Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de ultra dma crc error count warning vermeye başladı. Önceden birkaç yerde tesadüfen birşeyler okumuştum bu durum için. Şimdi tekrar göz atıcam onlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

Bende de ultra dma crc error count warning vermeye başladı. Önceden birkaç yerde tesadüfen birşeyler okumuştum bu durum için. Şimdi tekrar göz atıcam onlara.

büyü kihtimal ya programdan kaynaklı yada kablo bozulmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

Bende de ultra dma crc error count warning vermeye başladı. Önceden birkaç yerde tesadüfen birşeyler okumuştum bu durum için. Şimdi tekrar göz atıcam onlara.

büyü kihtimal ya programdan kaynaklı yada kablo bozulmuştur.

Evet ben de sata kablosundan kaynaklandığını okumuştum hatırladığım kadarıyla. Şimdi geldim eve bi yeni program ile denicem bir de kablo alırım birazdan dışarı çıkıcam. Öyle deneriz. Harddiske birşey olmasın da...
  • samsung F3 HD103sj 2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E aldım önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi bence samsunga kronik proplem var 2side böyle götürüp iade verdim. bir bakın sızinkide sorunlu olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

samsung F3 HD103sj 2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E aldım önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi bence samsunga kronik proplem var 2side böyle götürüp iade verdim. bir bakın sızinkide sorunlu olmasın.

benimde 2011/08 son alanlardanım. fw: hatırlamıyorum. average zaten herkes 120-115 mb/s arası alıyor. önbellek ten kastın ne aceba ? bir sürü terim var böyle iniglizcesini ve nerden açıp kapadığını söylersen merakımı giderirsin
  • aygıt yöneticisinden disk sürücüleri samsung seç özelliklerden ilkeler sekmesinden önbelek teki tik kaldır dene hd tune le.
  • quote:

aygıt yöneticisinden disk sürücüleri samsung seç özelliklerden ilkeler sekmesinden önbelek teki tik kaldır dene hd tune le.

hm OK o demek . o bende 2 side açık full performans için. öylede olması lazım. ben şey sandım intel matrix storage de RAID yapanalr için bir ayar var rewrite back cache mdir nedir onu açınca bazılarını perfıormasnı artıyormuş. ama bende RAID yok şuan.
  • quote:

quote:

aygıt yöneticisinden disk sürücüleri samsung seç özelliklerden ilkeler sekmesinden önbelek teki tik kaldır dene hd tune le.

hm OK o demek . o bende 2 side açık full performans için. öylede olması lazım. ben şey sandım intel matrix storage de RAID yapanalr için bir ayar var rewrite back cache mdir nedir onu açınca bazılarını perfıormasnı artıyormuş. ama bende RAID yok şuan.

raid se onuda kapatman lazım bende 3raid seagate 1tb kulanıyorum win7 6.1 verdi ,avegere read 385mb/s , random access 12.3ms hdtach da, hd tune da 7.6 ms.
    samsungları verdim seagte alım napıyım nede olsa samsung hdd yi seagate satın aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 3 Ekim 2011; 23:51:57 >

• quote:

2x Seagate ST31000524AS Raid 0
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları

3x Seagate ST31000524AS Raid 0 win7 puanı 6.1

ses sorunu yok ısınmadedi yok daha ne olsun

samsungları iade edince seagate aldım hep seagete kulanırdım bi hata oldu gittim samsung aldım neyse doğruyolu bulduk
    http://forum.donanimhaber.com/m_47786529/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 4 Ekim 2011; 0:31:27 >

• Arkadaşlar acil yardım,hdd yi aldım 0 olarak internetten,win7 kurdum 3-5 gerekli program kurdum,test ettim
    şu değerler normlamidir acaba.
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları bu test avast açık iken
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları buda avast kapalı iken
    acil yardımlarınızı bekliyorum hdd yi göndereyimmi geri sorunmu var.
    2.ye tarattım avast kapalı iken sonuç böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 4 Ekim 2011; 16:09:19 >

• @metot17
    Harddiskde sorun görünmüyor, son resimde avast kapalıykende düşmüş sonlara doğru ama hdd yi birtek avast kullanmıyor başka bir programda hdd ye ihtiyaç duymuş ve testede bu şekilde yansımış olabilir, ben gönül rahatlığıyla kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 4 Ekim 2011; 16:16:31 >
  • samsung F3 HD103sj 2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E aldım önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi bence samsunga kronik proplem var 2side böyle götürüp iade verdim. bir bakın sızinkide sorunlu olmasın.

buna bir baksın samsung f3 hd103sj kulananlar eğerböyleyse sadece ön beleğiniz düzgün çalışıyor demektir hdd de sorunvar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 4 Ekim 2011; 16:23:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metot17

Arkadaşlar acil yardım,hdd yi aldım 0 olarak internetten,win7 kurdum 3-5 gerekli program kurdum,test ettim
    şu değerler normlamidir acaba.
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları bu test avast açık iken
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları buda avast kapalı iken
    acil yardımlarınızı bekliyorum hdd yi göndereyimmi geri sorunmu var.
    2.ye tarattım avast kapalı iken sonuç böyle

tamamdır.. sorun yok

• @exFAT
    @X-FI
    peki psu yetmeme gibi bir durum olablirmi avastı komple sildim yine anlık düşüşler oluyor test yapınca 2.9mb ye kadar düşüyor diğer 320gb hdd böyle yapmıyor,
    diğer parçlarım ati 6870,i5 2400,tek 4gb ram vs fanlar var,güç kaynağı highpower 460w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 4 Ekim 2011; 16:36:20 >
  • quote:

@X-FI
    peki psu yetmeme gibi bir durum olablirmi avastı komple sildim yine anlık düşüşler oluyor test yapınca 2.9mb ye kadar düşüyor diğer 320gb hdd böyle yapmıyor,
    diğer parçlarım ati 6870,i5 2400,tek 4gb ram vs fanlar var,güç kaynağı highpower 460w

PSU un kaliteli sorun arkaplan da çalışan programlardan kaynaklanıyor. pc ye restart at sonra bana task managerde çalışan uyuglamalrı göster gereksiz olanalrı kaldıralım. performasn ordan düşüyor..
  • quote:

quote:

@X-FI

PSU un kaliteli sorun arkaplan da çalışan programlardan kaynaklanıyor. pc ye restart at sonra bana task managerde çalışan uyuglamalrı göster gereksiz olanalrı kaldıralım. performasn ordan düşüyor..

tmm yaptım restartı tarattım ortadaki düşüş buraya msj yazarken oldu,
    şlimdi avastı falan sildim res attım tarattım sonuç bu
    görev yteönicisi taratırken firefox kapalı idi.
    buda devamı

• Görev yöneticisindeyken işlemler bölümünde görünün>sütunseç oradan g/ç okuma ve yazma baytını seçin, o şekilde hangi işlemin hdd yi kullandığını görebilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

@X-FI

tmm yaptım restartı tarattım ortadaki düşüş buraya msj yazarken oldu,
    şlimdi avastı falan sildim res attım tarattım sonuç bu
    görev yteönicisi taratırken firefox kapalı idi.
    buda devamı

bir sürü gereksiz şey açık... insnaların bu yüzden sistem stabilitesi perforkansı vs zamanla kötüye gidiyor. kaç tane pc laptop format attıysam hep böyle hatta bundan daha beter şeyler gördüm.

kırmızı ile işaretlediklerimi stop et öyle dene. hatta permanently stop et bi daha açma tabii firefox u istersen kullan. onun dışında services den widnows search stop and disable et performansı gün geçtikçe düşüyor. system beackup ve recoveryde öyle eğer kullanmıyorsan tabii. MSN açık bırakma, ses kartnını birkaç şeyi açıktı galiba onları kullanıyorsan sorun değil eğer kullanmıyorsan kapat.

aslında bunlar sadece senin için geç.erl idğeil diğer kullanıclarda dikkat etseler sorun çıkma ihtimali aza inecek

• Ayrıca mavilerde olmasa olur, birde servisler bölümünde de baya gereksiz servisin çalıştığını düşünüyorum, onlarıda başlata services.msc yazıp açılan sayfadan ulaşılıp gereksiz olanların devre dışı bırakılması iyi olur.

Birde üstde yazdığım okuma yazma baytı durumunu kontrol edin.
  • Teşekkürler üstad hddyi geri göndermeyi düşündüm aslında
    çoğunlukla arkaplandaki şeyleri kapatıyorum,yeni windows kurdum tam uğraşmadım o yüzden açık unutmuşum ordakileri

@exFAT
    servisten neleri kapamam gerekir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 4 Ekim 2011; 18:06:20 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.