Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 / S25+ [ANA KONU] (989. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.868
Cevap
400
Favori
1.219.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
56 oy
Giriş

Güç tuşuna basılı tutunca gelen Gemini'a mesaj yazdıktan sonra, ana ekranın herhangi bir yerine tıklarsak ekranda bir Gemini logosu pop-up olarak geliyordu. Ona basip sohbet penceresini geri açabiliyorduk güç tuşu ile başlattiğimiz sohbeti.

Bu durum bende normalde yoktu, geçenlerde geldi gayette güzeldi. Şu an kayboldu. Ana ekrana basınca komple kapanıyor yine.

Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir çözebilen var mı bir ayarı mı var?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S25+ son güncellemeden sonra pil hiç dayanmaz oldu. Sürekli uyarı veriyor cpu aşırı ısındı yeniden başlatmanız gerekir diye. Pil sağlığı %100 görünüyor ve şarj döngüsü 238. Ayrıca arabada android auto kullanırken aşırı ısınıyor. Daha önce karşılaşan ya da sorunun neden kaynaklandığını bilen varsa yazabilir mi acaba? Samsung Galaxy S25 / S25+ [ANA KONU]
    Şuanda şarja takılı ve hiçbir uygulama açık değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknik_Ogretmen -- 3 Ağustos 2026; 20:30:13 >

• typing kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam ama kastettiğim daha farklı bişeydi, direkt Gemini'a sordum Floating Bubble özelliğiymiş ve test aşamasındaymış.

Anladığım kadarıyla bazı cihazlarda beta test olmuş ve sonra kaldırılmış.

Tek bana mı geldi bilmiyorum ama güzel özellikti 

Güç tuşuna basıp Gemini'a mesaj atarsanız, yanıtladığında ana ekrana doğru bir yere tıklarsanız sohbeti komple kapıyor. Bu özellikle Gemini uygulama simgesi ana ekrana PiP gibi küçük bi simge olarak düşüyor ve ana ekranda hareket ettirip istediğin yerde tutabiliyosun. Tekrar basarsan sohbet penceresi kaldığı yerden geri geliyor. Uygulamayı açmana ya da tam ekran yapmana hiç gerek kalmıyo.

Aşağıdaki haberde de aynı cihazda özelliği test edip sonra görmediklerini belirtmişler. Ve linkte video var, orada daha net anlaşılır baloncuk hale geliyor  

https://9to5google.com/2026/06/17/gemini-overlay-bubble-android/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ssaesx S kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş gerçekten. Bana hiç gelmemişti o yüzden anlayamamışım 🙂 teşekkürler bilgilendirme için umarım kısa sürede gelir.

Şarj döngüsü 164 benimde.

Dışarıdan apk yükledi iseniz kaldırmanızı tavsiye ederim.

Aklınızda olsun diye, bir de belki yaşayanlar vardır diye hatırlatayım. Bu sıralarda Whatsapp sorunu var.

Eğer Whatsapp'ınız kendini Google'a yedekliyorsa ve günlük-haftalık otomatik yedekleme yapıyorsa, son 1hafta-10 gündür Whatsapp kendi yedeklemesini google'a yüklemeye çalışırken loop'a giriyor. aşırı güç tüketimi ve ısınma yapıyor.

Bu sorunu yaşayanlar varsa, ilk çözüm, şifrelemeniz varsa, kaldırın, yeniden full backup yüklensin, ama bu durumda eski şifreli yedeğiniz tamamen silinecek, ya da güncellemeyi bekleyin ve bu arada otomatik yedeklemeyi iptal edin.

Çok teşekkürler. Bunu deniyorum şimdi, muhtemelen whatsapptan kaynaklı çünkü sürekli yedekleme çalışıyor diye bildirim çıkıyordu son zamanlarda. Umarım bundan kaynaklıdır ve en kısa sürede düzeltilir. Peki bu sadece bizim telefonlarda mı oluyor eşimde a53 var kaç senelik telefon şarjı benimkinden uzun gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknik_Ogretmen -- 4 Ağustos 2026; 17:49:30 >
  • Teknik_Ogretmen kullanıcısına yanıt

Good guardian uygulamasında thermal guardian var orada hangi uygulamanın yüksek işlemci kullandığı ve ısındırdığı gözükür.

Neden olduğu, hatanın tarafı tam belli değil henüz ama, Whatsapp'ın yeni betalarında sorun düzelmiş deniyor.

Eğer whatsapp'ınız otomatik yedeklemede ise sorununuzun kaynağı budur. Tüm dünyada yaşanıyor bu durum. Ama hangi model-hangi marka-hangi android sürümü belli değil.

Whatsapp'ınızda ayarlar-sohbetler kısmında yedeklemeyi açın ve bakın süren bir yedekleme işlemi var mı ? Yoksa da whatsapp'ı kapatıp, sonra uygulama ayarlarına girip zorla durdur deyip, önbelleği temizleyin. Sonra telefonu yeniden başlatın, yeniden ayarlara girip, otomatik yedeklemeyi kapatın. ve güncellemeyi bekleyin. Ya da daha önce dediğim gibi şifreleme varsa eski yedeklemeyi silip, yeniden şifresiz yedek oluşturun.

Nokia'dan samsunga, sis dosyalarından apk dosyalarına binlerce uygulamanın çevirisini yapmışımdır.
    Bu uygulamaların hemen hemen tamamını dışardan yüklemişim.
    Aynı telefonumda iki ayrı banka uygulamasıda var. (Bunları mağazadan yükledim)
    Demek istediğim bugüne kadar dışardan yüklediğim bunca uygulamalardan hiçbir zaman korkmadım hiçbir zaman korkmamda hiçbir zamanda bir zarar görmedim.
    Ben androidi özgürce kullanmayacaksam ne diye android'de dururum.
    Sadece telefonumun ana menüsünde 9 tane dışardan yüklenmiş uygulama var.
    Klasörlere baktım orda da 9 tane var.

Samsung Galaxy S25 / S25+ [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enver49 -- 4 Ağustos 2026; 22:13:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• enver49 E kullanıcısına yanıt
    Hocam 2022'ye kadar kullandığım 15 seneden fazladır 5 android telefonda bende aynı şekilde yüzlerce apk dosyası yükledim.
    Ancak şuanda dışarıdan bir dosya yüklemeye korkuyorum.
    Virüslü ve bir çok uygulamaya erişim sağlayıp sağlayamayacağını asla bilemeyiz sonuç olarak.
    Hiç sorun yaşamasak da böyle bence bu.

AMD FX 8320 4.3 ghz Gigabyte 990XA-UD3 Rev.1.1 bios f13 Kingston Genesis - 8GB Kit* (2x4GB) - DDR3 1866MHz CL9 MSI HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı team xtreem s3 120gb SSD WD caviar black 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 hdd corsair cx-750 w psu w7 ultimate 64bit Corsair Carbide 400R NOCTUA NH-U12S
  • Dışarıdan uygulamala yüklemenizi ben de tavsiye etmem , başınıza gelmemiş olabilir ama bizzat telefonu kontrol ederek bankacılık uygulamalarına girilip işlem yapılan kişilere bile denk geldim. Yüklerken her şeye izin veriyorsunuz çünkü. Sorun yaşamamış olmak yaşanmayacağı anlamına gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathamath -- 5 Ağustos 2026; 14:33:56 >
  • Reason kullanıcısına yanıt
    Ben de yaşadım bu saçma sorunu WhatsApp yüzünden telefonun iki saatte şarjı bitmişti ve sımsıcak olmuştu WhatsApp yedeğini kapattım Drive bağlantısını koparıp tekrar bağlayayım dedim tekrar bağlanamadı Şu an istesem de yedekleyemiyorum 😁

Ah bir de taksit olsa...
    4 ay önce 52.000 tl 6 taksit almıştım telefoncudan.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.