Şimdi Ara

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
12
Favori
275.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu kafa maketinden ve düzeneğinden birtane bulsak herşeyi çözecezde pahalıdır herhalde :))
  • En optimum çözüm kablolu kulaklık kullanmak aslında. Oda insanı sıkıyor işte bir süre sonra.
  • Cep telefonuyla mümkün olduğunca az konuşmak; kalp, beyin gibi hayati organlardan uzak tutmak ve konuşurken de kablolu kulaklık kullanmak gerekiyor. Ayrıca bence tüm cep telefonu üreticileri modellerin sar değerlerini belirgin biçimde ilan etmeliler. Bir çok batı ülkesinde bu yasalar çıktı. Ama bizde birileri ölene ya da sakat kalana kadar hiç bir şey yapılmaz genelde. Hatta böyle bir durumda eminim ki ulaştırma bakanı kameraların karşısına geçip "bakın ben konuşuyorum kanser olmuyorum" diyecektir.

    Ayrıntılı bilgi için bkz.: Selim ŞEKER, Anıl KORKUT. "Tehlikeli Oyuncak", Hayyam Kitap, İstanbul, 2005.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Donnie Brasco

    Cep telefonuyla mümkün olduğunca az konuşmak; kalp, beyin gibi hayati organlardan uzak tutmak ve konuşurken de kablolu kulaklık kullanmak gerekiyor. Ayrıca bence tüm cep telefonu üreticileri modellerin sar değerlerini belirgin biçimde ilan etmeliler. Bir çok batı ülkesinde bu yasalar çıktı. Ama bizde birileri ölene ya da sakat kalana kadar hiç bir şey yapılmaz genelde. Hatta böyle bir durumda eminim ki ulaştırma bakanı kameraların karşısına geçip "bakın ben konuşuyorum kanser olmuyorum" diyecektir.

    Ayrıntılı bilgi için bkz.: Selim ŞEKER, Anıl KORKUT. "Tehlikeli Oyuncak", Hayyam Kitap, İstanbul, 2005.





  • Bu iş böyle olmayacak...

    İşin gerçegi.. Büyük ekran-tv-radyo-dış ses ve fiyat.... Bunları gözardı etmek bu model telefonları kötülüyen kişilerin (ben dahil) kendilerini kandırmasıdır.

    Genel olarak gençlerin bir telefonda bulunmasını istediği özellikler bu model telefonların hepsinde mevcut. Bu Çİn malı denilen telefonlara talep olması lise ve üst yaş gurubunun telefonlarında bu özellikleri yeterli görmesinden kaynaklanıyor. Aslına bakarsanız sadece dışarıya verdiği ( müzik dinlerken ) ses dahi yeterli.

    Bu iş böyle olmayacak derken herhangi bir kişiye (satıcı) karşı cephe aldığım falan da kimse yanlış anlamasın.

    Her kişi kendinden sorumludur.

    Vergisizde olsa, garantisizde olsa, yedek parça vs. olmasada, sağlıksızda olsa ( Sar değeri belli değil-Telefonlar içindeki pil yüzünden patlama tehlikesi barındırır) alım-satım konusunda herhangi bir şey değişmeyecek gibi görünüyor..

    Siz yine de bir ürün alırken Garantili olanını tercih edin. Ne olur ne olmaz.. Karşınızda muhattap olacağınız birileri olsun.




  • bu konu çok değerli insanların yavaş yavaş SAR konusunda bilinçlendiğini görmek çok güzel birşey.
    aslında bu SAR konusu devletlerin kontrolünde olması gerek.Misal X devleti bir kanun çıkarsa benim ülkemde 0.3w/kg dan yüksek telefonların girişi ve satışı yasaktır diye bir kanun çıksa peşi sıra diğer devletlerde buna geçse ozaman ben görürüm nokia yı ericsonu samsungu.umurlarında olan şey insan sağlığı değil kazanacakları para elde edecekleri kardır o yüzden onların merhametine kaldıysak yanmışız bunu denetleyecek baskı altına alacak başka mekanizmalar geliştirilmeli.
  • ARIKAN a atfen en düşük sar değerine sahip cep telefonu nokia 9300 sar değeri 0.07 W/kg kaynakhttp://sar.nokia.com/sar/index.jsp sar değeri çok düşük telefon üretilebiliyor demek ki üreticiler neden bu konuda bir yapmaz anlamak güç radyasyonu düşürmek için mesela cep telefonu bazı yerleri içeriden ince bir kurşun tabaka ile kaplanabilir.kullanıcılar düşük sar değerli modellere yönelirse üreticilerde düşük sarlı modellere üretme yoluna gidebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karmaşık

    ARIKAN a atfen en düşük sar değerine sahip cep telefonu nokia 9300 sar değeri 0.07 W/kg kaynakhttp://sar.nokia.com/sar/index.jsp sar değeri çok düşük telefon üretilebiliyor demek ki üreticiler neden bu konuda bir yapmaz anlamak güç radyasyonu düşürmek için mesela cep telefonu bazı yerleri içeriden ince bir kurşun tabaka ile kaplanabilir.kullanıcılar düşük sar değerli modellere yönelirse üreticilerde düşük sarlı modellere üretme yoluna gidebilir.


    ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLER....

    Bu mallar (çin malları) zaten merdiven altında üretiliyor.Çin hükümeti bu destekliyor.Bütün çin mallarının ana markası CHİNA MOBİLE dir. Ülkeye göre çeşitli markalar yazıyorlar pazarlamak için..BİR DE DUYMUŞTUMKİ Atılan PREZERVATİF toplayıp bunlardaki laylondan kazak bile yapmışlar.Kaliteli markalar gibi değerleri açıklayamazlar.zaten satanlar da bunu bilmiyorlar.yada saklıyorlar.sevgiler




  • güncel modellerin sar değerlerini nerden bulabiliriz???
  • NOKİA NIN KİLERİ BU SİTEDE BULABİLİRSİN ..SEVGİLER

    http://sar.nokia.com/sar/index.jsp
  • t 650 nin çokmu soğuttular o telefondan beni çok güzel ama bilen varmı???
  • sar değeri telefon seçiminde özelliklerden daha önemli haldedir.çünkü istemediğin özelliği kapatabilirsin ama vücudun radyasyona hep maruz kalıyor.
    ben e900 kullanıyorum.onun sar değeri 0.355 ama uzun görüşmelerden (1-1.5saat) sonra kulağımda çınlama oluyor.Bundan eminim çünkü ben birkaç defa telefonda hayli uzun konuştum ve her seferinde kulağımda bu ağrıyı hissettim.Buda kulağın maruz kaldığı zararları açıkça gösteriyor.
    lütfen cihaz seçiminde özellik kadar sar oranına da dikkat edelim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ARIFYASIN

    yaw merak ettiğim bişe var;ama örenemedim
    telefonları hatsız modda yanımızda taşırken radyasyona maru kalıyomuyuz.telefon açık ama servisle bağlantısını kesiyoz.bi açıklama yaparsanız sevinirim

    Cep telefonları sadece konuşma esnasında çevrelerine radyasyon yayarlar.Onun dışında herhangi bir işlem yapılmıyorken radyasyona maruz kalmanız mümkün değildir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PyRRhiC


    quote:

    Orjinalden alıntı: ARIFYASIN

    yaw merak ettiğim bişe var;ama örenemedim
    telefonları hatsız modda yanımızda taşırken radyasyona maru kalıyomuyuz.telefon açık ama servisle bağlantısını kesiyoz.bi açıklama yaparsanız sevinirim

    Cep telefonları sadece konuşma esnasında çevrelerine radyasyon yayarlar.Onun dışında herhangi bir işlem yapılmıyorken radyasyona maruz kalmanız mümkün değildir.

    saolun ben de habire cevap bekliodum.çok teşekkür ederim
  • Çevremizdaki ve de bu işden anlayanlar özellikle cep telefonunuz kalbinize ve vücudunuza yakın taşımayın diye uyarılar yapıyorlar.Telefon açıkken sürekli olarak oparatörlerde sinyaller alılar bunun en doğru göstergeside hücre mesajlarıdır.Bulunduğun bölgeyi devamlı gösterirler.Bu çift hatlı telefonlarda ise iki ayrı oparatörden sürekli olarak telefona sinyaller gelir ve de radyasyona maruz kalırsınız.Eğer Uçuş Modunda iseniz gelmez.Sürekli olarak iki oparatörden sürekli olarak çin mallarınada radyasyon vardır.Vede sağlığımıza zararlıdır.Sevgilerimle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FKRKN -- 11 Temmuz 2008; 22:26:44 >
  • ya bende k700i var 5 senedir kullanıyorum o bahsedildiği gibi kulağında çınlama hikayesi falan pek inandırıcı gelmedi bana psikolojiktir belki sizin:D
    yoksa ben 2saatte konuşuyodum çıt olmuyodu
    peki hangi kulağın çınlıyo daha çok sorunun köküne inelim =)
  • k700i nin sar değeri düşük kardeşim gir S.ericssonun sitesine bak orada yazar.Biz çin mallarından bahsediyoruz.Hiç biri bu değerleri açıklayamıyor.S.E--Nokia--samsung--lg--mot-vs büyük üretiçiler bunları açık açık ilan ediyorlar.Sevgiler
  • General mobile'ın dst3gcool modelinin sar değeri için 0,731 yazıyor. Şimdi bu değer 2 hat açık haldeki bir değer mi? yani ben 1 hattını kullansam, yarısı mı olcak?
    Bir de general mobile'ın dst picco modeli için sar değeri yazmıyor? bu konuda fikri olan?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alageyik34

    General mobile'ın dst3gcool modelinin sar değeri için 0,731 yazıyor. Şimdi bu değer 2 hat açık haldeki bir değer mi? yani ben 1 hattını kullansam, yarısı mı olcak?
    Bir de general mobile'ın dst picco modeli için sar değeri yazmıyor? bu konuda fikri olan?




    aLAGEYİK34 ARKADAŞIM TELEFONUN 2 HAT AYNİ OLARAK ÇALIŞTIĞINDA TABİKİ SÜREKLİ OLARAK 2 OPARATÖRDEN DE 2 AYRI ŞEBEKE SİNYALİ TELEFONUNA GELİR.vÜCUDUN BUNA MARUZ KALIR.GENERAL MOBİLENİN BU MODELİNİN SAR DEĞERİ 2 HAT AÇIKKEN ÖLÇMÜSSE PROBLEM YOK.EĞER TEK HAT ÜSTÜNDEN ÖLÇMÜSSE BU DEĞERİ 2 İLE ÇARP---0.731*2=1.462 ÇIKAR ..SEVGİLER




  • Çok saol Arıkan, ben de şimdi gm'e mail attım bakalım cevap bekliyorum:-)
    Genccell'in e-mail adresi yok direk amerikaya yöneldim en doğrusudur:-)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.