Şimdi Ara

Sapphire HD4870 sorun... Acil yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimi yeniledim ve ekran kartı olarak da Sapphire HD4870 512 MB aldım... Fakat oyuna girdiğim zaman ekran donuyor ve bilgisayar kilitleniyor, resetlemem gerekiyor... 8-9_xp32_dd_68898 isimli internet üzerindeki driver ı da kurup denedim yine aynı sorun devam ediyor... Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

• format attın mı
  • Evet...
  • bendede aynı sorun var pek fazla sürücü değiştirme fırsatım olmadı son sürücüyü kullanıyorum crysis oynarken herşey güzel giderken fan hızında bi değişme sesi duyuyorum yavşlıyor veya hızlanıyor ve oyun donuyor. aynısını az önce wow oynarken yasadım fakat simdiye kadar saatlerce dirt oynadım hiçbir sorun olmadı sanırım oyun ve driver sorunundan kaynaklanıyor hangi driveri yuklememiz lazım?
  • Bu kilitlenmeyi dandik oyunlarda yapmıyor gördüğüm kadarıyla, ama mesela Assassin's Creed'in daha oyun açılırkenki demo Ubisoft yazısının falan geldiği bölümlerde kilitleniyor, Warhammer Onlineda bazen karakter seçme ekranında bazen oyuna girer girmez kilitleniyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serenityatlast

Bu kilitlenmeyi dandik oyunlarda yapmıyor gördüğüm kadarıyla, ama mesela Assassin's Creed'in daha oyun açılırkenki demo Ubisoft yazısının falan geldiği bölümlerde kilitleniyor, Warhammer Onlineda bazen karakter seçme ekranında bazen oyuna girer girmez kilitleniyor...

assasins creed de oynadım bayağı bir süre ve o oyundada kesinlikle hiçbir takılma olmamıştı
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6600 GT ACİL YARDIM
    19 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende online counter-strike source oynuorum bendede nuke haritasında kitleniyor dün bi baslık bulmustum ordakileri yaptım gece bi problem yasamadım ama simdi gene kitlenmeye basladı anlamadım gitti buz gibi soğudum karttan
  • sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?? yüksek sıcaklıktan dolayı kitlenme olabilir?
    bi de kullandığınız psu nedir??
  • bende sıcaklık 43 derece civarında psu ise 460 watt
  • quote:

Orjinalden alıntı: fadlan

bende sıcaklık 43 derece civarında psu ise 460 watt

43 derece normal bi sıcaklıktır. o zaman sorunun psu'dan olabilir. psu'nun markası ve diğer sistem bileşenlerin neler??
  • PSU olarak Epsilon 80 Plus 600W kullanıyorum... Ati Catalyst Control Centerda GPU Temperature 68 derece olarak gözüküyor eğer sorduğunuz sıcaklık buysa... Tam olarak nasıl bakacağımı bilmiyorum...
  • YÜKTE 86 DERECE BOŞTA 70 DERECE ÇOKMU ACABA? aerocool hi-tech 7 kasa ve 490w psu var yine aerocool un
  • Yok mu hiç fikri olan?
  • Arkadasım benimde böyle bi sorunum var, bende yeni oyunlarda degilde -Crysis, Crysis Warhead, COD4, Assasin Creed, Race Driver Grid, F.E.A.R.- fakat eski oyunlarda -counter strike, warcraft3- ekran çizgilenerek farklı renkler oluşup kitleniyor resetten başka çare kalmıyor. Yeni oyunlar da hakikaten hakkını veriyor kart, o.c. bile ihtiyac duymadan cok akıcı ve yuksek kalitede kullanıyorum. ben bu stabilitiye CCC 8.6 vista64bit versiyonu ile yakaldım,işletim sistemim vista 64bit tabiki. Eski oyunlardaki bu sorun artık 64 bit den kaynaklanıyor gibi görünüyor. Başka bir işletim sisteminde test etme fırsatım olmadı. Sana tavsiyem işletim sistemini değiştirerek test et, ramleri, ekran kartını ve ekran kartı güç besleme girişlerini sök-tak, bu arada işlemci ve psu nun gücü de önemli.

Benim donanım, E 8400 @3.6 Ghz , DFI Lan Party X38-T2RB , 4 Gb DDR2 1066 Mhz Mushkin, 700 W FSP Epsilon, Sapphire HD 4870
  • Anakartınız nedir? bende de HD4870 var ve anakartın enerji tasarruf programından ötürü oyundalarda ekran kararması yapıyordu.Programı kaldırınca olay çözüldü.Anakartım ASUS P5Q SE , Asuslarda böyle bi durum var.Bildiğim kadarıyla 2 tane program gelebiliyo biri "six engine dİğeri EPU-4 ENGİNE " bunlarda ya high performans yapıcaksınız, o da olmazsa programı devre dışı bırakacak yada sileceksınız!!!

Psu nuz yeterli!

Yazdığımdan bi netice alamazsanızhttp://forum.donanimhaber.com/m_25905484/mpage_4/key_/tm.htm birde buraya danışın!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 28 Eylül 2008; 2:42:16 >
  • Sistemim şu şekilde...

Intel CPU E8400 3.0 GHz 1333MHz 6MB Core2Duo
    Gigabyte EP45-DS3L 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775
    A-DATA 2 GB(2*1) 1066 MHz DDR2 RAM Vitesta Extreme
    Epsilon 80 Plus 600W

Acaba ekran kartından değilde, RAM veya diğer bileşenlerden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
  • Sürüm 8.6: http://ati.amd.com/support/drivers/xp/previous/radeon/radeonxip-cat86-xp.html

Sürm 8.7: http://ati.amd.com/support/drivers/xp/previous/radeon/radeonxip-cat87-xp.html

Sizinle aynı tarzda sorun yaşayanlardan biri 8.6, diğeri 8.7 sürümü ile sorununu gidermiş birde bunları deneyin!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 28 Eylül 2008; 12:40:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fadlan

bende sıcaklık 43 derece civarında psu ise 460 watt

Yaw bi yanlışlık olmasın bu kart için 43 derece cok az bi sıcaklık.4850 boşta 70-72 derece oluyor.Benim kullandıgım 4870 ise boşta 65-68 derece oyunlarda 80-85.

Sistem imzamda goruldugu gibi bu zamana kadar havanın 32-34 derece oldugu zamanlar da dahil oyunlarda ne bir donma ne bir yavaşlama yaşadım.Kartım Mavi Pcb olanından yani sonradan cıkan.Ati driver cıkardıkca da driverımı guncelliyorum.Diğer kullanıcılar gibi yok 8.6 da sorun 8.7'de düzgün çalışma vs gibi bir sorun yok.8.7den beri her driver cıkısında guncelliyorum hiç birinde sorun yok.Her driverdan sonra VantAage testi yapıyorum performans az da olsa artış gösteriyor.Bu millet neden sorun yaşıyor kartla anlamadım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuks -- 28 Eylül 2008; 13:46:52 >

• Dediğim gibi belki de ekran kartından kaynaklanmıyordur sorun, Ramlerden falan kaynaklanıyor olma ihtimali var mı acaba böyle bir arızanın?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.