Şimdi Ara

Sapphire HD6870 Kullanıcı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
13.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Riqimaru

HD6800 serisi ile Morphologic AA diye bir özellik geldi. Performans kaybına yol açmadan köşe yumuşatma özelliği. Test amaçlı olduğu için mi kullanmıyorsunuz yoksa uyumsuzluk sorunu mu var?

Kartı güle güle kullanın.

Morphologic AA'yı biliyorum fakat hiç aklıma gelmedi nerden etkinleştirebiliyorum Catalyst'den mi?

@ heady

dostum aynı ayarlarla test ettim bende neden düşük çıkmış olabilir sence? TEST A ve B var ben A'yı yaptım

ayrıca o sonucu nasıl aldın incelemelere baktım a.a 4x te bile daha düşük alıyor gtx470 hatta motion blur bile kapalıyken 45 fps alabiliyor senin aldığın puanı gtx480 anca alabiliyor o.c. mi yaptın?

Bir 6870 ile gtx470 i bu oyunda kıyaslamak yanlış olur lost planet 2 nvidia kartları seven bir oyun. ama yanlış anlaşılmasın ben burda avukatlık yapmıyorum benim kart alacak olanlara tavsiyem inno gtx470 almaları 1-2 fps de olsa daha üstün hd6870'ten ayrıca o.c. potansiyeli de daha yüksek ama sadece çok ısınıp çok elektrik tüketiyor. psu'm yetseydi ztn gtz470 alıcaktım bende. ama senin sonuçların bana çok uçuk geldi sanırım o.c. yaptın

Sapphire HD6870 Kullanıcı İncelemesi

burda da a.a kapalıyken bu sonucu alıyor gtx470

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 6 Kasım 2010; 12:45:28 >

• @stabwound dostum kartta oc var yalnız çok uç noktada oc yapmadım. 800/3500 hızlarındaydı kart. 850 mhz'de rahat çalışan bir kart yoksa. Lost planet test A yı yapmıştım. işlemci 3.5ghz hızındaydı. Nvidia'nın sponsor olduğu bir oyun. Bundan dolayı bu kadar fark olmuştur muhtemelen. Just Cause2 oyunu varsa ondan da bench alabilir misin? Onu da karşılaştıralım. Mafia2 de bench kısmında düşük gpu kullanımı sorunu ile karşılaştığım için onu koymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heady -- 6 Kasım 2010; 12:59:29 >

Orijinalden alıntı: heady

@stabwound dostum kartta oc var yalnız çok uç noktada oc yapmadım. 800/3500 hızlarındaydı kart. 850 mhz'de rahat çalışan bir kart yoksa. Lost planet test A yı yapmıştım. işlemci 3.5ghz hızındaydı. Nvidia'nın sponsor olduğu bir oyun. Bundan dolayı bu kadar fark olmuştur muhtemelen.

anladım ama yinede 600W civarı kaliteli psu'ya sahip olanlara tavsiyem gtx470'tir. benim psu'm yetseydi hiç düşünmeden gtx470 alırdım ama sağlık olsun bu kartta bana fazlasıyla yetiyor zaten =) oynadığım oyunlardan 50-60 fps alıyorum en yüksek çözünürlükte 1920.1080 de =)

buarada aklıma gelmişken söylim mafia 2 den benchmarkta 49 alıyorum (msi afterburner monitöring yüzünden fps düşüşünü de sayarsak 50,51 fps) oyun içersinde çok rahat 50-55-60 civarı oynuyorum daha da altına inmiyor hiçbir şekilde. bu benchmarklarda çok yoğun grafik hesaplamaları olduğundan gpu'yu yoruyor

• GTX460 @ 900mhz:

• quote:

Orijinalden alıntı: LGE

GTX460 @ 900mhz:

nvidia kartların heaven ve vantage türü testlerde daha başarılı olduğunu herkes biliyor. o.c. li ve defaullt olarak benim testlerimde yer alan oyunları test edip koyabilir misiniz? Sonuçta önemli olan vantage ve heaven testleri değil oyun testleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: LGE

GTX460 @ 900mhz:

nvidia kartların heaven ve vantage türü testlerde daha başarılı olduğunu herkes biliyor. o.c. li ve defaullt olarak benim testlerimde yer alan oyunları test edip koyabilir misiniz? Sonuçta önemli olan vantage ve heaven testleri değil oyun testleri.

Diğer testleri isterseniz 1680x1050 de yapabilirm ama, çünkü bu full hd tv ye emaneten bağlamıştım şimdi söktüm.

• @LGE

bende geçici olarak full hd tv'me bağlıyorum bilgisayarı zaten uğraştırıyor ama monitörüm 1360x768 çözünürlük destekliyor gelecek ay full hd monitör alıcam ozmn testlere devam ederim =)
    konunu gördüm imzanda
    fiyatını araştırıp almayı düşünüyorm
    sayende sağolbu arada ben bu anakartı
    baya araştırıp aldım oc olayı ve diğer özellikleri
    hoşuma gitti hemen aldım fiyatıda gayet uygun
    olunca. ama bende pek sevmem oc yi zatende
    okadar usta değilim oc konusunda bence
    gerekte yok gayet hızlıı yazık zorlamaya
    artı testinide bulmuştum dilerseniz koyabilirim
    linkini baya oyun testi yapmışlar anakarta
    rahat 2 adet üst düzey ekran kartını çalıştırıyor
    neyse isterseniz test bilgisini koyarımbirde
    işlemcimizde aynı seninle merak ettim oyunda
    ısısı kaç oldu? bilgi verirsen memnun olurum,
    ve son olarak birşey danışacağım sana müsadenlee
    ben fan siparişi verdim yan kapak için 2 adet 12 lik
    bunları içe üflemelimi yoksa egzoz olarakmı takayım?
    teşekkürler burda senin ekrankartını tanıtmışlar dilersen
    bak gerçi bakmış olabilirsin daha önce güzel kart daha
    tam olarak inceleyemesemde.
    http://www.pclabs.com.tr/2010/11/03/amdden-balans-ayari-radeon-hd-6850-radeon-hd-6870/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Aralık 2010; 7:10:34 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• Bir öne bir arkaya takarsan en iyisi. Az farkla içeri pozitif(ön taraf) basınç en iyi soğutma performansını veriyormuş, egzoz fanların artıştaysa içeri toz topluyormuş diye okudum. Yan fan girişlerini ve ufak girişleri flasterle kapat, çok toz toplamaması ve iyi soğutması için ön ve arkada sadece fan olan girişler açık kalsın. Böylece içeri giren hava basınç kaybına uğramıyor(hızlanan, ısınan, genleşen havanın basıncı azalır), girdiği hızda dışarı çıkıyor.
    Biraz teknik bir açıklama oldu ama bilgi sağlam bence.
    ama üst egzoz 2 adet 12lik var ve ön de 1 adet 12lik mevcut.
    ben yan kapak için alıyorum bunları zaten yeride var sadece
    karar veremedim yön nasıl olsunpardon flastere
    gerek varmı bilmem ama alacağım fan alt linkteki
    http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-120mm-led-sessiz-kasa-fani/ProductDetails.aspx?productId=bd94948&categoryId=1125 eğer
    toz alacak gibiyse dediğiniz doğru
    teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Aralık 2010; 7:43:02 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• Hepsi dışarıya üflemesin, 3 içeri 2 dışarı üflesin mesela. Bu şekilde az farkla içeri daha fazla hava akımı oluyor, benim söylediğim avantajın oluyor.
    diğeride pwr fan bunların farkı nedir?
    ben bunlardan pwr olana çoklayıcı
    kabloyla takmayı düşünüyorum 2 fanıda,hız kontrolü için olur sanırım?
    peki cha fanın farkı nedir pwr fandan? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Aralık 2010; 19:37:09 >

SİSTEM 2
  • Merhaba =) ekran kartını takmadan önce 28-29 derece olan çekirdek sıcaklıkları ekran kartını taktıktan sonra kasanın ön panelindeki 14cm'lik fandan gelen havayı kestiği için sanırım çekirdek sıcaklıkları sistem boşta 4-5 derece civarı arttı. yinede anormal bir durum yok sıcalıklarda. işlemci'nin oyunlardaki sıcaklıklarını izlemek için arkaplanda sıcaklıkları gösteren bir grafik açarak oyuna girdim. 1-2 saatlik bad company 2 sonrası yanlış hatırlamıyorsam max 50-55 derece civarı sıcaklıklara ulaşmıştı bu da çok normal sıcaklık değerleri.

anakart'ı çok kurcalamadım aslında işlemcim stok fanla soğutulduğundan o.c. yapmaya da kalkmadım. zaten Müşavir'in yaptığı incelemeden sonra da işlemcime o.c. yapmaktan vazgeçtim. ilerde ihtiyacımın olduğu zaman yapabilirim. Bende çok hızaşırtma yapan biri değilim sanırım bu anakart bize fazla =) bu anakartı tercih etmemin en büyük sebeplerinden biri dea slında üzerinde onboard VGA bulundurmasıydı, sistemi alırken harici ekran kartı almamıştım 1 ay sonra alacak şekilde planlıyordum bu 1 aylık süre içersinde ihtiyacımı giderir diye düşünmüştüm, gördü de =) sende HD6870 alırsan sistemimiz aynı oluyor sanırım. buarada sanırım 2 aydır kullanıyorum bu sistemi belki daha uzun olmuştur inanılmaz memnunum. fakat yılbaşı indirimleriyle birlikte HD6950'nin fiyatları düşücek deniyordu piyasaya pek bakmadım ama önceliği o karta vermeni öneririm. bir de yan kapağa fan alırken 12cm'lik 2 fan ses yapabilir gibime geliyor. ama piyasada 18-19cm'lik fanlar da satılıyor mu bilmiyorum eğer varsa düşük devir hızında dönen büyük fanlar hem daha iyi serinletir hem daha az ses yapar tavsiyem bu yönde olur. ve dışardaki havayı kasanın içine üflicek şekilde yerleştirmen daha mantıklı olur.

• @stabwound

vantage hatasını hallettiniz mi? bi vantage testi bekliyorum sizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 30 Aralık 2010; 18:37:34 >

Orijinalden alıntı: 6.cadde

@stabwound

vantage hatasını hallettiniz mi? bi vantage testi bekliyorum sizden

tamam şimdi setupunu arıyorum netten bi markete gidip tavuk alim pişirene kadar iner =)

edit: iniyor umarım yine aynı flash hatasını almam. en geç 2 saat içersinde testi eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 30 Aralık 2010; 18:55:39 >
  • the minimum resolution is not supported hatası alıyorum ne alaka? daha önce yüklediğimde benchmark yapabilmiştim =S bahsettiği çözünürlüğün 1280x1024 olması gerekiyor o seçenekte bende yok olsa bile çalışmıyorsa çalışmıyormuş nette arattım hatayı. daha önce yüklediğimde açmıştı benchmark bile yapmıştım ama bu sefer de flash hatası vermişti =S bi çözümü olan var mı?

3dmark vantage..

Orijinalden alıntı: stabwound

Merhaba =) ekran kartını takmadan önce 28-29 derece olan çekirdek sıcaklıkları ekran kartını taktıktan sonra kasanın ön panelindeki 14cm'lik fandan gelen havayı kestiği için sanırım çekirdek sıcaklıkları sistem boşta 4-5 derece civarı arttı. yinede anormal bir durum yok sıcalıklarda. işlemci'nin oyunlardaki sıcaklıklarını izlemek için arkaplanda sıcaklıkları gösteren bir grafik açarak oyuna girdim. 1-2 saatlik bad company 2 sonrası yanlış hatırlamıyorsam max 50-55 derece civarı sıcaklıklara ulaşmıştı bu da çok normal sıcaklık değerleri.

anakart'ı çok kurcalamadım aslında işlemcim stok fanla soğutulduğundan o.c. yapmaya da kalkmadım. zaten Müşavir'in yaptığı incelemeden sonra da işlemcime o.c. yapmaktan vazgeçtim. ilerde ihtiyacımın olduğu zaman yapabilirim. Bende çok hızaşırtma yapan biri değilim sanırım bu anakart bize fazla =) bu anakartı tercih etmemin en büyük sebeplerinden biri dea slında üzerinde onboard VGA bulundurmasıydı, sistemi alırken harici ekran kartı almamıştım 1 ay sonra alacak şekilde planlıyordum bu 1 aylık süre içersinde ihtiyacımı giderir diye düşünmüştüm, gördü de =) sende HD6870 alırsan sistemimiz aynı oluyor sanırım. buarada sanırım 2 aydır kullanıyorum bu sistemi belki daha uzun olmuştur inanılmaz memnunum. fakat yılbaşı indirimleriyle birlikte HD6950'nin fiyatları düşücek deniyordu piyasaya pek bakmadım ama önceliği o karta vermeni öneririm. bir de yan kapağa fan alırken 12cm'lik 2 fan ses yapabilir gibime geliyor. ama piyasada 18-19cm'lik fanlar da satılıyor mu bilmiyorum eğer varsa düşük devir hızında dönen büyük fanlar hem daha iyi serinletir hem daha az ses yapar tavsiyem bu yönde olur. ve dışardaki havayı kasanın içine üflicek şekilde yerleştirmen daha mantıklı olur.

merhaba bayadır yoktunuz sanırımcevap için teşekkürler.
    fanları alıp taktım 2 adet fiyat ve yorumlara bakarak bu fanları seçtim
    http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-120mm-led-sessiz-kasa-fani/ProductDetails.aspx?productId=bd94948&categoryId=1125 ses evet biraz arttı ama fazla değil. sizin ve daha önce
    yardımcı olan arkadaşın dediği gibi içeri üflemeli taktım ve anakart 30 bazen 29 derecede sabitlendi
    dediğiniz gibi daha büyük fan takamıyorum çünkü kasaya uymuyor kapakta ancak 2 adet 12 lik
    fan yeri mevcut. ama bence buda iyi oldu 30 civarı ısı iyi bence ve ses de idare eder ben takmam zaten sesineyse linke bakkarsanız fanların bilgisi var.anakartı bende onboard kartı iyi diye ve diğer özellikleri için seçtim,artı ekran kartı alacak bütçemde yeterli değildi. bende tesadüf 2 ay önce kurdum sistemi ve memnunum gayet yeterli bir board.sizin seçtiğiniz kart çok hoşuma gitti fakat fiyatı boarddan çok yinede ileride düşerse almayı isterim.diğer düşük modelleri nasıl performansı bilmem ama fiyatları daha uygun. neyse sayenizde uygun performası iyi kartı buldum beklemedeyim fiyat bakımından yaniişlemcinizin kartı takmadan önceki ısısı gayet iyiymiş hatta boşta benimkinden bile 2 derece düşükmüş buda kasadan sanırım. ama kartı takınca artmasıda normaldir ve oyundada 55 civarı olmması. artı ben sizde oc yaptınız gibi geldi yani ilk sayfadaki yazılanlardan öyle anlayıp sordum ısıyı ki bencede gereksiz oc şuan zaten gayet hızlı. neyse ewet aynı sisteme sahip sayılırız,kasa hariç bu iyi aslında ilerde birşeyler öğrenmek için sizden bu çok iyi oldu görüşmek üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Aralık 2010; 3:17:29 >

SİSTEM 2

• sahip olduğun kasanın boyutunu bilmiyorum ama kasa kapağını kesip pileksi takarsın pileksi üzerine istediğin çapta fan takabilirsin
    öneriniz için 2 12likte yetti ses idare eder ben rahatsız olmam zaten
    kasamı alttaki konuda paylaşım yani evdeki haliyle dilersen bak
    boyutlar
    okadar büyük sayılmaz
    http://forum.donanimhaber.com/m_43965339/tm.htm

SİSTEM 2

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.