Şimdi Ara

Samsung HMX-F90WP incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_80881534/tm.htm

Açtığım konudaki siparişim geldi kimseden yanıt alamadım kullananı yok demek ki diye bende bir inceleme konusu açmaya karar verdim.

Video Kamerayı babama hepsiburada.com'dan kargo dahil 305 TL'ye aldım.Samsung HMX-F90.

Kameranın teknik özellikleri:

http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/camcorder/hd-camcorders/HMX-F90WP/XTR-spec

Kargomuzun içinden çıkanlar

Samsung HMX-F90WP Video Kamera
    Televizyon Bağlantı Kablosu
    Usb Kablosu
    Sarj Adaptörü
    Garanti belgesi
    Fatura
    8 GB Hafıza Kartı (Hepsiburada.com'un hediyesi)
    Batarya

Kameraya ilk bakış

Ön tarafta Samsung'un 52x Optik zoom ve 130x difital zoom'a sahip merceği yer alıyor

Sağ tarafta kamerayı kavrayıp sabit tutmamız için ip koymuşlar dışarıdan pek sağlammış gibi durmuyor ama kameranın boyutunuda göz önüne alırsak epeyi sağlam zaten yük taşımıycak

Arka kısım

Bataryamızı takmamız için bölüm video çekmeyi başlatmak için tuş ve mod bilgisi video/fotoğraf veya galeri modu

Üst kısım

52X Optik zoom'un tanıtımı One Touch Açma/Kapama tuşu zoom tuşu mode tuşu fotoğraf çekme tuşu ve sağ ve sol olarak 2 adet dahili mikrafon mevcut.

Lcd dışarıya doğru 180 derece dönebiliyor kendineze doğru 90 derece dönüyor üstünde menü duşu kontrol tuşu sağ sol yukarı aşağı gibi ve videoyu başlatma ve durdurma tuşu mevcut.

İç tarafta ekrandaki bilgi yazılarını kapatmak için tuş video izlerken yazılar fazlalık yapıyor diye.Videoyu durdurma tuşu.Smart Bgm yazan tuşu parlaklık ayarını felan yapıyor Smart Auto ise bu özellik hoşuma gitti ışık durumuna göre kendisi ayarlıyor epeyide başarılı buldum.

Tuşların alt tarafında ise dahili haporlor mevcut.Haporlerin performansını pek sevmedim dışarıda 6-7 kişilik bir muhabbet ortamında hiç birşey anlaşılmıyor son seviyede iken önemli mi dersiniz bence önemli değil.

Haporlerin altında bağlantılar mevcut.

1 adet usb bağlantısı
    1 at hafıza kartı yuvası
    1 adet AV girişi televizyon için
    1 adet HDMI girişi
    cHG sarj göstergesi

Kameranın menüsü

Menüye girdiğimizde ilk açtığımızda ingilizce oluyor onu az buçuk ingilizcemiz ile settings/langue'den türkçeye alıyoruz.
    Zoom tipi:
    Optik Zoom
    Dijital Zoom

Arasındaki fark biri 52x yakınlaştırıyor (optik) biri 130x (dijital) optik zoom'un performansı güzel fakat dijitalin 130x zoomunu herkes merak etmiş çok uzakları çekmek için çatıya çıkmam gerekiyor onuda gözüm almadığı için koltuktan yan tarafımdaki kapıyı çektim bir ara fen dersinde gözlemlediğimiz teleskoplar gibi kapının atomlarını göstericek bana sandım

Sürekli çekim

Hiç kullanmadım adından anladığım kadarıyla videoyu hiç durmadan çekiyor

Aralıklı rec

Kaydı ara ara kesip kesip çekiyor.

Rehber

Artı gösterge
    Izgara

Bunlar bu kameralarda olur ya ekranı kare kare böler pek ne işe yaradığını bilmiyorum yardımı dokunuyor galiba koyduklarına göre kullananlarına.

Ayarlar
    Depolama bilgisi:Hafıza kartımızın ne kadarlık boş alan ve ne kadarlık bir bölümünün dolu olduğunu gösteriyor.
    Dosya no:Çektiğimiz videolara nasıl isimlendiriceğini seçiyoruz.Seri 1-2-3-4 gibi olan seçili bende.
    Tarih ve saat ayarı
    Tarih ve saat görüntüsü ekranda görünsün mü görünmesin mi diye
    Lcd parlaklık ayarı
    Oto lcd ayarı
    Tepki sesleri tuşa bastığımızda çıkan bip sesini felan ayarlayabiliyoruz
    Oto. Kapanma ayarı
    Pc Yazılımı
    Format:Hafıza kartını biçimlendirebiliyoruz
    Varsayılan ayarlar:Kamerayı fabrika ayarlarına döndürüyor
    Language:Dili seçebiliyoruz
    Açık kaynak lisanları:Kameranın lisans bilgisi mevcut.

İscene:

Kamera modları spor portre spot ışığı sahil ve kar yemek şelale modları mevcut.

Video çözünürlüğü

1280x720/25FPS HD çekiyor
    720x576/50FPS(16:9) SD çekiyor
    720x576/50FPS(4:3) SD çekiyor

Fotoğraf çözünürlüğü

1696x954(16:9)
    1280x720(16:9)

Beyaz dengesi

Gün ışığı
    Bulutlu
    Floresan
    Tungsten
    Kişisel BD ayarlarımız bulunuyor

Çektiğim fotoğraflar

• selamlar bende almayı düşünüyorumda, av çekimleri için acaba full şarjda 32 gb kartta hd veya standart kayıtta batarya kaç saat

kayıt eder. deneme şansınız oldumu acaba tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza__ceza

selamlar bende almayı düşünüyorumda, av çekimleri için acaba full şarjda 32 gb kartta hd veya standart kayıtta batarya kaç saat

Elimde 8 gblik hafiza karti var bugun 8 gblik kart ile test edebilirim hd olarak ne kadar cektigini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

quote:

selamlar bende almayı düşünüyorumda, av çekimleri için acaba full şarjda 32 gb kartta hd veya standart kayıtta batarya kaç saat

Elimde 8 gblik hafiza karti var bugun 8 gblik kart ile test edebilirim hd olarak ne kadar cektigini

eyvallah kardeş zahmet olacak. tşkler.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam 101 ile 102 dakika arasında video çekiyor sarjı bitene kadar %100'den %1'e kadar 102 dakika ve 6.30 gb oluyor 1280x720/25FPS HD görüntüde

• bende hepsiburdada gördüm ya normalde arkadaşlarımla film çekmek istiyorum sizce bu kamera idael olabilir mi? hd çekim özelliği iyi mi birde
    Samsung HMX-QF30//XTR şu cihaz var ondan biraz daha pahalı ama youtube daki çekimlerede pek inanmıorum.. sizce nasıl bir yorum yaparmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axyturk

bende hepsiburdada gördüm ya normalde arkadaşlarımla film çekmek istiyorum sizce bu kamera idael olabilir mi? hd çekim özelliği iyi mi birde
    Samsung HMX-QF30//XTR şu cihaz var ondan biraz daha pahalı ama youtube daki çekimlerede pek inanmıorum.. sizce nasıl bir yorum yaparmısınız.

Hocam filmden beklentinize bağlı amatörce mesela asus'un bilgiyasar yarışması vardı öyle bir yarışmaya katılmak içinse gayet güzel bir makina ama gerçek filmlerdeki gibi bir görüntü veya ona epeyi yakın bir görüntü istiyorsanız bu pek mümkün değil fakat amatör kullanım için ideal birde flaş'ı olmadığı için gece geçimleri kötü ışık şart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG XE500T1C - BECEREMEDİM :(
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    eyw dizi tadında amatör bişeyler çekelim diyoruz. flaş olmaması ewet kötümüş tşkler.. önerecegin böyle güzel bir kamera var mı fiyatı 500 aşmayacak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 101 ile 102 dakika arasında video çekiyor sarjı bitene kadar %100'den %1'e kadar 102 dakika ve 6.30 gb oluyor 1280x720/25FPS HD görüntüde

selam bu süre 720 x 576 çekiminde kayıt süresi 30 veya 40 dakika daha uzar diye düşünüyorum.

yardımıniçinde tşkler usta iyi günler

• acaba akşam çekimleri nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaahmet61

acaba akşam çekimleri nasıl?

hocam akşam çekimleri kendi flaş'ı olmadığı için soluk çıkıyor ama o şekilde bile idare ediyor görüntü kalitesi
  • Alım mı yoksa 500 e sony mı alsam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qyurddass

Alım mı yoksa 500 e sony mı alsam

hocam siz ne için kullanmayı düşünüyorsunuz arada 200 lira gibi bir fiyat farkı var öyle çok elinizde olmayacaksa ayda yılda 1 kullanırım derseniz 200 lira cebinizde kalsın 300 liraya alın ama biraz iyi olsun epeyi kullanırım her hafta düğünlere giderim felan derseniz daha iyi birşeye ihtiyacınız var
  • quote:

quote:

hocam akşam çekimleri kendi flaş'ı olmadığı için soluk çıkıyor ama o şekilde bile idare ediyor görüntü kalitesi

peki gündüz yoğun kar yağışını iyi çekiyor mu ? yaylada çekip youtube atacağımda.
  • quote:

quote:

quote:

peki gündüz yoğun kar yağışını iyi çekiyor mu ? yaylada çekip youtube atacağımda.

Valla hocam bizim burada kar daha yagmadi yaginca sizin icin test videosu cekerim ama yogun yagmur yagisisinda arac ici kamera olarak denedim ondeki arabanin plakasi cok rahat okunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 8 Aralık 2013; 14:05:52 >

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    iyi günlerde kullanın. bende bu modelden almayı düşünüyorum. gökyüzünü çekmeyi düşünüyorum.
  • Hocam 8gb lık karta tek parça kayıt yapmıyor mu? Yoksa atıyorum 20 dakikada bir yeni dosyaya mı geçiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Hocam 8gb lık karta tek parça kayıt yapmıyor mu? Yoksa atıyorum 20 dakikada bir yeni dosyaya mı geçiyor?

Malesef hocam ister 8 gb olsun ister 4 gb olsun 20 dakikalık parçalara bölüyor bütün kayıtları sarjı bitene kadar 20'şer 20'şer bölüyor veya hafızası dolana kadar
  • quote:

quote:

Hocam 8gb lık karta tek parça kayıt yapmıyor mu? Yoksa atıyorum 20 dakikada bir yeni dosyaya mı geçiyor?

Malesef hocam ister 8 gb olsun ister 4 gb olsun 20 dakikalık parçalara bölüyor bütün kayıtları sarjı bitene kadar 20'şer 20'şer bölüyor veya hafızası dolana kadar

Peki hocam iki kayıt arasında ne kadar süre kalıyor? Bir de bu kayıtları pcde birleştirebilir miyiz acaba? Bugün sipariş verdim bende.umarım pişman olmam.

• quote:

quote:

quote:

Peki hocam iki kayıt arasında ne kadar süre kalıyor? Bir de bu kayıtları pcde birleştirebilir miyiz acaba? Bugün sipariş verdim bende.umarım pişman olmam.

1 saniyelik bir fark oluyor pcde uygun programlarla birleştirebilirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.