Şimdi Ara

sanal bellek hakkında yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- sanal bellek nedir ?
    2- sanal belleği yükseldebiliyormuşuz niçim yükseltiliyor ?
    3- bilgisayara zarar verir mi ?

saygılar

• Merhaba,

Sanal bellek; Bilgisayarınızda bir programı çalıştırmak veya işlemi yapmak için gereken rasgele erişim belleği (RAM) yoksa, Windows onun yerine sanal bellek kullanır.

Sanal belleği yükseltmek için; Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler kısmına gelip oradan gelişmiş sekmesine gel, performans yazısının sağındaki ayarlara tıkla. Oradan gelişmiş sekmesine gel en altta sanal belleği yükseltmen için ayarlama kısmı vardır, buradan yapabilirsin.

Sanal belleği yükselttiğin zaman bilgisayara herhangi bir şekilde zarar vermez. Bir nebze olsun performans artışı sergiler.
  • 1-2. Sanal bellek,çalıştırdığınız yazılımların sistem ramini yetersiz bulduğu an,sabit diskiniz üzerinde sizin(veya otomatik olarak windows'un) belirleyeceğiniz miktar kadar alanı ram gibi kullanabildiği bir işlemdir. Yalnız sanal bellek kullanımda iken bilgisayar yavaş çalışacaktır zira hard diskin hızı RAM lerden oldukça düşüktür.
    3. bi zararı olacağını düşünmüyorum fakat mavi ekran hatası verdirebiliyor bildiğim kadarıyla.

genel olarak alt değer ramx1,5 üst değer ramx3 olarak hesaplanıyor.
  • benim ram 3 gb

en düşük ve en yüksek değerleri söylermisiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.