selam ati tool, ati tray tools ile 2600xt ekran kartıma bir türlü overclock yapamadım ati tray tools ile default saat hızları dahi yanlış gösteriyor doğru saat hızlarını uyguladığımda ve 1mhz lik dahi hız arttırdığımda bilgisayar resetleniyor ati tool da ise bilgisayar kilitleniyor ati display driver 7.10 u kullanıyorum ccc 7.10 da da aynı sorunları yapıyordu 2600xt sahipleri bu karta nasıl overclock yapıyolar yardımcı olabilirmisiniz?
Bende 2600Pro var, anlattigin sorunlarin hepsini bende yasadim.Bir tane daha eklemek gerekirse ; Everest karti tanimiyo
O/C icin Riva Tuner kullanma basladim, ATi Tool'a gore daha karmasik olsa da zamanla alisiliyor.
Riva Tuner 2.05 i kullanabilirsiniz
eeet hocam riva tuner güssel program tavsiye ederim bende riva tuner'da bide dene
riva tunerle yapılabiliyor yalnız yaptığım overclock ayarlarının stabil olup olmadığını anlamak için video testi varmı ben bulamadım
Riva Tuner ile OC yapınca kart yavaşlıyor. Stream Processor sayısı düşüyor(benim Pro'da öyle en azından). AMD GPU Clock Tool dışında tüm programlarda sorun var. AGCT'de ise işlemcide 7'şer, belleklerde ise 9'ar MHz'lik artışlar yapmak gerekiyor, aradakilerde sorun oluyor. Ben 598/800'lük kartı 661/972'de çalıştırıyorum, sorun yok oyunlarda.
Ben 7.10 la yapıyorum 2600xt me sorun yok sende sorun çıkarması ilginç
Arkadaşlar şu anlık çalışan en stabil program Amd Gpu Clock Tool'dur
ben rivar tuner ile hd2600xt mi gdd4 1000mhz gpu 1650mhz ram hızı olarak çalıştırıyorum sorunsuz çok stabil oyunlarda uçuyor kart ama ısı 60 derece tek sorun bu
quote:
Orjinalden alıntı: mami23
ben rivar tuner ile hd2600xt mi gdd4 1000mhz gpu 1650mhz ram hızı olarak çalıştırıyorum sorunsuz çok stabil oyunlarda uçuyor kart ama ısı 60 derece tek sorun bu
çok ilginç. sorunu çözmüştük biz taa ne zamanki konuya yazmışsın. ddr4 de ramler zaten 2200mhz olarak geliyor nasıl 1600mhz yapıyosun anlamış değilim. gpu da 1000 öyle mi o da güzel. nasıl yaptın yardımcı ol da ben de yapayım madem. ss filan koyabilcen mi
quote:
Orjinalden alıntı: hiickimse
quote:
çok ilginç. sorunu çözmüştük biz taa ne zamanki konuya yazmışsın. ddr4 de ramler zaten 2200mhz olarak geliyor nasıl 1600mhz yapıyosun anlamış değilim. gpu da 1000 öyle mi o da güzel. nasıl yaptın yardımcı ol da ben de yapayım madem. ss filan koyabilcen mi
tabi ss koyarım ama default olarak bu kart 800mhz gpu ve 1100mhz memory olarak geliyor ss koyarak şimdi açıklıycam
bu 2200mhz e çıksa bunun ramları ne olur biliyomusun of of riva tuner bile sınırı belirlemiş
quote:
bu 2200mhz e çıksa bunun ramları ne olur biliyomusun of of riva tuner bile sınırı belirlemiş
ah garibim, hocam sen ne yaptın ya. onun ramleri 1100mhz değil 2200mhz, sen onu 1370 yapınca , o 2740Mhz çalışır, ben dün bi 1310*2 denedim. demek ki 1370 bile yapıyor, birazdan 3d testlerine devam edicem, şu pencil mod işe yarasaydı bi de dünya rekoru gelecek ama beceremiyorum
msn e ekledim inan hiç birşey bilmiyorum öğret bana
demekki 2 katı gösteriyor orda vay be ama ben gpu yu üstten extra soğutucu fan ile besliyorum ve yetmiyor
quote:
msn e ekledim inan hiç birşey bilmiyorum öğret bana
Estafurullah, ben de çok iyi değilim deneyerek hallediyorum, kabul ettim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme