Şimdi Ara

SAMSUNG RT59QBPN1/XTR vs SAMSUNG RT 54QBPN1/XTR vs LG GR-B632GQQW ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
6.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: eIgHt

Bugun buzdolaplarına göz atma şansım oldu, Samsung RT60KPRSL Yİ gümüş kapı rengi ve hissiyatı çok hoşuma gitti dondurucuyu istendiğinde iptal edip yada normal buzdolabına çevirmek mümkün fonksiyonel. Low frostlarda kısa boylu olmak dezavantaj olabilir üst raflara erişmekte.

Samsung rt60kprsl de ses sorunu oluyor mu ? Bu konuda bilgili arkadaşlar yorum paylaşabilirse sevinirim.

Samsung RT60 serisini önermem. Çok şikayet alan bir buzdolabı, Çin üretimi.
  • Hımm. Peki önerebileceğiniz bu bütçeler seviyelerinde hangi model olabilir ?
  • Samsung RT59QBPN yerel bayiden nakit 1450 TL'ye alınmıştır...
    İnşallah 1-1,5 ay sonra yeni eve taşındığımızda kullanmaya başlayacağız.
    Darısı almayı düşünen arkadaşlara...
  • İyi günlerde güle güle kullanın.
  • quote:

Hımm. Peki önerebileceğiniz bu bütçeler seviyelerinde hangi model olabilir ?

Bosch KGE58AL30N / KGE58AW30N
    Profilo BD3058L3AV
    LG GR-B632 serisi
    Grundig GRND5680
    Grundig GKNE4780I
    AEG S74100DTW0/ S74100DTX0

Modellerinden gözünüze ve bütçenize hitap eden herhangi birini alabilirsiniz.

LG'ler orijinal Kore üretimi. Malzeme kalitesi çok iyi. Üstten donduruculu no frost buzdolabı olacaksa çok iyi bir tercih. Boyutları standart.

Ortalama yılda bir kar eritme işlemi yapmak sizin için problem olmayacaksa Bosch/Siemens ve Profilo Low Frost serisi hacim, tasarruf, kullanışlılık ve meyve/sebzeleri nemli saklama özelliği konularında rakipsiz.

Sebze ve meyve saklamak benim için önemli, kar eritmekle de uğraşamam diyorsanız AEG S74100DT serisi çok iyi. Bu modelde alt bölüm nemli iken derin dondurucusu no frost, yani kar eritmek gerekmiyor. Avrupa'dan ithal geliyor, malzeme kalitesi çok iyi. Eksisi ise dondurucunun küçük olması (78lt)

Grundig Arçelik'in birebir aynısı. Arçelik buzdolabı konusunda iyi; ancak ürünlerini fahiş fiyatlarla satıyor. Grundig ise Arçelik'in ederine satılan hali. 5680 ve 4780 serileri kullanışlı. 4780'in sebzelik ve kahvaltılık kısımları biraz sıradan olsa da kullanışlı denebilir. 5680 ise çakma Samsung tasarımlı, ama boynuz kulağı geçer misali daha kullanışlı :)

Bunlar da olmazsa son çare Samsung RT54 ve RT59 serileri sürekli kampanyaya giren modeller olduğundan ucuza alınabilir.

• Teşekkür ederim, umarım siz de istediğiniz buzdolabını alırsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Profilo BD3058L3AV
    LG GR-B632 serisi
    Grundig GRND5680
    Grundig GKNE4780I

LG'ler orijinal Kore üretimi. Malzeme kalitesi çok iyi. Üstten donduruculu no frost buzdolabı olacaksa çok iyi bir tercih. Boyutları standart.

Ortalama yılda bir kar eritme işlemi yapmak sizin için problem olmayacaksa Bosch/Siemens ve Profilo Low Frost serisi hacim, tasarruf, kullanışlılık ve meyve/sebzeleri nemli saklama özelliği konularında rakipsiz.

Sebze ve meyve saklamak benim için önemli, kar eritmekle de uğraşamam diyorsanız AEG S74100DT serisi çok iyi. Bu modelde alt bölüm nemli iken derin dondurucusu no frost, yani kar eritmek gerekmiyor. Avrupa'dan ithal geliyor, malzeme kalitesi çok iyi. Eksisi ise dondurucunun küçük olması (78lt)

Grundig Arçelik'in birebir aynısı. Arçelik buzdolabı konusunda iyi; ancak ürünlerini fahiş fiyatlarla satıyor. Grundig ise Arçelik'in ederine satılan hali. 5680 ve 4780 serileri kullanışlı. 4780'in sebzelik ve kahvaltılık kısımları biraz sıradan olsa da kullanışlı denebilir. 5680 ise çakma Samsung tasarımlı, ama boynuz kulağı geçer misali daha kullanışlı :)

Bunlar da olmazsa son çare Samsung RT54 ve RT59 serileri sürekli kampanyaya giren modeller olduğundan ucuza alınabilir.

Selamlar,

Bir başka konuda Sharp'ın yerini aldı ve mükemmel cihazlar üretiyor dediğiniz LG'nin no-frost B632 serisine, low-frost ürünlerden sonra 3. sırada yer vermenizi doğrusu pek anlayamadım. Dahası, Samsung'un RT54 ve 59 no-frost buzdolaplarını, Grundig ve AEG'den sonra, "son çare" olarak ve kampanyaya özgü ucuz fiyatlardan alınmak üzere önermeniz bana oldukça manidar geldi. Yani aynı fiyata satılsalar Samsung buzdolaplarının hiç şansı olmayacakmış gibi bir anlam çıkıyor. Biraz haksızlık etmiyor musunuz?

Öte yandan no-frost ile low-frost ürünlerin aynı kategoride değerlendirilmeleri ne kadar doğrudur/tartışılır diye düşünüyorum. İyi forumlar:))

• LG'nin mükemmel dediğim cihazları XXL geniş kategori dolaplarda baş sıralarda olur. Ancak 70'lik seride enerji tüketimi ve nemli soğutma teknolojisi ele alındığında Low Frost serisi bana göre şüphesiz LG'yi geçiyor.

Low Frost ile Low Frost'lar kıyaslanabilir. Soğutucu bölmesi için bana göre şüphesiz nemli soğutma daha iyidir. No frost ise derin dondurucuda daha iyi. AEG de bu iki sistemi bir araya getirdiğinden Samsung ve Grundig'e göre soğutma tekniği açısından yine daha önde.

Konumuz XXL seriler olsaydı Samsung RT5962 serisine de şüphesiz yer verirdim. (LG'den sonra, Grundig'ten önce; zaten bu kategoride Low Frost yok) Ancak RT54 ve 59 serisi 5962 serisi ile kıyaslanmaz. 5962 serisi çok daha başarılı bir model. Söz konusu Samsung ise bana göre şu an alınabilecek dolabı RT5962 serisi ve Fransız tipi olan Gardrop modelleri.

RT54 ve 59 serilerindense Grundig 5680 modelini alırım şahsen.

1450TL için aldığınız RT59QBPN iyi bir tercih. Zaten bu fiyata daha iyi bir inox dolap alamazdınız. Benim yaptığım şey sıralama. Bu ürün kötüdür demiyorum, diğerleri daha iyidir diyorum.

Kötü olan dolapları saymam gerekse yukarıdaki yazdığımın 3-4 katını yazmam gerekirdi. Piyasada o kadar çok çöplük var ki.

Daha açıklayıcı olabildim sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 4 Mayıs 2013; 22:38:11 >

• Anladım. LG XXL modeller ile Samsung RT5962 serilerinin diğer LG ve Samsung modellerinden üstünlüğü, soğutucu bölümde nemli soğutma yapmaları gibi bir sonuç çıkıyor o zaman veya başka özellikleri var. Ya da XXL kategoride nemli soğutma/low frost teknolojisini Bosch, AEG vd markalar da kullanmıyor (mu?)

Bir de sıcak iklimde low-frost dolaplar daha sık buzlanma yapmazlar mı? Teşekkürlerimle...
  • quote:

quote:

Profilo BD3058L3AV
    LG GR-B632 serisi
    Grundig GRND5680
    Grundig GKNE4780I

Merhaba Candoğan62,

Vakit ayırıp,değerli yorumlarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Önerdiğiniz seçenekleri değerlendireceğim.

(Size bir sorum olucaktı.Çamaşır makinesi hakkında;
    Electroworldde baktığım Profilo CM 1001 etr (7kg ya da 8kg dı kg nı unuttum.) kapağı açma tutacağı klik diye hareketli açılan cinsti beyaz renkti,
    Satürnde aynı modelin kapağı gri renk olup açma tutacağı sabitti. Sabit olması bana çok kullanışsız geldi beyenmedim.Açma yerinin hareketli olması değişebiliyor mu ya da farklı model mi oluyor ben 63 veya 65 litre tambur iç hacmi düşünüyorum. Ayrıca manuel sıcaklık ve devire ayar yapabilinecek model olması tercih nedenimdir.Şuanki yeni modellerin hangisinde bu özellikler bulunur ?Teşekkürler.)

• quote:

LG'nin mükemmel dediğim cihazları XXL geniş kategori dolaplarda baş sıralarda olur. Ancak 70'lik seride enerji tüketimi ve nemli soğutma teknolojisi ele alındığında Low Frost serisi bana göre şüphesiz LG'yi geçiyor.

Low Frost ile Low Frost'lar kıyaslanabilir. Soğutucu bölmesi için bana göre şüphesiz nemli soğutma daha iyidir. No frost ise derin dondurucuda daha iyi. AEG de bu iki sistemi bir araya getirdiğinden Samsung ve Grundig'e göre soğutma tekniği açısından yine daha önde.

Konumuz XXL seriler olsaydı Samsung RT5962 serisine de şüphesiz yer verirdim. (LG'den sonra, Grundig'ten önce; zaten bu kategoride Low Frost yok) Ancak RT54 ve 59 serisi 5962 serisi ile kıyaslanmaz. 5962 serisi çok daha başarılı bir model. Söz konusu Samsung ise bana göre şu an alınabilecek dolabı RT5962 serisi ve Fransız tipi olan Gardrop modelleri.

RT54 ve 59 serilerindense Grundig 5680 modelini alırım şahsen.

1450TL için aldığınız RT59QBPN iyi bir tercih. Zaten bu fiyata daha iyi bir inox dolap alamazdınız. Benim yaptığım şey sıralama. Bu ürün kötüdür demiyorum, diğerleri daha iyidir diyorum.

Kötü olan dolapları saymam gerekse yukarıdaki yazdığımın 3-4 katını yazmam gerekirdi. Piyasada o kadar çok çöplük var ki.

Daha açıklayıcı olabildim sanırım :)

hocam harika cevaplarınız için teşekkürler gündüz vakti benim de sorularım olacak zira arkadaşlar gibi dolap alma arifesindeyim eldeki hot-point ariston çöpüne en kısa sürede elveda demek istiyorum ama o rada yine kötü bir makine almak istemiyorum, bir iki gün içinde dahsa detaylı okuyup sizi bunaltabilirim

• 10.10.12 de aldığım buzdolabımın 12.10.12 de çok gürültülü çalıştığı gerekçeşiyle servis çağırdım.Gelen ekip,gürültünün fandan kaynaklandığını söyleyip fan değişikliği için tamir kaydı açtı ancak 55 gün sonra fan ı getirip(stokta fan olmadığı için) takabildiler.Ben 20 iş gününde tamirim tamamlanmadığı için hakem heyetinize başvurmama rağmen beni haksız buldunuz.
    Buzdolabımdaki gürültü problemim ile ilgili 4 defa servis çağırdım.
    ilk gelişlerinde ürünün ses seviyesini ölçüp 55 desibel (db) tespit ettiler ve bunun normal olduğunu iddia ettiler,oysa benim satın aldığım ürünün belgesinde ürünün ses seviyesi 42 db olarak yazılı.
    2. servis gelişinde 65 db olarak ölçüldü ve yine normal olduğu iddia edilip yapacak birşey olmadığı söylendi.
    3. servis gelişinde komple fanları söküp kontrol ettiler ve motordan kaynaklanan uğultu tespit ettiler.Motor değişikliği kararı aldılar.Günlerce beklemem rağmen motor değişikliği için ses çıkmayınca,Samsung Ekmen servisi aradığımda ,Samsung merkezin bu tamire izin vermediğini,bir şey yapamayacaklarını söyledi.
    Dördüncü kez servis çağırdığımda gelen ekip yine sadece ses seviyesi ölçümü yapıp hiçbirşey yapmadan gitti.
    Ben Samsung Ekmen servis merkezi ile görüştüğümde,kendilerinin 2 defa benim ürünümü değişmeleri için başvuruda bulundukları,aslında benim ürünümün değişmesi gerektiği ama Samsung merkezin bunu kabul etmediğini belirtti.Samsung merkez ilede defalarca görüşmeme ragmen benim ürünümde problem olmadığını belirtip iadeye yanaşmıyorlar.Ama ürünün ses seviyesi 65 db sese kadar yükseliyor,buna ragmen ürünü normal kabul ediyorlar.Biz ise özellikle geceleri dolabın çalıştığı mutfağın kapısını kapatmadan gürültüden uyuyamıyoruz.
    Aldığım günün 2. gününden beri ürünü iade etmeye çalışıyorum ama derdimi kimseye anlatamıyorum.

• Hakem heyetine yaptığım 2. başvurum lehime sonuçlandı,samsung merkez ile görüştüm,tutar 1191 tl nin üzerinde olduğundan bu karar bizi bağlamaz,sana yardımcı olamayız dediler,dün itibariyle çağlayan adliyesi tüketici mahkemesinde samsung a dava açtım,gelişmeleri yazmaya devam edeceğim,edeceğimki milletin gözü açılsın,insanları aptal yerine koyamasınlar...
  • quote:

Merhaba Üstadlar,

SAMSUNG RT59QBPN1/XTR vs SAMSUNG RT 54QBPN1/XTR vs LG GR-B632GQQW ? Buzdolapları tercihleri arasından hangisini önerirsiniz? Ya da önermek istediğiniz başka fiyat performans ürünleri var mıdır ? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Samsung ALMA bence. Hiçbir zaman bu kadar pişman olmamıştım. Servis diye bir şey yok sanki 25 gün müşteri hizmetleriyle uğraşıyorsun servisi yönlendirsin diye. Sonra beş karış suratla bir servis yetkilisiyle muhatap oluyorsun bi 25 günde onlar oyalıyor.
    cep telefonu eyvallah ama beyaz eşyada samsung'tan UZAK DURMANI tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar RT60 aldım bende henüz eve gelmedi , kullandıktan sonra yorumu yapacağım , okuduğum kadarıyla evet diyen var hayır diyen var. Ses konusunu özellikle belirteceğim . Bu arada 2200 TL e aldım . 01 mart Cumartesi günü aldım , samsung bayii yarın fiyatlar değişiyo dedi . Biz de inandık.Pişman olmayız inşaallah. Aslında 2000 TL ye bosh alacaktım A++ 56AW32N son anda samsunga döndük , kaderden kaçılmıyor , bakalım kaderimizde ne var.
  • Moralinizi bozmak istemem ama RT60 için 2200TL fiyat bence çok fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung RT60KZRSW var bende,
    su damlaması bitmiyor, garantisi devam ediyor, servis para talep ediyor ama servise verilen para karşılığında sorunun bitme garantisi de yok.

kapak kapanınca rafa damlaya damlaya gölleniyor,söküp lavaboya döküyorum. iç lamba dibinden su damlaması,kalitesiz izolasyonsuz üretim hatası var

bak uyarıyorum
    a sınıfı a+ sınıfı enerji harcaması, samsung kalitesi, garanti süresi, dijital ekran vay derece gösterir vay üst derin dondurucu da olur düz dolapta olur ,,
    müşteri memnuyiyetsizliği değil arkadaş üründe üretim hatası var

aile saadetinizi düşünün bu paraya bunu aldık hata ettik, televizyon tablet telefon tamamdı ama buzdolabı

ödevin olmamış otur sıfır samsung
  • quote:

Orijinalden alıntı: dvtkara

Hakem heyetine yaptığım 2. başvurum lehime sonuçlandı,samsung merkez ile görüştüm,tutar 1191 tl nin üzerinde olduğundan bu karar bizi bağlamaz,sana yardımcı olamayız dediler,dün itibariyle çağlayan adliyesi tüketici mahkemesinde samsung a dava açtım,gelişmeleri yazmaya devam edeceğim,edeceğimki milletin gözü açılsın,insanları aptal yerine koyamasınlar...

Sonunda dün tüketici mahkemesine samsung aleyhine actığım davam sonuclandı,tüketici mahkemesi defalarca samsung a buzdolabımın ses olcümü icin istedikleri farklı bir ortamda olcum yapma imkanı tanıdı ama samsung bu hakkını kullanmak istemdi,ozetle 1327 tl yi odemeyen samsung şimdi mahkeme masrafları ve ürün bedeli icin 3200 tl odemek zorunda kaldı,gec oldu ama temiz oldu,size tavsiyem,yanlarına bırakmayın sonuna kadar hakkınızı arayın...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.