, benim soyledıklerime yakın cevaplar alacaksınız. Her sene yeni pile o kadar para vermek bir sorun teskil etmiyorsa size, sizin tercihiniz tabi ki..
Bataryalar eskisi gibi değil artık hiç bişey olmuo. Olsada artık ucuz bataryalar, zaten en az 3 sene götürüo. O kadar sakınırsanız çöp batar.:)
quote:
Orijinalden alıntı: Loxia
Bataryalar eskisi gibi değil artık hiç bişey olmuo. Olsada artık ucuz bataryalar, zaten en az 3 sene götürüo. O kadar sakınırsanız çöp batar.:)
Dediğiniz doğru ama götüro yapıo gibi kelimeler yanlış. Türkçe konuşmaya ve harfleri yememeye dikkat edelim.
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
quote:
Orijinalden alıntı: Loxia
Dediğiniz doğru ama götüro yapıo gibi kelimeler yanlış. Türkçe konuşmaya ve harfleri yememeye dikkat edelim.
Özür dilerim. Farkında olmadan yazıyorum kötü bir alışkanlığım.