Şimdi Ara

sapphire 4870 i asus biosu ile flashladım.görüntü yok!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: 865pe

pci karta gerek yok, komut satırını ezbere bil yeter başıma çok geldi. pci kart takıp bios atmak en son iştir. yani çözüm yoksa son çare dir.

ekranı görmeden disketten ve flash disk ten boot etmesini bekle, sesten anlarsın ( disket ) komut satırına ezbere atiflash -f -p -0 xxx.rom veya bin ( ne olarak kaydettiysen.

bu şekilde yap 15sn bekle ekran açılacaktır.

Hacım o dediğin olamıyor maalesef. Arkadaşın pc boot etmiyor yani ekrankartını takılı görmüyor bilgisayarı.

• quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

pci karta gerek yok, komut satırını ezbere bil yeter başıma çok geldi. pci kart takıp bios atmak en son iştir. yani çözüm yoksa son çare dir.

ekranı görmeden disketten ve flash disk ten boot etmesini bekle, sesten anlarsın ( disket ) komut satırına ezbere atiflash -f -p -0 xxx.rom veya bin ( ne olarak kaydettiysen.

bu şekilde yap 15sn bekle ekran açılacaktır.

Hacım o dediğin olamıyor maalesef. Arkadaşın pc boot etmiyor yani ekrankartını takılı görmüyor bilgisayarı.

artizlik yapma

bende o durum olmadı hiç, ekran yoktu ama illaki hdd boot ediyordu. sorunu çözüyordum olmadı pci kart ile

anakartın pci-ex çıkışında bir sorun olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 24 Eylül 2008; 17:30:19 >

• @865pe

Senden alıntı yapınca yazılar kararıyor naaptınsa artık.

Bu arada iyi bi yere parmak basmışın. Anakart ekrankartı id sini tanısa normal boot yapması lazım. Ekran kartı id sini tanımazsa pci kart da taksan gene flaslanmayabilir.

Ramleri değiştirip falan deneme yapması gerekiyor olabilir. Kart görünüşe göre servise gidecek anlaşılan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

arkadaşlar asus top edition biosunu sapphire 4870 kartıma flashladım.

uyguladığım işlemler şu şekilde;

atiflash ve asus.rom dosyasını bi klasörde topladıktan sonra,diskete kaydettim ve bilgisayarı disketten başlattım.

atiflash -p -f 0 asus.rom yazarak flash işlemine başladım.

ekranda 14 satırlık yazılar geçti.son cümlede ayarların etkin olması için bilgisayrınızı yeniden başlatın şeklinde bir ibare bulunuyordu.

yeniden başlattım ve ekrana görüntü gelmiyor.

bios falan post ekranı hiçbirşey gelmiyor ekrana.

eski biosun yedeğini almıştım.bunu nasıl geri yükleyebilirim?

sonuçta ekrana görüntü gelmiyor dos ortamına girip yükleyemiyorum bu durumda.başka bir ekran kartı ile açıp tekrar denesem sorunum düzelirmi?yada çözüm yolları nedir?şimdiden teşekkürler.

Bu olay benimde başıma gelmişti ama ben de windows altından yaptığım için sorun oluşmuştu.Ben de 2.pcie slotuma yedek ekran kartımı takarak yeniden flaslamıştım.
    Komut satırı şöyle olacaktı atiflash -f -newbios -p 0 xxxxx.bin .2.konu ise bazen bios lar orjinalden 64 kb oluyor 64 kb ise kilitli oluyor bu kilitli bölümü açmak için RBE kullanman gerekebiliyor.
    Gelelim çözüme eğer senin 2.pcie slotun yoksa,mutlaka arkadaşlarının vardır onlardan birinin yanına gidip işlemi onun bilgisayarından yap,arkadaşın yoksa vay haline :D.Diyelim ki yok bir tane bilgisayar tamircisi bul sıkıştır cebine 10 ytl durumu anlat o yapsın.
    Eğer 2.pcie yoluna takarsan komutta değişiklik yapman gerek -p 1olur,bunuda atiflash -i yazarak görebilirsin geçmiş olsun.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceBeWithYou -- 25 Eylül 2008; 0:34:20 >

• ilgilenen arkadaşların hepsine çok teşekkürler..kartı geri götürdüm ve yenisi ile değiştiler bir abimizin sayesinde
  • hayırlı olsun aman bida elleşme şu bioususakatlık falan çıkar tekrar.. güle güle kullan
  • yok hocam dokunama daha bıosateşekkürler herkese
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.