Şimdi Ara

SANIRIM FARKLI BİR AUTORUN VİRÜSÜ! (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Flash diskime değişik bir autorun virüsü bulaşmış sanırım. Forumdaki yöntemleri denedim fakat nafile. Services.exe'yi kullanarak kendini oluşturup duruyor. Disk'te SunSoft amblemli bir setup.exe dosyasıyla autorun.inf dosyası oluşturuyor. setup.exe'yi usb virüslerini temizlemeye yarayan programla silmeyi başardım fakat autorun.inf devamlı yeniliyor kendini. Başka bir bilgisayarda (sanırım Nod32 vardı) services.exe bağlantılı virüs uyarısı verdi. Biraz araştırma yaptım ve işin içinde Windows klasöründe oluşmuş olan afire.dll ve afprj.dll dosyalarının da olduğunu fark ettim. afprj.dll dosyasını sildim, afire.dll dosyasını silemedim fakat lockfolderxp ile gizledim. Tekrar oluşmadılar fakat herhangi bir değişiklik yok. Sorun hala devam ediyor. Dediğim gibi autorun v.b ile ilgili her yöntemi denedim fakat bana mısın demiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm;

1) Bilgisayarı güvenli kipte açın.
    2) Windows klasörü içerisindeki afire.dll, afprj.dll, mswinsck.ocx, services.exe ve setupconfig.dat dosyalarını silin.
    3) Bilgisayarı normal modda tekrar başlatın.
    4) Flash diskinizi otomatik açılmayacak şekilde (shift tuşuna basarak) takın.
    5) Klasör seçeneklerinden korunan işletim sistem dosyaları da gösterecek şekilde gizli dosya ve klasörleri gösteri seçin.
    6) Diskinize sağ tıklayarak araştırdan diskinizin içine girip setup.exe ve autorun.inf dosyalarını silin.

Geçmiş olsun ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enok -- 23 Aralık 2008; 20:49:58 >

• Arkadaşım bilgisayar güvenli kipte açılmıyoki.. neyi çözüyon??
  • autorun virüsünün oluşumunda,afire.dll ve afprj.dll diyen dosyalar yok.
    bu bilgi yanlış
  • Eğer autorun inf virüsüyle başı belada olan varsa pm atsın müsait olduğumda kesin çözüm olan dosyaları upload edip göndereyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.