Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (328. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
21.754
Cevap
414
Favori
770.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
48 oy
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1- ikisini de deneyimleyen biri olarak söylüyorum, Dolby Vision HDR dan daha başarılı değil bence. HDR daha başarılı. Vision lu filmlerde nedense gren olayı çok fazla.
    2- Xf9005 parlaklığı düşük değil Dolby Vision da sorun çıkarmaz, parlaklık olarak neredeyse Q80 e çok yakın.
    3- HDMI 2.1 desteği olmayan TV alan arkadaşlar yeni nesil konsol ps5 olsun Xbox Series x olsun kullanamazlar.
    4- HDMI 2.1 Desteği olmayan TV alan arkadaşlar eARC olmadığı için kaliteli ses alamazlar, Arc çıkışı ile yetinirler ve Arc ile dolby atmos ya da dts ses desteklemiyor samsung. Dts ve atmos ses alabilmek için Avr Receiver + Dolby Atmos destekli Blu Ray media player veya tv box cihazı + hoparlör sistemi almaları lazım ki bunlar bir TV den daha pahalı.
    5- Sadece görüntüye odaklanıyorsunuz ama kaliteli bir film keyfi için DTS, Dolby Atmos çok önemli bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam dostlar.Peki Samsung dolb vision için starteji değiştirir ve lisans alırsa mevcut tvler örneğin q70, q80 vs bunlarda geriye dönük olarak oynatabilecek mi dv yi. Yoksa sadece lisans aldıktan sonra çıkacak tv lerde mi olacak bu iş. Hani alırsa.

Orijinalden alıntı: nurullah390

Arkadaşlar

1- ikisini de deneyimleyen biri olarak söylüyorum, Dolby Vision HDR dan daha başarılı değil bence. HDR daha başarılı. Vision lu filmlerde nedense gren olayı çok fazla.
    2- Xf9005 parlaklığı düşük değil Dolby Vision da sorun çıkarmaz, parlaklık olarak neredeyse Q80 e çok yakın.
    3- HDMI 2.1 desteği olmayan TV alan arkadaşlar yeni nesil konsol ps5 olsun Xbox Series x olsun kullanamazlar.
    4- HDMI 2.1 Desteği olmayan TV alan arkadaşlar eARC olmadığı için kaliteli ses alamazlar, Arc çıkışı ile yetinirler ve Arc ile dolby atmos ya da dts ses desteklemiyor samsung. Dts ve atmos ses alabilmek için Avr Receiver + Dolby Atmos destekli Blu Ray media player veya tv box cihazı + hoparlör sistemi almaları lazım ki bunlar bir TV den daha pahalı.
    5- Sadece görüntüye odaklanıyorsunuz ama kaliteli bir film keyfi için DTS, Dolby Atmos çok önemli bence.
    TV demek görüntü demek. ses için AVR ile çözüm bulursun ama görüntünün telafisi yok malesef.

• vahdettinp V kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı anlamamışsınız ya da anlamak istememişsiniz. O zaman TV den söksünler hoparlörü ve tüm ses formatlarını çıkarsınlar ve herkes gitsin TV box + avr + hoparlör alsın 9 10 bin lira verip.
    Ben size gidin çamur gibi gösteren TV alın demedim ki burada kimse kötü bir TV konuşmuyor. Konuştuğumuz TV ler hep yüksek modeller fakat samsungun dts ve atmos desteği koymaması bence çok yanlış bir strateji. Burası Türkiye, 1. Dünya ülkesi değil, para birimi dolar ve euro da değil ve bu para birimleri karşısında değersiz kaldığı için öyle herkes gidip evine avr ve lüks hoparlör seti alamıyor alsa da büyük çoğunluğu apartmanda oturan bir ülkede aç bakalım ses sistemini üst komşu kapına dayanıyor mu dayanmıyor mu. Ha ben sesi az açarım öyle izlerim diyorsan neden avr hoparlör alınır değil mi? Kaçınız villada oturuyor?

Orijinalden alıntı: vahdettinp

selam dostlar.Peki Samsung dolb vision için starteji değiştirir ve lisans alırsa mevcut tvler örneğin q70, q80 vs bunlarda geriye dönük olarak oynatabilecek mi dv yi. Yoksa sadece lisans aldıktan sonra çıkacak tv lerde mi olacak bu iş. Hani alırsa.
    Zannetmem eski tvlere vermez yeni serilere koyar

• Ben senin yazdıklarını gayet iyi anladım. Yazdıklarım benim fikrim katılmayabilirsin. DTS, ATMOS benim için kriter değil. Görüntü kalitesi benim önceliğim. Evet herkes alamaz vs diyorsun da baktığımız TV ler ucuz TV ler değil. Ben şahsen param olmadığından değil bu tvler bu paraları etmeyeceğinden dolayı havadan şişirilmiş paraları vermek istemediğimden bekliyorum. Çok şükür kazancım iyi. Ama yarının ne getireceğini bilmediğimden bu paraları vermek istemiyorum.
    Hocam 3.maddeniz için kaynak nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lakin şunu diyeceğim (dediğim dts gibi kodek kaynaklı durumlar değilde, dolby gibi ses geliştirme benzeri teknolojiler için)

Şimdi kendimizi kandırmayalım. Burada hiçbirimiz ses mühendisi yads vokoloji uzmanı vb değiliz.

Xf9005 de dolby atmos desteği var tv üzerindeki dandik hoparlörler ne işe yarayacak. 10 üzerinden 3 puanlık ses
    Bende q80 var. Q70r sounbarı swa8500 arka kitle beraber 5+1 yaptım mı yaptım. Surround ses alıyırmuyım evet. Hoparlörler ve sürücüler kaliteliyse aldığım ses 10 üzerinden 8 mi evet.
    Aynısını xf9005 tvye sahip olsam ve aynı düzeneği kursam dolby atmos olsa 10 üzerinden 9 alacak mıyım büyük ihtimal.

Şimdi bunun için mi yani yaygara. Zaten kaliteli bir sistemle ev ortamında alınabilecek en iyi sesi alıyoruz alacağız. Dolby atmos farkını çoğumuzun anlayacağını sanmıyorum. Anlayacaksak da eğer gerçekten ciddi paralar harcanan (tavana hoparlör vb dahil) sistemler olmalı diye düşünüyorum.

Dolby vision yok deniyor başka bir yaygara da bu. Denilenlere göre 10 bit panellerde zaten birşey anlaşılmıyor dolby visionda. Mevcut panellerdede inanın samsungdaki hdr, sony ve lgdeki visiondan çok daha iyi. (q70r ile xf9005 i birebir kıyasladım evde, ki şu an q80 var o 70den de iyi).

Özetle çok karışık yazdım bende tam anlamadım zaten ne yazdığımı. Uykusuzlukdan :D. Ama diyeceğim o ki vision atmos falan bunlar boş işler bana göre.
    Eleştireceğimiz nokta sadrce dts ve hdmi2.1 olmalı diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Herkesin tercihleri farklı tabi ama ben bu fiyat etiketine sahip TV lerde bu dediğim teknolojilerin 2019 2020 şartlarında her TV de standart olması gerektiğini düşünüyorum ve bunu savunuyorum. Bence sizler de bu eksiklikleri savunmak yerine sorgulamalısınız.

Sonuçta kaliteli bir soundbar ve arka hoparlör almaya kalksan en az 5000 6000.

Demek istediğim arkadaşlar benim için dts veya atmos önemli değil görüntü önemli diyorlar lakin sinemaya gittiğiniz zaman görüntüden daha ön planda olan sestir ve sinemayı sinema yapan da sestir. Yoksa hepimiz evden açıyoruz filmi izliyoruz. Ayrıca benim için görüntü diyen arkadaşım internet sitelerinden film izliyorsanız görüntü çok da önemli değil bence sizin için, yahut netflix izliyorsanız da görüntü mükemmel değil vasat, TV izlerken de hakeza, lakin remux film indirip izliyorsanız görüntü sizin için önemlidir demek. Ve bu filmlerde kayıpsız sesler vardır TrueHD, DTS gibi lakin samsung bunları desteklemiyor demek istediğim bu. Bu nedenle TV alırken bunları göz önünde bulundurun dedim, tercihler kişiseldir.

• Erkan0192 kullanıcısına yanıt
    Ps5 daha tam açıklanmadı ama rakibi xbox tan geri kalmayacağına göre ve açıklanan xbox series x özelliklerine göre 4k 120 fps desteği var ve bu görüntüyü mevcut hdmi standartlarına göre yalnızca hdmi 2.1 karşılıyor ve cihazın HDMI portu da 2.1 olarak açıklandı. Bu cihaz çok güçlü ama yeni teknoloji bir oyunu 4k 120 fps oynatabileceğini sanmıyorum. Ki hafta sonu tanıtımı yapılan xbox series x e çıkacak oyunlardan assassin's creed valhalla 4k 30 fps olacakmış. Aslında 2.1 değil 2.0 port desteği de olsa 4k 60 fps e kadar hdmi 2.0 destekliyor.

Hocam zubizu uygulamasını yükleyip kaydolun,orada teknosa indirimi var 2500tl üstü 100 tl, 17.05 tarihi son gün.Apple ve monster markalar hariç.

Q70R'dan daha düşük kontrast (yarı yarıya) ve parlaklık var maalesef. Local dimming de kontrastı pek arttırmıyor. Q90T de geçen seneki Q80R ile tıpatıp aynı olur. Çünkü bu ikisi arasında Q70R ve Q80T arasındaki gibi teknoloji olarak geniş izleme açısı farkı yok.

Bence geçen senenin X950G'si bile Samsung'un bu seneki Q80'inden daha iyi kontrast ve parlaklık olarak. Tabii X950g'nin değerleri geniş izleme açısı olmayan modeli için. Bu seneki X950H geniş izleme açısı ile gelecek küçük modellerde de. Bakalım kontrastı nasıl çıkacak onun. Bence onun da kontrastı daha iyi olur Q80T'den.

Bu sene Q80T'yi eledim. X900H, X950H, Q90T ve Q800T incelemelerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 14 Mayıs 2020; 11:42:41 >
    You can do anything, but not everything.
  • 65q70r için tv askı aparatı ne tavsiye edersiniz evde çocuklar var duvara takmak istiyorum.

dts olmadığı için hiç mi ses gelmiyor acaba. internette bir siteden film izlesek onlarda dts çok mu çıkıyor. film izleme sitelerinde. veya indirip izlediğimiz filmlerde dts çok mu fazla oranda var sıkıntı yaşarmıyız. derdim 5+1 ses almak değil sadece ses almak onu da mı alamıyor dts olmadığı için.

Dediğim gibi lisanslar keşke olsa ses konusunda ama tvyi kendi hoparlörü üzerinden dinleyen kişi için bunların hiçbiri olmasa da olur.

• kultablasi kullanıcısına yanıt
    Bende öyle söyledim yalnız. Hdmi 2.1 desteği olmayan TV eARC oynatamaz dedim. Samsung modellerde de 2.1 olmadığı için oynatamıyor.

Bende öyle düşünüyorum hocam AAA bir oyunu ac , cod , god of war gibi 120 fps oynatmaz ki açıklamada bir yönde ama ps5 ve xbox normal tvlerde destekleyemecegine inanmıyorum 4k tvler bile her eve henüz girmedi, hdmi 2.0 olan tvleri ps5 kesinlikle destekler, 2.0a yada 2.0b ile gelir 2.1 sertifikası olur diye düşünüyorum ps5 ve xbox kullanmak için insanlar yeni tv almak zorunda kalırsa o satıştan kimse para kazanamaz adamlar daha çıkmadan satışı düşünüyorlar çünkü xbox şimdi fiyat için ps5 bekliyor önünene geçmek için , nintendo bile xboxı geçti xbox fiyat düşürerek sektörde ileri gitmek isteyecektir

• Maşallah bir samsung alalım dedik
    Hdmi 2.1 yok
    Dts yok
    Dolbi vision yok
    Dolb atmos yok

Hersene yeni tv mi alıcaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.