Şimdi Ara

SANEI N10 Root ve Rom Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihaz henüz mayıs 2012 üretimli olduğundan internette çok az kaynak var. Cihazı aldığınızda android 4.0.3 versiyonuyla geliyor. Fakat 4.0.4 ün çok daha stabil çalıştığı söyleniyor ki videolarda incelemelerde sizde görebilirsiniz.

    Ben Cihazı aldıktan sonra root işlemini sorunsuz yaptım. "AllWinner Mode" programıyla cihazı samsun i9100 veya motorola xoom gibi gösterebiliyosunuz. Fakat keşke hiç yapmasaydım. Cihazı simdi eski haline getiremiyorum. Fabirka ayarlarına döndüm programı sildim, bir sürü şey yaptım eski haline dönmüyor. Cihaza ayarlar da baktığımda "AllWinner Mode" programında sectiğim marka ve model görünüyor. Ekranda çözünürlük, program ikonlar vs hepsi küçüldü. Bir türlü eski haline de dönemedim.

    Daha sonrahttp://www.szampe.com/support_down.asp?id=771 adresinden 4.0.4 e yukseltmek için dosyaları indirdim.http://www.youtube.com/watch?v=yOSQjp8m7Nc buradaki göseterilen ve internette aradığınızda çeşitli sitelerde gösterildiği gibi defalarca yapmama rağman başarılı olamadım.

    Sanırım hepsi "AllWinner Mode" programından kaynaklanıyor.

    Ben cihazı nasıl ilk alındındığı haline (AllWinner Mode programında secilen samsun I9100 ve Motorola Xoom gibi değil de) orjinal haline nasıl getirebilirim? Bundan sonra sizce 4.0.4 ü yükleye bilirmiyim.?
    Teşekkürler...







  • gerek kalmadı hallettim.

    ilgili konularda problemi olan varsa yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cl0ser

    gerek kalmadı hallettim.

    ilgili konularda problemi olan varsa yardımcı olabilirim.

    nasıl yaptığını açıklayabilir misin ?
  • aslında ben şimdilik root yetkisi vermek istiyorum rom işine sonrada bakacağım. ( yeni rom yükleyince gerçekten fark eden şeyler var mı ? )
    sen nasıl root yaptın ? AllWinner Mode u hiç bilmiyorum. Super User diye bir program var markette onunla yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum tam olarak. sen nasıl root verdin açıklayabilir misin?
  • Root yapmak sizin cihazınızla ne yapmak istediğinize göre değişir. Yeni rom yüklemiyecek, çok detaylı programlar kurmayacak, birkac tanesiyle yetinecekseniz, özel ayarlarını değiştirmek istemiyorsanız root yapmaya gerek yok.

    ROOT işlemi için;
    İlk önce dosyayı indirin
    http://www.mediafire.com/download.php?2cpfx3vbppw31ft

    1-Tabletiniz açık iken USB yoluyla bilgisayarınıza bağlayın. Tabletinizin : ayarlar > geliştirici seçenekleri > USB hata ayıklaması (USB debugging) önündeki kutucuğun işaretli olduğundan emin olun.


    2-Daha sonra "!RUN-ME-Tasselhof-Root-Market-Tweaks" uygulamasını çift tıklayarak çalıştırın.


    3-Açılan pencerede kalavyenizden 1'i tuşlayıp enter tuşuna basın. Unutmayın tabletinizi tanıtıcı numara görünmüyorsa diğer işlemler yapılmayacak demektir.

    1 tuşuna bastığınızda aygıtınızı tanıdığına dair aşağıdaki gibi bir mesaj çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazsa pc nize tabletinizi yanlış tanıttınız demektir. indirdiğiniz dosyada tabletinize uygun driver var tekrar yükleyin

     SANEI N10 Root ve Rom Yükleme


    4-Aynı pencerede klavyenizden 2'yi tuşlayarak ROOT işlemini başlatın. Bu işlem sırasında tablet birkaç kez kapatılıp açılacaktır dikkat edin bu esnada USB bağlantınız kesilmesin.





     SANEI N10 Root ve Rom Yükleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cl0ser -- 18 Eylül 2012; 9:34:22 >




  • anlatım için teşekkürler akşam deneyeceğim.
  • Merhaba başka ortamlardada konuyla ilgili yazılarınızı gördüm..konuyu çözdünüz herhalde aynı sorunları yaşıyorum..yardımcı olabilirmisiniz.?

    tablet çok yavaş tepkisiz ve play store dan yükleme yapmıyordu..
    Forumlardan güncellemem gerektiğini okuyunca güncelledim. 0171 nolu dosya anca onu indirebildim muhtemelen daha yenileride vardır.
    tablet başka bir tablet görünümünde açıldı daha hızlı en azından internete giriyor.
    Fakat play store dan hala yükleme yapamıyor. Allwinner mode u denedim dedikleriniz oldu ama play storda işe yaramadı.
    root etmek istedim dediklerinizi yaptım ama 2. aşamaya geçemiyorum makinayı tanımıyo herhalde.

    play store dan yükleme yapmam için root etmemmi lazım nasıl yaparım.?

    şimdiden teşekkürler..

    levent.karaogullari@gmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydammavi -- 3 Kasım 2012; 19:58:33 >
  • merhaba

    Allwiner mode programini kullanmamanizi tavsiye ederim. hic bir ise yaramiyor ve playstore girmede vb bircok sorun cikariyor. tablette fabrika ayarlarina dondugunuzde bile allwiner mode da secilen cihaz halen aktif gorunuyor.

    ben suan tablete yaziyorum.performansinda bir sknti yok yani. daha performansli calismasi icin size bir kac tavsiyede bulunayim.

    ilk once allwinner mode dan kurtulmak icin tekrar rom yukleyin.ben 4.0.3 kullaniyorum. 4.0.4 de kullandim ama sanirim ilki daha hizli. zaten tabletin sitesindede 4.0.4 beta versiyon diye geciyor. ayni sitede dosya adini tam hatirlayamaim, sanirim 0161 di o rom o yukleyin. onu yukleyince 4.0.3 oluyor zaten.

    internet icin kesinlikle opere mini yi tavsiye ederim. cok hizli ve hic sorun yasamazsiniz.

    ayarlar gelismisin altinda programdan ciktiktan sonra eklentiyi sonlandirin, arkada kac program calismali vs diye ayarlar var onlarda kendinize gore degisiklik yapin.

    tablette pogramlar ilk acildiginda ve programdan programa gecislerde biraz yavas calisiyor. oyuzden ayni anda birkac program calistirmayin. baska programa gecerken digerini kapatip gecin.

    aklima gelenler bunlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cl0ser -- 4 Kasım 2012; 13:38:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar sanei n10 tablet sahibiyim 4.0.4 hersey cok normal gidiyordu fakat artik uygulama silip yukledigimde alet reset attimi kendine hersey eski haline donuyor sanki gizli bir deepfrize var gbi fabrika ayarlarina don diyorum reset atiyor eski haline geliyor wipe data format yapabilicegim ekranada ulasamiyorum nasil ilk gunku haline getirebilirim bunu ben tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wipe data factroy reset yaptım fakat değişen bişiy olmadı nasıl halledicem bilemedim bunu ben ... yine aynı atıyorum facebook uygulamasını sılıyorum acıp kapatıyorum geri yuklu halde acılıyor guncellemeler yapıyorum onlarda tekrardan slinmiş oluyor.. reset menüsüne ulaşmamı sağladı video teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkqn

    wipe data factroy reset yaptım fakat değişen bişiy olmadı nasıl halledicem bilemedim bunu ben ... yine aynı atıyorum facebook uygulamasını sılıyorum acıp kapatıyorum geri yuklu halde acılıyor guncellemeler yapıyorum onlarda tekrardan slinmiş oluyor.. reset menüsüne ulaşmamı sağladı video teşekkür ederim.

    bildiğim kadarıyla sitesindede 1.62 son güncelleme sizdede 1.62 'mi var bence yoksa onu yükleyin hafıza kartıyla videodaki gibi yapın derim eğer sizdede 1.62 varsa bence yine videodaki gibi 1.62'yi yeniden yükleyin denemekte fayda var.Veya bir önceki sürümü yükleyip sonra tekrar son sürüme dönün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 27 Nisan 2013; 12:04:54 >
  • onuda denemedım fakat recovery moddan update all ımages files dedigimde hepsi için hata verıyorum tableti pcye media center olarak bagladıgımda kendi hafızası ıcıne arttıgım muzik resim vs gibi dosyalar kapatıp acınca kaybolmuş oluyor çok enteresan bir problem ve hiç böyle bişiy başıma gelmemişti başkasının başınada gelmemiş internette forumda hiç bir yerde yok bu videosunuda çekip koyabilirim sorunun?

     SANEI N10 Root ve Rom Yükleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkqn -- 27 Nisan 2013; 13:00:09 >
  • virüs olabilirmi tablette birde onu deneyin taratın bakalım.
  • Peki hangi antivirusu onerirsiniz sd karti bicimlendirip cikarttim zaten.virusse recovery mdda bile etkiliyebilirmi? bu sorun ayarlardan olabilirmi veya tabletin hafiza karti yazilmaya karsi onlem almis gibi ingilizcem yeterl olmadigi icin yabanci forumlardan cok faydalanmiyorum bm tbletim v1.62 b 4.0.4 android

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyledikleriniz içinde en makulu başka bir kartta denemek olur ama bence önce eski sürümü deneyin
  • https://www.youtube.com/watch?v=l0kkmtEf0ew&feature=youtube_gdata_player


    sorunun videosunu çektim izlerseniz belki bu konuda bana yardım edebiirsınız çok can sıkıcı sd karta rom atarak update ok yazısını görebildim ama yeniden başlatınca yine aynısı oldu
  • Hocam izledim enteresan ne söylenebilir bilmiyorum tableti alalı ne kadar oldu 1 sene olmadıysa bence bu sorunu yazarak ve aynı şekildi videosunu satıcıyla paylaş derim.
  • Tableti bilgisayara bir turlu tanitamiyorum livesuitte gosteremedim driverlari lorjinal sitesinden indirdigim driverlarida kurmuyor bigisayarim disketten kur diyede yapiyorum fakat olmuyor pdanet ztn olmuyor bunun baska driverinyokmu acaba phonex diye bsyde kurdum oda omadi nasil taniticim bilgisayara vol + bsip 10 kez powera hizli basiyoru ama pcde hic bi tepkpi yok baska bilgisayarlardada denedim olmuyor.bilgisayarsiz format atamazmiyim ama sd karta yuklemeden ?cunku tablete dosyalari atiyorum kapantica siliniyor recovery menusundede mini sdyi goremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar bende de ekranda bir pil işareti ve ortada üçgen uyarı çıkıyor ve makine şarj olmuyor açılmıyor. yardım edin lütfen :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.