Şimdi Ara

Samsung Wave S8500 e Android Yüklemek (Bada ve Android) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
78.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • androidli cihaz kullananız olmuştur muhakkak.ancak galaxy s2 yi kullandım ve şunu fark ettim.arka kapağı plastik olduğu için oyunlarda ve internete bağlanıldığında acayip ısınıyor ve ısı çok çabuk ortaya çıkıyor..artı wave 1 ve 2 nin çözünürlüğü ile aynı olan ekran çözünürlüğü oyunlarda kalitesiz bir görünümün ortaya çıkmasını sağlıyor..o yüzden ileride eğerki galxy s2 gibi bir cihaz çıkarıpta içinde bada olursa ancak o zaman alırım..çünki bada android e oranla çok iyi.ve son olarak şunu belirtmek istiyorum..

herkes gibi bende bada 2nin çıkmasını bekliyorum ve uygulama dükkanınındaki oyun ve programların azlığından şikayet etmemenizi tavsiye ediyorum..çünki bada 2 yi herkes beklediği için şu anda fazla bir uygulama üretimi yapılmıyor..

ve androidden en büyük farkı aynı cihaza farklı verisyon veya sürümü yükleyebiliyorsunuz.androidde öyle değil..android 2.3 ise 2.3 ü kullanmaya devam edersiniz ancak kalkıpta 2.3 ün üzerine android 3 ü yükleyemezsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: asilimy

quote:

Orijinalden alıntı: frukan

quote:

Peki bunu yaptıktan sonra tekrar orjinal bada'ya geri dönüş yapmak mümkün mü?

dual boot zaten 2 si birlikte kullanılabiliyor.

Yanıtınız için teşekkür ederim ama benim merak ettiğim telefonu servise verirken veya satmaya kalkarken orjinal rom'a dönülüp dönülemediğiydi :)

Evet istediğiniz takdirde multiloader ile orjinal fw atabilirsiniz. Zaten android hafıza kartına kurulmaktadır, bu sebeple orjinal fw yüklemede bir problem oluşmaz.

En iyi dileklerimle.

• konu için çok teşekkürler emek sarfetmişsiniz abicim sadece birşey sormak istiyorum sence yüklemeliyim yüklemeye değer mi kasılmalar donmalar çok var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wox

androidli cihaz kullananız olmuştur muhakkak.ancak galaxy s2 yi kullandım ve şunu fark ettim.arka kapağı plastik olduğu için oyunlarda ve internete bağlanıldığında acayip ısınıyor ve ısı çok çabuk ortaya çıkıyor..artı wave 1 ve 2 nin çözünürlüğü ile aynı olan ekran çözünürlüğü oyunlarda kalitesiz bir görünümün ortaya çıkmasını sağlıyor..o yüzden ileride eğerki galxy s2 gibi bir cihaz çıkarıpta içinde bada olursa ancak o zaman alırım..çünki bada android e oranla çok iyi.ve son olarak şunu belirtmek istiyorum..

herkes gibi bende bada 2nin çıkmasını bekliyorum ve uygulama dükkanınındaki oyun ve programların azlığından şikayet etmemenizi tavsiye ediyorum..çünki bada 2 yi herkes beklediği için şu anda fazla bir uygulama üretimi yapılmıyor..

ve androidden en büyük farkı aynı cihaza farklı verisyon veya sürümü yükleyebiliyorsunuz.androidde öyle değil..android 2.3 ise 2.3 ü kullanmaya devam edersiniz ancak kalkıpta 2.3 ün üzerine android 3 ü yükleyemezsiniz..

Bahsettiğiniz Bada'lı telefon GT-S9500 olacak. Büyük ihtimalle Super Amoled Plus Ekran. Galaxy S2 ile aynı donanım ve 4" ekran olacak. Ama tasarımı çok güzel olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric2323

konu için çok teşekkürler emek sarfetmişsiniz abicim sadece birşey sormak istiyorum sence yüklemeliyim yüklemeye değer mi kasılmalar donmalar çok var mı

Gerekli adımlar yapıldığı takdirde kasılmalar ve donmalar neredeyse hiç olmamaktadır. Ama yüklemeye değer mi dersen buna senin cevap vermen lazım. Ben uzun zamandır bekliyordum açıkçası ve çıkar çıkmazda yükledim. Uygulamalar ve market rahatça çalışmakta, uygulamaları indirip rahatça kurabilirsin. Fakat arama işlemleri henüz bu versiyonda gerçekleştirilememektedir.

En iyi dileklerimle.
  • Bende yükledim
    alın videoyu ya koyuyum

o değilde @baddboyy sende ilk açılışta takılır gibi oluyor mu bide tele 1 dk falan dokunmayınca kapanıyor :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 23 Haziran 2011; 10:44:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baddboyy

quote:

konu için çok teşekkürler emek sarfetmişsiniz abicim sadece birşey sormak istiyorum sence yüklemeliyim yüklemeye değer mi kasılmalar donmalar çok var mı

Gerekli adımlar yapıldığı takdirde kasılmalar ve donmalar neredeyse hiç olmamaktadır. Ama yüklemeye değer mi dersen buna senin cevap vermen lazım. Ben uzun zamandır bekliyordum açıkçası ve çıkar çıkmazda yükledim. Uygulamalar ve market rahatça çalışmakta, uygulamaları indirip rahatça kurabilirsin. Fakat arama işlemleri henüz bu versiyonda gerçekleştirilememektedir.

En iyi dileklerimle.

ozaman en iyisi ben arama işleminide beklyiim bada 2.0 b çıkacak dediler hala piyasada adam akıllı bir şey yok ne görüntüsü ne videosu ne bişeyi

• ShadowAS1 e göre destekleyen Fw ler arasında JVKC1 de var, eğer telefonda jvkc1 varsa deneme daha zahmetsiz olacaktır, bootloader atarken telefonu çökertmek herzaman mümkün tabii ki

Kolay gelsin
  • Tüh be Aydın beyin Jvck1 ini boş yere xxjl2 yaptım o zaman. :D
  • Bugün öğleden sonra canlı yayın yapabilir Shadow . Haberiniz olsun.
  • usta ses sorununu nasıl halledecez peki onla ilgili bir şey yazmamışsın
  • Yüklemeyi yaptım. Bada sorunsuz açılıyor ama hem arama hem arama sonlandırma tuşuna basıyorum, yine de bada açılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

o değilde @baddboyy sende ilk açılışta takılır gibi oluyor mu bide tele 1 dk falan dokunmayınca kapanıyor :S

Telefonun ilk açılışta takılır gibi olması normal kendine geldikten sonra gayet hızlı çalışıyor bende. Şu anda beklemeden kaynaklı sorunlar olmakta bunun için ayarlardan bekleme zaman aşımını 10 dakikaya alırsanız bu problemi ortadan kaldırmış sayılabilirsiniz.

quote:

usta ses sorununu nasıl halledecez peki onla ilgili bir şey yazmamışsın

İhtiyacınız olanlar kısmında 8. maddede bulunan zimage ve sbl.bin dosyalarını telefonun içine açmış olduğunuz galaxyboot klasöründe bulunan dosyalarla değiştirmeniz ve 5. maddedeki fota dosyasını multiloader ile eklemeniz gerekmektedir.
    Not: Fota dosyası atılmasada ses fonksiyonları çalışmaktadır.

quote:

Yüklemeyi yaptım. Bada sorunsuz açılıyor ama hem arama hem arama sonlandırma tuşuna basıyorum, yine de bada açılıyor?

Her iki tuşa basık tutarak beklemenize rağmen sadece bada açılıyorsa;

1. Telefonun hafızasına galaxyboot adlı klasör açıp zimage ve sbl.bin dosyalarını attığınıza,
    2. Telefonun hafıza kartının ext2 ve fat32 olarak biçimlendirip, filesystem klasörünün içindeki dosyalarıda ext2 olan bölüme attığınıza emin olun.

Ext2 olan bölümde cache,data,dbdata,lfs,system klasörleri olmalı, eğer onları filesystem klasörünün içinde bıraktıysanız açılmama ondan da kaynaklanıyor olabilir.

En iyi dileklerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddboyy -- 25 Haziran 2011; 0:16:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wox

bada androidden daha iyi.o yüzden böyle bir şeye kalkışmak saçma bana göre..

Adamlaın kafası hiç çalışmıyor, günlerce boşuna uğraşıyor yani öyle mi

Bence Wave serisine HD2 de olduğu gibi stabil Android romları kurulsa daha fazla tutulur, kullanıcısı artar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maytere

Telefonun ilk açılışta takılır gibi olması normal kendine geldikten sonra gayet hızlı çalışıyor bende. Şu anda beklemeden kaynaklı sorunlar olmakta bunun için ayarlardan bekleme zaman aşımını 10 dakikaya alırsanız bu problemi ortadan kaldırmış sayılabilirsiniz.

quote:

usta ses sorununu nasıl halledecez peki onla ilgili bir şey yazmamışsın

İhtiyacınız olanlar kısmında 8. maddede bulunan zimage ve sbl.bin dosyalarını telefonun içine açmış olduğunuz galaxyboot klasöründe bulunan dosyalarla değiştirmeniz ve 5. maddedeki fota dosyasını multiloader ile eklemeniz gerekmektedir.
    Not: Fota dosyası atılmasada ses fonksiyonları çalışmaktadır.

quote:

Yüklemeyi yaptım. Bada sorunsuz açılıyor ama hem arama hem arama sonlandırma tuşuna basıyorum, yine de bada açılıyor?

Her iki tuşa basık tutarak beklemenize rağmen sadece bada açılıyorsa;

1. Telefonun hafızasına galaxyboot adlı klasör açıp zimage ve sbl.bin dosyalarını attığınıza,
    2. Telefonun hafıza kartının ext2 ve fat32 olarak biçimlendirip, filesystem klasörünün içindeki dosyalarıda ext2 olan bölüme attığınıza emin olun.

Ext2 olan bölümde cache,data,dbdata,lfs,system klasörleri olmalı, eğer onları filesystem klasörünün içinde bıraktıysanız açılmama ondan da kaynaklanıyor olabilir.

En iyi dileklerimle.

Merhaba;

391 MB olan telefon hafızası olduğunu düşündüğüm diskin root dizininde galaxyboot isminde bir klasör var. Klasörde sbl.bin ve zImage isminde 2 dosya mevcut. Cihazı Ubuntu üzerinde görüntüleyip disklere baktığımda hafıza kartının 5.9 GB ve 1.6 gb'lık 2 parçadan oluştuğunu, birinin fat32 diğerinin ext2 olduğunu, fat32 olanın tamamen boş olduğunu, ext2 olanda ise root dizinde bahsettiğiniz klasör ve dosyaların bulunduğunu görüyorum. Sanırım sorunsuz şekilde açılması gerekiyordu ama olmuyor..

• quote:

Merhaba;

391 MB olan telefon hafızası olduğunu düşündüğüm diskin root dizininde galaxyboot isminde bir klasör var. Klasörde sbl.bin ve zImage isminde 2 dosya mevcut. Cihazı Ubuntu üzerinde görüntüleyip disklere baktığımda hafıza kartının 5.9 GB ve 1.6 gb'lık 2 parçadan oluştuğunu, birinin fat32 diğerinin ext2 olduğunu, fat32 olanın tamamen boş olduğunu, ext2 olanda ise root dizinde bahsettiğiniz klasör ve dosyaların bulunduğunu görüyorum. Sanırım sorunsuz şekilde açılması gerekiyordu ama olmuyor..

Evet normalde hiç bir hata olmamalı. Peki multiloader ile fota ve boot dosyalarını da attınız mı?

En iyi dileklerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddboyy -- 25 Haziran 2011; 0:41:00 >
  • quote:

quote:

Merhaba;

Evet normalde hiç bir hata olmamalı. Peki multiloader ile fota ve boot dosyalarını da attınız mı?

En iyi dileklerimle.

Cihazda zaten XXJEE yüklü değildi. Bu sebepten samfirmware.com'dan XXJEE versiyonunu indirip multiloader ile bu paketi yükledim. Multiloader ile yükleme sırasında fota ve boot dosyalarını samfirmware.com'un verdikleri yerine sizin verdikleriniz ile yaptım. Hatta download dedikten birkaç aşama sonra hata verdi. Tekrar download butonuna bastım ve security fail dedi. Cihazı kapatıp açtım ve tekrar download dedim, öyle yükledi.

• quote:

Cihazda zaten XXJEE yüklü değildi. Bu sebepten samfirmware.com'dan XXJEE versiyonunu indirip multiloader ile bu paketi yükledim. Multiloader ile yükleme sırasında fota ve boot dosyalarını samfirmware.com'un verdikleri yerine sizin verdikleriniz ile yaptım. Hatta download dedikten birkaç aşama sonra hata verdi. Tekrar download butonuna bastım ve security fail dedi. Cihazı kapatıp açtım ve tekrar download dedim, öyle yükledi.

XXJEE sürümünü tekrardan kurmanıza gerek yoktu, yüklü olan sürüme sadece boot ve fota dosyalarını eklemeniz yeterliydi. Arama ve arama sonlandırma tuşuna basılı tuttuğunuzda direk bada mı açılıyor? Galaxy S ekranına ulaşamıyor musunuz? Yoksa Galaxy S ekranını gördükten sonra mı bada açılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddboyy -- 25 Haziran 2011; 0:52:54 >

• quote:

quote:

XXJEE sürümünü tekrardan kurmanıza gerek yoktu, yüklü olan sürüme sadece boot ve fota dosyalarını eklemeniz yeterliydi. Arama ve arama sonlandırma tuşuna basık tuttuğunuzda direk bada mı açılıyor? Galaxy S ekranına ulaşamıyor musunuz? Yoksa Galaxy S ekranını gördükten sonra mı bada açılıyor?

Cihazda XXJEE sürümünden daha üst sürüm yüklü olduğundan XXJEE sürümüne geri döndüm aslında. Arama ve arama sonlandırma tuşuna basılı tuttuğumda birkaç saniye sonra GT-S8500 logosu çıkıyor ve hemen ardından Bada açılıyor.

• quote:

Cihazda XXJEE sürümünden daha üst sürüm yüklü olduğundan XXJEE sürümüne geri döndüm aslında. Arama ve arama sonlandırma tuşuna basılı tuttuğumda birkaç saniye sonra GT-S8500 logosu çıkıyor ve hemen ardından Bada açılıyor.

Xxjk1 ve xxjl2 sürümlerinde sorunsuz şekilde çalıştırabildim. Denilene göre xxjee sürümünde de sorunsuz şekilde açılmaktaymış. Sadece boot ve fota dosyasını multiloaderı ekleyerek tekrar yüklemeyi deneyin. Eğer sorun boot ve fota dosyasında değilse sistem dosyalarındadır. Ext2 olarak ayırdığınız bölümde ana kısmında filesystem klasörü olmamalı, diğer 5 klasör bu ana dizinde olmalı. Telefon hafızasında da galaxyboot klasörü içinde zimage ve sbl.bin dosyaları var ise sorun ya boot ve fota dosyasında yada sistem dosyalarında. Yaptığınız işlemleri tekrar gözden geçirin.

En iyi dileklerimle.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.