Selamun Aleykum. Bence yapmanız gereken şu. Gereksiz klavye mouse hariç diğer usbleri çıkarmak. Samsung 980 pro hariç SSD'leri çıkarmak. Sonra 980 pro yu pci 4.0 yere takip temiz windows yüklemek. Ardından anakart modelinizin oradan sürücüleri kurmak. Sata raid/ahci kısmındaki sürücüleri kurmayin. oradakiler raid sürücüleri. Hala devam ediyorsa sorun garantiye verin. Demekki sıkıntılı anakart. Yabancı forumlarda da benzer sorunlar yaşayanlar olmuş |
Samsung Pro 980 Düşük Hız (2. sayfa)
-
-
Artık ben de senin anakart problemli diye düşünüyorum ama diğer arkadaşın da dediği gibi diğer sata diskleri offline yapıp bir cmos reset yapıp sonra biostan cms kapatıp uefi windows kurulumu yapmayı deneyin. Son deneyeceğiniz şey bu bence.
Önce NVMe ye girdim
PCIe4x e taktığın disk böyle görünüyormu bus adresine bakarmısın 00:01:00:00 aynı mı ?
Bu da benim ikinci diskim
Bende sata yok ayarlarıda bu şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 24 Şubat 2024; 17:18:38 >
-
Teşekkürler ayarlarını atıp yardımcı olmaya çalıştığın için. Diğer arkadaşlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar deneyeceğim.
Garanti olsun diye SATA bağlantılarını çıkartayım öyle deneyeyim diyorum. Bağlantıları çıkartıktan sonra CMOS reset, CMS'yi kapatıp üçüncü kez temiz bir kurulum ile tekrar deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achefort -- 25 Şubat 2024; 4:32:59 > -
Ne demek dostum. Böyle durumlarda insanın moralide bozuluyor, servise yollayıp mal sorun yok diye gelince daha da canın sıkılıyor. Herşeyi denedikten sonra yollarsın kesin olur. Ama m2 slotunda arıza olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum. Pcie4 slotu kontrolcüde değil doğrudan cpu lane e bağlı diye biliyorum. Cpu da kırık pin ya da soket termal macun akmışlığı yoktur herhalde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X