Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1yıldır kullanıyorum.
    kasayı tvye bağladım hdmiyla sorun yoktu, normal kapatıp odama getirdim taktım diski görmedi..
    dinledim; açılışta diskten seste gelmiyor.
    sata kablosunu, güç kablosunu, sata portunu değiştirdim, biosu sıfırladım yemedi.
    açılışta görmüyor siyah post ekranında.
    durup dururken gitti 10 yıllık arşivim 900gb yedeği de yok.

nasıl geri getirebilrim akıl verin.
  • mavizaman
    Arşivde cok önemli şeylerin varsa vericegin ücrete deger mi bilmiyorum diski teknik servise verirsen harddisk icersindeki dikslerden verilerini kutarırlar tabi arsivi yenileriyle tekarar arsiv oluşturabilirsin bende 500 gb arsiv sildim yeni yapıyorum
  • Teknik servisin böyle bi,r görevi olduğunu bilmiyordum.
    genelde giden bozuk diskler yenileriyle değiştirilir içerği düşünmezler.
    zaten servise servis edemem bilgilerimi dosyalrımı o yüzden 2.elden aynısını alıp devre kartını değiştirip kurtarma yapacağım yemezse yollarım servise yapacak birşey yok.
  • Yahu diski aldık ama uğultu çekilmiyor valla böyle bişey olduğunu bilseydim almazdım çok sinir bir uğultu sesi yahu vuu vuu vuu
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Yahu diski aldık ama uğultu çekilmiyor valla böyle bişey olduğunu bilseydim almazdım çok sinir bir uğultu sesi yahu vuu vuu vuu

Önceki sayfalardada uğultu yaşayanlar vardı genelde 2 disk kullandıkları için titreşimlerin etkileşimi sese sebep oluyordu sizde böyle bir durum varmı?
  • benim hd103sj de aşırı uğultu yapıyordu bende lastikle bağladım şuan ses sorunu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DLI

benim hd103sj de aşırı uğultu yapıyordu bende lastikle bağladım şuan ses sorunu yok

benim hdd uğultu yapmıyor da çalışırken tıkır tıkır sesler geliyor...
    1.5 TB Samsung hd154ui

ilk aldığım çok ses yapıyordu makinalı gibiydi, servisten değiştirdiler , bu da biraz sesli...

bu lastik falan o sesi kesmez değil mi
    denesem mi conta falan atıp araya

• quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

quote:

Yahu diski aldık ama uğultu çekilmiyor valla böyle bişey olduğunu bilseydim almazdım çok sinir bir uğultu sesi yahu vuu vuu vuu

Önceki sayfalardada uğultu yaşayanlar vardı genelde 2 disk kullandıkları için titreşimlerin etkileşimi sese sebep oluyordu sizde böyle bir durum varmı?

Bende samsungla beraber 3 disk var ama sanmıyorum ötekilerden olduğunu hdd ye dokunduğumda vibrasyon hissediliyor ve o vibrasyon sonucundada uğultu oluşuyor yani ses sistematik bir ses.

• quote:

quote:

quote:

Bende samsungla beraber 3 disk var ama sanmıyorum ötekilerden olduğunu hdd ye dokunduğumda vibrasyon hissediliyor ve o vibrasyon sonucundada uğultu oluşuyor yani ses sistematik bir ses.

o sesi lastik conta gibi şeyler kesiyor işte... sünger koyanlar da var etrafına...
    hdd nin içinden kaynaklıysa garantiye gönder yenisini veriyorlar, ben göndermiştim samsung servise çok sesli diye yenisi gelmişti... Bu da sesli ama az

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

quote:

quote:

o sesi lastik conta gibi şeyler kesiyor işte... sünger koyanlar da var etrafına...
    hdd nin içinden kaynaklıysa garantiye gönder yenisini veriyorlar, ben göndermiştim samsung servise çok sesli diye yenisi gelmişti... Bu da sesli ama az

Neyse sanki sese alıştım gibi, bu arada bugün vatan topkapıdan aldım hdd yi tam ben sordum adam yeni geldi parti daha dedi ,hdd 103sjdir ,birde ben şimdi eski sistem hddsini samsung'a klonladım bu performansa etki edermi 0 kurulummu yapsam diyorum varmı bir fikriniz bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Bunuda ilk defa duyuyorum. Gerçektende sesli deyince değiştiriyorlar mı? Evde duyalan sesi teknik seviste duyma imkanları olduğunu sanmıyorum, denemeden mi değiştiriyorlar acaba.
  • Diski sistem diski yaptım ama 410as den daha yavaş açılıyo sistem, ses var görüntü yok bende depo diski yapıcam herhalde bu gidiş iyi değil.
    SS'ler
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları

Samsung HD103SJ Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 7 Mayıs 2011; 11:55:47 >

• 410asla performans farkını bnde hissetmedim.
    Uğultu benim eski 410asta oluyordu bunda klasik yazma esnasında tıkırtı oluyor ki performans diski için normal.
    benim mefta olanın yanına yenisini ısmarladım bakalım gelen nasıl çıkacak..
  • Bu diskten bende de var.Memnun sayılırım gürültü başlarda yapıyordu.Kasayı değiştirdim.Yeni kasamda yaylı kızak sistemi koymuşlar gürültü epey kesildi bazen zorlu işlemlerde belli belirsiz ses geliyor.İmkanınız varsa yaylı kızak alın.Yada conta falan kullanın.Bunun dışında erişim süresi epey yüksek bu nedenle kullanım diski olarak performansı biraz düşük.Fakat depolama ve aktarım oranı epey yüksek karşı taraftaki diskte hızlıysa 100-110MB/sec ulaşmak çok kolay oluyor.Genelde 50-60 mb/sec hızı yakalıyorum.Buna ek olarak fiyatı iyi sayılır.Kapasitede oldukça yeterli.Gerçi ben diski doldurdum.Yeni bir disk almayı düşünüyorum.Tavsiye ederim...5/3,5 puan veriyorum.
  • Vatan ya da Bimeks'de yok mu bu urun?
  • teknomarketimden 110a aldım ben taksitli kargo dahil.
  • Eksen bilgisayarda var.
  • 116 TL batıkent Vatan Ankara
    Test edelim bakalım,performance nasıl olacak?
  • Testini bekliyoruz , çok bekletme bizi. :)
  • Model Hız Cache Ortalama Gecikme Gürültü
    WD Caviar Black 1.5TB SATA 6 Gb/s WD1502FAEX 138 MB/s 64MB 4.2ms 34dB
    WD Caviar Black 1.5TB SATA 3 Gb/s WD1501FASS 138 MB/s 64MB 4.2ms 34dB
    WD Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s WD1002FAEX 126MB/s 64MB 4.2ms 33dB
    WD Caviar Black 1TB SATA 3 Gb/s WD1002FAEX 126MB/s 32MB 4.2ms 33dB
    WD Caviar Black Green 1.5TB SATA 6 Gb/s WD15EARX 110 MB/s 64MB - 29dB
    WD Caviar Blue 1TB WD10EALX, WD10EALS 126MB/s 32MB 33dB
    Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 250 MB/s 32MB 4.14 ms 29dB

Reference: Samsung.com ,wdc.com,...

Ben samsung HG103SJ tercih ettim.Performans ve ses gayet iyi.Fiyatı da ucuz.

Fiyat:116TL
    Ses: çok sessiz (HDD soğutucu-susturucu ile kullanıyorum)

Performance: HD Tune Pro 4.61 ile alınan sonuçlar:
    ------------------
    Read performance:
    -------------------------
    Maximum:142.7MB/sec
    Average:112.5MB/sec
    Minimum:68.6MB/sec

--------------------

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.