Şimdi Ara

Samsung QVO 860 1TB SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bilgisayarımda depolama birimi olarak sadece 256 gb M2 ssd bulunmakta. Haliyle yetmeme durumu olabiliyor. Buna ek olarak bir sata depolama birimi alacağım. Eski tip mekanik hdd tercih etmek istemiyorum açıkçası. SSD'lerin de fiyatları malum. Ancak samsung QVO 860 model 1tb depolama kapasiteli ssd si daha uygun fiyatta ancak sanırım samsungun diğer model ssd lerine göre daha alt seviye bir ürün. Mühendislik öğrencisi değilim, yahut photoshop, render gibi işlerle uğraşmıyorum. Yeni alacağım depolama cihazına sadece görece daha yüksek depolama kapasiteli oyunları ve okulla ilgili bikaç belge, belki fotoğraf video falan koyarım onun dışında bir kullanım amacım yok. Bu model ssd'yi bilen ya da kullanan varsa alınıp alınmaması, uzun ömürlü olması gibi konularda aydınlatırsa sevinirim. Samsungun EVO serisi 500 gb ssd 600 tl bandında yine EVO serisi 1tb ssd 1300-1400 tl bandında QVO serisi 1tb ssd 800-900 bandında. Bilgilendirmelerinize açığım. Teşekkürler.

• Nand tipi QLC sadece.. yoksa evodan farkı yok. Sürekli birşeyler yazmayacaksanız iyi seçim olabilir. Forumda 860 QVO diye aratırsanız kullananların yorumlarını bulabilirsiniz. Benim gözüme çarptığı kadarıyla alanlar memnundu.
  • Samsung 860 QVO, QLC NAND kullanıyor. 860 EVO modeline kıyasla yazma ömrü daha kısa. Eğer sadece depolama amacıyla kullanacaksanız ve sürekli yaz sil yapmayacaksanız alınabilir. Ancak çok önemli dosyalarınızı sadece bu SSD'de bulundurmanızı önermiyorum. Mutlaka yedeğini alın.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, yani sürekli birşeyler yazmayacaksanızdan kastınız ssd ye yük bindiren eylemlerse dediğim gibi günlük kullanıcı olduğum için yapmayacağım. Bilgisayarım Gaming laptop kategorisinde olduğu için tek amacım çoğunlukla oyun depolamak.
  • Captain Flint C kullanıcısına yanıt
    Yani yazma ömrü evodan daha az olduğundan söyledim. Neredeyse hergün sürekli içine birşeyler atıp silen bir kullanıcı değilseniz, arada sırada içine birşey atarım diyorsanız ideal bir ssd sizin için.
  • Peki sata 2.5 inch 2. depolama cihazı olarak bir hdd mi ssd mi tercih etmeliyim, piyasada uzun ömürlü kaliteli hdd var mıdır? Depolama olarak almışken yüksek kapasiteli almak ve uzun yıllar kullanmak istiyorum diğer yandan da ssd daha kaliteli bi teknoloji. Samsungun bahsekonu markası ile 'Crucial MX500 500GB 3D NAND SATA 2.5' ve 'Crucial BX500 960GB 3DNAND' modelleri arasında kaldım. Crucail'ın 960 gb ssd si hemen hemen samsung qvo ile aynı fiyatta hatta bazı sitelerde az da olsa daha uygun bir fiyatta. 2. bir depolama aygıtına ihtiyacım var kızak ve soketimde mevcut ancak disk konusunda kararsızım. Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Sadece oyun oynuyorsanız en ucuz ssd de sizin işinizi görecektir.
    Sürekli yaz-sil yapacaksanız kaliteli bişey almalısınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB 970 EVO NVMe M2 SSD
    5 yıl önce açıldı
    Samsung 980 nVme M2 500GB
    3 gün önce açıldı
    Samsung 980 1TB SSD
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben kullanıyorum oyunlar için gayet memnunum. uygun ve yüksek kapasiteli bir model fazla para vermeye gerek yok.
    ayrıca yazma ömrüde düşük değil 360 TBW yazma ömrü var.
    bu ömrün anlamı şudur.
    hergün ssd ye 100 GB veri yazıp silseniz 10 yılda anca o ömrü tamamlarsınız. o yüzden o yazma ömrüne takılmayın gayet yeterlidir.
  • Captain Flint C kullanıcısına yanıt
    depolama konusunda ben mesela 512 gb m2 ssd kullanıyorum windows için
    oyunlar için 1 tb 860 qvo kullanıyorum ayrıca diğer video film veya kalan dosyalar için de 3 tb 3.5 inc hdd kullanıyorum
    depolama kısmında ssd masraflı olur onun yerine normal hdd seçilmesi daha hesaplı ve yüksek kapasite olur
    oyun oynuyorsanız benim gibi windows ve oyun ssd lerini ayırabilirsiniz. windows için 256 ssd de yeterli olur
  • Hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Kimle konuştuysam almışken eski tip mekanik hdd alma en kötüsüde olsa ssd al dediler. Dediğim gibi tek amacım, görece yüksek kapasiteli oyunları depolamak. Dediğim gibi cihazımda sadece windowsunda kurlu oldupu 256 gb m.2 ssd var. Bune ek olarak muhtemelen samsung qvo 860 1tb alacağım. Değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Flint -- 2 Temmuz 2020; 2:26:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.