herkese iyi forumlar arkadaşlar bilgisayarıma 60 veya 120lik ssd takmayı düşünüyorum fakat daha önce hiç böyle bir deneyimim olmadığı için sizin bilgilerinize ihtiyacım var.
bilgisar hm76 chipsete sahip bildiğim kadarıyla sata III ü destekliyor.Şimdi ben ssd aldığımda laptobun üstündeki 1tb lik harddiskide kullanmak için cdromu sökmeyi düşünüyorum fakat cdromun yerine ssd yimi yoksa 1tb hdd yimi takmalıyım yoksa cdrom soketide sata 3 müdür ? bide bu bilgisayar için cdrom aparatı olarak hangi ölçülerde bişey almam gerekiyor ?
ilgilenirseniz sevinirim iyi günler ..
hocam 1 tb yi cdroma tak demenizin sebebi sata muhabbetindenmi yoksa öyle daha iyi olucağını düşündüğünüzdenmi ?
cevabınız için teşekkürler önerdiğiniz hddlere bakıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: premios
hocam 1 tb yi cdroma tak demenizin sebebi sata muhabbetindenmi yoksa öyle daha iyi olucağını düşündüğünüzdenmi ?
cevabınız için teşekkürler önerdiğiniz hddlere bakıyorum.
840 evo veya ultra plus tavsiyesi saçma olmuş derim. gidin kingston v300 alın 60 ggb lığı 120 120 gb lığı 170 240gb lığı 275 tl
onun dışında laptop anakartında tüm satalar aynı güçtedir değişiklik olmadığı için fark etmeyecektir. fark şuradadır ki hdd ssd ye göre daha hassas cihaz ve laptop ların cd sürücülerinin olduğu bölümler daha kolay darbe alır. bu yüzden bu kısma ssd yi takın hdd yi değil.
tarkolar
kullanıcısına yanıt
bende tam tersi düşünmüştüm ssd sağlamda dursun diye ama siz haklısınız ssd de zaten mekanık birşey yok darbede alsa hdd den az zarar görür sanırım siz böyle düşünüyorsunuz :)
quote:
Orijinalden alıntı: premios
bende tam tersi düşünmüştüm ssd sağlamda dursun diye ama siz haklısınız ssd de zaten mekanık birşey yok darbede alsa hdd den az zarar görür sanırım siz böyle düşünüyorsunuz :)
aynen ama bu demek değildir ki ssd darbelere dayanıklıdır. o da hassas alet ama hdd kadar değil