Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.614
Cevap
411
Favori
722.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sitelerden 1080p film indiriyorum 4k hdr remuxta indiriyorum 1080p daha net canlı 4k hdr cok cılız cansız renkler.sorun filmdemi tvdemi çözemedim
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Evet Falt Hatta Q70R 2019 Bile Fald, 2020 De Sadece Q70T 2020 Dual Lede Geçiyor Falt Aydınlatmadan
    Bu Q70 Serisiyle Samsung Çok Oynuyor

2018 Q70FN Edge Led (2200 Nit) (5611 : 1) Kontrast
    2019 Q70R Fald (775Nit) (8056 : 1) Kontrast
    2020 Q70T Dual Led (%20 Gelişme Parlaklıkta 2019 Kıyasla) Bakalım Ne Olacak Bu Model 2020 De.

Msj Arkada Kaynamasın
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sanmsung 2020 Model Qledlerde Dual Led Olayına Geçiyor

Q60T Dual Led QLED
    Q70T Dual Led QLED

Modellerinde Dual Led "Dinamik Spektral Çift LED" Teknolojisine Geçiyor
    Samsung Un İddiası Işık Sızmasının Azaltması "Backlight Bleeding""Film Modunda Kontrastın % 27" Artıgını Söylüyor Otomatik men Kontrast Artışı Demek Siz Ne Düşünüyorsunuz Bu Dual Led İçin Fark Oluştururmu Acaba Olursa Alternatif 1 Teknoloji Olacak Gibi

Bu Resimdeki Gibi Fark Var Diyor Samsung Bakalım Görecez Dual Ledi
    "Arka ışık ünitesi için iki farklı renk sıcaklığına (5000K ve 20000K) sahip LED'ler kullanıyor.

Sabit renk sıcaklığına sahip LED kullanan tipik LED aydınlatmalı LCD TV'lere kıyasla Samsung, çift LED uygulamasının TV'nin içeriğe en uygun olanı bulana kadar renk sıcaklığını değiştirmesini sağladığını söylüyor.

Q80T, Q90T 2020 QLED Modeller Fald Geliyor Zaten Bakalım Zone Artışı Olacakmı Bu Modellerde

2019 Modellerine Göre %20 Daha Parlak Olacakmış 2020 Qled Modelleri

"(Q80T, Q90T, Q800T ve Q950TS), Samsung'un Tam Dizi Yerel Karartma (FALD) sistemine yaptığı verimlilik iyileştirmelerinden de faydalanmaktadır. Samsung, vurguların yüzde 20'ye kadar daha parlak olabileceğini iddia ediyor."
    +
    Oyuncular İçin Daha Az Ghosting Olacakmış %40 İyileştirme Yaptığını Söylüyor Samsung 2020 Qledler De.
    "Oyuncular için de iyi haberlerimiz var: Real Game Enhancer + hareket performansını yüzde 40 artırdığını iddia Ediyor"
    Bunu Sevdim İşte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 14 Ocak 2020; 13:25:21 >

• emrtkn E kullanıcısına yanıt
    Evet daha mantıklı olur tüm dünyada eski modeller düşerken bizde qledler habire yükseliyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İndirdiginiz filmlerin boyutlari ne kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ayni sey benimde dikkatimi cekti 2013 de es 8000 serisi almistim o donemin en iyisiydi cok bi fark yasamadim indirdim filmlerde 4k da bekledim performansi alamadim

• 4k muhtemelen acımasızca sıkıştırılmış bit rate çok düşük bir video. Oyun dışında gereksiz 4k şu anda.

• TeknolojiErbabı T kullanıcısına yanıt
    40 50 60 70 80gb
  • barisdragon B kullanıcısına yanıt
    evet sanırım 4k sıkıstırılmıs filmler.görüntü renkler çok berbat cansız soluk
    Indirdiğiniz sitede önemli indirilme sayisida önemli dediğiniz gibi bazilari 1080p den kötü görüntü kalitesi

• Ev eşyalarinda tasarruf Önerileri bir çok makale var. Dikkat değer ben ce.

elektriktetasarruf.blogspot.com
    Ev eşyalarinda tasarruf Önerileri
    https://elektriktetasarruf.blogspot.com/2019/12/ev-esyalarinda-tasarruf-onerileri.html?m=1

• TeknolojiErbabı T kullanıcısına yanıt

genelde buradan indiriyorum
    Bilmiyorum o site nasil ben farkli sitelerden indiriyorum altyazisina gore indiriyorum zaten

• Q80 65 bakınıyoruz ancak fiyatlar feci ve magazalarda yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris007

https://rarbgunblock.com/torrents.php?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    genelde buradan indiriyorum
    tv neydi?

• 40-50 gb remuxlarda sorun olmaması lazım rip grubunun adı ne?
    framestor filan iyidir misal tv asıl hdr açıp 4k remuxlarda coşuyor sizdeki problemi anlayamadım

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi siteden hangi 4k lari indiriyorsunuz

• Davetiye bulabilirseniz Torrentday en iyisi tüm 4k remuxlar freelech ratio problemi sıfır

• Arkadaşlar geçen yıl Kirli Ekran Görüntüsü (DSE) ve Vertical Banding sorunu yüzünden sahip olduğum 65Q9FN modelini iade etmiştim. Bu yıl muadili 65Q90R modelinde DSE çok daha düşük oranda olduğunu ve Solid Renkler ile Siyah dağılımının homojenliğini görünce onu almaya karar verdim. (Burn-in çekincem nedeniyle OLED'i eliyorum) Ama rtings'ten incelemesine baktığımda geçen yıla oranla kontrast oranlarında ciddi düşüş var, bunun yanında renk doygunluğunda da düşüş var. Samsung yan açılardan izlerken kaybolan görüntü kalitesini korumak için öyle yaptığını söylüyor. Yani yan açılardan görüntü kalitesini korumak amaçlı kontrast oranından dolayısıyla görüntü kalitesinden (derin siyah) taviz vermişler. Nette incelemelerin çoğundan yüksek puan almış.(mix usage) Birçoğu kontrast kaybına rağmen derin siyah vermeyi başardığı konusunda hem fikir. Aşağıda bazı fotolar paylaştım bununla ilgili. İlk fotoya bakarsanız Q90R'ın karanlık oda Siyah Doygunluğu (Black Uniformity) görüntüsü, Local Dimming aktif değilken korkunç.(Samsung bunu bile bile nasıl üretiyor?!!) Ekran siyah değil tamamen gri. Ama Lokal Dimming'i yüksek duruma getirince ekran siyaha dönüyor. Bu, geçen yıl ki Q9FN'de böyle değildi. Lokal Dimming düşük veya yüksek çok fark etmiyordu. Şimdi biz sürekli bu TV'yi Yerel Karartma (Lokal Dimming) hep yüksekte mi izliycez? Ayrıca Lokal Dimming seçeneği bana yapay geliyor. Sonuçta doğal kontrast oranı düşük olunca normaldeki görüntülerde de bu olumsuzluk kendini gösteriyor. Benim gördüğüm kadarıyla bu yıl Samsung Her açıdan daha net, iyi görüntü veren, kirli ekran görüntüsünden olabildiğince uzak ama geçen yıla oranla görüntü kalitesi (derin siyah ve renk doygunluğu) daha düşük bir TV ortaya çıkarmış. Kişiden kişiye değişebilir ama bana sorarsanız benim için derin siyah (deep black) bu TV'lerde ekran açısından ve diğer şeylerden daha önemli. Şimdi diyorum DSE ve VB'e rağmen eski Q9FN modelini iade etmeseymişim. Ama ucuza teknosadan 65Q90R bulunca sipariş vermiş oldum bir kere. Eşim bıktı artık bu TV işlerinden al seni tatmin eder uğraşma artık diyor. Şimdi şu bir gerçek, iki TV yanyana geldiğinde birinin diğerine göre eksiği daha net anlaşılabiliyor. Yoksa bu klasmanda bir TV'yi tek başına izlerken çoğu insan mest oluyor zaten. Şimdi sorum şu (özellikle bu tv'den kullananlara ve bu konuda bilgi sahibi olanlara); TV'nin Derin Siyah ve Renk Doygunluğu durumu sizce nasıl? Local Dimming (yerel karartma) derin siyah konuşunda ne kadar başarılı? Işık sızması yada siyahlarda grilenme fark ettiniz mi? En önemli soru; sizce bu TV beni tatmin eder mi? ;) İnanın ben de yoruldum TV al değiştir, araştır yenisini al. Mükemmel TV yok henüz evet ama insan tatmin de olmak istiyor sonuçta.

OLED vs. Q90R (Local Dimming aktif değilken ki karanlık oda görüntüsü)

OLED vs. Q90R (Local Dimming aktif 'High' iken ki karanlık oda görüntüsü)

Q90R doğal ve lokal dimimingli contrast değerleri (rtings)

Q9FN (2018 model) doğal ve lokal dimmingli contrast değerleri

• namredips N kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün sizi tatmin edecektir. Dediğinizde haklısınız. Geçen seneki q7fn bile(ki fald değil) bu yılkilere göre daha kontrastı yüksek daha canlı ve daha parlaktılar. Bazı dezavantajları gidermek için bunyıl dediğiniz durumlar var haliyle. İkisini aynı anda 2020 modellerinde yaparlar diye düşünüyorum.

Ben q90 ın sizi tatmin edeceği kanısındayım. Bu yıl kontrast istitorsanız en iyi seçenek q70. Fakat sadece kontrast için diğer onca şeyden fazgeçilmez ki zaten tercihiniz high end bi ürün diye düşünüyorum. Ben çok q90 almak istedim. Hiçbiryerde stok yoktu mecbur q80 aldım memnunum. Ama q90 daha mutlu ederdi şahsen.

İncelemelere çok takılmayan bahsedilen dezavantaj veya avantajları çoğu zaman hissedemiyorsunuz zaten.
    Q90 özetle fazlasıyla doyurucu denilebilecek kadar parlak, rakipleri sony ve lg nin fald modellerine göre local dimming algoritması çok daha başarılı. Ve q90 bölge sayısı fazlalığı bakımından blooming konusunda da epeyce başarılı.

Şu an oled hariç o en berrak görüntüye aydınlatmalı tvlerde ulaşmak mümkün değil. Ki ulaşamadılarda. Ama oled harici en iyisi bence q90. Alın keyifle kullanın derim ben.

• namredips N kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Televizyon konusunda en az sizin kadar hassasım. F8000 kullanırken yaklaşık 3 yıldır yeni bir televizyon arayışı içindeydim. Neredeyse tüm üst segment televizyonları yakından takip ettim. 2 ay önce 75q90 aldım. İnanın o kadar takıntılı olduğum halde bir tane kusur bulamıyorum televizyonda. Ben pişman oacağınızı düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.