Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S Froyo 2.2.1 JPX Yükleme ve Root olma Rehberi (20.12.2010 Güncel)<=== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
29.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aeozbay

Beklenen mi bilmiyorum ama bir de yükledikten sonra tel rehberindeki numaralara bakmanızı tavsiye ederim. numaraların arasında çizgiler çıkıyor. 053-529-36777 gibi mesela. hatırlamaya çalıştım ama bulamadım çözümünü. bilen var mı

Bunu Türkçe bölge seçenekleri seçince düzeliyor diye bildirmişti bir arkadaş. Eğer düzelmiyorsa ben 2.2 sürümünde bu problemi gidermek için Contacts Clean-up uygulamasını kullanıyorum.

http://code.google.com/p/android-contacts-cleanup/

@ridalm evet beklenen bir durum. Sanırım henüz bu sürüm sızıntı olduğundan ötürü USB sürücüleriyle tam uyumu yok o nedenle KIES görmüyor. Beklemek gerek.

• Bunu yükledikten sonra jpo'da yaptığımız vodoo lagfix ve 1.2ghz oc kernel güncellemelerini yapabiliyor muyuz arkadaşlar? Yoksa 2.3 gelinceye kadar epeyce modladığım 2.2 ile kalmaya devam edeceğim.

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Bunu yükledikten sonra jpo'da yaptığımız vodoo lagfix ve 1.2ghz oc kernel güncellemelerini yapabiliyor muyuz arkadaşlar? Yoksa 2.3 gelinceye kadar epeyce modladığım 2.2 ile kalmaya devam edeceğim.

Kernel olayını bilmiyorum ama Voodoo için üreten arkadaş test amaçlı olarak kendi twitter'ında JPU için lagfix'i download edebileceğiniz linki vermişti. Henüz stabil olmadığını söylüyor.
    odine bağlı görünüyrum hala.... bu root işlemi kaç dakka sürüyor... telaş etmeye başladım...
    normal midir?
  • JPU'ya geçtim 1.2ghz cw'li oc kernel kurdum. en sonhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091 adresindeki modu uyguluyorum. eğer herşey iyi giderse oldukça stabil ve hızlı hale gelecek.

Settings/Wireless/Wifi -- Menüye basın -- Advanced/Wifi sleep policy --> (never sleep seçili olmasın)
  • hehe geçmiş olsun. ben de hep öyle diyorum da, ama ertesi gün aynı şeyleri yapıyorum. rom atma işim uyuşturucu bağımlılığı gibidir. bir kere yapan yapmadan duramaz. ama şimdi ben de yoruldum, gerçekten 2.3ü beklemek istiyorum.
    quote:

yaptığım birkaç modifikasyon sonucu half brick ettim aleti. Şimdi aldığım yedek üstüne iyice optimize ettiğim 2.2jpo'ya dönüyorum. 2.3 gelinceye kadar sanırım daha oynamam romlarla.

yaptığım birkaç modifikasyon sonucu half brick ettim aleti. Şimdi aldığım yedek üstüne iyice optimize ettiğim 2.2jpo'ya dönüyorum. 2.3 gelinceye kadar sanırım daha oynamam romlarla.

Bende sizin verdiğiniz linkteki romu yüklüyorum şu an =) Robot kız konuştu sanırım 4-5 dk sürebiliyormuş beklemedeyim...

Edit: two minutes diyo işe bak :D:D

Edit: ve telefon açıldı. Ben factory reset falan yapmadığım için programlar ve ayarlar silinmemiş. Ama ek program ve özelliklerle Dark's Rom son sürümü kurulmuş oldu. Hız ve kullanım için söylenebilecek şey yok. İyiki almışım bu telefonu diyorum bir kez daha =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avnihan -- 11 Aralık 2010; 21:36:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avnihan

quote:

Bende sizin verdiğiniz linkteki romu yüklüyorum şu an =) Robot kız konuştu sanırım 4-5 dk sürebiliyormuş beklemedeyim...

Edit: two minutes diyo işe bak :D:D

Edit: ve telefon açıldı. Ben factory reset falan yapmadığım için programlar ve ayarlar silinmemiş. Ama ek program ve özelliklerle Dark's Rom son sürümü kurulmuş oldu. Hız ve kullanım için söylenebilecek şey yok. İyiki almışım bu telefonu diyorum bir kez daha =)

Bende clean install yapmadan çalışmamıştı o mod. Epey uğraştırmıştı. Demekki bir yerde hata yapmışım.
    2.2.1 gerçekten iyi olmuş. Zaman harcayabilecek olsam hemen tekrar geçerim ama vaktim yok. Eğey uğraştırıyor.
    Rom atma işi gerçekten hastalık. Ben 1-2 denemeyle bırakmaya tövbe ettim. En azından 1-2 ay uğraşmamalıyım.
    Şimdilik 2.2 ile mutlu bir beraberliğimiz var. 2.3'e kadar kendisine ihanet etmemeliyim.
    Bu arada ben de iyiki iphone yerine bunu almışım diyorum. Beni hiç sıkmıyor bu alet.

• aslında 2.2.1 kurmak isteyen arkadaşlara bu modu öneririm rahatlıkla. Hem 2.2.1 oluyor hemde voodoo ile hızlanmış bir froyo sürümüne sahip olmuş oluyoruz. ekstra program ve ayarlarda cabası =) (Launcher Pro'nun başarısı inanılmaz geldi bana hiç bir takılma olmuyor ek özellikleri açtığım halde)
    Yardımların için çok sağol...

quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

quote:

Orijinalden alıntı: thehighyam

Hemre selam
    Hocam galiba sorun var. Çünkü iki kez denedim.. ikisindede odin takıldı ve Download mode siyah ekrana döndü...
    sanırım bende bi dandiklik var...

1. Cihazda JPU sürümü yüklü olduğunu kontrol ediniz.
    2. Cihazda JPU sürümü yüklüyse cihazı kapatın ve download mode alın
    3. Odini açınız ve PDA kısmında Root olmak için gerekli olan .tar uzantılı dosyayı gösteriniz
    4. Cihazı bilgisayara USB ile bağlayınız (Uzatma kablosu kesinlikle kullanmayınız mümkünse bilgisayar arkasındaki usb girişini kullanınız)
    5. Odinde cihazınızı gördüğünüzde Sarı bir uyarı ekranı göreceksiniz (Odinin ekranındaki ilk kutuda)
    6. Odin ekranında Start butonuna basınız ve bekleyiniz. Kernek yükleyecek ve Önce Mavi Reset ve ardından Yeşil PASS yazısını gördüğünüzde işlem tamamdır

Yukardaki adımları tekrardan uygulayarak bir daha dener misiniz? Çünkü JPU yükseltmesi yapamamış olabilirsiniz. veya Root dosyası bozuk inmiş olabilir yeniden indirebilirsiniz

• quote:

aslında 2.2.1 kurmak isteyen arkadaşlara bu modu öneririm rahatlıkla. Hem 2.2.1 oluyor hemde voodoo ile hızlanmış bir froyo sürümüne sahip olmuş oluyoruz. ekstra program ve ayarlarda cabası =) (Launcher Pro'nun başarısı inanılmaz geldi bana hiç bir takılma olmuyor ek özellikleri açtığım halde)

Launcher Pro'yu görünce bi duraksadım cünkü bende Launcher Pro kullanıyorum ve çok memnunum..Sizce 2.2.1 e geçsemmi herhangi bi geçiş hızlılığı sağlıyomu Launcher Pro'da?Bide bahsettiğiniz mod hangi mod?

JPU'ya geçtim 1.2ghz cw'li oc kernel kurdum. en sonhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091 adresindeki modu uyguluyorum. eğer herşey iyi giderse oldukça stabil ve hızlı hale gelecek.

Burada bahsedilen romu kurdum ben ama kurulumu odin ile yapılmıyor. Anlatımı linkte mevcut. Launcher'i daha önce çok fazla kullanmamıştım ama klasik menüden kat kat daha kullanışlı geldi. Hız gibi bir sorunla karşılaşmadım. Quadrant ile ölçün yaptım 1552 puan aldı (voodoo yüklü olarak geliyor)...

• @Hemre_, bu Rom XDA'da paylaşılan Rom değil mi..? Üzerinde bazı düzenleme(ler) yapılmış hali yani..? Samfirmware'den indirip kullanmak daha mı iyi olur yoksa bu Rom'u mu kursam diye ikilemde kaldım. XDA'da paylaşılan Rom'un içinden Bootloader'ı çıkarmışlar, böylece flashlamak daha risksiz hale gelmiş. Yani samfirmware'deki Rom'u flashlarken telefonun servislik olabileceğini yazmışlar, Bootloader'lı olduğu için. Ama Bootloader da güncelleniyormuş JPU'yla, Bootloader binevi PC'deki BIOS gibi bişey. Mesela PC'ye güncel BIOS yüklemek yeni ayar, özellikler ve donanım desteği gibi getiriler sunuyor. Bu mantıkla yola çıkılırsa Bootloader'lı Rom'u yüklemek (her ne kadar riskli de olsa) daha iyi diye düşünüyorum.
    Siz ne düşünüyorsunuz..?
    | Core i7 4770K | MSI Z87 GD-65 Gaming | EVGA GeForce GTX 780 SuperClocked ACX Cooler| Corsair Vengeance® Pro Series 2x4GB (2400Mhz OC) | 2 x 128GB OCZ Vector Raid0 • MACH-XTREME 120GB MX-DS FUSİON + WD Caviar Black 1 TB 32 MB 7200 RPM | ASUS VG248 24" LED 144Hz | Akasa Venom Voodoo | Zalman Z11 Plus | XFX Pro 850W XXX Edition | Creative İnspire T3130 2+1 | Razer Blackshark 2.0 Battlefield 3 Edition | Logitech G105 | Corsair M60 | Razer Battlefield 3 Scarab Mouse Pad|
  • quote:

quote:

JPU'ya geçtim 1.2ghz cw'li oc kernel kurdum. en sonhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091 adresindeki modu uyguluyorum. eğer herşey iyi giderse oldukça stabil ve hızlı hale gelecek.

Burada bahsedilen romu kurdum ben ama kurulumu odin ile yapılmıyor. Anlatımı linkte mevcut. Launcher'i daha önce çok fazla kullanmamıştım ama klasik menüden kat kat daha kullanışlı geldi. Hız gibi bir sorunla karşılaşmadım. Quadrant ile ölçün yaptım 1552 puan aldı (voodoo yüklü olarak geliyor)...

Peki bu Modu kurmak istersem öncelikle 2.2.1 yani JPU'yamı geçmem gerekli?

Edit:XDA dan okudum gerek kalmadı teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kild -- 12 Aralık 2010; 15:08:23 >

• 2.2 JPM den sizin verdiginiz surume gececegim.

Ayni dosyalari 2 farkli upload sitesine yukleyebilir misiniz? hotfile.com mesela? ayni anda ikisini de indirebiliriz :)
  • 2.2'den 2.2.1'e gectikten sonra bilgisayar telefonu gormemeye basladi. ne kies, ne de usb cihazi olarak gosteremedim bilgisayara. 2.2'ya geri dondukten sonra eskisi gibi yine bilgisayar gormeye basladi.

sd card ile ilgili olabilecegi yazilmis degisik yerlerde, dediklerinin tumunu yaptim ama 2.2.1'i cok begenmeme ragmen kullanamadim maalesef.

cikan yazilar su sekilde:

<ID:0/009> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <ID:0/009> Please wait..
    <ID:0/009> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <ID:0/009> Leave CS..
    <ID:0/009> Enter CS for MD5..
    <ID:0/009> Enter CS for MD5..
    <ID:0/009> SetupConnection..

5 dk gecti, daha ne kadar beklemeliyim? bu kadar uzun surmuyor bildigim kadariyla. kabloyu vs cikartip yeniden denesem brick olur mu?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.