Şimdi Ara

Samsung One UI 8.5 sürprizi: Güncelleme alacak modeller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung One UI 8.5 sürprizi: Güncelleme alacak modeller
    Samsung'un Android 16 tabanlı yeni arayüzü One UI 8.5, sadece Galaxy S26 serisine özel olmayacak. Şirketin dört yıl aradan sonra yeniden gündeme taşıdığı x.5 numaralandırması, bu kez kapsamlı bir güncellemeyle geri dönüyor. Galaxy S26 serisiyle birlikte tanıtılacak One UI 8.5, kısa bir sürenin ardından onlarca farklı cihaza ulaşacak.

Samsung One UI 8.5 alacak modeller

Kaçıranlar için Samsung, One UI 2.5 sürümünden sonra x.5 güncellemelerine ara vermiş ve yalnızca küçük çaplı x.1.1 sürümleri yayınlamıştı. Ancak One UI 8.5 ile bu anlayış değişiyor. One UI 7.1 ve 7.1.1 gibi sürümler tamamen atlanmışken, şirket doğrudan 8.5 sürümüne geçerek ara versiyonları rafa kaldırdı. Bu geçişin en büyük nedeni ise One UI 7.0'ın gecikmeli dağıtımı nedeniyle araya başka bir güncelleme sıkıştırılamamış olması.

Yeni sürümün tam çıkış tarihi henüz doğrulanmadı. Ancak sızıntılar, One UI 8.5’in Galaxy S26 lansmanıyla birlikte Ocak veya Şubat 2026'da duyurulacağını gösteriyor. Güncelleme, ilk etapta S26 ailesiyle sınırlı kalacak, ardından kademeli olarak diğer modellere yayılacak.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Tab S11 Ultra’nın Geekbench skoru ve işlemcisi netleşti

Samsung’un listesi, One UI 8.0 güncellemesini alacak tüm cihazları temel alıyor. Bu nedenle listede yer alan modellerin büyük kısmı, halihazırda 2022 sonrası çıkan ve aktif yazılım desteği sunulan cihazlardan oluşuyor. Liste zamanla değişebilir ancak One UI 8.5’in oldukça geniş bir cihaza ulaşması bekleniyor.

Galaxy S Serisi

• Galaxy S25, S25+, S25 Ultra

• Galaxy S24, S24+, S24 Ultra, S24 FE

• Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE

• Galaxy S22, S22+, S22 Ultra

• Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE

Galaxy Z Serisi

• Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7, Z Flip 7 SE

• Galaxy Z Fold 6, Z Flip 6

• Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5

• Galaxy Z Fold 4, Z Flip 4

• Galaxy Z Fold Special Edition

Galaxy Tab Serisi

• Galaxy Tab S10+, S10 Ultra, S10 FE ve FE+

• Galaxy Tab S9, S9+, S9 Ultra, S9 FE, S9 FE+

• Galaxy Tab S8, S8+, S8 Ultra

• Galaxy Tab S6 Lite (2024), Tab A9, A9+

• Galaxy Tab Active 5, Active 5 Pro

Galaxy A Serisi

• Galaxy A73, A56, A55, A54, A53

• Galaxy A36, A35, A34, A33

• Galaxy A26, A25, A24, A12

• Galaxy A16, A15, A14 (LTE/5G varyantları)

• Galaxy A06 (LTE/5G)

Galaxy M Serisi

• Galaxy M56, M55, M55s, M54, M53

• Galaxy M35, M34, M33

• Galaxy M16, M15, M06, M05

Galaxy F Serisi

• Galaxy F56, F55, F54, F34

• Galaxy F16, F15, F14 (LTE)

• Galaxy F06, F05

Galaxy XCover Serisi

• Galaxy XCover 7, XCover 7 Pro

• Galaxy XCover 6 Pro

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/06/30/samsung-one-ui-8-5-update-eligible-devices-list/

• Güncelleme listesi tamamen sallamasyon olmuş, klasik DH.

Bir kere S21 serisi hiçbir şekilde One UI 8 almayacak. Ama nedense 8.5 alacak yazıyor Samsung tarihte hiçbir zaman sürüm atlamadı. S21 FE bile Android 16 almayacak (birçok kaynak alacak dese de bu yanlış, çünkü S21 serisi ile aynı majör sürümünü kullanıyor. Samsung knox sitesi de dediğimi doğruluyor.)

A13 almayıp A12 alacak ha? Bir kere A12 Android 12'de kaldı. Nacho versiyonu bile Android 13'ten öteye geçemedi.

Haberde ilk gözüme çarpan bunlar daha birçok hata vardır muhtemelen. İyice kabak tadı verdi bu durum.

Eskiden sürekli bataryasını çıkartmak zorunda kaldığımız android, bugün haftalarca kapatmadan veya yeniden başlatmadan sorunsuzca çalışmaya devam ediyor. Yani açılış hızı kadar önemsiz bişey olamaz, sadece şarjım bitmiş olduğunda açmak durumunda kalıyorum telefonu. Onda da 0 şarjdan %100 e 20dk da fulleniyor 90w ile. O sırada iphone kullanan arkadaşım şarjı henüz %15 dolduğu için, hızlıca şarj olmaya devam etsin diye telefonu açmadan şarj etmeye devam ediyor. Ha kapatıp açacaksak 1 saniye fazla beklerim canı sağolsun, hız düşkünüyseniz şu apple a söyleyin artık size bir 120hz ekran ve minimum 45w standart getirsin. Hangi hız?

IPhone'un uygulamalarının belli bir standart ve kalitede olması. Bir de video çekimleri. Bu ikisi hariç bir artısı yok bana göre. Bir de müşteri hizmetleri ilgisi var ama o paranın 10 da 1 ine fıstık gibi bir kız senle saatlerce ilgilenir. Apple'ın müşteri hizmetlerinin çok iyi olduğu da tam bir algı, diğerlerinin hizmeti o kadar çöp ki apple ın hizmeti mükemmel gibi geliyor halbuki olması gerekenin bile altında..

8 yıldır 3 farklı samsung s serisi cihaz kullandım bıraktıklarımı benden sonra babam kullandı banka uygulamamız boşaltılmadı 1 gecede :) kaldı ki çevremde yaşayan da olmadı onu da geçtim forumlar da dahil bunu duyduğum bile olmadı. Dolandırılma oluyor ama bunun marka ve sistemden ayrı geliştiğini sonradan fark ediyoruz yöntemlerle. Yani biraz fazla gereksiz ve bir o kadar da desteksiz yazı olmuş sadece komik...
  • Kısaca Android 16 tabanlı One UI 8.5'in çıkmasına daha 7 ay var. Öncesinde beklemeyin.

• Konudan bağımsız android tabanlı telefonlar,Ios Iphone telefonlar kadar halen hızlı açılamıyorlar.

• turkelvis kullanıcısına yanıt
    Tek dert o olsun. 3. Parti uygulama indiriyorum o bana yeter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda bir güncelleme hastalığı aldı başını gidiyor.Artık telefonlar doyuma ulaştı.Bu saatten sonra hangi özelliği getirecekler.Telefonları şişirip yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyor.Güvenlik güncellemeleri yeterli.

• Stoneiron04 kullanıcısına yanıt

Sonra Kutudan salatalık çıkıyor işte yani %100 güvenli ve gizli değil yani android Windows gibi sistemler patlamaya hazır bilinçli bilinçsiz tetiklenmeyi bekleyen ciddi tehlike

android ve Windows gibi sistemlerin yapısı gereği tehlike oluşturacak çok ayrıntı var

1-yazılım güvenlik açığı ve bunlar bitmez bitmeyecek 2-yazılım güvenlik açığına ihtiyaç olmadan oluşan tehlikeler yapısı gereği sistemin yazılımı buna müsait

dediğim gibi %100 güvenlik gizlilik yok iOS macOS da daha yazılım açığına ihtiyaç var ya kullanıcı kaşınırsa gel gel yaparsa yani root gibi jailbreak veya ipa vs yüklerse o zaman tehlike kaçınılmaz olur gerçi bunda da hedef büyük balık oluyor

Android kullanıcı bir gece uyurken tüm hesapları boşaltılıyor en kolay ve en çok hedef alınan işletim sistemi az önce 2 tane seçenek saydım mesela bir linke tıklama mesela bir maili açmak yeterli oluyor sistemin yapısı gereği android ve Windows gibi sistemleri kullana kullanıcılar bir nevi diken üstünde çünkü dediğim gibi en kolay ve en çok hedef alınan sistemler

YANİ HATA OLMADIĞI GÜVENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜLEN ŞEY ASLINDA HATALI VE GÜVELİ OLMAYABİLİR Kİ OLMUYOR

temiz güvenilir kaynaktan apk indirip yüklemek demek güvenli demek değil

kendi kendimize başkalarına kendimiz referans olup güveniyoruz

başkası bir şey dediğinde apk paylaştığında al bunu indir yükle dediğinde güvenmezsiniz

Samsung One UI 8.5 sürprizi: Güncelleme alacak modeller 

hem iOS hem de android kullanıyorum banka işlemlerimi iOS tan yapıyorum

son Olarak son yıllarda iOS un genel sistem performansını beğenmiyorum iOS 14-15-16 tan sonra bozdu androide benzedi

apple yazılım güncellemesi konusunda son 2-3 model ile alt modellere uyguladığı tarifeyi artık en güncel ve yeni çıkacak son 2-4 modellere uyguluyor yani düz modeller ölü doğuyor Pro ve Pro max modellere yenilikler geliyor

daha eski alt modeller ise ne haliniz varsa görün diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 30 Haziran 2025; 19:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahilli S kullanıcısına yanıt
    Dostum bu yazdığın Risk hayatin her alaninda var. Her android kullanan da golü yemiyor yani. Yarin disari ciktiginda birinin silahina veya bicagina hedef olmayacaginin garantisi yok. O zaman da celik zirh ve yelekle cikmak gerekiyor bu mantikla. Cok sacma buldum bu kiyaslamayi. Bu tamamen paronayaklık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sırf yeni telefon modeli için sürüm çıkarıyorlar hahaha

• Sahilli S kullanıcısına yanıt
    8 yıldır 3 farklı samsung s serisi cihaz kullandım bıraktıklarımı benden sonra babam kullandı banka uygulamamız boşaltılmadı 1 gecede :) kaldı ki çevremde yaşayan da olmadı onu da geçtim forumlar da dahil bunu duyduğum bile olmadı. Dolandırılma oluyor ama bunun marka ve sistemden ayrı geliştiğini sonradan fark ediyoruz yöntemlerle. Yani biraz fazla gereksiz ve bir o kadar da desteksiz yazı olmuş sadece komik...

• Güncelleme listesi tamamen sallamasyon olmuş, klasik DH.

Bir kere S21 serisi hiçbir şekilde One UI 8 almayacak. Ama nedense 8.5 alacak yazıyor Samsung tarihte hiçbir zaman sürüm atlamadı. S21 FE bile Android 16 almayacak (birçok kaynak alacak dese de bu yanlış, çünkü S21 serisi ile aynı majör sürümünü kullanıyor. Samsung knox sitesi de dediğimi doğruluyor.)

A13 almayıp A12 alacak ha? Bir kere A12 Android 12'de kaldı. Nacho versiyonu bile Android 13'ten öteye geçemedi.

Haberde ilk gözüme çarpan bunlar daha birçok hata vardır muhtemelen. İyice kabak tadı verdi bu durum.

• A33 telefonuma daha dün one uı 7 aldım. Bunun gelmesi seneye kalır ancak.

• Adam gibi 7yi veremedin şimdi aklınca 8.5 vereceksin. püf...

• turkelvis kullanıcısına yanıt

Eskiden sürekli bataryasını çıkartmak zorunda kaldığımız android, bugün haftalarca kapatmadan veya yeniden başlatmadan sorunsuzca çalışmaya devam ediyor. Yani açılış hızı kadar önemsiz bişey olamaz, sadece şarjım bitmiş olduğunda açmak durumunda kalıyorum telefonu. Onda da 0 şarjdan %100 e 20dk da fulleniyor 90w ile. O sırada iphone kullanan arkadaşım şarjı henüz %15 dolduğu için, hızlıca şarj olmaya devam etsin diye telefonu açmadan şarj etmeye devam ediyor. Ha kapatıp açacaksak 1 saniye fazla beklerim canı sağolsun, hız düşkünüyseniz şu apple a söyleyin artık size bir 120hz ekran ve minimum 45w standart getirsin. Hangi hız?

IPhone'un uygulamalarının belli bir standart ve kalitede olması. Bir de video çekimleri. Bu ikisi hariç bir artısı yok bana göre. Bir de müşteri hizmetleri ilgisi var ama o paranın 10 da 1 ine fıstık gibi bir kız senle saatlerce ilgilenir. Apple'ın müşteri hizmetlerinin çok iyi olduğu da tam bir algı, diğerlerinin hizmeti o kadar çöp ki apple ın hizmeti mükemmel gibi geliyor halbuki olması gerekenin bile altında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 1 Temmuz 2025; 14:26:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A51 cihazıma oneui 7 port yaptım. Güncelleme sorunum yok.

• OLM samsung a12 alıyorda nasıl a13 almıyor yanlışlik var kesın bunda tab a9 plus bence one uı 9 alır 8.5 alan 9 uda alır

• Hepsini anladıkta A12 ne alaka 5 yıllık cihaz güncelleme mi alacak yani

• 7 yi 8 i çok güzel verdiler de 8 .5 i kaldı. millet 6 ya dönüyor 7 bataryayı sömürüyor diye.

• Tab a9 serisini verirse helal olsun derim, 8'i verdiler 4 gb ram'e rağmen güzel çalışıyor önceki sürümlere nazaran.

• S20 plus neden almıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.