Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.960
Cevap
111
Favori
209.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayır hocam sorun çözünürlükte değil, renklerle alakalı. Galerimde canlı olan resimler gönderirken soluklaşıyor. Galeride aynı fotoğrafı ekran görüntüsü alıp ilettiğimde sorun yaşanmadı. Selfielerde özellikle oluyor isterseniz bir test edin siz de. Anlamlandırmasi güç 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemgi kullanıcısına yanıt

Telefon Max desteği 20w bana sorarsan batarya sağlığın için en fazla 20w ve orijinal apple adaptörü kullan. Ben geceleri şarja taktığım zamanlar (çoğu zaman) eski tip 5w adaptör ile şarj ediyorum, 5 saatte dolduruyor ama yavaş yavaş bataryayı yormadan ve ısıtmadan doldurmuş oluyor. Batarya ömrü için düşük W her zaman en iyisi. Anlık şarj olarakte telefonun desteklediği maksimum W değerleri kullanın orijinal adaptörden şaşmayın ve en önemlisi arabada şarj edecekseniz marş basmadan, motoru çalıştırmadan sakın şarja takmayın. İyi günler herkese

• Emreketa kullanıcısına yanıt
    Fazla yavaş dolması da iyi değil hocam ne kadar hızlı zararlıysa yavaşta öyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noitstall N kullanıcısına yanıt

Bir süre arka da eşitleme yapıyor A54 kullanıyorum ona da geçen hafta A14 geldi aynı şekildeydi.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU]

güncelleme detayları

Şarjımdan Android 14'ten sonra memnunum fakat pil hesaplamasında bir anormallik var gibi mesela inatbox ben şarj etmeden önce kullanmıştım Yani gün olarak hesaplıyor sanırım son şarjdan sonra geçen süre şeklinde değil

• enjoy35 kullanıcısına yanıt

Iphone arayüzüne benzetmişler sanki

• Emreketa kullanıcısına yanıt

Normalde bu tür konularda tartışma başlatmak istemem ancak yazınızda çok ciddi sıkıntılı cümleler olduğu için yazmak zorundayım...

1. "Telefon Max desteği 20w bana sorarsan"

Bunu kimse size sormuyor. Bu tür konuları kimseye sormayız. Çünkü bu tür konular teknik konular. Teknik bir konu üzerine konuşuyorsak test cihazlarına dayanarak konuşmak durumundayız. Siz şimdiye kadar telefonun en fazla 20w elektrik çektiğini gösteren teknik ekipmanlara dayalı bir test yaptınız mı ki böyle bir iddiayı öne sürüyorsunuz?

Bende çeşitli test cihazları var. En basitinden bir watt metreli usb kablo bile alsanız gerçek nedir ne değildir kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Mesela benim ölçüm yapmak için kullandığım type-c kablolardan biri şu:

Ayrıca diğer ekipmanlarla da tutarlı sonuçlar elde ediyorum.

Benim gördüğüm kadarıyla gerek S23 FE, gerek S21 FE hızlı şarj aşamasında ortalama 23watt elektrik çekiyor. Bu değer bazen anlık 24w bazen anlık 22w değerlere sapabiliyor. Ancak ortalaması hep 23w. Yani 20w diye bir sınır yok. O işi bir geçelim. Forumu yanıltmayalım bir zahmet.

2. İkinci olarak telefonlarımızın bataryası da dahil olmak üzere hiçbir lityum temelli pil şarj aşamalarında sabit akım almaz. Burada uzun uzun anlatmama gerek olmayan temel fizik yasaları nedeniyle telefonun şarjı doldukça şarj hızı da düşmeye başlar.

Örneğin telefon %80-%85 şarja kadar şarj cihazından 23w elektrik çekiyorsa, %80-%85 civarlarından sonra bu hız sırayla 18w, 15w, 10w ve hatta telefonunuzun şarjı %98'e çıktığında 2w değerlere kadar düşer.

(Zaten tam da bu nedenle telefon üreticileri "telefonumuzun şarjı yarım saatte %80'e çıkıyor diye reklam yapar ancak %100'e ne kadar sürede çıktığını söylemekten kaçınırlar)

* Bu teknik bilgileri neden veriyorum? Şunları öğrenelim:

a.

Telefonunuz 25w ile şarj olabiliyor demek, telefonunuz şarj cihazından her an 25w elektrik çekiyor demek değildir. 25w telefonun şarj cihazından talep ettiği azami değerdir. Zaten bu talebi de şarjın başından sonuna kadar yapmaz. Çok kısa süre, (o da pil boşken veya yarısına kadar falan doluyken) yapar. Telefon ısınacak diye endişelenmenizi gerektirecek bir şey yok yani.

Hatta size şöyle söyleyeyim. Şarjı akımını regüle eden e-marker chipler 5 amper akımlı şarjlar için geçerli. 25w şarj o kadar düşük bir değer ki, Samsung'un kutuya koyduğu type-c kablo herhangi bir regülatif devre taşımayan piyasanın en dandik kablolardan biri.

b.

Bir şarj cihazının 25w rated olması demek, her an 25w vermeye programlı demek değildir. 25w değer demek, eğer telefon talep ederse en fazla 25w verebilir demektir.

Diğer bir deyişle ne kadar watt çekileceğini şarj aleti dayatmaz. Telefonun devreleri talep eder.

Yine bir şarj cihazının 100w veya 140w rated olması, eğer telefon talep ederse bu değerlerde elektrik verebilirler demek.

Siz %40 dolu bir S23Fe'yi 25w şarj cihazına da taksanız, 140w PD3.1 şarj aletine de taksanız, şarj aletinin telefona göndereceği max elektrik 25w'dir (hatta yukarıda da yazdığım gibi, çoğu zaman 23w'dir) Tekrar söylüyorum: Şarj aleti dayatmaz. Talep telefonun devrelerinden gelir. Telefonun talep etmediği watı şarj aleti vermez.

Telefon bana 23w şarj ver der, sizin 25w şarj aletiniz (ya da paraya kıyıp aldıysanız 45w, 65w, 100w, 140w şarj aletleriniz) sadece 23w verir.

Bu nedenle "Anlık şarj olarakte telefonun desteklediği maksimum W değerleri kullanın orijinal adaptörden şaşmayın" sözünüzün hiçbir anlamı yok.

3.

Üçüncü olarak samsung'un süper hızlı şarj diye bize kakalamaya çalıştığı hız en fazla 25w.

Şimdi hesap yapalım: S23FE'nin bataryası kaç mah? 4500 mah. 4500 mah demek 4.5 amper demektir. 4.5 amperi 3.7 volt ile çarpın kaç eder?

16.65 watt/saat eder.

25w / 16.65 Kaç eder?

En fazla 1.5C demek. En fazla diyorum. Çünkü daha önce de belirttiğim gibi telefon her an 25w elektrik çekmez.

1.5C demek hızlı şarj falan değildir arkadaşlar. Artık lityum piller 10c, 30c, hatta pahalı olanları 80c güçlerde şarj olacak şekilde tasarlanıyorlar. O nedenle korkmanıza gerek yok. Kökleyin. Bataryanızı öldürecek şey samsung'un çakma hızlı şarjı değil. Asıl zararlı şey %15'te şarja takmamak veya %85'ten sonra şarja devam etmek. Bunun da nedenini uzun uzun açıkladım. Daha önce de belirttiğim gibi, telefon şarjı %15'e düşünce uyarı vermesinin ve Samsung'un yeni telefonlarda ayarlar menüsüne şarjı %85'te durduracak seçenek eklemesinin bir nedeni var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 30 Kasım 2023; 20:26:7 >

• Lath.Crusader kullanıcısına yanıt

hocam iyi hoş 85'te çıkarıp 15'te takalım ama yüzde 70 şarjla günü çıkarabilen bit telefona sahip değiliz maalesef ortalama 4-5 saat ekran süresi ancak ve bu da yetmiyor.

• darqtitanQ D kullanıcısına yanıt
    Çok kasma. 22. Ay servise ver gitsin

• Şu kılıftan almayı düşünüyorum kullanan var mı nasıl sizce Samsung mağazalarına getirmemiş galiba

• One ui 6 geldi 🤩 kontrol edin.

SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU]

• isimsiz55_55 İ kullanıcısına yanıt

Swallet kampanyası var, samsung online mağazadan swalllet ile alırsanız net yüzde 50 indirim veriyor aksesuarda. 45w şarj cihazı ve 2mt 5A kablo 480 e aldım. Bu kılıf da indirime dahildi en son baktığımda.

• junex J kullanıcısına yanıt
    surekli bakıyorum da bir türlü stok geldigini görmedim s23 fe kılıflarına

100 yapmisim sarji 81 e dusmus ekran suresine bakacagim eskiyi gosteriyor. Anlayan beri gelsin

• Kamerayı bazı açılarda açınca sizin kamerada tıkırt sesi var mı?

• pesb P kullanıcısına yanıt

Evet siz deyince farkettim. Hatta açar açmaz orta kamera hareket ediyor :D

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.