Şimdi Ara

SAPPHIRE X1900GT İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu kartın forumda gerekli incelemelerini gördüm fakat yinede ekran kartını almak isyeten arkadaşlara,ekran kartının farklı konfigürasyonlu sistemlerde nasıl cevaplar verdiğini göstermek amacıyla bi incelemede ben yapmak istedim.
    ekran kartının remini koyamıyorum malesef gerçi çoğumuz biliyoruzdur.önce kartın özelliklerini ardındanda sistem özellikleri ve kartın farklı overclock seviyelerindeki 3d mark ferformanslarını ss olarak ileteceğim.

SAPPHIRE X1900GT (rev2)

Bağlantı Arabirimi PCI-E x16
    Bellek Miktarı 256 MB
    Bellek Türü GDDR3
    Grafik Ünitesi ATI Radeon X1900 GT
    Çekirdek hızı: 513
    Bellek hızı :657

SİSTEM KONFİGÜRASYONU

c2d 4300
    gigabyte 965p-s3
    sapphire x1900gt
    2x1gb gskill cl4 667 ddr2
    350w asus psu

öncelikle sistemde default olarak alınan 3d mark 05-06 sonuçları paylaşmak istiyorum:

3dmark05

3dmark06

3dmark05 1.8Ghz@2.7Ghz

3dmark06 1.8Ghz@2.7Ghz

3dmark05 1.8Ghz@2.7Ghz 513@567 657@675

3dmark06 1.8Ghz@2.7Ghz 513@567 657@675

görülebildimi bilmiyorum ancak değerler böyle.malesef işlemciye daha fazla oc yapamadım yapsam sonuçlarda mutlaka bir miktar artışta olacaktı.burda özellikle gözlemlemek istediğim diğer olay işlemci oc sinin sm2 ve sm3 e ne kadar destek olabildiğiydi.sonuçlar göründüğü gibi yorumlar size ait

PS:ARKADAŞLAR KUSURA BAKMAYIN DAHA YENİKİ MSJLA AYNI OLDU ANCAK ONU DEĞİŞTİREMEDİM EKRANDA DEĞİŞTİR DÜĞMESİ Bİ TÜRLÜ GELMEDİ O YÜZDEN YENİ KONU AÇMAK ZORUNDA KALDIM.YÖNETİCİLER ÖNCEKİ KONUYU SİLERSE SEVİNİRİM.TEŞEKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakalpup -- 27 Ağustos 2007; 2:18:39 >

• resimler duzgun deil

bu arada sistemin guzel kurulmus abarti islemci ya da ram alip dandik ekran karti alanlardan deilsin gule gule kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

resimler duzgun deil

bu arada sistemin guzel kurulmus abarti islemci ya da ram alip dandik ekran karti alanlardan deilsin gule gule kullan

biraz uğraş sonucu resimler düzeltildi.kolay değilmiş böle inceleme yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakalpup -- 27 Ağustos 2007; 2:21:58 >
  • yokmu yorum
  • Elinize sağlık, güzel inceleme olmuş. Ancak birkaç oyun testi verseydiniz de fena olmazdı hani

Bu arada kartın çıkabildiği son değerler bunlar mı? Özellikle kartın bellekleri biraz daha çıkması gerekir diye düşünüyorum. Bence biraz daha zorlayabilirsiniz kartı, tabi ısı değerleriniz çok abartı değilse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

Elinize sağlık, güzel inceleme olmuş. Ancak birkaç oyun testi verseydiniz de fena olmazdı hani

Bu arada kartın çıkabildiği son değerler bunlar mı? Özellikle kartın bellekleri biraz daha çıkması gerekir diye düşünüyorum. Bence biraz daha zorlayabilirsiniz kartı, tabi ısı değerleriniz çok abartı değilse...

oyun testi vermeyi isterdim ancak elimde TDU (ki bazen sisteme bakmaksızın performansta dengesizlik yaptığı söyleniyor) vardı.ve stalkerdada mekana göre değişik fpsler verddiği için ss leri koyamadım.
    ancak default halde tdu da 1280x1024 en yüksekte 35 fps
    stalkerda 1280x1024 full , static light ta , açık mekanda 70 kapalıda 120 fps veriyor

ekran kartını zorlamak adına ilginçtirki ısıda sorun olmamasına rağmen ramler çok yukarı çıkmadı bende şaşırdım.max çekirdek hızıda 573 ama ben 567 de yaptım testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakalpup -- 27 Ağustos 2007; 15:33:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cakalpup

quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

Elinize sağlık, güzel inceleme olmuş. Ancak birkaç oyun testi verseydiniz de fena olmazdı hani

oyun testi vermeyi isterdim ancak elimde TDU (ki bazen sisteme bakmaksızın performansta dengesizlik yaptığı söyleniyor) vardı.ve stalkerdada mekana göre değişik fpsler verddiği için ss leri koyamadım.
    ancak default halde tdu da 1280x1024 en yüksekte 35 fps
    stalkerda 1280x1024 full , static light ta , açık mekanda 70 kapalıda 120 fps veriyor

ekran kartını zorlamak adına ilginçtirki ısıda sorun olmamasına rağmen ramler çok yukarı çıkmadı bende şaşırdım.max çekirdek hızıda 573 ama ben 567 de yaptım testleri

güzel kart :) ben x2600 pro ile 9.2 k alıyorum :) cod 2 de full detay da kaç sn/kare alıyorsun SS verebilirmisin senin gt ile karşılaştıralım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWERCOLOR HD 6850 SATILDI
    11 yıl önce açıldı
    SAPPHIRE HD 7870 XT GDDR5 2GB
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o oyun yok malesef ya
    aslında oynadığım oyunlar biraz şu sıralar sınırlı ama elimde olsa gerçekten test ederdim.ayrıca senin aldığın skorlarda iiiymiş 2600pro ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakalpup

o oyun yok malesef ya
    aslında oynadığım oyunlar biraz şu sıralar sınırlı ama elimde olsa gerçekten test ederdim.ayrıca senin aldığın skorlarda iiiymiş 2600pro ile

yok aslında iyi değil neden dersen oc yaptıgım halde 3dmarkpuanım artmıyor. Oyun içindeki fsp ler artmasına ragmen Conroe olsa 10k yı kıracagım kesin

• puanlar cok düsük o karta göre ben amd 3200+x1950 pro ile 3d m 05 ten 9500 ksür almıstım en son oda ekran kartı defaulttu cpu 2,7 ghz de calısıyordu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

puanlar cok düsük o karta göre ben amd 3200+x1950 pro ile 3d m 05 ten 9500 ksür almıstım en son oda ekran kartı defaulttu cpu 2,7 ghz de calısıyordu...

iyide sen x1950 pronun 1900gt den kötü bi kart olduğunumu düşünüyorsunda?
    sonuçta oc ile 10200 puan aldı.açıkçası ben sonuçların gayet normal olduğunu düşünüyorum
  • quote:

resimler duzgun deil

bencede , sisteme göre uygun ekran kartı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Necessa®i

quote:

resimler duzgun deil

bencede , sisteme göre uygun ekran kartı

sağolun arkadaşlar teveccühünüzen uygun sistemi toplamaya çalıştık.diğer 1900gt sahibi arkadaşlarda ss koyarsa daha verimli bi topic olabilir aslında

• arkadaşlar 1900gtda oyun oynarken en güsel performansı hangi sürücü versiyonuyla alıyoruz
    7.8 işe yarıyormu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.