Ekran pek iyi degil malesef,ben de s7 edgeden gectim,hassasiyet ve canlılık konusunda s7 edge den kötü..sonucta ara model bi telefon fazlada beklenti icine girmemek lazim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (174. sayfa)

-
-
Bende de aynı sorun vardı, cepte bir bakıyordum telefon arama ekranı açık. Sonra fark ettim ki ACİL ARAMA tuşu buna sebep oluyordu, Bunun ana sebebi de ÇİFT TIKLAMA İLE ERKAN AÇMA'nın aktif olması.
-
Ya bu telefonu kullanan bi arkadaş yorum yapabilir mi.
Nedir bu exynos muhabbeti . Isınma vs.çok mu kötü durumda ?
Ben oyun oynamam. Facebook instagram kullanmam. Arada twitter youtube o kadar
Kullandığım diğer uygulamalar borsa ve alım satım uygulamaları .bu uygulamaları hızlı çalıştıracak ve uzun vadede sorun çıkarmayacak bir telefon istiyorum.
Kamera performansı da çok önemli değil .ortalama birşey olsun yeter.
Mi8 lite kullanıyorum. Telefon biraz eskidi ve sorun çıkarmaya başladı.
Şöyle de bir sorun var poco f3 , mi 10t alayım diyorum xiaomi forumuna giriyorum samsunga sallıyorlar samsung forumuna giriyorum xiaomiye sallıyorlar .
Bundan önceki telefonum mi5s di. Ondan son derece memnunum diye bunu da xiaomi aldım ama bundan onun kadar memnun kalmadım. Birileri hayrına beni aydınlatırsa sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mantıken baktığımızda, eğer ciddi bir durum olmasa exynos muhabbeti bu kadar konuşulmazdı. Aceleniz yoksa SD işlemcili olanı bekleyebilirsiniz.
hocam bu cihazı kullanmadım. ama kullandığım s7 edge cihaz da exynos. ve benzer durumlar burda yazılan kadar olmasa da mevcut. yani exynos gerçekten de verimliliği düşük bir işlemci. sadece ısınma olarak düşünme. batarya tüketimi olarak da çok yansıyor. aynı telefonda exynos işlemcili cihazda 6 saat ekran suresini zor görürken snapdragonlu versiyonda 8.30 saatler görülebiliyorsa bu işlemcinin başarısızlığıyla alakalı bir durumdur. kaldı ki samsungun kendi işlemcisi, optimizasyon olarak daha iyi olmasını beklememiz gerekirken sonuçlar çok farkli. ısınma olarak da izledigim incelemelerden vs cikarttigim sonuc yine sd islemciye gore daha cok isiniyor.
daha cok ısı islemciyi dolayisiyla islemcide kullanilan yari iletkenleri daha cok ısıtır. bu da uzun vadede yarı iletkenlerin ömründen daha fazla yer ve uzun yillar performansli kullanim olayini da baltalar. sirf bu yuzden elimdeki s7 edge artik kağnı gibi ve yine sırf bu yüzden bu kağnı gibi cihaza biraz daha katlanip sd versiyonu bekliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Teşekkür ederim cevabınız için.
Benimkinin biraz aciliyeti de var nuhtemelen a52 alıp geçeceğim birkaç güne gelen giden olmazsa.
Malesef xiaomi felan almak istemiyorum mi8 lite dan sonra.
4 sene sonra edge kullandım onda da exnosy işlemci vardı. Hala çatır çatır çalışıyor. Ne pili ne de hızı performansı beni üzmedi. Ekran kırıldı değiştirmeye 1700 lira istiyorlar. Ben de emekliye ayırdım. Bunda ise en babası 990 var. Asla ama sizi üzmez. Çin malı telefonlara para vereceğinize ki onlarda ucuz filan değil, alın arkanıza bakmayın en az 4 sene. Isınma filan her telefonda olduğu kadar. Snapdragon olmaması gerçekten çok büyütüldü bence. Gidin sentetik testleri filan inceleyin isterseniz. Samsung gerek yazılım konusunda, gerekse stabilite, malzeme, kamera konusunda bu telefonda bence parasina göre fena iş çıkarmamış. He siz gidip de diğer s20 lerle karsilastirisaniz hata edersiniz ama bu fiyata bence alınabilecek en güzel telefon şu anda bu net. Ben de baya araştırdım.
a52 için olmasa da a72 için yorum yapabilirim hocam eşime aldık. ekranı gayet yeterli parlaklık vs akıcı güzel bir ekrani var. kamerası iş görür, sınıfında ois olan nadir cihazlardan. batarya muazzam uzun gidiyor. performansı da oyun oynamayan birisi için gayet akıcı. genel olarak çok memnun kaldık.tek sorunumuz görüntülü konuşma yaparken karşı tarafa sesimiz bozuk gidiyor biraz. ama mikrofonlarda sorun yok, yazilimsal bir durum diye dusunuyorum suan icin.
a52 nin farki ekrani biraz daha kucuk, batarya biraz daha kucuk ve kamerada 3x optik zoom yok. bir de kasa acikligi sorunu diye birsey okumustum a52 ile alakali, ama ilk partilerde olan bir uretim hatasidir tahminimce.
sonuc olarak goruntulu konusma haric a72 oyunsuz vs gunluk kullanim icin mukemmel bir telefon bence. a52 de benzer performans verir tahminim.
A serisi ile S serisi bir cihazı karşılaştırırsanız hata edersiniz bence. Malzeme kalitesi kenarları metal, arkası polikarbon plastik, kamera bariz üstün, işlemci bariz üstün zaten o modellerde bırakın sd860 ı sd730 filan var..vs
malzeme kalitesi olarak katiliyorum. s serisi bariz daha iyi. fe versiyonu a ile s arasinda kalmis bir versiyon bence.
s20 serilerinin tamaminda islemci kaynakli sikayetler cok fazla ama. batarya sureleri muadillerine gore bariz dusuk, cihazlarin bosta pil harcamasi bile fazla. isinma olarak da performansli kullanmak isteyenler hep sikayetci. performansli diye bir telefon alip performansli kullanimda normalden fazla isinma ve islemci hizlarinda bariz dususler yasatan bir seri s20lerdeki exynos modeli. samsungun arayuzu olsun, koydugu ozellikler olarak cok seviyorum ve yine samsung bir cihaz almak istedigim icin inatla bekliyorum ama bu islemci olmamis hocam. 14 nm uretimde s7 serisindeki islemci ile sifir cihazda 5-6 saat ekran sureleri gorurdum max, 7 nm ile uretilmis s20 fe yine ayni sureleri sunabiliyor. 4 yillik s7 edge cihazim benim o kadar kasip donuyor ki artik bazen tarayicida sekme acmak istiyorum kitleniyor 10 sn kadar. ama ben telefonu dibine kadar kullanirim o da ayri :) belki hafif kullanimda 4 yil gecirseydim bu kadar kotu durumda olmazdi. yanlis anlasilma olmasin bu arada s7 edge severek kullandim yillarca. batarya performansi harici 3 yil kadar da gayet memnun kullandim. son 1 yilin 6 ayi idare eder, son 6 ay artik beni sal modundaydi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben de teknoloji delisi bir adamım. Elimden telefon hiç düşmez. Gece gündüz abartırım. Yüzlerce uygulama kullanırım. S7 edge daha bir kez donmadı, kasmadı. Pili de beni asla üzmedi. Fe ise evet ara cihaz zaten ama parası da bunu gerektiriyor. Ben fanboyluk yapmıyorum yanlış anlaşılma olmasın ama pilinin çabuk bitmesi dışında bence üzmez bu telefon. Ben de zaten bunu bilerek aldım. Millet tutturmuş bir snapdragon diye ama o kadar da büyütülecek bir şey degil yani onu demek istiyorum. Performans konusunda bence sd li versiyondan asla aşağı kalmaz ama söylenene göre pilin çabuk bitmesinde ve ısınmada bir miktar fark eder. Etse etse maximum iki saat farkeder ki o da en bence bu kadar büyütülecek bir şey değil onu demek istiyorum.
benim telefon 128 gb versiyonu ve 100 gb civari dolu belki de onun da etkisi ile bu kadar donuyordur hocam. bir de ben exynoslarin pil yetersizliginden biktim biraz da. muhendisim araziye cikiyorum bazen, cantada powerbank surekli telefon sarj ediyorum 😅 batarya da 2 yillik daha. garantisinin bitmesine 1 gun kala ekran batarya sarj girisini yeniletmistim serviste..
yoksa şu fiyatlarda elim hic gitmiyor yeni telefona ama, çip krizi dövizin gidisati fln derken aldik aldik yoksa uzun sure ortada kalicaz gibi. o yuzden bu aralar alicam bi cihaz :) almisken de fiyat performansın dip noktasini ariyorum 😀 para cok olsa s21 plus ya da ultra alir gecerdim mesela. yeni exynoslarda samsung özel cekirdek tasarimindan vazgecti ve batarya sureleri iyilesti baya ama iste fiyatlar el yakiyor :)
Maalesef ülkenin geldiği durum ortada. Eskiden o amiral serisi cihazları alabiliyorduk ama şimdi yanına yaklasamiyoruz. Bunları bilen üreticiler de bizim gibi üçüncü dünya ülkelerine kırpılmış amiral serileri üretmeye başladılar. Bence iyi de yaptılar. Vallahi bunu bile alırken çok düşündüm de aldım. Herhangi bir şeyi alırken bu kadar çok araştıran konunun uzmanı olan başka ülke vatandaşı var mıdır bilmiyorum. Resmen ne alacaksak o konuyla ilgili uzman oluyoruz. 😀
Bende yillardir s7 edge kullandim sonra esime vermistim. Suan bir aydir kullanilmiyor.
S7 edge dediginiz telefon samsung un en ust modeliydi. S20fe ile karsilastirken haksizlik olmus oluyor haliyle. Suan karsilastiracaksan en üst model olan s20 ultra ile karsilastirmalisin yada s20 +
Telefonu zorlamayi seven kisiler icin bu telwfon isinma ve batarya yüzünden yarida birakir insani. Ama normal kullanimda bir tik batarya konusunu yine hissetsekde bir sorun yasamiyoruz.
Islemci, kamera ve yazilim yeterli fazlasiyla. Ekran 120 hz ama bi dinamik amoled degil tabi. (Renk ve canlilik)
Imkaniniz varsa s21 e bakin derim ayni islemciden dolayi s20 de pek iyi olacağını sanmam.
son cümlen tam olarak özetimiz valla hocam😀. sonumuz hayır olsun ne diyelim. ben de en sonunda alıcam bi telefon ama bakalim artik ne cikacak bahtimiza 😅
bu telefonu s7 edge ile kiyasladigim nokta islemci hocam. islemcisi s20 serisinin tamaminda ayni malum. yoksa kirpilmis bir cihaz, amiral gemisi kalitesi beklemiyorum zaten. batarya konusu da s7 edge ayniydi. ilk zamanlar tam bekleneni vermiyordu ama idare ediyordu. oyle olunca 1 yildan sonra fln batarya idare de etmez duruma geliyor. o yuzden ilk zamanlar mukemmel, sonrasinda idare eder batarya performansi verebildigi icin biraz sd865 li versiyonunu istiyorum ben. bir de adanada yasiyorum ben. ısınan cihazlar yaz aylari burada ekstra yaniyor ve bazen can sıkıyor o yüzden 😅
Bu versiyona hic bulasmayin o zaman :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar. Akıllı telefon araştırması yapıyorum, nasipse yazın alacağım. Bu telefon dikkatimi çekti. Ara model telefonlarla maalesef iyi tecrübelerim yok :) Sizce s20 FE alıp 2-3 bin tl tasarruf etmek mi yoksa 2-3 bin tl fazla ödeyip iPhone 11, 12 mini, s21 seviyelerine çıkmak mı daha mantıklı olur? Alan arkadaşlar dürüstçe ben aldım ama şimdi bir daha alacak olsam s21 alırdım, şunu alırdım ya da bunu alırdım diyorlar mı?
Son olarak bir de kamera performansını merak ediyorum. s20, 21 ile kıyaslanınca, iPhone 11'le kıyaslanınca ne alemde?
-
Exynos 990 verimsiz ve ısı başarımı epey zayıf bir işlemci.Ayrıca Exynos islemcili cihazlarda şebeke problemi vs. yaşanma ihtimali daha fazla.Bana kalırsa bütçe de varsa S20FE snapdragon versiyonunu bekleyebilirsiniz.S21FE'nin globalde Snapdragon 888 ile gelme ihtimali var.Ama çıkışı uzun sürer tabi ki.İphone 11 epey eskidi artık.12 mini ise batarya açısından üzebilir. S20FE kamera açısından S21 ile çok yakın performans verirken 11 ve 12 mini'nin bir tık altında kalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle teşekkür ederim. Kamera hakkında söylediğiniz bilhassa aklımda. Benim için kamera en az performans kadar önemli. S21'e yakın olması sevindirdi.
Ben iPhone 11'in eskidiğini düşünmüyorum çünkü Apple 4 sene daha yazılım desteği verecek. Bir de A13 Bionic zaten piyasaya çıktığında en güncel Snapdragon işlemcilerinden yüzde 30 yukarıda performans veriyordu. Uzun yıllardır SD'ye karşı bu üstünlük korunuyor. 2021 yılında hala A13'ü geçebilen tek işlemci yine Apple'dan çıktı A14 ile. SD 888 gibi bi canavar dahi A13'ü tam yakalamış değil. O açıdan 11 bence hala iyi tercih.
Onun dışında FE hakkında söylediğiniz olumsuzluklar benim de kafamı kurcalıyordu. Hak veriyorum size. Bu exynos yongayla gönderme olayı çok rahatsız edici. Bir de acaba S20 FE güncellemeleri alırken falan geri plana atılır mı diye aklıma geldi. Ara modeller biraz üvey evlat muamelesi görebiliyor bazı markalarda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X