Şimdi Ara

SAMSUNH SATA DVD WRİTER BOOT SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim anakartım ASUS p4s800d-x, harddiskim ve yeni aldığım samsung dvd writerim SATA girişlidir.BIOS ayarlarında harddiskimi gördüğü halde dvd mi görmüyor.BIOS ta IDE girişli cd rom taktığımda hemen görünüyor ama benim SATA dvd writerim görünmüyor.O yüzden sistem kuramıyorum kime sordum bilmiyor.Bi kaç tane bilgisayar tamircisine götürdüm anlamadı.BIOS umu güncelledim yine olmadı.Bilgisayarım açıldı anda çıkan yazılarda Primery Master:SATA HARDİSK ve Secondery Master:SATA DVD olarak görüyor, girişlerini değiştirdim Primery Master:SATA DVD Secobdery Master:SATA HARDİSK olarak değişti ama yinede BIOS ayarlarında çıkmadı BOOT a girdiğimde SATA DVD yi göremdi.F8 e basarak boot etmek istediğin sürücüyü seçmek için çıkan bölümde de çıkmıyor.İnternetten başvurmadığımyer kalmadı kimse bi çare bulamadı, BIOS'un bütün ayarlarını tek tek değiştirdim olmadı.Bunu ancak siz çözersiniz.Lütfen yardımcı olun.

• bende aynı sürücüyü kullanıyorum.Boot seçeneklerinde sata dvd olarak çıkması gerekiyorpc nin nerden boot edeceğini ayarladığın yerden 1. yi sata dvd 2. yide hdd yapacaksın.Sata portlarını anakart üzerinden değiştirerek bunu yapamazsın.Boot seçeneklerinde hdd,dvd nin önünde ise gene boot ettiremezsin.Eğer foto makinan varsa biosta boot menüsünün bi fotosunu alıp koy dahayararlı bilgiler verebiliriz
  • [simage][/simage]
  • aynı sorun bendede var..

sata LG dvd writer bağladık. Fakat şu anda bilgisayar açılıışıda boot edemedim. bios ekranından boot seçeneklerini ayarlayım dedim. 1.nciyi Sada dvd writerı seçeyim şeklinde seçeneklerde görmüyor. Sata hdd'yi ve floppy diski (disketi) görüyor. Ama sata dvd'yi görmüyor. Bunun çözümünü bilen varsa sevinirim. Bende bu akşam bu konuyu araştırıp duruyorum

Teşekkürler.
  • aynı sorun bende de var. Samsung SH-S223Q var bende ve bende de boot görmüyor. Anakartta sorun var sanırım dedim update ettim. Son sürümünü yükledim. Olmadı. Gigabyte'a mail attım durumu anlattım. DVD rom'un firmware'rini güncelleyin dedi onu da yaptım yine olmadı. Çakışma var sanırım.. Sorunu çözmüş değilim henüz..
  • !!! Ç Ö Z Ü M !!!

arkadaşlar dikkatsizliğimizden kaynaklanıyor tamamen !! boot sırasını seçerken CD-ROM'u seçmeyin !! Listede dvd-rom'unuzun kendi adı oluyor onu seçmeniz gerekiyor. Mesela benim listemde hem CD-ROM vardı hem de TSSCorpt CD-DVD gibi bişe vardı tam hatırlayamadım. Onu seçince sorun falan kalmadı. Listenin altında kaldığı için hiç gözüme ilişmemişti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 26 Ağustos 2009; 17:59:48 >
  • benim listede sadece iki seçenek var ne yazikki

Hardisk ve floppy disk (disket)..

Listede görünmediği için ne yazikki bir işlem yapamıyorum keşke listede görünse..

Ben anakartta bir sorun olduğunu desteklemediğin falan düşünüyorum.

yine de çok teşekkürler Andruil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    HDD VE SATA - PATA DVD RW | İST.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar konu eski ama yine de bir danışayım dedim.
    Ben iMac kullanıcısıyım.
    Bu Tsst Corp'mudur nedir, o dvd sürücüsünden bende de var.
    Samsung etiketiyle satılıyor. (Samsung + Toshiba karışımı bi ürün sanırsam.)

USB kullanarak bağladım makinaya.
    Bilgisayar MacOSX tarafında açılırken sorun yok.
    Ama Vista tarafında açılırken gri bir ekranda takılıp kalıyorum.
    Sürücünün USB bağlantısını söküp çalıştırırsam problem kalmıyor.

Bu nedenle yeni sistem yükleyemiyorum.
    Binbir emekle indirdiğim Windows 7 bana bakıyor ben de ona.
    Bios gibi bir olay mac'lerde yok. Sadece DVD'den başlatmak için V tuşuna basılı tutuyoruz. (C'ye basmak gibi)
    Acaba var mıdır bu konuda bir yorumu olan.

Not: Başka marka DVD sürücü denemedim. Çünkü çevremde kimsede yok. Acaba Samsung'un kıllığımı bu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.