Şimdi Ara

Şarap yıllanması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şarap şişelendiği anda yıllanmaya başlarmı yoksa aylar sonra falanmı başlar bu yıllanmaya ? Mesela bende 2007ye ait bi şarap var bu yıllanmışmıdır?Peki bu şişeyi açsam bi daha kapattığımda yıllanması dururmu ? Son olarak bu şarabı 1 ocakda ( veya ocakta .. ) açmayı düşünüyordum fakat şimdi tadına bakmak istiyorum şimdi açsam bişey olurmu veya 12 gün daha böyle kapalı kalsın mı ? Yani tadında etki eder mi ?

• Aklıma bir şey geldi; Şarabı mesela 20 yıl, yıllandırdık, o kadar bekledik. Sonra tadı güzelleşmiştir diyerek şarabı açsak, ve tadı kötü bir hal alsa ne yaparsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 20 Aralık 2008; 19:29:48 >
  • Yıllanması için Mantar tıpasının olması lazım ve birde şişenin yan yatarak yıllanması lazım diye biliyorum... Bu arada tadında bir değişim olacağını sanmıyorum bundan 5-6 yıl önce Bozcaada da tadına bakmam için 30 küsür yıllık bi şarap denemiştim, eğer tadı ıbozulacak olsa bana bedavaya tattırmazdı diye düşünüyorum...
  • Bizde 1870 yapımı İskoç viski vardı.Birde İngiltere eski prenslik zamanından kalma vardı.Heralde yıllanmış ona deniyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Küflenmiş tütün içilir mi ?
    5 yıl önce açıldı
    İlk şarap içimi
    6 yıl önce açıldı
    Şarap Fiyatları
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz önce şarabı açıp içtim...Sonuç ? ilk ağzıma aldım bozuk sandım 2-3 yudum güzel geldi fakat daha sonra iğrenç gelmeye başladı şu an midem bulanıyor...Lanet olsun ya...Önericeğiniz başka şarap varmı arkadaşlar ?
  • fıçıda yıllanır diye biliyorum ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: y.ulus

fıçıda yıllanır diye biliyorum ben

yok labron james
  • japonun biri buluş yapmıştı bi makineden çıkan telleri mi ne sokup bişiler yapıyodu 20 yıllık şarap tadı veriyodu
  • şaraplar şişelenmeden önce zaten 3 yıl filan bekletilir.sonra şişelenir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lèon

şaraplar şişelenmeden önce zaten 3 yıl filan bekletilir.sonra şişelenir.

1 yıl olmasın ... veya değişir diyelim buna...
  • sarap mahzende fıcılarda yıllanır, fıcıların üzerinde tarih yazılıdır zaten, yıllanmıs sarabın pahalı olmasının sebebi de basittir, birincisi tadı daha güzel olur ikinci de sarap gram altın gibidir düşünün ki 5 yıl once altın aldınız ve simdi sattınız, altın alan biri yıllar beklleyip sattıgında zarar etmesi mümkün degildir zaten altın rezervi bellidir. sarabın sisede kalma olayına gelince de , yan yatırılması dogrudur, bu yuzden sarap supermarketlerden alınmaz cunku uzun sure dıkey bekleyen sarabın tadı bozulur, yan yatırılarak bekletilmesi gerekir. sarap oner der isen angora al cidden ucuz bir saraptır ama tadı güzeldir,cumartesi alayım falan deme sakın
  • Dostum bu konulara biraz ilgiliyimdir.

Kısace yardımcı olmaya çalışayım.

Her şarap yıllanmaya müsait değildir.

Belli başlı ürünler vardır yıllandıkça tadı ve kalitesi artar.

Ha her şarabı bekletip yıllandırırsın ama yerinde sayar bir değişiklik olmaz tadında kalitesinde.

Şarabı bir kere açtınmı büyüyü bozarsın artık yıllanma durur çünkü oksijenle temas etmiştir artık.
  • Bu şarabın tadı çok kötüydü ... Kalarüfer yanan bi odada bi dolabın içinde poşete sarılı ve poşetinde bi kutunun içinde olduğu bi yerde saklıyorum...Acaba biraz sogutsam tadında bi değişiklik olurmu ?
  • arkadaşlar cahilliğimi mahsur görün. bu nedir tam olarak? nette baktığımda martini alternatifi deniyor. kısaca şarap mı? yıllanma olayı var mı bunda?

EDİT: Şampanya sanırım
     Şarap yıllanması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victiz -- 21 Aralık 2008; 11:26:25 >
  • Şarap şişede yıllandırılır. Şarapların yıllandırılması için ideal mekanlar mahzenlerdir. Şarabın yıllandırılacağı ortam 20 derecenin muhakkak altında olmalıdır. Beyazlar için 7-8 derece, kırmızılar için 14-15 derece makul sıcaklıklardır. Nem oranının yüksek olması gerekir. % 70-80 oranında bir nem oranı gerekir. Yıllandırma için ayrılan yer ışık almamalıdır ve titreşimsiz olmalıdır. Bu koşullarda şarap şişeleri, mantarı şaraba temas edecek biçimde yatık olarak yıllandırılabilir. Sıcaklık değişimleri, mantarın kalitesi, ortamın koşulları şarabın ömrünü etkiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheEye

arkadaşlar cahilliğimi mahsur görün. bu nedir tam olarak? nette baktığımda martini alternatifi deniyor. kısaca şarap mı? yıllanma olayı var mı bunda?

EDİT: Şampanya sanırım
     Şarap yıllanması...

şampanya da değil
    martini de değil

Martiniye benziyen bişey ama farklı bişey ... %16 alkolu var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.