Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (2211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44.377
Cevap
672
Favori
2.277.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 22092210221122122213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yüzdesel değer doğru değilde daha çok pilini nasıl kullandığınız ve de keçkere şarj ve deşarj edilmiş bu önemli. Şimdi kimi adam var telefonun anasını ağlatıyor. Bu şekilde kullanan varsa kızmasın ama cidden anasını ağlatıyor. Telefonu koyuyor tripoda güneşin ortasında video kaydediyor birde ekstra powerbank takıp şarj ediyor. E bu adamda o kısımda aslında şarj deşarj ediyor veya şarj etmiyor işi bitiyor eve gidiyor şarj'a öyle takıyor.

Öbür yandan normal adam kullanıyor. Telefon cebinde değil çantasında ve sıcak ortamda değil. Böyle 1 gün idare ediyor arada lazım olunca çıkartıp kullanıyor geri kaldırıyor vs. e şimdi yukardaki örnekle aynı sürede kullansın evine geliyor şarj'a takıyorlar e bu da 1 kere şarj etmiş oluyor yukardaki örnekteki kişi de 1 kere şarj ediyor. E ama pilin aşınması işte çalışma sıcaklığı aniden amperinin çoğunu vermesi gibi şeyler arasında uçurum var.

Veya burada örneklendirmediğimiz kimi adamlar var. Sadece cihazı tam şarj ediyor yüzde yüz olunca çekiyor sonra köküne kadar yüzde 1'den kapanana kadar hayvan gibi kullanıyor. E ondan sonra takıyor şarj'a o da aynı. Birisi yüzde 20 olunca takıyor yüzde 80 civarı çekiyor öbürü köklüyor gırtlağa kadar canını çıkartana kadar kullanıyor. O yüzden işte bu veriler daha çok bir fikir edinmek için veriliyor. Kimin o pili nasıl kullandığını işte ne dereceye çıkmış kaç amper çekmiş vs bunların çetelesini pil yada cihaz tutmaz. + birde işin ironik yanı her pilin kalitesi de yüzde yüz aynı değil. Sonuçta kimyasal reaksiyon sonucu açığa çıkan elektrik enerjisi ile cihaz çalışıyor. Örnek olması açısından yazıyorum, japonyada üretilmiş bir lityum pil ile aynı kapasite bile olsa çinde üretilmiş pil aynı pil de olmuyor.

• cevo_61 kullanıcısına yanıt

Bu Shizuku 30-35 dakikadır "Eşleştirme hizmeti aranıyor" yazısıyla bekliyor. Sorun ne olabilir?

• Son şubat mart güncellemelerini yapmayanlar ve One UI 7'ye geçmeyenler biraz daha beklesin bence.

Aşağıda şubat güncellemesinden önceki tüketim ve One UI 7 ile tüketim değerleri var. Özellikle derin uykuda ki ve ekran kapalıyken ki tüketim inanılmaz artmış.

Pratikte de, %100-%15 arası;
    17 saat kullanımda 7 saat üzerinde ekran süresi alırken,
    15 saat kullanımda 5 saat ekran süresi almaya başladım.

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ana ekrandaki simge yazılarının rengini nasıl beyaz yapabiliriz? Şuan siyah yazı siyah arka plan olduğu için hiç okunmuyor. Eskiden beyazdı yazılar ui7 ye geçince böyle oldu nedense Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ikskareyim kullanıcısına yanıt
    Wifiye bağladınız mi cihazı? Geliştirici seçeneklerinden Kablosuz hata ayıklama açık mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Onlar açık. Bir kod istedi, onu da girdim. Onu girdikten sonra hizmet aranıyor yazısı çıkıyor ve bekliyor.

Cihaz aynı ağa bağlı değil gibi bir uyarı çıktı sonra da.

Düzeltme: Bir şekilde hâllettim sanırım. aBattery'deki bilgilere bakmak için kurmak istemiştim. Baktım, log dosyasındaki bilgiler ile aynı değerleri gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikskareyim -- 9 Mayıs 2025; 1:1:24 >
    Zaten aBattery uygulaması da log dosyalarından verileri çekiyor hocam. Daha basit şekilde ulaşabiliyoruz sadece. Ama yukarıda bazı arkadaşlar bu verilerin doğru olmadığını iddia etmişler.

Öyleymiş. AccuBattery daha doğru gösterir deniyor ama ben onda da bir şey göremiyorum. %103 gösteriyordu, şimdi %100'e düştü görünüyor. 🤷‍♂️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikskareyim -- 9 Mayıs 2025; 11:20:50 >
    AccuBattery bende en az bir senedir yüklü. İlk zamanlarda 102 filan gösterirken bir ara güncelleme sonrası 80 lere düştü. Şuan 89 gösteriyor. Stabil bir veri sağlamıyor maalesef.

Bende %103 idi ilk kurduğumda. Dün 101 gördüm. Bugün 100 olmuş. aBattery de 97 gösteriyor. 10 ay oldu alalı. Doğru olduğunu varsaysak, bu kadar kayıp normâl midir?

Kayıp normal midir sorusuna cevap verebilmek için batarya kullanımınızı ve nasıl şarj ettiğinizi detaylı bilmek lazım. Sürekli oyun oynayıp ağır programlarla cihazı yorup bataryaya yüklenen kişiyle, sürekli şarjda cihazı kullanan kişiyle, sürekli cihazı yüzde yüz şarj edip de yüzde sıfır olana kadar kullanan kişiyle daha dikkatli kullanan kişilerin batarya sağlığı tabiki bir olmaz. Şarjdayken cihazı kullanamayan, yüzde 20 olunca şarja takıp yüzde 80 olunca çıkartan, bu şekilde en üst ve en dip hücrelerin ölmesine engel olan ve lion bataryalari üretim ve kullanım amacına uygun kullanan kişilerin batarya ömrü de daha fazla olacaktır tabiki. Daha önceki mesajlarda da yazmıştım. Huawei Mate 10 cihazım var 2018 yılında almıştım. Ara ara yedek cihaz olarak kullanırım hâlâ taş gibidir. İlk aldığımda 6 saat ekran süresi verirdi 8 yıl oldu şimdi de 4-5 saat ekran süresi veriyor. Öyle iki senede batarya yarı ömrüne gelmez. İki sene dolmadan bataryayı garantiden değiştireyim de garanti bir işe yarasın diyen arkadaşlara katılmıyorum ben o yüzden. 8 yıllık batarya yarı ömrüne gelmedi daha max yüzde 30 hücre kaybı olmamıştır o kadar hor kullanmaya rağmen.

• norton772 kullanıcısına yanıt
    HD çözünürlük ve düşük parlaklıkta kullanırsam ben de alırım o sureyi

• TheMuyu kullanıcısına yanıt

• Professor X kullanıcısına yanıt

• mikarichi kullanıcısına yanıt
    Bilip bilmeden yorum yapma istersen. Alttaki resme bak. Ayrıca parlaklık otomatikte. Ama genel olarak wifi ağırlıklı kullanım vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 9 Mayıs 2025; 19:36:0 >
  • norton772 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten adam fhd cozunurluk dusuk parlaklik demis sizde fhd yi dogrulayip %30 da parlaklik resmi atmissiniz adami hakli cikarmissiniz yani :) qhd modu varken fhd kullanirsam benimde surem artiyor demis adam

• farba kullanıcısına yanıt

Gerçekten çok güzel ...

• Evvvet değerli S23 serisi cihaz sahipleri. Hepimizin muzdarip olduğu beta 1 de düzeldi diye sevinip sonrasında ve nihai sürümde yine bizi üzen OpenGL ve Vulkan tartışmasına bazı geliştiriciler son noktayı koymuş.

Windows bilgisayar kullananlar:

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]github
    GitHub - popovicialinc/gama: GPU API Manager for Android-based devices (GAMA)
    https://github.com/popovicialinc/gama

Linux veya benim gibi Mac kullanıcıları:

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]github
    GitHub - Ameen-Sha-Cheerangan/s23-vulkan-linux-script: This script forces Vulkan rendering on any Samsung Galaxy S23 variant using ADB from Linux. It improves performance, reduces device heat, and extends battery life by switching system rendering from OpenGL to Vulkan.
    https://github.com/Ameen-Sha-Cheerangan/s23-vulkan-linux-script

Bu da benim bilgisayarım yok ben geri mi kalacağım diyenler için:

Bu scriptler cihazda Vulkan Render API'sini kullanmaya zorluyor. Daha akıcı ve daha az ısınan bir cihaza dönüştüğünü söylemişler. Ayrıca telefonu yeniden başlattığınızda varsayılan olana yani OpenGL e geri dönüyor. Bu yüzden kalıcı bir zarar vermeyeceğini söylüyorlar.

Ben Linux Script olanı kullandım sonuç aşağıda, soldaki varsayılan hali, sağdaki görsel ise Vulkan API seçtikten sonra.

Linux scriptinde 2 seçenek var.

1) Normal (only restart key system apps: SystemUI, Settings, Launcher, AOD, Keyboard)

2) Aggressive (force-stop ALL apps and Relaunch Previously Running Apps and Widgets; ensures Vulkan is applied everywhere) [Recommended]

Ben 2 seçeneği de denedim, 2. seçenekte bir sürü uygulamayı yeniden başlatıyor ve teker teker açıyor ancak ne olursa olsun Game Booster üzerinden başlattığım oyunlar OpenGL API ile açılıyor belki buna da ilerleyen süreçlerde bir çözüm bulunabilir.

Velhasıl kelam ben denemeye başladım, benim gibi meraklılar varsa buyursun geri bildirimde bulunsun bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 9 Mayıs 2025; 21:19:29 >

• Mr.Rich M kullanıcısına yanıt
    Ben dün uyguladım, bataryada gözle görülür bir iyilesme oldu ama bir kaç gün denemek istedim paylaşmak icin. Bir uyarı, telefonu kapatıp açarsanız yeniden uygulamanız gerekiyor çünkü telefon yine opengl çalışacak şekilde başlıyor.

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Fhd dememiş o arkadaş. HD demiş yani 720p..

Bu arada fhd ve qhd arasında da dramatik bir ekran süresi farkı yok, çoğu kişi denedik burada. Ama arkadaşın iddia ettiği 720p de farketmekte.

Bu bağlamda cevap veren yazarın serzenişi de haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 9 Mayıs 2025; 21:31:23 >
  • 
Sayfa: önceki 22092210221122122213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.