Şimdi Ara

Samsung NP550P7C-S03TR Ekran pır pır etme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ve hayırlı bayramlar.

    Başlıkta yazan cihazım PİLDE iken bazı tarayıcı sayfalarında pır pır ediyor arkadaşlar. Pır pırdan kastım ekran parlaklığının bir anda max min olması olayı. Fakat çok hızlı, saniyede onlarca kez. İşin bir kaç ilginç tarafı var, bilgisayar mühendisliği mezunuyum hani sürekli bilgisayar karşısındayım fakat bana kafayı yedirtecek tarzda ilginçlikler :D Problem sadece bazı İnternet sayfalarında ve ekran parlaklığı yüzde 60-70 in üzerinde ise gözüküyor. Örneğin hepsiburada, ..****.., intel in herhangi bir sayfasına girdiğimde pır pır etmeye başlıyor. Diğer web adresleri için henüz yok. Daha daha ilginç bir olay; örneğin hepsiburada ya giriş yaptığımda pır pır etmeye başlıyor, biraz aşağı scroll yaptığımda geçiyor :))) Çıldırmak üzereyim ya :) Cihazı yeni 2. el aldım, eğer çözemezsem olayı, iade edeceğim.

    Ek olarak, fişte takılı iken böyle bir problem yok. Batarya kaynaklı problem olabilir mi sorusunu düşünüyorum yabi. Ve ekran kartının driver i da güncel. Cihazın donanımı da şu:

    NP550P7C-S03TR

    i7 3630qm, GeForce 630m 128bit, 8 GB ram, 750 HDD, 17.3" FHD, 3 kg :)

    edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisahin58 -- 12 Eylül 2016; 14:35:08 >







  • Hocam ayni bilgisayari kullaniyoruz. Bende de daha once bir sayfada oluyordu. Simdi sayfalari hatirlamiyorum. Duzeldi ama nasil duzeldigini de hatirlayamadim simdi. Sistem sifirlamistim sanirim. Onbellek ve cerezlerle ilgili bir problem degil ama reklam engelleme programiyla alakali olabilir diyecegim o zaman da batarya/priz farki olmamali :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam %90 pil olduğu kanaatına vardım. Çünkü parlaklığı düşürünce kesilmesi; ya da yüksek çözünürlüğe sahip web sayfalarına girince pır pırlamaya başlaması, ekrana yeterli enerji gelmediğinde bu olayın gerçekleştiğini gösteriyor. Ya da prize takınca hiç bir sorun çıkarmaması. Pilde akım düzeni bozulmuş olabilir diye düşünüyorum, teknik tabirini ve olayın akışını bilmiyorum ama bataryadan yüksek seviyede enerji çekme ihtiyacı başladığı an pır pır pır disko ışığı gibi :D Yüksek çözünürlüklü youtube videolarında da bir kaç kere karardı. video'yu durdurunca ya da mouse ile sağ tıklayınca; yani akış durunca tekrar aydınlandı. Bu yüzden İNŞALLAH pildir diye düşünüyorum. Çünkü cihazı çok beğendim ve iade etmek istemiyorum, batarya çıkarsa çok iyi olacak problem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisahin58 -- 13 Eylül 2016; 0:40:09 >
  • Dusundukce hatirliyorum problem kesinlikle ayni. Bende yaklasik 2 yildir bataryasiz kullaniyorum. Demek ki ayni donemde format atinca cozumu ona baglamisim :)

    Sorunu cozdugunuze sevindim. Umarim sadece batarya sorunu olarak kalir. Gule gule kullanin. Tas gibi makina. Ssd de ekledim ben cok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımın zaten maşallahı var. inşallah hocam Bi sıkıntı çıkmaz da uzun Bi süre kullanırım. batarya beni ekran parlaklığı kısık da olsa idare edecek gibi duruyor. Zaten otobüste filan da priz var artık. :) cihazın ikinci disk E izin vermesi de ayrıca güzel oldu ya onu dün öğrendim :) tak 120 ssd yi devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun benim pc de de mevcut. 3 defa servise verdim , ekranı değişti ama düzelmedi. bende böyle kullanmaya karar verdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var
    pilde çalışırken ara sıra ekran pır pır ediyor (İngilizcesi "screen flickers")

    Şarzda böyle bir sorun yok.
    çözüm var mı?
  • Üstteki mesajları dikkatlice okumadınız mı hocam ? BATARYA yı değişin geçer. Sorun enerjide. Ben parlaklığı kısıp kullanıyorum orijinal bataryaya para vermemek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende uzun sure devam etti sonunda ekran 800 600 olup sola kaydı. ben de ne oluyor die paneli sokup takarken panelde işlemci gibi birseyden duman cıktı ve simdi panelde sadece ısık yanıyor bagladıgımda. np550p5c s03tr için LTN156KT06-801 kodlu panel nerden bulunur bilen yardımcı olacak yok mudur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.