Şimdi Ara

SAMSUNG, SEAGATE, WD vs. 500GB HDD TESTLERİNİZ LAZIM - ALINDI... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sahafiec

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

bir taraftan yabancı site testlerini de araştırmamdan dolayı yavaş yavaş durum netleşmeye başladı.
    sizlerin de verdiği bilgiler doğrultusuda uygun modelleri sınırlamaya çalışıyorum.

benim ihtiyaçlarımdan yola çıkarak sanırım benim için en ilgi çekici modeller şunlar olacak.

Seagate Barracuda ST3500410AS 500GB 16MB NCQ SATA2 7200.12
    Seagate Barracuda ST3500418AS 500GB 16MB NCQ SATA2 7200.12

ve

Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 16MB NCQ SATA2 7200

WD modeli üzerinde durmamamın nedeni ilerde bu HDD'yi depo olarak kullanmak istemem.
    performans olarak ilk tercih olabilir şu an fakat depo olarak sesli çalışması dezavantaj olur uzun vadede.

Seagate ST3500410AS ve ST3500418AS modelleri arasında tercih sebebi olabilecek kadar önemli bir fark var mı arkadaşlar?
    var mı bu konuda detaylı bilgisi olan?

Alıntıları Göster
    kardeş benden tavsiye western digital caviar black sata2 500 gb harddiske sakın para verme harddisk % 50 dolduktan sonra acayip yavaşlıyor beş para etmez yorumlara aldanarak aldım yoksa hiç almazdım birde çok fazla ısınıyor acayip dandik bir ürün ne yapcam bende bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

kardeş benden tavsiye western digital caviar black sata2 500 gb harddiske sakın para verme harddisk % 50 dolduktan sonra acayip yavaşlıyor beş para etmez yorumlara aldanarak aldım yoksa hiç almazdım birde çok fazla ısınıyor acayip dandik bir ürün ne yapcam bende bilmiyorum...

Alıntıları Göster
    @tda 1562q
    geçmiş olsun hocam. hayırdır herkes çok övüyor bu seriyi...
    bahsettiğin model numarası hangisi?
    buraya bir test koyabilirmisin HDTune ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Aralık 2009; 15:17:32 >

• quote:

@tda 1562q
    geçmiş olsun hocam. hayırdır herkes çok övüyor bu seriyi...
    bahsettiğin model numarası hangisi?
    buraya bir test koyabilirmisin HDTune ile?

Alıntıları Göster
    bu arada benim gibi bir karar arifesinde olan arkadaşlara şu linki tavsiye ediyorum:

http://www.barebonecenter.de/index.php/Festplatten/Samsung-Spinpoint-F3-500GB.html

Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 16MB NCQ SATA2 7200 gerçekten çok alınası bir hdd'ye benziyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 19 Aralık 2009; 13:41:11 >

• quote:

bu arada benim gibi bir karar arifesinde olan arkadaşlara şu linki tavsiye ediyorum:

http://www.barebonecenter.de/index.php/Festplatten/Samsung-Spinpoint-F3-500GB.html

Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 16MB NCQ SATA2 7200 gerçekten çok alınası bir hdd'ye benziyor...

Alıntıları Göster
    valla harddisk ilk xp kurduğumda acayip hızlıydı gözle görülür bir hız farkı vardı daha sonra harddiske veri yükledikçe iyice yavaşlamaya başladı ama ben SATA dan bağladım SATA 2 bağlı değil ondan olabilir diye düşünüyorum....

• quote:

bir taraftan yabancı site testlerini de araştırmamdan dolayı yavaş yavaş durum netleşmeye başladı.
    sizlerin de verdiği bilgiler doğrultusuda uygun modelleri sınırlamaya çalışıyorum.

benim ihtiyaçlarımdan yola çıkarak sanırım benim için en ilgi çekici modeller şunlar olacak.

ve

WD modeli üzerinde durmamamın nedeni ilerde bu HDD'yi depo olarak kullanmak istemem.
    performans olarak ilk tercih olabilir şu an fakat depo olarak sesli çalışması dezavantaj olur uzun vadede.

Seagate ST3500410AS ve ST3500418AS modelleri arasında tercih sebebi olabilecek kadar önemli bir fark var mı arkadaşlar?

ST3500418AS AMAN ALIYIM DEME KENDDİM BİZZAT DEDİĞİN MODELİ ALDIM VE 1 HAFTA OLMADI BOZULDU İSTERSEN FORUMUN ANA SAYFASINA BAKABİLİRSİN

• quote:

Orijinalden alıntı: BlacK SeA StorM 61

quote:

ve

ST3500418AS AMAN ALIYIM DEME KENDDİM BİZZAT DEDİĞİN MODELİ ALDIM VE 1 HAFTA OLMADI BOZULDU İSTERSEN FORUMUN ANA SAYFASINA BAKABİLİRSİN

Alıntıları Göster
    @ akifa
    siz sorun yasadınız diye bütün diskler sorunludur dıyemeyız degılmı sorun yasayanda var yasamayanda

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-93911FC7B

@ akifa
    siz sorun yasadınız diye bütün diskler sorunludur dıyemeyız degılmı sorun yasayanda var yasamayanda

Alıntıları Göster
    BEN SADECE FİKİRİMİ BELİRTTİM BU MODELLER HAKKINDA YORUMLARINI ARTI EKSİ NE OLURSA ARKADAS FİKİRLERİNİZİ YAZIN DEDİ BENDE SÖYLEDİM HAZIR BU KONUDA YARDIMA İHTİYAÇ DUYARKEN KULLANDIĞIM HDD HAKKINDA YORUMUMU DİLE GETİRDİM TABİKİ BENDE BOZULAN BİR HDD ONDA BOZULACAK DEĞİL
  • quote:

@ akifa

Alıntıları Göster
    @akifa
    hocam sanırım o firmware CC34 ve CC37 sorunundan bahsediyorsun di mi?
    o konuyu inceledim ve epey düşündürücü gerçekten.
    7200.11 serisi kadar olmasa da epey sorun yaşayanlar olmuş.
    kötü olan yeni seride henüz kendimiz firmware güncelleyemiyoruz yani tek çare servise göndermek.
    tabii ki sorun çıkarsa, sorunsuz kullanan da çok...

bu tür sorunlar gerçekten can sıkıcı arkadaşlar, bir sürü veri kaybı yaşayanlar var.
    benim ilk fıesatta yapacağım ilk iş tüm verilerimi ayrıca bir de dvd'lere yedeklemek.
    şsterse 50 adet dvd olsun bundan sonra sadece hdd'lere güven olmaz.

ayırca ben bu durumda şu kanaate vardım ki artık iyi bir model hdd almak kadar onu sağlam bir yerden almak da önemli.
    her konuda müşteri memnuniyetine önem veren yerden alışveriş yapmak daha da fazla önem kazandı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Aralık 2009; 15:25:23 >

• quote:

@akifa
    kötü olan yeni seride henüz kendimiz firmware güncelleyemiyoruz yani tek çare servise göndermek.

ABİCİM ONU BIRAK YAVV ALDIĞIM GİBİN 500GB SEGATE KURDUM KİTLENME OLSUN DONMA OLSUN ACAYİP ACAYİP SES OLSUN DELİ OLDUM RESMEN DAHA SONRA SİSTEMİ 160 KURDUM BU SEFER VERİ HIZI ACAYİP DÜŞTÜ YİNE DONMALAR MEYDANA GELDİ 1 HAFTA OLDU ALDIM OLACAK ŞEY DEĞİL
  • quote:

quote:

@akifa

ABİCİM ONU BIRAK YAVV ALDIĞIM GİBİN 500GB SEGATE KURDUM KİTLENME OLSUN DONMA OLSUN ACAYİP ACAYİP SES OLSUN DELİ OLDUM RESMEN DAHA SONRA SİSTEMİ 160 KURDUM BU SEFER VERİ HIZI ACAYİP DÜŞTÜ YİNE DONMALAR MEYDANA GELDİ 1 HAFTA OLDU ALDIM OLACAK ŞEY DEĞİL

Alıntıları Göster
    @akifa
    tamam hocam sakin ol...bu durum biliniyor ve başka arkadaşların da başına geldi.
    hdd'ni garantiye göndereceksin ve sıfırı ile değiecek.
    veri kaybın oldu mu?

şu konuyu incele bak arkadaşlar neler yaşamış:

http://forum.donanimhaber.com/m_36208871/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Aralık 2009; 15:46:08 >

• quote:

quote:

@akifa

Alıntıları Göster
    kullandıgım diskler
    80 gb seagate(serive model hatırlamıyorum)
    250 gb 410AS meshur seri
    500 gb 7200.11 serisi sorunlu diskler 6 ay dayandı sonra gumledı
    500 gb WD Black serisi kısa kullandım iyi diyebilirim
    1 tb 524AS 7200.12 bu diskte ıyı sayılır ama 1 tb bana gereksız oldugu için cıkaracagım
    simdi bu kadar disk içinde bana 7200.11 serisi sorun yarattı bana simdi sessiz bir disk lazım bulsam 410AS serisi alırım elektronik işi biraz şans bence servise verin onlar ugrassın

• quote:

kullandıgım diskler
    80 gb seagate(serive model hatırlamıyorum)
    250 gb 410AS meshur seri
    500 gb 7200.11 serisi sorunlu diskler 6 ay dayandı sonra gumledı
    500 gb WD Black serisi kısa kullandım iyi diyebilirim
    1 tb 524AS 7200.12 bu diskte ıyı sayılır ama 1 tb bana gereksız oldugu için cıkaracagım
    simdi bu kadar disk içinde bana 7200.11 serisi sorun yarattı bana simdi sessiz bir disk lazım bulsam 410AS serisi alırım elektronik işi biraz şans bence servise verin onlar ugrassın

Alıntıları Göster
    @teeKin
    zaten arkadaş kendi başına ne yapabilir ki?
    yapılacak tek şey servise göndermek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Aralık 2009; 16:01:50 >

• quote:

@teeKin
    zaten arkadaş kendi başına ne yapabilir ki?
    yapılacak tek şey servise göndermek...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar peki samsung 500gb 16mb nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreeKocc

Arkadaşlar peki samsung 500gb 16mb nasıldır ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar uzun araştırmalar sonucunda karar verdim ve spiarişi geçtim.

bugün Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 16MB NCQ SATA2 7200 harddiskim elime geçti.

iki bölüme ayırıp ilk daha ufak bölüme Win7 Ultimate 64bit kurdum.
    şu ana kadar söyleyebileceğim tek şey bu hdd gerçekten harika.
    benim sistemde senini duymak mümkün değil ayrıca normal masaüstü kullanımında 25-26 derece.

performansı da cabası, kısa bir test yaptım fikir vermesi için.
    aranızda hdd konusunda kararsız olan varsa ben bu hdd'yi gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 22 Aralık 2009; 22:57:45 >

• quote:

arkadaşlar uzun araştırmalar sonucunda karar verdim ve spiarişi geçtim.

bugün Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 16MB NCQ SATA2 7200 harddiskim elime geçti.

iki bölüme ayırıp ilk daha ufak bölüme Win7 Ultimate 64bit kurdum.
    şu ana kadar söyleyebileceğim tek şey bu hdd gerçekten harika.
    benim sistemde senini duymak mümkün değil ayrıca normal masaüstü kullanımında 25-26 derece.

performansı da cabası, kısa bir test yaptım fikir vermesi için.
    aranızda hdd konusunda kararsız olan varsa ben bu hdd'yi gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun. Vakti zamanında Samsung Spinpoint serisinden bir disk almıştım. O kadar sessiz ve o kadar performanslıydı ki. Bu nedenle hep sıcak bakarım bu seriye.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

Hayırlı olsun. Vakti zamanında Samsung Spinpoint serisinden bir disk almıştım. O kadar sessiz ve o kadar performanslıydı ki. Bu nedenle hep sıcak bakarım bu seriye.

Alıntıları Göster
    özellikle bu yeni F3 serisi çok iyi olmuş, testlerde de çok iyi başarım gösteriyor.
    ayrıca 3 yıl garanti olayı da bir avantaj.
  • quote:

özellikle bu yeni F3 serisi çok iyi olmuş, testlerde de çok iyi başarım gösteriyor.
    ayrıca 3 yıl garanti olayı da bir avantaj.

Alıntıları Göster
    ben WD black alacagım hayırlı olsun dıyelim
  • quote:

ben WD black alacagım hayırlı olsun dıyelim

Alıntıları Göster
    inşallah hayırlısı olur hocam.
    özellikle netten alırken mutlaka tedirgin oluyor insan.
    olası bir sorunda epey zaman kaybı oluyor, gidip elden değiştirmek gibi değil tabii ki...
  • quote:

inşallah hayırlısı olur hocam.
    özellikle netten alırken mutlaka tedirgin oluyor insan.
    olası bir sorunda epey zaman kaybı oluyor, gidip elden değiştirmek gibi değil tabii ki...

Alıntıları Göster
    Desenize benim HDD ölmüş
    160gb Maxtor

SAMSUNG, SEAGATE, WD vs. 500GB HDD TESTLERİNİZ LAZIM - ALINDI...

• quote:

Orijinalden alıntı: reytan

Desenize benim HDD ölmüş
    160gb Maxtor

SAMSUNG, SEAGATE, WD vs. 500GB HDD TESTLERİNİZ LAZIM - ALINDI...

Alıntıları Göster
    valla biraz öyle oluyor hocam.
    benim hdd alma nedenim de buydu zaten, windows da epey farkediyor performans.
    SSD'ler hala epey pahalı olunca bu yeni hızlı hdd'ler şu an için en iyi çözüm.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.