Şimdi Ara

Sapphire 1650Pro Agp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugun nihayet Sapphire 1650 Pro Agp kartını alabildim.Dün mecidiyeköy,kadıköy ve bakırköy de tüm bilgisayarcıları dolaştım.İnanın çogunda agp kart yok.Olanlarda fx5200,fx5500,9250,9600pro var.Birkac bilgisayarcıda leadtek 128mb a6600td ile 6800xt var.Sapphire 1600pro kartlar genelde kadıköyde bulunabiliyor 3-4 yerde var.Fakat geçen hafta gelen 1650pro anında tükenmiş hiçbir yerde yok ne zaman hangi fiyata geleceği de meçhul.Listelerde yalnızca vatan bilgisayarda full modeli satılıyordu onu da bu sabah ben 300ytl ye aldım baska kalmadı.Kartı taktım şimdi 3dmark 2005 i cekiyorum.İlk görünüm itibariyle fanı inanılmaz gürültülü bu sesi nasıl azaltabilirim.Oyunlarda henüz denemedim ama eski kartımı(leadtek fx5700) katlayacagına eminim.Piyasada Agp kartlar kalkıyor gibi oysa 3 milyon agp kullanıcı var türkiyede ve pc express kartlarla agp versiyonları arasında cok fazla performans farkı yok.Bu nasıl bir mantık bilemiyorum nvidia içeriye agp kart sokmuyor ati eski teknoloji x800gibi agp olarak neredeyse pc exp in 2 katına pazarlamaya çalışıyor.Şu aşamada agp de ikinciel çok iyi bir kart bulamazsanız en iyisi şu an istanbulda asla bulamayacağınız sapphire 1650 pro.







  • Evet şu an agp ile pci arasında veriyolu açısından mevcut oyunlarda bi fark yok ama pazarlama gereği agp kart sıkıntısı yaşanıyor. Yurt dışında üst düzey agp kart sıkıntısı yaşanmazken, burada agp ölü muamelesi yapılıyor. 1650pro hemen tükendiğinde göre hatırı sayılır bi agp kullanıcısı var halâ.
  • AGP kullanıcları hala var ama bu saatten sonra AGP'ye yatırım ölü yatırım olur tabi benim için.

    @mustafakursat kardeş hayırlı olsun güle güle kullan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: F@ruk

    AGP kullanıcları hala var ama bu saatten sonra AGP'ye yatırım ölü yatırım olur tabi benim için.

    @mustafakursat kardeş hayırlı olsun güle güle kullan.


    +1
    agp kartlar artık oyun katili oldu maalesef..
    uygun fiyatlara alınan kartlar oyun zevkini öldürüyor..
    üst düzey agp kart alınırsa da öldürmüyor ama cüzdanı boşaltıyor.. o paraya pci-ex e geçmek daha mantıklı kesinlikle..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fortress34
    üst düzey agp kart alınırsa da öldürmüyor ama cüzdanı boşaltıyor.. o paraya pci-ex e geçmek daha mantıklı kesinlikle..


    +1,
    250-300ytl verip 2.el 6800gt alacağıma 400ytl veririm,işlemci+anakart+ram+agp ekran kartını satıp 400'ün üzerine koyup sistemi yenilerim...ama barton hala yetiyor bana...
    (not:evde barton 2500+,NF7,9600xt'li bir sistemim var da,ondan bahsediyorum)
  • Evet bu kartların Türkiyede bulunamaması mantığını bir türlü anlıyamıyorummm.

    Arkadaşların dediği gibi kesinlikle bir pazarlama taktiği olsa gerek. Sayı olarak bilemem ama Çevreme baktığımda PCİ ex bilgisayarı olan yok gibi.
  • milleti yeni pc toplatmaya zorluyorlar resmen AGP x1600pro kullanıyorum pciexe oranla daha az ısınıyor ayrıca 3dmark05 puanlarıda 3000 venice/pciexli sistemle 4100 alınabilirken imzamdaki sistemle 3900 küsür yaptım bence bu farka değmez kullanılmış 6600gt yada x1600pro şimdilik işimizi görür derim ne zmn ki yeni sistem toplamayı kafaya koyarsam o gün gider PCIEX ekran kartı alırım
    sadece ekran kartı için neden sistem yenileyelim dimi
  • Ayrıca agp 8x anakart bolluğu var piyasada, madem ekran kartını getirmiyorsunuz. Anakartını da satmayın o zaman.
  • evet ya hic AGP kart yok kadıkoyde hemde adam 5200 5500 9200 9550 var o kadr yani x1000 sersi ve 6 serisi kart bulmak cok cok zorr
  • Kartın performansı gayet iyi.3dmark2005 skorum 5040.Oyunlarda son derece akıcı.Fiyatı zaten yurtdısı fiyatıyla aynı turkiyede.Fan sesisni ati tray tools isimli programla sıcaklıkla orantılı sekilde otomatik degisir hale getirdim.fan yuzde 50 performansla calısıyorken bile oyunlarda gpu sıcaklıgı artmıyor.Bulabilirseniz kacırmayın derim.Direct x 10 lu yunlar yaygınlasana kadar tam manasıyla isinizi gorcek bir kart.Sistemi Agp olanlar icin bence 2-3 sene daha devam etme fırsatı.Light kutulusu varsa onu alın arada 10 dolar+kdv var full kutusuyla gorebildigim tek fark da full kutuda gelen da vinci oyununun orjinali.Yakında bu kart tekrar İstanbula gelecektir ama taleple beraber fiyatı artabilir.Malum yeni teknoloji bir kart shader3 destekli.Bu sebepten eski oyunlarda daha hızlı 256bit olan x800 serisiyle aynı fiyata gelecegini dusunuyorum agp versiyon olarak.Oyun oynamanın keyfi ayrı bu kartla eski kartım fx5700 idi iyi bir karttı ama direct x9 un istedigi gucten mahrumdu.Eski oyunlarım yeni acılan efektlerle sanki yenilenmis yeniymis gibi geliyor.Ornegin 5-6 senelik bir oyun olan colin mcrae 2 de tum grafik ozellikleri maksimumda(cubic,trilineer,..) oynuyorum gercekten apayrı bir his veriyor ve inanılmaz kaliteli hissediyorsunuz.Kısacası agp kart alacaklara tavsiye ediyorum.10 senedir pc sahibiyim barton2500den sonra yaptıgım en iyi is Sapphire 1650 pro almak.




  • bi de ben bulabilsem şu kartı hemen alıcamda şu anda internette bakmadığım site kalmadı inşalla tekrar stoklara gelir ve hemen alırm!!!
  • valla bu vista beni uyuz etmeye başladı yeni sistem toplamak yerine 1650 pro alsam 3 ghz işlemci alsam 1 gb ram daha alsam nası olur diye düşünmeye başladım(p4 2.0, 256 mb 6600le 2x256 ddr)
  • @mustafakursat

    kartın ramleri ddr2 mi 3 mü ?
  • forious arkadaşım, x1650 pro ramleri ddr3. bende bu karttan alicam. internetten almayı düşünüyordum ama henüz bulamadım. Konuyu açan arkadaşım, karı tam olarak nerden aldğını pm'den söylersen çok sevinirim, bulur bulmaz bende alicam çünkü...
  • Kartı vatan bilgisayar topkapıdan aldım ama su an elimde olan son kutuydu.Stok tukendi hala listelerinde gozukmuyor izmirde vatanbilgisayarda full modeli var gozukuyor.İstanbul da su an takip edebildigim kadarıyla hicbir yerde yok.Kartı kesinlikle tavsiye ediyorum.Kartın ramleri overclocka musait -13 yazıyor yani 1550Mhz(ddr3) e kadar normal sınırlar icerisinde ramleri overclock edilebilir.Orjinali 1400Mhz.İslemci de overclock edilebilir ama gpu sıcaklıgıyla birlikte fan gurultusu de artacak. yuzde birkac performans icin sıkıntıya girilmez kart zaten her oyunda isinizi gorecek.Grafik kalitesi de gayet guzel.
  • mustafa kardes bende 2 hafta önce aldim bu karti..daha gerci test sonuclari almadim ama ben orjinal driver cd sinden kurarken encoder diye bir dosyasi var yaklasık 40 dk bekliyorum kurmasini ama bir türlü bitmiyor bende iptal edip manuel driver kurdum sadece..catalist kurulu degil ve diger eklentiler..

    su anda inaniyorumki tam anlami ile verim alamiyorum karttan mesela bazen media playerda görüntüler ısıya duyarli kamera görüntüleri gibi oluyor..kartı aldıktan sonra oldu bu...varsa püf noktalari anlatabilirmisin..

    COD2 oyununda 80-85 fps alıyorum...o/c yapmadim daha fan sesi müthis fazla geldi bana..bakalim azaltabilecekmiyim..
  • Kartınız hayırlı olsun.Oncelikle eski butun driver ları uninstall et eski ekran kartının driver ları dahil hatta en temizi tertemiz windows da kurulum yapmak.Microsoft netframework u kur.catalyst 6.10 driver ını kur.İsine yarayacak ve her turlu ayarı yapabilecegin fan ayarı dahil olan program ati tray tools 1.2.6.955.Overclocking settings de fan ayarı kısmı var profil olusturup ornegin 45derece icin fan bende yuzde50 ile calısıyor save et ve acılısta ayarınla baslasın.Kartın su an icin overclock a ihtiyacı yok ama ram ler yuksek hızlarda rahatca calısabilir.Call Of Duty2 su anda bende yuklu degil o oyunda direct x7 ve 9 destekleri ayrı sekilde ayarlanabiliyor.En dogrusu kartını 3dmark 2005 programıyla dene(serial ını sitelerden arattır ilk once)benim skorum 5040 sen de bu civarlarda puan almalısın.Mediaplayerda goruntunun o sekilde olmasının nedeni tamamen direct draw ile alakalı yani ekran kartı surucun tam kurulmadı ise bu problem olur.
  • cok tesekkür ediyorum seninde kartın hayırlı olsun..

    bunları deniycem umarım sorun hallolur..
  • az önce test yaptim ...3D mark 03 sonucu 8010 cikti...o/c yaparsam sanirim daha iyi sonuc alirim..ama^3D mark 05 de kac olur bilemem...
  • bugünde 3D mark 05 testi yaptım...4620 cikti...sanırım catalist 6.10 sürücüsünü yüklemem gerek...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.