Şimdi Ara

SAMSUNG R580 İNCELEME / KULLANICILAR KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
17
Favori
337.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

@fatih1085

Hocam Gta hakkında bir fikrim yok bi bakıyım oyunu bulabilirsem arkadaşlardan sonuçları paylaşırım.

@moadgile

Kullanıcılar arasında 64 bit kuran yok bildiğim kadarıyla.@Ahmet-79 kurabilirse sonucu aktaracaktır.

@fast-man

Peki internet kullanımında ortalama ne kadar gidiyor, deneme şansı bulduysan yazarmısın ?

internet kullanımadın 2.15 dk gibi gitti arasıra ekranın kendısı karrattım bir ara az kullanım neti metin2 çok harcıyor sanırım grafikleri süper değil ama nedese 1.15 dk gidiyor
  • pili şarj ediyoruz %100 oluyor sonra elektirktenmi yoksa pilimi kullanıyor sürekli pil üzeridnen elektrik gecerse pilimiz ölürmü ne yapalım sizce evde kullanıyotum sürekli
  • Vatan Bilgisayar'da fiyatlar gittikçe düşüyor.

Gel de al diyor alet beni ama malesef masraf yapacak halim yok şu ara

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-r580-js02tr-r580-core-i5-520-2.4ghz-4gb-320gb-1024mb-gt330-15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43716

• Uzun zamandır araştırdıktan sonra bende bugün aldım bu bilgisayardan :) yaklaşık 2 saattir kullanıyorum çok hoşuma gitti doğrusu.Henüz performansını pek kontrol etmedim ama gerçekten süper heyecan verici bir bilgisayar tavsiye ediyorum.
  • @fast-man

Hocam bendede benzer süreler oluyor.Genel olarak pil performansı bu düzeyde anladığım kadarıyla.

@ResquaL

Hocam cihaz hayırlı olsun , güle güle kullanın =)
    Hangi modeli aldınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 21 Nisan 2010; 1:58:26 >
  • teşekkür ederim , Samsung R580-JS01 Modelini aldım.Tabi buradaki yorumlar çok etkili oldu diyebilirim :) Bende makine hakkında bikaç şey söylemek istiyorum.Ben programcı oldugum için kullandıgım programlar yüksek performans gerektiriyordu önceki bilgisayarımda aşırı derece ısınma yaşıyordum, programlarımı yükledim ve birkaç programla birlikte çalışmama rağmen ısınma gibi bir problem kesinlikle yok , henüz oyun vs denemedim fakat işlemciyi ve ram'i kasabilecek tüm programları denedim diyebilirim..Ayrıca pil konusunda ben 14 saat olayına pek inanmadıgım için beklemedim.Pil olayındada değişik bir sistemi var , Direk kalan süreyi göremiyoruz sürekli değişiyor örneğin bu yazıyı yazmaya başladığımda 1.38dk diyordu şu anda 2.10 dakika kaldır diyor, Sürekli kalan süre değişiyor :) bilgisayarın performansına göre yükseliyor veya düşüyor. kurulumlarda düşük performans ile çalıştırdıgımda yaklaşık olarak 2.40 dk bir süre pil süresi deneyimi yaşadım :) Ayrıca bilgisayar kesinlikle sessiz çalışıyor buda dipnot, zamanla resim olarak bende sizlerle performans paylaşımı yapıcam..Şimdilik ben bilgisayarımın keyfini çıkartıyorum :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResquaL -- 21 Nisan 2010; 4:49:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-79

Şu an için en ağır diyebileceğimiz oyun Crysis, onuda medıum detayda 30 fps o/c ile de 35-36 fps arası oynatıyor geri kalan hemen hemen bütün oyunları oyununa göre aa kapalı yada açık High detayda sorunsuz oynatabiliyor yani oldukça iyi diyebilirim bir laptop için, ben Vatan dan almıştım World ile oldukça uyguna veriyor ama Hızlı alda iyidir ordanda alabilirsiniz.

arkadaşım en ağır için crysis demişsin gta 4 ne güne duruyo

ayrıca birisi Allah rızası için şu bu makinanın gta4 teki performansı nasıldır hangi ayarda kaç fps verir bi yazsın burdada cvp bulamazsam başka hiç bi yerde bulamam hiçmi bu oyunu deneyen yok yaaaaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih1085
    arkadaşım en ağır için crysis demişsin gta 4 ne güne duruyo
    ayrıca birisi Allah rızası için şu bu makinanın gta4 teki performansı nasıldır hangi ayarda kaç fps verir bi yazsın burdada cvp bulamazsam başka hiç bi yerde bulamam hiçmi bu oyunu deneyen yok yaaaaaa

gta 4 oynamadım ama crysis ı rahat oynatan makina onuda rahat oynatır rahat ol. uzun süre oynayınca alliens pradatorde biraz takılmalar yaşadım. en son resident evil 5 i oynadım hiç takılmadan çok rahat akıcı bitirdim bu saydığım oyunlar hep yeni oyunlar bi problem yaşamassın rahat ol. gta4 yok olsa kurucam bakıcam ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResquaL

teşekkür ederim , Samsung R580-JS01 Modelini aldım.Tabi buradaki yorumlar çok etkili oldu diyebilirim :) Bende makine hakkında bikaç şey söylemek istiyorum.Ben programcı oldugum için kullandıgım programlar yüksek performans gerektiriyordu önceki bilgisayarımda aşırı derece ısınma yaşıyordum, programlarımı yükledim ve birkaç programla birlikte çalışmama rağmen ısınma gibi bir problem kesinlikle yok , henüz oyun vs denemedim fakat işlemciyi ve ram'i kasabilecek tüm programları denedim diyebilirim..Ayrıca pil konusunda ben 14 saat olayına pek inanmadıgım için beklemedim.Pil olayındada değişik bir sistemi var , Direk kalan süreyi göremiyoruz sürekli değişiyor örneğin bu yazıyı yazmaya başladığımda 1.38dk diyordu şu anda 2.10 dakika kaldır diyor, Sürekli kalan süre değişiyor :) bilgisayarın performansına göre yükseliyor veya düşüyor. kurulumlarda düşük performans ile çalıştırdıgımda yaklaşık olarak 2.40 dk bir süre pil süresi deneyimi yaşadım :) Ayrıca bilgisayar kesinlikle sessiz çalışıyor buda dipnot, zamanla resim olarak bende sizlerle performans paylaşımı yapıcam..Şimdilik ben bilgisayarımın keyfini çıkartıyorum :P

Tekrar hayırlı olsun hocam =) Yorumlarımız yardımcı olduysa ne mutlu.Bilgisayarın keyfini çıkardıktan sonra yorumlarınız, paylaşımlarınızı esirgemezseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ResquaL

teşekkür ederim , Samsung R580-JS01 Modelini aldım.Tabi buradaki yorumlar çok etkili oldu diyebilirim :) Bende makine hakkında bikaç şey söylemek istiyorum.Ben programcı oldugum için kullandıgım programlar yüksek performans gerektiriyordu önceki bilgisayarımda aşırı derece ısınma yaşıyordum, programlarımı yükledim ve birkaç programla birlikte çalışmama rağmen ısınma gibi bir problem kesinlikle yok , henüz oyun vs denemedim fakat işlemciyi ve ram'i kasabilecek tüm programları denedim diyebilirim..Ayrıca pil konusunda ben 14 saat olayına pek inanmadıgım için beklemedim.Pil olayındada değişik bir sistemi var , Direk kalan süreyi göremiyoruz sürekli değişiyor örneğin bu yazıyı yazmaya başladığımda 1.38dk diyordu şu anda 2.10 dakika kaldır diyor, Sürekli kalan süre değişiyor :) bilgisayarın performansına göre yükseliyor veya düşüyor. kurulumlarda düşük performans ile çalıştırdıgımda yaklaşık olarak 2.40 dk bir süre pil süresi deneyimi yaşadım :) Ayrıca bilgisayar kesinlikle sessiz çalışıyor buda dipnot, zamanla resim olarak bende sizlerle performans paylaşımı yapıcam..Şimdilik ben bilgisayarımın keyfini çıkartıyorum :P

hayırlı olsun, ben de kısa sürede bir notebook almayı düşünüyorum
    aldığın bu makinenin performansını merak ediyorum. bu konuda detaylı bilgi verirsen sevinirim.

• arkadaşlar herkese merhabalar..

3 ay önce başladığım laptop macerasına bir yenisi daha bugün ekledim. 3 ay önce bi tane günlük light kullanımlarım için Acer Ferrari One F200 almıştım onu kardeşime verip geçen hafta yine aynısından ve aynı amaç için aldığım acer ferrari one f200'ün üstüne kuma getirdim =). evdeki masaüstü bilgisayarımı sattım veeeeeeee bugün izmir vatan bilgisayardan Samsung R580-JS02TR'yi 1579tl'ye World karta 5taksit ile aldım. Çok doğru bir iş yaptığıma inanıyorum. gerçekten çok kaliteli bi notebook.. klavyesi hakkında kim ne olumsuz birşey söylediyse yalan tek kelime ile süper bir klavye var.. normalde bakmadan yazıyorum ve bakmadan yazabildiğim ilk notebook klavyesi ve ve ve ve gerçekten çok kaliteli.. almak isteyenler başka başka makinelere bakmasınlar..
  • arkadaşlar bana ekran kalitesi, hoparlör kalitesi ve wi-fi çekim kalitesi hakkında bilgi verebilirmisiniz..

birde kullanılan panel acaba orijinal samsung üretimi mi yoksa fason üretim mi..

duyduğuma göre r520 lerde fason kullanıyormuş samsung..

r620 orijinal samsung üretim imiş..

bu nedir acaba..

bana everest ile bakıp söyleyecek olan olursa çok sevinirim..

saygılar..

Not: 32 bit olayı kafama takıldı.. Daha önce yazıldı çizildi ama ne yapacağıma karar veremedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 24 Nisan 2010; 22:19:08 >
  • @ALYhsan

Laptop hayırlı olsun hocam, aramıza hoşgeldin.

@xweser

Hocam ilk sayfada panel hakkında 1-2 mesajımız var onlara bakarsın.Everestte monitör özellikleri muhtemelen yanlış görünüyor.

Hoparlör kötü diyebilirim hoparlörden beklentin varsa hayal kırıklığına uğrayabilirsin.Hatta benim sol hoparlörden cızırtı geliyor bazen.

Wifi konusunda bana oldukça yeterli geldi bulunduğum yerde her katta dağıtıcı var, 1 kat alt ve üstteki modemlere arada fazlaca duvar olmasına rağmen sorunsuz bağlanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 24 Nisan 2010; 23:34:23 >
  • Bu başlıkta cidden çok işime yarıyan bilgiler aldım ve laptop almayıda düşündüğüm için tercihimin doğru olduğuna inandım sayenizde...

ilk tavsiyem gta vs. gibi klavye ile oynana oyunarın kendi klavyesiyle oynamamanızı tavsiye ederim güzel bir klavyesi var alışmam biraz zaman alıcak gibi (bugüne kadar num padsiz kullandığım için sağ elimi hizalarken sorun yaşamaktayım şimdilik normalde bakmadan yazarım ) bu klavyede oyun oynarken zarar vermek mümkün onun için bir tane dandik usbden bağlanan bir klavye daha iyi olur...

Arkadaşlar cuma günü vatandan samsung r580 tr01 aldım... fiyatı 1620tl (%20indirimli kampanyası vardı)

kurulumu kendim yaptım onun için şunu çok rahat sölüyebilirim kurulum sırasında 32 bit mi 64 bit mi kurim diye sormuyor...

gta 4 kurdum bir arkadaş çok istiyordu... benchmark bilgilerini txt file a kaydetti onu aynen kopyalıyorum... ekran kartı update ini henüz yapmadım...

GTA IV liberty city

Statistics
    Average FPS: 18.65
    Duration: 36.74 sec
    CPU Usage: 78%
    System memory usage: 73%
    Video memory usage: 54%

Graphics Settings
    Video Mode: 1366 x 768 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    Shadow Quality: High
    Reflection Resolution: High
    Water Quality: High
    Texture Filter Quality: Anisotropic x16
    Night Shadows: High
    View Distance: 25
    Detail Distance: 31

Hardware
    Microsoft Windows 7 Home Premium

Video Adapter: NVIDIA GeForce GT 330M
    Video Driver version: 188.64
    Audio Adapter: Hoparlör (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 520 @ 2.40GHz

File ID: TLAD-Benchmark.cli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenough -- 25 Nisan 2010; 17:53:52 >

• Hayırlı olsun, gerçekten Vatan'ın kampanyası çok iyi tam alınası bir fiyata çekmişler almayı düşünenler kaçırmasın bu fırsatı
  • @madenough

Laptop hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Cihazı almayı düşündüğümde internette kaynak bulamamış, bunun sıkıntısını çekmiştim.Elimden geldiğince cihaz hakkında bilgileri paylaştım ki benden sonra alacaklar için bir kaynak olsun, sağolsun diğer kullanıcılarında katkılarıyla ciddi bir kaynak haline geldi.Yardımımız olduysa ne mutlu =) Tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 25 Nisan 2010; 18:43:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

@madenough

Laptop hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Cihazı almayı düşündüğümde internette kaynak bulamamış, bunun sıkıntısını çekmiştim.Elimden geldiğince cihaz hakkında bilgileri paylaştım ki benden sonra alacaklar için bir kaynak olsun, sağolsun diğer kullanıcılarında katkılarıyla ciddi bir kaynak haline geldi.Yardımımız olduysa ne mutlu =) Tekrar hayırlı olsun.

Teşekkür ederim arkadaşlar... uzun zamandır hp pavillion dv6000 serisi kullanıyordum core2duo 2gh 2gb ram 512mb nvidia ekran kartı... şu anda iki laptopta kıyaslama yapma şansım oldu... (alma sebebim aşırı ısınıp kapanması sürekli... facebookta poker oynarken falan bile kapanmaya başlayınca canıma tak etti...)

samsung un ekranı led aydınlatmalı... karanlık ortamda ikiside açıkken çok net bir biçimde samsungun odayı ciddi oranda aydınlattığını fark ettim... renk kaliteside bir adım önde..
    ramin 4gb olup 32bit işletim sistemi konması konusunda gerekli yorumlar yapılmış durumda zaten özetlersek eğer oyun oynama vs. yapıoyosanız kalsın yok photoshop 3dsmax vs. tarzı programlar kullanılcaksa 64bit şart... vatanda satan kişi 64bit olduğunu iddia ettiğinde sayenizde 32 bit çıkacağına iddiya varım dedim girme :D

üstüne 4gb ramin 3 görünsede arka planda çalıştığını iddia etti buda palavra...

klavyesi güzel... hala daha sağ elim arıza çıkartıyo del tuşunun yeri bazen sıkıntı yaratıyo ama alışılacak bir durum... tuşları ise diğer laptoplardaki gibi çekince elde kalan tarzda değil muhtemelen kalıcaktır ama henüz zorlamak istemedim :D

pili 14 saat şarjda kalmasını sağladıktan sonra 2 kere boşalttım şimdide çıkardım pilsiz kullanıyorum... 2 kere boşaltma sırasında biraz poker biraz webde surf tavla vs. gibi oyunlarla 2 saat civarı dayandı.. 2. denemede sırf tavla oynarak geçti ve 2 saat sonunda %14lerde şarja taktım... 2 gündür kapamadım aleti ve ısı problemi yok ancak bu ısı probleminin olmamasını en büyük sebebi işlemcinin düşük ısıda çalışması ve fana çok ihtiyaç duymuyor pes oynarken 65derecelere geliyor biraz üstüne çıkarsa fan devreye giriyo sonra oyundan çıkınca kendi kendine açıkken düşüyor ve 49-50 derecelerde takılıyor ilerde fanı tozlanıp kirlenip performansını kaybedince ne olur fikrim yok...

hp de pes oynarken beyenmemiştim ve konaminin ps3 e çalıştığını düşünmüştüm fakat bu laptopa pesi kurunca fark ettim ki ps3 kalitesinde görüntü ve oynanabilirlik onun içinde suçlunun eski laptopum olduğuna karar verdim :D ...

3 tane usb girişi olması benim için yetersiz fakat usb hub taktım ve diğer laptopta bağlı iken 1 hdd takabiliyordum kalan 3 yere mouse falan takabiliyordum fakat bu laptopta şu anda hubda 2 hdd (WD 1,5TB + 500GB ) takılı + mouse çalışıyor bunuda usbdeki voltajın daha yüksek olmasından kaynaklandığın düşünüyorum...

laptopun en büyük eksiğine gelirsek o da blueray okuyucusunun olmaması bence bir önemi yok çünkü torrentçiyim... fakat blueray ihtiyacı duyacak kullanıcılar olursa uyarmakta fayda var...

tr01 alma sebebime gelirsem eğer o da 1683TL ye bimeksten tr02 alıcaktım o akşam vatanın sayfasına tekrar baktığımda 1 gecede fiyatların ciddi oranda düştüğünü görünce 1622TL ye 01 alim bari dedim yoksa 180gb için farkı vermeye gerek yok... zaten böle 2 model çıkarmasıda enteresan samsungun...

yalnız birinin bana açıklaması gereken ciddi bir durum var samsung kendi hddsini üretebilen bir şirket... boy boy external internal hdd leri mevcut... bu adamlar kendi ürettikleri varken niye gidip toshibanın hddsini takarlar bu alete anlamadım... anlamıyorum... (benim hdd samsung fakat tr02deki hdd toshiba)

wireless testi yapma şansım olmadı bu testi yapan bir program bilmiyorum ama tek söylüyebileceğim şey hpninkinden daha kuvvetli bir çekim gücü olduğu... fakat download esnasında ikiside aynı hızlarda geziyor yani çok bir farkı yok...

bu başlıkta çeşitli istekler olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıcam bende... ve yazdıklarımın ve yazacaklarımın hepsini de ilk mesaja bana sormadan koyabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenough -- 26 Nisan 2010; 5:02:40 >

• Bendeki js02 yani 320 gb olanı ve hdd si Samsung, sizdeki js01 Toshiba mı?
  • arkadaşlar samsung gizli alanında windows 7 ye zarar vermeden 64 bit kurmayaı biri anlatabilirmi neye dikkat etmeliyiz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.