Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] (692. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.132
Cevap
151
Favori
1.240.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 690691692693694
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mart güncellemesi ile gerçekleşen bir şey bu kalitenin düşmesi. Sorun şu ki, S10 ile başladı bu sıkıntı. S10 ile şu 68 derece ön kamera açısı gelmesiyle S9'un da kalitesini düşürdü, aynı sıkıntı S10'da da var. Yeni güncelleme ile düzeltirler diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 12 Nisan 2019; 18:4:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SrknArsln

Arkadaşlar s9 plus pubg optimize sorunu mu var ?

Samsung c7 den geçtim bu cihaza ve daha iyi perfonmas alıyordum.

Ekran kalitesini 720p çektim. oyun ayarlarını perfonmas modunda grafik ayarı düşük fps yüksek de oyun içinde tepkime hissi takılma hissediyorum.

Yaşayan var mı böyle bir problem ?
    Ciddiyim, çakma telefonda oynuyor hissi alıyorum çözünürlük kötü ve takılmalar nadiren de olsa var. Oyun açılış hızında da ciddi fark var XSMAX ile aynı anda kuzenle açıyoruz. Adam oyuna giriyor benim ki daha 5-10 sn bekliyor.

Sorun tamamen Exynos işlemci bence.

Özelliklerin kısıldığını bende düşünüyorum. Güncellemelerle daha da kötüye giderse, ilk sürüm pie 'ya geri döneceğim ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 12 Nisan 2019; 20:19:19 >

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Açılmada iPhonenin daha erken açması normal ama takılmalar nornal değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumur

buradaki paylaşımları baz alarak söylüyorum eski ve yeni güncelleme ile hem ön hem arka kamera fotoğraf karşılaştırmaları yapıldı burda, şimdi redditte kanıtlanmış olablir belki snapdragon ile ilgilidir belki kernel ile ilgilidir araştırmadım ama bizim burada paylaştığımız fotoğraflarda örneğin ön kamerada noislenmenin azaldığını gördük canlı odak fotoğrafların daha net olduğunu gördük o yüzden dedim, son olarak burak şolt un s10 plus ve s9plus uzun kullanım karşılaştırmalı incelemesi var orada da sonuçlar ortada bi incelemesini ve karşılaştırmalarına bakın derim
    Telefonlardaki işlemci olayını pek anlamam. Aralarında fark vardır illaki. Ben kullandığım s9 plusa göre konuşursam son güncelleme ile sanki biraz daha kamera çekimi bozuldu. Özellikle ön kameranın zoomlu açılmasını hiç anlayamadım. Zoom yapmadığı halde bile zaten yeterince geniş alan çekimi yapamıyorki niye zoom ile açılsın. Alel acele bir selfi çekimi sırasında illa birde zoomu kapatmak gerekiyor.

Ayrıca video çekimi ile fotoğraf çekinininde farklı pencerelerde olmasını anlayamıyorum. Bu eski özellik s3 modellerde vardı ve yıllar sonra tekrar geri geldi. Ben lg de tek tuşla kamerayı açıp aynı pencereden ister video ister foto çekebiliyorken bununla eski s3 telefonum gibi seçim yapmam gerekiyor :)

Neyse bunada eyvallah ama laptop ekranından yaptığım çekimler hakkaten eski telefonumdan bile kötü. Ekrandaki titreşimleri atlayıp en keskin görüntüyü almak yerine ne kadar titreşim varsa çekiyor pixeller bile görülüyor. Böyle zamanlarda g4 telefonu kullanıyorum.

Birde auto focus özelliğide çok başarılı değil. Yani biraz elim titrerken çekim yapsam flu çıkıyor resimler.

Kamera çekimi video çekimi gerçekten güzel lafım yok ama bir eski model g4 ile kıyaslayıncada arada fiyatına değecek dağlar kadar fark yok. Artık nerdeyse orta ve orta üst telefonlar gündüzleri şahane çekim yapıyor.

Birde 2 kamera özelliğini pek anlayamadım. Sadece gece çekimindemi devreye giriyor yoksa yakın çekimde falanda çalışıyormu.

Son bir şey. Note 9 da optik zoom yapınca lensden ses geliyor ama bundan gelmiyor. Acaba gerçekten optik zoom yapmıyormu.

Vaybe bende ne dertlenmişim güzelim telefonumun kamerasına

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    son güncelleme için fotograf üzerine fazla izlenimim olmadı haklı olabilirsiniz ona bisey diyemem ama dediğim gibi burak şoltun incelemesinde acik ara güzeldi hemde s10 plusa karşı belki o mart guncellemesinden önce yapmış olabilir incelemeyi ön kameradaki zoom olayına gelince ayarlarda bununla ilgili bi özellik var kamerayı son ayardaki gibi bırak diyince nasıl bırakırsanız öyle açılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 12 Nisan 2019; 21:59:12 >
  • Arkadaslae bu edge aydinlatmasi bende adam akilli çalışmıyor, ekran kapaliyken calismiyor ekran acikken tamam, bazen aramalarda yesil var bazen lda yok bunun sebebi ne

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

son güncelleme için fotograf üzerine fazla izlenimim olmadı haklı olabilirsiniz ona bisey diyemem ama dediğim gibi burak şoltun incelemesinde acik ara güzeldi hemde s10 plusa karşı belki o mart guncellemesinden önce yapmış olabilir incelemeyi ön kameradaki zoom olayına gelince ayarlarda bununla ilgili bi özellik var kamerayı son ayardaki gibi bırak diyince nasıl bırakırsanız öyle açılıyor
    Bende gecenlerde media markta s10 plus boşta buldum baya bir benimki ile karşılaştırmalı cekimler yaptım. Çok enteresan ama magaza ortamında normal cekimlerde hemen hemen ayni iken zoom yaparak cektigim resimlerde objeyi ekranda maksimum oranda tekrar zoomladigimda s9 plusun bir tık daha iyi oldugunu gördüm ve şaşırdım. Zaten s10 sayfasindaki arkadaşlar çoğu note 9 dan gecenler ve arada neredeyse hiç fark yok diyorlar. Bunu normal açılı cekim için söylüyorum tabi. S10 da ekstradan geniş cekim mercekleride var o başka. Ben sadece g4 sonra çokda büyük bir fark göremedim ve en üzüldüğüm 4 kişilik ailecek cekildigimiz selfie lerde hala daha birbirimize iyice sokulmamiz gerekiyor kamera alanina girebilmek için. Samsung bunu masus yapmış aile bireyleri birbiri ile uzaklasmasin diye sanırım :)

• G965FXXS3CSD1 nolu güncelleme ile oreo'ya dönüşler kapandı bilgilerinize. Ona göre güncelleme yapın mutlaka.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    evet hocam. bi takılma garip bi his var hiç akıcı değil. bir sorun varmış gibi gecikme yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SrknArsln

evet hocam. bi takılma garip bi his var hiç akıcı değil. bir sorun varmış gibi gecikme yaşıyorum.
    Aracla falan giderken iste cok fazla goruntu isleme durumunda kaliyor grafik karti ve islemci yuk bindiginden sahne atlamasi yapiyor. Boyle bir telefonda bu her seye ragmen olmamali.

Ikinci durum tekrarliyorum bana ozelmi bilmiyorum ancak oyunda oynarken yazilarin ustune dikkatlice bakin sanki hafif dagilma var yani cozunurluk konusunda hd gibi degil ayarlardan her seyi full yapmama ragmen

• Stylish fonts for samsung diye bir uygulama buldum yazı tipini değiştirmek isteyenler denesin mükemmel oldu.

• Arkadaşlar selam , bir internet sitesinde samsung s9+ satış fiyatı 4100 TL , kullananlar paylaşırmı plus cok mu buyuk , kullanımı rahat mı , almaya değer mi , birde vatan teknosa da falan fiyat 4700 iken bu int satış sitesinde fiyat nasıl bukadar dusuk olabiliyor , bataryası kullanım hissi nasıl , cepte taşımak zor olabilir mi , tek elle kullanımda sorun yaşarmıyım , çok soru sordum sanırım yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum , şimdiden teşekkürler.
  • emrre33 kullanıcısına yanıt
    Teknosanın kira masrafı falan var. O yüzden daha tuzlu oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrre33

Arkadaşlar selam , bir internet sitesinde samsung s9+ satış fiyatı 4100 TL , kullananlar paylaşırmı plus cok mu buyuk , kullanımı rahat mı , almaya değer mi , birde vatan teknosa da falan fiyat 4700 iken bu int satış sitesinde fiyat nasıl bukadar dusuk olabiliyor , bataryası kullanım hissi nasıl , cepte taşımak zor olabilir mi , tek elle kullanımda sorun yaşarmıyım , çok soru sordum sanırım yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum , şimdiden teşekkürler.
    Bir değil bu aralar bir çok internet sitesinde resmi garantili 4100 ile 4200 civarında. Vatanlardan ucuz çünkü mağazalar söyledikleri fiyata 6 taksitle veriyorlar.
    Kullanım olarak telefon evet büyük. Tek elle kullanması zor. lg g4 den sonra 2 elle telefon kullanmaya başladım ve kılıfsız resmen elinden kayıyor cam olduğu için. Ama güzelliğine değer diye düşünüyorum. Pantalon cebinede sığmıyor bazen sağa sola takılabiliyor arka cebimdeyken.
    Bataryası bana çok iyi geldi günü rahat rahat çıkarıyor.
    Ben kamerası için plus tercih etmiştim ama dün gece s9 ile benim s9 plusı aynı dış mekanda test ettik ikiside aynı resmi çekti. Hiç bir fark yok. Ben zaten ikinci kameranın bir işe yaradığınada inanmıyorum. En büyük sebebimde aynı kameraya sahip note 9 un kamerası karanlık ortama falan geçinde resmen objektifin sesini duyuyorsun prof makinelerdeki gibi. Bunun objektifinde hiç oynama bile olmuyor.
    S9 tek elle kullanım için daha iyi.

Aynı ses s9 plustada çıkıyor.Lens f1.5 ile 2.4 arasında değişirken ses geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

Aynı ses s9 plustada çıkıyor.Lens f1.5 ile 2.4 arasında değişirken ses geliyor.
    Nasıl anlaşılıyor. Ben o kadar denedim ne ses geliyor nede gece çekimlerinde lensin aldığı ışık miktarı değişmiyor. S9 ile aynı resimleri çektik. Zoomlayınca bile aynı çözünürlük var.
    S10+'da aynı. Zoom yaparken inanın benim S9'dan farkı yok. Ikisini de 2.4f'e aldım. Zoom yaptım x2 ama fark göremedim. Bilgisayarda belli olur diye düşünüyorum.

Tekno markette incelerken S10, benim S9'dan daha kötü renkler veriyordu. Güncelleme ile düzeltmişlerdir diye düşünüyorum. S10+ ile Pro moda geçince renkler anca düzelmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, tam 1 yıldır S9+ kullanıyorum. Telefon kötü değil şükür diyeyim çok bir şikayetim yok ama accubattery den yaptığım pil sağlığı testinde pil fabrika çıkış kapasitesinin %86 sını kullanıyor. Bu çok düşük bir oran değil mi sizce de? ip 6s den geçmiştim ben onu 2 sene kullandım %85 de falan sattım. Neden böyle sizce? Haliyle pilden de memnun değilim, çabuk bitiyor. (Pil konusunda dikkatliyim kötü kullanmıyorum telefonu)

Bir de pie dan sonra parmak izi okuma hızı azalmıştı, var mı bir çözümü, oreodaki gibi hızlı okumuyor.

• Android telefonlarda *#0228# yaptığınızda
    karsıniza asağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu
    ekran Samsung batarya kallbrasyonu ile ilgilidir.

En altta "Quick Start" butonuna tıklayın. Bu
    işlem yaklaşık 4-5 saniye sürecektir.
    Butona bastıktan sonra pil seviyeniz düşer veya
    ükselir.
    şlem bittikten sonra telefonunuzun şarji bitip
    kapanana kadar şarja takmayın.
    Telefonunuz pili bittiği için kapanip sarja
    taktıktan sonra kapalı şekilde tamamen dolana
    kadar bekleyin. Burası önemli.
    Samsung batarya kallbrasyonu tamamlandi!

Cebe sığmıyor bazen dediniz , benim için sıkıntı , ben aslında normal s9 almak istiyorum ama siyahının fiyatı s9 plustan daha pahalı , mağazalarda yok , anlayamadım ben bu işi , yardımcı olurmusunuz?
  • 
Sayfa: önceki 690691692693694
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.