Şimdi Ara

Samsung ST70 ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben epeydir foruma giremedim ve bu sürede halaaa şu çok yavaş işlem yapan insanı resim çekme isteğinden vazgeçirten ve rezil eden makinemle başbaşayım..ben henüz servise götüremedim ama götüren arkadaş da bir yardım alamamış sanırım..
    benim kartım sony 4gb bu arada..hiç başka kartla denemedim..
    gürhan sorunu çözdünmü son durum nedir?
  • arkadaşlar özelden yazmayın buraya da yazın nasıl çözdünüz bende merak ettim...
  • dostum sorunu çözmedim ki... Aslında sorun da değil-miş pek... SDHC kartlarla saçmalıyo makine ama sadece yüz algılama ve yüz tanıma modları açıksa... Makinenin kendi işlemcisi de yavaş ona bişe demiyorum. Ama SDHC kartla beraber yüz algılayınca resmen makine kilitleniyor.. Şimdi Toshiba micro SD aldım. Onu kullanıyorum. Onun süreleri çok daha iyi. Ama Samsung servisinde de gördüm eğer bulan arkadaşlar varsa 4 gb Samsung SDHC kart la da çok iyi çalışıyor makine ama ben bulamadım. Onun için düz sd aldım.

Makinenin yüz algılama modundaki yavaşlığının sebebi de aşağıdaki gibidir;

Makinenin yavaş olmasının sebebi içindeki yüz kaydetme olayı... 20 yüze kadar çektiğin fotolardaki yüzleri kendi hafızasına alıyor ve daha sonraki çekimlerde eğer o 20 yüzden biriyle odağı öncelikli olarak ona ayarlıyor.

senden ricam şu lütfen bunu dene.. makineye format at, fabrika ayarlarına geri dön ve smart moddayken bir portre foto çek ama makinenin onu insan yüzü olarak algıladığından emin ol. flaşlı çek flaşsız çek uzaktan çek yakından çek ama hepsinde farklı yüzler bulmaya çalış. çünkü yüz tanıdık olunca hızlanıyor mu bilmiyorum. Bir de geldik şimdi jokere... yine makineye format at ve fabrika ayarlarına dön. sonra da 2-3-4 kişinin beraber olduğu bir foto çek ama yine en az 2-3 kişinin yüzünü algılasın tabii ki bunu smart modda yap. böyle olunca makine çok daha yavaşlayacak.

Ama şöyle de bi durum var.. Mesela ben 4 gb class 4 kingston microSDHC ve 2 gb Kingston microSDHc kartla denedim. sorunu yapıyor. İstersen bir de kartsız dene hiç bir sorun yaşamayacaksın. Çünkü yukarıda dediğim özellik sadece kart takılıyken çalışıyor.

dediğim gibi ama micro sd kartlarda çalışma süreleri daha makul.

• yazılım problemi bence samsunga mail atmak lazım smart modda kullanamıyorum programda sürekli yüz tanıma kapalı kullanıyorum nekadar saçma böyle bi özelligi kullanamamak
  • Arkadaslarbikacgun once bu makineden aldım. Söz edilen problem karşıma çıkmadı. Hafıza kartı olarak Toshima 4gb class4 olanı tercih ettim. Alacaklara tavsiyem bunu alsınlar makinenin kitabını okudum 4g a kadar garanti verebiliyorlar 8gb kadar desteklese de.

Bir de smart modda hareketli resimleri kısa pozlama yapılabiliyor ama programı kendim sectigimde pozlama suresini kısaltamıyorum. Hareketli bir nesne algıladıgında ustte kosan adam simgesi cıkıyor smart modda.

Bu imgeyi neden kendim aktif edemiyorum? bunun yolunu bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RougeDown

Arkadaslarbikacgun once bu makineden aldım. Söz edilen problem karşıma çıkmadı. Hafıza kartı olarak Toshima 4gb class4 olanı tercih ettim. Alacaklara tavsiyem bunu alsınlar makinenin kitabını okudum 4g a kadar garanti verebiliyorlar 8gb kadar desteklese de.

Bir de smart modda hareketli resimleri kısa pozlama yapılabiliyor ama programı kendim sectigimde pozlama suresini kısaltamıyorum. Hareketli bir nesne algıladıgında ustte kosan adam simgesi cıkıyor smart modda.

Bu imgeyi neden kendim aktif edemiyorum? bunun yolunu bilen var mı?

bende yaklaşık 2.5 aydır Toshiba 4gb class4 hafıza kartıyla kullanıyorum ve bende herhangi bir problemle karşılaşmadım şimdiye kadar.umarım hiç bir zaman karşılaşmamda

• ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN... YA VİDEO ÇEKERKEN ZOOM YAPINCA SES KESİLİYOR...BUNUN Bİ AYARI VARMIŞ ZOOM YAPARKEN SES KESİLMESİN DİYE...

Bİ TÜRLÜ BULAMADIM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN!!!!!!!!!!
  • merhabalar arkadaşlar 19-02-2011 tarihinde Fujifilm FinePix F70EXR teknik özelliklerini beğendiğim makinaya bakmak için elektro worde gittim makina bana göre inceledigimde hemde görüntüsü çekimleri itibari ile süper di amma fiyatı görünce yutkunmakla kaldım sadece çünkü etikette 845 tl yazıyordu istemiye istemiye makineyi bıraktım başka makinelere bakim bari dedim samsung diger makınelerden ayrı bır stand yapmıs sadece kendı makınelerını tanıtıyordu wiifili bir modeli vardı oda hoşuma gitti ama onunda fiyatı 600 tlye yakındı onuda bıraktım sonra samsung st70 adında 299 tlye hd kayıt yapan 5xzoom 14mp 3200 isosu var ulaa makineye bak dedım fena değil dedim siyah ve gümüş renkleriyle başladım resim çekmeye bir prblem görmedim görevli arkadaş bu özelliklerde bu fiyat uygun abi al dedii bende tamam siyah rengini ver kardeş dedim sevine sevine eve gittim açtım kutuyu makineyi çıkarttım makinede ayna gibi parlıyo ulen samsung bu işi biliyo adamlar yapmış yaaa dedim kendi kendime o gazla bana verdikleri 4gb toshiba hingh speed micro sd kartı takmadım bile yukardaki yazan arkadaşlara önemle duyurulur başladım ilk resmi çekmeye makina yeşil odakladı çektim süper 2 resme 2-3 sanıye sonra cekım dedım ama oda ne makına odaklamıyo kafasına gore 2-3 dakka sonra odaklıyo zoom yapım dıyorum odaklama yapıyor kendı kendıne flaş patlıyor kendı kendıne odak alıyor çekiyor yani anlayacagınız YUKARDAKI YAZAN ARKADAŞLAR MİCRO SD ile alakalı bir durum degıl makınanın kendısı arızalı sonra ertesı gun ELEKTRO WORD e söyle bir elimde çalısmayan süper makinemle ugrayım dedım bana mkınayı satan arkadasın yanına gıttım bu makınada sorun var dedım ilk defa bu makınada sorun var dıye gelen sensın dedı ben cok sattım bu urunden dedı ver bakalım dedı cektı 2 cektı makına sapıttı yesıl ısık sureklı yanıyo zoom yapım dedı cekım yapıyor makına abii haklısın makına sorunlu dedı ee gordunmu dedım ne yapıcaz dedım sana hemen yenısını verıcez dedı ama bende dedımkı baska makına alsam dedım olur abı dedı ama bu makına guzel dedı yıne ılk defa sen gelıyorsun sorun var dıye bu makınada yıne dedı bana aynı makınanın yenısını cıkardı basladı cekmeye bır sorun yok 4gb sd kartıda taktırdım ver bakimm bana dedim bende başladım cekmeye şakır şakır çekiyoo zoom yaptım video çektim süper neyse ver bakalım dedım ıstemeye ıstemıye cunku soğudum bir kere ama bir problem olursa getırırım yıne dedım tabı abı getır degıstırırız dedı o yuzden ELEKTRO WORD de calışan arkadaşlara ilgi ve alakalarından çok teşekkür ediyorum hiç uğraştırmadılar beni adamlar sattıkları ürününün arkasında duruyorlar hemen bıre bır degıstırıyorlar şu anda evde bi dünya çekim yaptım problem yok olursa yazarım arkadaşlar gece ve gündüz çekimleri güzel
    GELELİM şu yukarda bas bas bağıran arkadaş mematimemoya ayarını buldunmu bilmıyorum ama sanada yardımcı olayaım elımden geldıgınce video kaydında zoom yaparken sesı kesılıyor dogru baktım yukarda arkadasta yazmıs zaten zoom sırasında olusan kilik kilik sesleride cektıgı ıcın oyle bır bolum yapmıslar makıneyı acıyorsun mode tusuna bas video klip i seç okeye bas sonra menü tuşuna bas sağdaki film boyutu çekim hızı ayarları olan menuye oklar yardımı ıle asayıda SES yazan yere gel okeye bas orda sessız kaydet sesi kes sesı kaydet var sen soldakı en basta AÇIK modunu seçicen OKEYE basıcan bu kadar simdi video cekerken zoom yapsanda sesi kesmez tamammı arkadaşım saygılar sevgıler
    (ÖNEMLİ NOT MAKİNA MİCRO SD İLE ÇALIŞIYOR)

• :D Bu arada belirtmeyi unutmusun mamkinem st70 değil... Samsung pl-150 modeli...Pl-150 altında başlık olmadığı için burada yazdım...st-70 in ayarlarını biliyorum....Fakat pl-150 den video zoom sesini kaydetme yok sanırım...
  • Ben 3 aydır kullanıyorum makineyi. Team marka 8 GB class 6 micro sd hc kart aldım. Daha önce denildiği gibi smart mode da ya da program modunda yüz algılama açık iken çekim yaparken cihaz bayağı yavaş çalışıyor. Hatta zaman zaman cihazın kilitlendiği bile oldu. Servise götürdüm 2 gb lık kartla deneyip sorun olmadığını takdığım hafıza kartında sorun olabileceğini ya da cihazın kartı desteklemediğini söyledi. Fakat cihazın teknik özelliklerinde 8 GB a kadar micro sd hc kartları desteklediği söyleniyor desem de adamları bir türlü ikna edemedim. Demek ki 8GB a kadar sizi sinir ederek ve süründürerek destekliyor. Aslında samsung bu sorunu kolay bir firmware güncellemesi ile aşabilir. Program modunda devre dışı bırakıbilen yüz algılama aynı şekilde smart modda da devre dışı bırakılabilse bu sorun ortadan kalkar düşüncesindeyim. Ama maalesef smart modda çözünürlük haricinde çekimle ilgili başka bir ayar yapılamıyor. Sonunda lanet olsun deyip Toshiba 4 GB class 4 micro sd hc kart aldım ve onunla deneyeceğim. Ben cihazı kesinlikle önermiyorum aldığıma pişman oldum.

• benim cihaz serviste bir haftadır dün telefon geldi teknik servisten cihazınında problem bulamadık bataryanız yada kartınızdan olabilir diye tekrar rica ettim sürekli farklı yüzler çekin diye ne kadar uğraşır bilmem gelin birde kendiniz çekin dedi ama sonunda yapacak bişey yok gibi elimizde patladı makina birdahada samsung alanı .....
  • Toshiba 4 GB class 4 micro sd hc kartı ile daha hızlı çalışıyor. Şimdilik akıllı modda çekim hızı kabul edilebilir seviyeye düştü. Cihazda kilitlenme de yaşamadım henüz. Makineyi kesinlikle 4GB üzerinde hafıza kartlarında kullanmayın. Her ne kadar 8 GB a kadar destekleniyor dese de bence desteklemiyor. Samsung'un kendi sayfasında ürünün teknik özellikelerine bakabilirsiniz.
    http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/cameras/st-series/EC-ST70ZZBPBTR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

• teşekkurler bu bilgi için dostum birde 4 gb kartla deneyelim bakalım nasıl olacak
  • HD KAYIT YAPARKEN 5 DK LIK BİR ÇEKİM NE KADAR BOYUTTA OLUYOR BİLGİ VERBİLECEK VARMI
  • bende 4gb sorun yok demekkli sitesine aldandık 8 gb destekliyor yazıyor ama en fazla garanti edilen 4gb
  • Arkadaşlar yapmayın gözünüzü sevim. Akıllı otomatik modu açık iken (yani üst kısımda soldaki tuş) otomatik algılama olduğundan geç çekim yapar.

O mod aktif iken makroda kağıda bile tutsanız otomatik olarak metin çektiğinizi algılıyor makine. Ya dagün ışığını ısosunu vs..
    Çektikten sonra olan bekleme bu yüzden.
    Playbacke geçerken de aynı şekilde.

Bununla uğraşamam ben kendi ayarımı kendim yaparım diyorsanız 'program' seçeneğine alın, çekerken ve playbak modunda daha seri hareket edin.
    Makinede herhangi bi sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.