Şimdi Ara

Samsung Ml-1640 , ML-2240 ve ML-1660 çip resetleme yöntemleri (YENİLENDİ) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
988
Cevap
20
Favori
371.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm mlt resetter ascxc nasıl yapacaz ayrıntılı bilgi verebilirmisin V30 var orjinal ve pach diye siteden indirdim o oluyor chip kapattım bant ile üzerine V1,18 denedim yeşil olduda sadece 1400 sayfa oldu kagıt çıktısı sınırsız yapmadı
  • hocam cihazı yaptık diyelim peki bu chiplerin içine yazdıracağımız dosyaları nereden temin edeceğiz ???
  • arkadaşlar ben yeni üye oldum.samsung ml 1660 (2010 yılında üretilmiş, versiyon falan bulamadım)yazıcım var.toner bitti.kipada sordum 50 tl program atcaz falan dediler.dolum hariç.ben de bu forumu buldum.şimdi ne yapcam yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi çalışmalar.
  • xerox 3140 var bende tonerı doldurdum ama chıp yuzunden bos gosteroypr ve cıktı alamıyorum .. konu eskı gecen yılın tarıhlerı var ben yukarıdakı bır lınkı ındırdım resetlemek ıcın calsıtırdım catur cutur sesler gelmeye basladı yazıcıdan :):):):).. ve fısı cektım tekrar takmayada cesaret edemedım ..bılmıyorum artık cop mu oldu yazıcı ..:) .. okuyan arkadaslar ben fısı takarım ..:)). eger yazıcı gıttıyse zaten yapacak bısı yok bozarak ogrenmıs olacagız ama bısı olmamıssa bu chıpı resetlemek ıcın bılgısı olan arkadaslar yazarsa sevınırım .. yazılımla olacak bısımı bu ? eger degılse bosuna ugrasmayayım bılgısı olan varmı..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ermeydan

Arkadaşlar bende scx4200 var. Buradaki bütün yazılımları denedim. Fakat bir türlü çıktı alamadım. Aynı model yazıcısı olup da var mı resetlemeyi başarabilen?

Ya Allah aşkına kimse yok mu?
  • SLM HOCAM BENM SCX-4200 YAZICIM VAR BEN BUNA YAZIMI ATTIM OLDU FAKAT AYNI ŞEKILDE HATA VERIYORDU .
    YAZICININ KULLANILA BİLİR HALE GELMESİ İÇİN YAZILIMI ATTIKTAN SONRA MAKİNANIN TÜM AYARLARINI SIFIRLIYORSUNUZ VE YAZICI KULLANILA BİLİR HALE GELİYOR

http://www.youtube.com/watch?v=KtnyroVbPz4&feature=related

HOCAM BU LİNKTE HER ŞEY AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖSTERİYOR YAZIMI ATIN VE YAZICIYA BUNLARI UYGULAYIN ...
  • arkadaşlar bnmkinin versiyonu 1.01.00.84 bu verdiğiniz dosyada 83 ve 93 için var 84 için nasıl yapabilirim.
    birde yapmamız gerekenler txt dosyası içinde rusça yazıyor galiba türkçe ne yapmamız gerektiğini yazabilirmisiniz yada ilk mesaja eklerseniz 12 sayfayı okumamız gerekmez.
    Cevabınızı bekliyorum teşekkürler
  • Selamlar...Az önce ML 1640 tonerimi kendim doldurdum.Bir süredir uyarı vermesine yazıcı üzerindeki kırmızı ışık yanıp sönmesine rağmen yazıyordu.Azaldığı içn doldurdum.Ancak yazılımsal olarak hiçbir işlem uygulamadım alet yinede yazmaya devam ediyor yazmaması gerekmiyor mu acaba kafam karıştı
  • Merhaba,

Samsung ML - 1660' a reset atmaya çalıştım fakat şu anda yazıcının sadece kırmızı ışığı sürekli olarak yanıyor? siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı? çözümü bilen varmı?
  • ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM ACİLLLLLL!!!!
    sınav zamanı olduğu için şu an çok ihtiyacım var yazıcıya SAMSUNG ML1660 verilen ilaçla ilaçladım ama yazıcının ışığı sürekli sarı ve kırmızı yanıp sönüyo versiyon için çıktı da alamıyorum lütfen yardım!!!
  • Arkadaşlar bende ML 1660'ı kendim resetlemeye çalışıyorum fakat buradaki yöntemi denedikten sonra alet simsiyah çıktı vermeye başladı anlamadım ben bu işi var mı acaba fikri olan?
  • Şu 1660 için reseti bi çözemediler ya.
  • Arkadaşlar ruslar hic bir şekilde seri nosuz üretim yapmıyor artık ondan fazla ugrasırsanız anakartlarını yakarsınız yazıcıların

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-domain-hosting-yazilim-samsung-xerox-chip-reset-yazilimlari-49070135/detay/

buradan tüm marka model yazıcıların fix dosyalarını edinebilirsiniz iddaa ediyorum benden uygunu yoK

saygılarımla.

iyi forumlar.
  • Samsung ML-1640 model yazıcıların tonerleri bildiğiniz gibi çipli. fakat başka bir forumdan bulduğum bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. emeği geçen arkadaşa teşekkür ediyorum. bir çok kişi uygulamış ve başarıyla resetleme işlemini tamamlamış. çip resetlemek için iki yöntem mevcut birinci yazıcının anakartı üzerindeki çipi kısa devre yaptırarak. ikinci yöntem ise daha kolay firmware yazılım ile resetleme yapılıyor böylelikle yazıcınız garanti dışı kalmıyor. klasörün içerisindeki txt uzantılı dosyada gerekli açıklamalar yapılmış oradaki yönergeleri uygulayarak yazılımla resetleme yapabilirsiniz. yeni upload ettiğim v1.01.00.83 versiyon yeni çıkan iki aşamalı frimware yöntemidir. döküman linki :

Samsung ML-1640 v1.01.00.93 versiyonu:http://rapid share.com/files/331792845/ml1640SONFIRMWARE.rar (yurdasal1 arkadaşımıza teşekkürler)
    alternatif link :http://ul.to/xnalne

yukarıda verilen firmwaregüncellemesi çalışıyor. yalnız bu programı çalıştırmadan önce USB ' ya takılı bütün cihazların sökülmesi gerekiyor

• 1660 v30 için resetleme işlemini az önce yaptım yazılım aracılığı ile ama oldu mu anlayamadım... Version başlığına "f" harfi eklenmiş ve V1.01.0030f olmuş. Page count:524 görünüyor ben 0 olacak diye bekliyordum. Yazılım yüklerken herhangi bir sorunla karşılaşmadım herşey olması gerektiği gibiydi. Şu durumda işlem tamam mıdır acaba ?
  • Bant olayını atlamışım... Bantlayınca toner %100 ve page count:1 oldu...
  • mustul sen ilk sayfadaki programı kullanarakmı resetledın.Bir de baştan sona nasıl yaptığını tam olarak anlatırsan yapmaya ceasaret edemeyen arkadaşlar için daha aydınlatııcı olur.
  • Neler yaptığımı adım adım ifade etmeye çalışayım. Bendeki versiyon V1.01.0030 yani v30...

Öncelikle aşağıdaki adresten programı indirdim:
    http://hotfile.com/dl/78172625/58935f6/1660v30.zip.html

Bu zipli dosyadan "1660v30" isminde klasör çıktı. Bu klasörün içindeki "f1660.exe" uygulama dosyasını çalıştırdım. Karşıma 2 seçenek çıktı. Önce "v.30 original firmware" seçeneğini tıkladım ve DOS ortamında birşeyler yaptı ve gene DOS ekranında herhangi bir tuşa basıp birinci aşamayı bitirdim. 2. aşamada diğer seçeneği yani "V.30 patch firmware" başlığına tıkladım gene DOS altında benzer iişlemler yaptı ve olay bitti. Bu arada bu işlemler yapılırken yazıcı bilgisayara bağlı ve enerjili idi. Bütün bu işlemlerin videosu:
    dolumcum - murat elektronik
    SAMSUNG ML 1660 RESETLEME YAZILIMI
    http://www.dolumcum.com/video.php/20/samsung-ml-1660-resetleme-yazilimi.html

Bütün bu işlemlerden sonra cihazdan çıktı aldım ama yukarıda da belirttiğim gibi eksik birşeyler vardı. Bantlama... Yazıcının kartuşunu çıkardım ve chip'in yazıcı ile temas eden pinlerini şeffaf bant yardımı ile izole ettim yani bantladım. Bantladığım yer resimde işaretlenen kısımdı
    http://oi56.tinypic.com/16jggv4.jpg

Bu sayfalarda önce bantlayın sonra resetleyin denmiş ama tersi durum bende sorun çıkarmadı...

Umarım anlatabilmişimdir, en kötü ihtimal aksi bir durumda gider 99 ytl'ye sıfır alırsınız :) Yani çekinmenize gerek yok, bol şanslar....

• Anladım arkadaşım teşekkur ederım.Hata verdikten sonra bu işlemleri yapıyoruz öyle değil mi?Kırmızı ışık yanıp baskı alamadıktan sonra mı yoksa öncesinde mi yapmamız gerekiyor
  • Bende hiç hata olmadı. Burada okuduğum kadarı ile kırmızı ışık olayına takılanlar olmuş ama bende herşey ilk denemelerde olumlu sonuç verdi.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.