Merhaba arkadaşlar 1-2 hafta içerisinde yeni telefon alacağım bütcem 30k belki 1-2k daha zorlayabilirim ve s23+ yada s24+ düşünüyorum 2. el alacağım ama çok araştırmama rağmen hala kararsızım bir tarafta 25k ya s23+ almak var diğer tarafta 30-32k ya s24+ işlemcisini uzunca araştırdım ve şöyle söyliyim şuana kadar hep samsung kullandım ve hepside exynos işlemciliydi yani exynosun kronik sorunlarına alışığım ama exynos 2400 için iyi şeyler söyleniyor aynı zamanda kameradayken ısındığı ve şebekesinin zayıf olduğu da söyleniyor s23+ içinde araştırdım snapdragon olmasına rağmen o telefondada şebeke problemi yaşayanlar varmış beni ikisi arasında bırakan şeyler Tasarım (s24+ çok hoşuma gidiyor) , Ram (cihazı başına birşey gelmezse güncelleme desteği bitse bile kullanmaya devam edeceğim yani bu süre s23 için en az 5 s24 için ise 8 yıl falan tabi telefonun kasma durumunada bağlı biraz) , İşlemci (Snapdragon 8Gen2 yerine Exynos 2400 Seçmek nekadar doğru emin değiim oyun oynuyorum ve telefonun oyun için olan tüm özelliklerini kullanacağım deneysel oyun modu ve bypass şarj gibi hangi işlemci beni daha uzun yıllar götürür emin değilim) Ekran (Daha ince çerçeve ve daha yüksek çözünürlük) 7 yıl güncelleme garantisi konusunda fikrim şöyle isterse hiç güncelleme almasın ama uzun yıllar performanısını koruyabilisin istiyorum sizce hangi cihaz bana istediklerimi verir ben aslında S24+ istiyorum ama daha uygun fiyat ve snapdragon işlemci aklımı karıştırıyor sizin kararınız nedir ne önerirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Zahid.Kılıç -- 26 Şubat 2025; 11:51:4 > |
Samsung S23+ vs S24+

-
-
İkisini de kullanan biri olarak s23+.
İki cihaz arasında öyle ahım şahım fark yok, fiyat farkını da düşünürsek s23+ öne çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12GB Rami aramam yani hocam değilmi ilerki yıllarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Zahid.Kılıç -- 26 Şubat 2025; 12:7:47 > -
12 RAM'i arama ihtimaliniz var hocam buna yok denemez, hem de uzun dönem kullanacağım diyorsunuz
Şebeke çekim olarak S23+ daha iyidir evet
S24 serisindeki Exynos 2400 her ne kadar iş görüyor olsa da Snapdragon versiyonlarla kıyaslamaları inceleyince yine de verimsiz kaldığı ortada
Sizin ilacınız aslında S25+ ama işte o da çok yüksek bir fiyattan çıktı
Zor bir seçim gerçekten, hayırlısı olsun hakkınızda
ekleme: eğer şu anda elinizde işinizi gören bir tel var ise, fiyatların biraz daha düşeceğini umarak (genelde Samsung'lar çıktıktan sonra düşüyor biliyorsunuz), o geçen süreyi para birikimi vs gibi de değerlendirerek bence biraz daha bekleyip direk s25+ almayı düşünebilirsiniz. uzun süre içiniz rahat kullanırsınız o zaman, hem snapdragon hem ram hem şebeke her şey iyi onda. oyun da oynayacağım diyorsunuz, grafik performansında ciddi sıçrama var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 27 Şubat 2025; 0:13:32 >
-
Bende ikisini de kullandım Şuanda s25+ kullanıyorum Bilmiyorum hangi oyunu oynuyorsun ama pubg gibi bişeyse android özürlü bir oyun olduğu için gidip iPhone bakmanı öneririm Bilmem kaç senelik iPhone 12-13 daha iyi oynatır diye düşünüyorum
Bunun haricinde s24+ özellikle gelen güncellemelerle çekim sorunu ve performans sorununu baya düzeltti Ben şebeke açısından sorun yaşadığımı hatırlamıyorum Hatta son 1 ay çift sim olarak kullandım Pile de pek olumsuz bi etkisi olmadı ikinci simin Ayrıca grafik işlemcisi sentetik testlerde daha iyiydi s24+'ın
S23+a gelirsek pek geri kalır bi yanı yok Sadece kozmetik olarak aynı seviyede olsalar daha fazla para verip s24+ almam herhalde Çünkü oyun falan oynamam Tek aklıma takılan nokta 2.el alacaksın Mantıken 1 yıl daha az kullanılmış bir s24+ bulma şansın olacak Bu da oyun oynayan kişi için önemli bi husus He s23+ alırsan da çok kullanılmışlardan seçmezsen iyi olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
şuan Note 4 kullanıyorum hocam sabrım tükendi :) youtube bile açılmıyor
-
Wild Rift Oynuyorum hocam ve fps drop yemek istemiyorum muhtemelen 23 de alsam 24 de alsam bana sorun yaşatmayacak ama merak ettiğim hangisi ilk eskiyen olur
-
Anladım hocam zor bir karar gerçekten sizin yerinizde olmak istemezdim
Ben olsam RAM ve 1 sene güncellikten dolayı S24+ seçerdim ama bu demek değil ki doğru tavsiye bu olur
Hakkınızda hayırlısı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
S23+ alın geçin. Evet Exynos da iyi, ben de çok kullandım. Performans olarak memnundum, sıkıntım batarya ve ısınma idi. Ama olay işlemciden ziyade üretim tekniğinde. Samsung'un ürettiği Snapdragon işlemcilerde de aynı sorun var. S22'den aynı işlemcinin TSMC üretimi sonraki sürümünü kullanan Z Fold 4'e geçip daha büyük ekrana rağmen batarya ömrümün arttığını gördüm.
Genel işlemci performansından başka uygulama ve oyunlarda da Snapdragon işlemciler için daha düzgün destek var. Çok uzun süreli kullanılacaksa Snapdragon der geçerim.
-
fikirleriniz için teşekkür ederim
-
hocam peki bu sanal ram olayı aradaki açığı kapatırmı sizce yani UFS 4.0 olan bir telefonda sanal ram ilerleyen yıllarda akıcılığı korurmu yoksa bu sanal ram göstermelik birşeymi
-
Sanal RAM bilgisayarlarda yüz yıldır kullanılan teknoloji hocam. Çinliler reklamını yapınca moda oldu. Cihazın tamamen kullanımına bağlı. Faydası olacaktır ama hızlı bir çalışmayı ne kadar sağlayabilir bilemeyiz.
Bu 7 yıl güncelleme olayının garipliği şu. 7 yıl güncellersin telefonu ama uygulamaların da kaynak tüketimi artıyor. Aynı uygulama 7 yıl sonra ne kadar RAM isteyecek? S5 kullanıyordum mesela. Çok memnundum. Ama kullandığım oyun sürekli arkaplana alınca kapanmaya başlayınca canım sıkıldı, S8 aldım. Oyuna bir güncelleme geldi Unity Framework'e geçti, bir de telefona da güncelleme geldi. 4 GB RAM'li telefonda da arkaplanda kapanmaya başladı oyun.
Sanal RAM uygulamalar en azından çalışsın diye kurtarıcı olabilir ama performans tarafında çok bir şey beklemem. Sürekli yazma yapıldıkça telefonların depolama çiplerinde hücreler de zamanla ölmeye ve ekstra yönetim ihtiyacı göstermeye başlıyor. Bu da okuma yazma hızını da etkileyebiliyor.
S23+ derim. İşlemci iyi. Modemi iyi, 5G geldiğinde de daha keyif alırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 27 Şubat 2025; 20:34:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X