Şimdi Ara

ŞANGAY ALTILISI ve AB'Yİ UNUTMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha patriotlar yeni geldi. ne şangayından bahsediyonuz yav

2016-2017 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU
  • nato dan ayrılıp amerika ile ilişkileri zayıflatırsa şangay a üye oluruz.

zaten 400 milyon türk nüfusu yer altı zenginlikleri var ama tabi bunu istiyorsak natodan ayrılmak şart.

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi
    Yıllardır eskimek bilmeyen bir replikle karşı karşıyayız sevgili seyirciler.
    sizin beğenmediğiniz iran dün uzaya araştırma uydusu gönderid (içinde maymun vardı) ve geri geldi sorunsuz bir şekilde
    http://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/127024--iran-uzaya-maymun-gonderdi
    kaldi ki bu adamlar yıllardır nükleer silahlar üzerine çalışmalar yapıyor, sen ne yaptın 90 senedir ?
    ha oradaki müslümanlığı istanbula gelince ipini koparmışa dönen turistlerinden bi' gör.
    dubai ile kıyaslaman daha bi ilginç. doğru dürüst geçmişi bile olmayan, habire dışarıdan yiyen bir ülkemsi ile bizi bir tuttun,
    aslında ben senin ne demek istediğini gayet iyi anladım ya, neyse.

malezya nasıl sence iyi bir örnek değil mi ? iran eskidi biraz.

Yine bitmek bilmeyen şu 90 senelik kuyruk acısı mevzusuyla karşı karşıyayız. 1923-1938 arası bu ülkede yapılanları görmüyorsanız, vicdansız ya da körsünüz. Ya da en kötüsü yalan söylüyorsunuz.

Eğer şu ülkede kızların etek boyu, hosteslerin ne renk ruj kullanacağı tartışılıyorsa, Polis Okulu açılışında 7.5 dakika dua ediliyorsa, her açılış ''ya allaaaah bismillah'' diye yapılıyorsa, ''oruçluyken denize girmek orucu bozmaz, denizin size girip girmediği önemli'' gibi aşağılık açıklamaları din adamları yapıyorsa ''şeriat geliyor'' repliklerine artık gerek kalmamıştır doğrudur. Şu halde ''şeriat geldi'' demek daha doğru olacaktır.

Dediğim gibi 1932-1938 arası açılan fabrikaları, ödenen Osmanlı borçlarını düşünün, hatta düşünmeyin, elinizin altında internet gibi bir derya var, araştırın. Belki biraz olsun vicdan sızlaması olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 3 Ekim 2013; 20:11:02 >
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)

• Daha bugün Avrupa Birliği aday ülkelerin ilerleme raporlarını yayınladı.

Türkiye'nin Avrupa İşleri Bakanı Egemen Bağış ise bayram dolayısı ile raporu değerlendirmeyeceğini bayramdan sonra değerlendireceğini açıkladı.
    Bağış şöyle dedi: ''Israrımıza rağmen bizim bayramımızda yayınladığı için ben bayram sonrasına kadar raporla ilgili yorum yapmama kararı aldım”

Bülent Arınç ise raporu okumadan 'Ab kabahatli' diye yorum yaptı.(link)

Şimdi söyleyin Allah aşkına, böyle bir hükümeti böyle bakanları olan bir ülke ile hangi ülke birlik kurmak ister? Ben eğer avrupa birliği vatandaşı olsaydım türkiye birliğe girmesin diye ömrümü tüketirdim. ama işte yanlış tarafta doğmuşum. türkiye bir yerlere gelsin, birliğe daha fazla entegre olsun diye uğraşıyorum..

• Türkiye'nin AB'ne uygun olmadığını herkes biliyor, bu yüzden oyalanıyoruz AB kapısında. ŞİÖ de bizim için NATO ve ABD yanlısı politikalardan sonra uygun değil. Kısacası ikisinin arasında kalmış bir toplumuz, diğer Türk devletleriyle birlik kurmak daha yapıcı olabilir. O da bu hükumetle zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: antonidas

biz bu kafayla ancak dalton dörtlüsüne katılırız.

o kadar çetin ve sert yorumdan sonra iyi geldi hay yaşa.

Orijinalden alıntı: Nécromant

Daha bugün Avrupa Birliği aday ülkelerin ilerleme raporlarını yayınladı.

Türkiye'nin Avrupa İşleri Bakanı Egemen Bağış ise bayram dolayısı ile raporu değerlendirmeyeceğini bayramdan sonra değerlendireceğini açıkladı.
    Bağış şöyle dedi: ''Israrımıza rağmen bizim bayramımızda yayınladığı için ben bayram sonrasına kadar raporla ilgili yorum yapmama kararı aldım”

Şimdi söyleyin Allah aşkına, böyle bir hükümeti böyle bakanları olan bir ülke ile hangi ülke birlik kurmak ister? Ben eğer avrupa birliği vatandaşı olsaydım türkiye birliğe girmesin diye ömrümü tüketirdim. ama işte yanlış tarafta doğmuşum. türkiye bir yerlere gelsin, birliğe daha fazla entegre olsun diye uğraşıyorum..

Türkiye AB yasalarına uyum sağlamadan, tam demokratik ve özgür standartlara ulaşmadan, gerçek demokrasiyi kavramadan her AB ilerleme raporu kötü olacaktır ve her AB raporu da bizim siyasetçilerimiz tarafından ya eleştirilecektir, ya yırtılacaktır, ya takılmayacaktır.

• Türkiyenin üyeliği konusunda ne AB ne de akp samimi değiller. Elbirliği ile tüm savunma mekanizmalarımızı yerle bir ettiler. Sıra ganimet paylaşımına gelince birbirlerine diş göstermeye başladılar. AB akp yi bitirir. Fehmi Koru/Taha Kıvanç bile rte nin yüzü eskidi diyorsa işi bitmiş demektir. y-CHP iktidarına hazır olun! Sıra demokratik laik çevreleri bölünmeye hazırlamada!

y-CHP'den de ümitsizseniz savaş hazırlıklarınızı tamamlayın. Çok zaman kalmadı artık.

Tamam aynı kandayız yanlarında duralım da bu adamlar bize ne katacak ?

Çoğu kendine kadar geçiniyor..

Galatasaray & Arsenal
  • Nürnberger N kullanıcısına yanıt
    Fehmi Koru'nun bu açıklamasını nereden öğrendiniz acaba link alabilir miyim?

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

Fehmi Koru'nun bu açıklamasını nereden öğrendiniz acaba link alabilir miyim?

Gezi olayları sonrası(Haziran Temmuz) bir kaç kez bu minvalde yazdı. Star gazetesindeki köşe yazılarından bakabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

Ikisine de ihtiyacimiz yok, Turk devletleri lazimm bize

daha kendi içlerinde çatışan fakir ülkelerle ne birliği kurucaz allah aşkına.

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Daha bugün Avrupa Birliği aday ülkelerin ilerleme raporlarını yayınladı.

Türkiye AB yasalarına uyum sağlamadan, tam demokratik ve özgür standartlara ulaşmadan, gerçek demokrasiyi kavramadan her AB ilerleme raporu kötü olacaktır ve her AB raporu da bizim siyasetçilerimiz tarafından ya eleştirilecektir, ya yırtılacaktır, ya takılmayacaktır.

o zaman hangi yüzle o koltularda otururlar biz diplomatız biz bürokratız biz gelişiyoruz diye...

• Nürnberger N kullanıcısına yanıt
    eyvallah

quote:

O ülkeler dışa bağımlı oldukları için fakirler. Birbirimize bağlı olsak neler olur biliyor musun ?

Örneğin Doğu Türkistan'ı ele alalım.

Tarım ve hayvancılık için mükemmel bir coğrafya. Dağ, vadi, yayla, otlakları geniş. Özellikle Turfan ve Tarım havzası bu iş için dünyanın en verimli yerlerinden. Ki ben bir kanıt sunamasam da "turfanda" sözcüğünün hep buradan geldiğini düşünürüm.

Kömür yatakları bakımından -Çin'e bağlı olduğunu varsayarsak- Çin'in kömür yataklarının yarısı Doğu Türkistan'dadır. Ayrıca buradan çıkan kömürün çok kaliteli bir kömür olduğu söyleniyor.

Ülkede 40 civarı tuz çıkarılan göl bulunmakta ve bir kaç tanesinden çıkarılacak tuz, tüm dünyaya yüzlerce yıl yetecek miktarda.

Petrol yatakları İran ve Irak'ın kat kat fazlası.

Maden ocakları Çin'deki toplam maden ocaklarının %80'inden fazlasını oluşturuyor. Yine çıkarılan maden ve mineraller bakımından oldukça zengin Doğu Türkistan.

Diğer Türk ülkelerinin de yeraltı ve yerüstü zenginlikleri bakımından çok ta farklı olduğunu söyleyemeyiz. Peki şimdi düşün. Bu ülkeler Rusya, Çin, Amerika'ya bağlı değil de birbirine bağlı olsa ve ellerindeki bu kaynakları kendileri ve birbirleri için kullansalar durum ne olur ? Ab veya Şangay birliğine gerek kalır mı ? Hatta tenezzül edilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkoğlu35

quote:

quote:

O ülkeler dışa bağımlı oldukları için fakirler. Birbirimize bağlı olsak neler olur biliyor musun ?

Tarım ve hayvancılık için mükemmel bir coğrafya. Dağ, vadi, yayla, otlakları geniş. Özellikle Turfan ve Tarım havzası bu iş için dünyanın en verimli yerlerinden. Ki ben bir kanıt sunamasam da "turfanda" sözcüğünün hep buradan geldiğini düşünürüm.

Kömür yatakları bakımından -Çin'e bağlı olduğunu varsayarsak- Çin'in kömür yataklarının yarısı Doğu Türkistan'dadır. Ayrıca buradan çıkan kömürün çok kaliteli bir kömür olduğu söyleniyor.

Ülkede 40 civarı tuz çıkarılan göl bulunmakta ve bir kaç tanesinden çıkarılacak tuz, tüm dünyaya yüzlerce yıl yetecek miktarda.

Maden ocakları Çin'deki toplam maden ocaklarının %80'inden fazlasını oluşturuyor. Yine çıkarılan maden ve mineraller bakımından oldukça zengin Doğu Türkistan.

Diğer Türk ülkelerinin de yeraltı ve yerüstü zenginlikleri bakımından çok ta farklı olduğunu söyleyemeyiz. Peki şimdi düşün. Bu ülkeler Rusya, Çin, Amerika'ya bağlı değil de birbirine bağlı olsa ve ellerindeki bu kaynakları kendileri ve birbirleri için kullansalar durum ne olur ? Ab veya Şangay birliğine gerek kalır mı ? Hatta tenezzül edilir mi ?

peki sizce buna izin verilir mi? dış güçler aklınıza gelmesin. türk hükümetini ele alın. hiç böyle bir düşünceleri var mı? sanmıyorum. onlar araplar ile birlik kurma peşindeler.

doğu türkistan'ı çin bırakır mı? o kadar zengin kaynakları olan bir yeri.. görüyoruz uygurlara nasıl zulmettiklerini. diğer türkler zulmetlemelerine göz yumarken orası için savaşırlar mı? hiç sanmıyorum. türkmenistan ve özbekistan kendi içlerinde çatışıyorlar. ikisi de tür konseyine üye olmadılar. yani türkiye azerbaycan ve kazakistan ile yakınlaşmak istemiyolar. kazakistan ve azerbaycan hariç hepsi fakir ülkeler.. durum bu iken siz kim ile birlik kuracaksınız ki.. bu birliği istemeyenlerin başında da türk hükümeti geliyor. malesef bizim de yapacağımız bişey yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki sizce buna izin verilir mi? dış güçler aklınıza gelmesin. türk hükümetini ele alın. hiç böyle bir düşünceleri var mı? sanmıyorum. onlar araplar ile birlik kurma peşindeler.

doğu türkistan'ı çin bırakır mı? o kadar zengin kaynakları olan bir yeri.. görüyoruz uygurlara nasıl zulmettiklerini. diğer türkler zulmetlemelerine göz yumarken orası için savaşırlar mı? hiç sanmıyorum. türkmenistan ve özbekistan kendi içlerinde çatışıyorlar. ikisi de tür konseyine üye olmadılar. yani türkiye azerbaycan ve kazakistan ile yakınlaşmak istemiyolar. kazakistan ve azerbaycan hariç hepsi fakir ülkeler.. durum bu iken siz kim ile birlik kuracaksınız ki.. bu birliği istemeyenlerin başında da türk hükümeti geliyor. malesef bizim de yapacağımız bişey yok.

Benim anlatmak istediğim, birleşirsek elimizde çok sağlam bir potansiyel olduğu. Yoksa isteksizlik ve devletlerin yönetimleri konusunda tabi ki haklısın.

Kısa vadede "Türk Birliği"ni sağlamamız pek olası değil. Ancak orta ve uzun vadede teknolojinin gelişimiyle önümüze yeni kapılar açılabileceği, gelecek yeni yönetimlerle bağlarımızın sıkılaşabileceğini düşünüyorum. Ama o ona izin vermez, bu bunu bırakmaz diyerek bu konuda çalışmayı bırakmamalıyız.

Zaten resmi olarak bu devletleri bir araya getirmekten çok daha önemli olan, bu birliği halkın kafasında oluşturmak. Bunun için de en önemli noktalar dil ve kültür birliğini tekrar sağlamak. Yani Atatürk'ün dediği gibi İstanbul'da çıkan bir dergiyi Kaşgar'da da çıkartıp oradaki Türk'ün de anlayabilmesini sağlamak.

• quote:

Benim anlatmak istediğim, birleşirsek elimizde çok sağlam bir potansiyel olduğu. Yoksa isteksizlik ve devletlerin yönetimleri konusunda tabi ki haklısın.

Kısa vadede "Türk Birliği"ni sağlamamız pek olası değil. Ancak orta ve uzun vadede teknolojinin gelişimiyle önümüze yeni kapılar açılabileceği, gelecek yeni yönetimlerle bağlarımızın sıkılaşabileceğini düşünüyorum. Ama o ona izin vermez, bu bunu bırakmaz diyerek bu konuda çalışmayı bırakmamalıyız.

Zaten resmi olarak bu devletleri bir araya getirmekten çok daha önemli olan, bu birliği halkın kafasında oluşturmak. Bunun için de en önemli noktalar dil ve kültür birliğini tekrar sağlamak. Yani Atatürk'ün dediği gibi İstanbul'da çıkan bir dergiyi Kaşgar'da da çıkartıp oradaki Türk'ün de anlayabilmesini sağlamak.

malesef sadece bir hayal

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.