Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (451. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.359
Cevap
170
Favori
370.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HAAltuntas kullanıcısına yanıt
    Hikayelerden bahsediyor olabilir arkadaş, bende de sorunlu hikayeler en kenar kısımları gözükmüyor. Bazı yazıları falan göremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuzi_35

    Ben yeni aldım telefonu bendede vardı buna benzer ışıklarda yayılma ama lensi iyice sildim kılıf varsa kılıfıda iyice silin kamera bölümünü bir sıkıntı kalmadı. Eşimde İphone 8 plus var onda çok olur mesela kamerayı silmek gerekiyor.


    Arkadaşlar birde X den bende geçiş yaptım en son note 8 kısa süre kullanmıstım alışamamıstım ios dan ama artık ios hep aynı gelmeye başladıgından kararlıyım bu sefer bir kaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.

    1- Always on display denilen şey şarjı çok götürüyor mu yararı var mı ya da zararı?
    2- Örnegin x de yüz tanıma açmadan bildirim içerikleri görünmezdi bunda var mı oyle birsey bildirimler detayları görünüyor.
    3- ön cam için kırılmaz cam mı öneriyorsunuz jelatin mı ?
    Always on display yeni pie güncellemesi ile ekrana dokununca görünüp 30 sn sonra kayboluyor. Bu şekilde daha mantıklı oluyor. Şarj da fazla yememiş oluyor.



    Bildirileri o şekilde yapmayı bende bulamadım. Ya var komple görünüyor ya da komple kapatıyorsun.



    Ekran kavisli olduğundan camlar her türlü kenarlarsan altta üsten ekranı full saramıyor. Beni çok rahatsız ediyor o durum elime takılıyor sürekli. O yüzden jelatin tercih ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Canlı Odak modunda arka kamera çok bulanık çekiyor gibi geliyor bana.
    Hiç memnun değilim portre fotolardan.

    Bir ayar vs. var mı önereceğiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cnytkyz

    Hikayelerden bahsediyor olabilir arkadaş, bende de sorunlu hikayeler en kenar kısımları gözükmüyor. Bazı yazıları falan göremiyorum.
    Yazılar kenara denk gelince bir kaç harf görünmüyor evet
  • Merhaba arkadaşlar ben de geçen hafta Kuveyt'ten note 9 alarak aranıza katıldım fakat almadan önce burada ki yorumların çoğunu gözden geçirdim gene anlamda çoğu şarjın az gitmesinden muzdarip olduğunu gördüm aslında alırken ben de korka korka aldım sonra bu telefondan ilk bir kaç gün 5 buçuk 6 saat ekran süresi almaya başladım böyle bir telefon için v çok az bir süre ama bazı ayarları yaptıktan sonra 7 saatin altına düşmedi tek korktuğum şey şarj ömrüydü onu da hallettim

    Fakat ekranın çok büyük olması nedeniyle pubg oynadığımda ekranı tam olarak kavrayamıyorum bunun için Bir öneriniz var mı acaba öncesinde xiaomi redmi 5 plus kullandım ama onda öyle bir sorun yaşamadım

    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap için teşekkürler evet şu always on olayı basınca gelmesı daha mantıklı olucak diğer türlü hep ekran açık gibi.

    Bildirimler konusunu çözebilirseniz sevinirim ben iyice karıştırdım şimdi kilit ekranında bildirim detayı görünmuyor güzel oldu ama şimdide bu sefer grupları sessize aldım grupların mesaj bildirimleri hiç bir şekilde görünmuyor ne bildirim panelinde ne kilit ekranında baya karıştı

    Bu arada kamera ile ilgili ayar falan gerek var mı?
    ve bu ekranda FHD veya QHD arasında fark ne kadar belirgin ve QHD çok fazla şarj götürüyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paradaisu.

    Yardımcı olucak yokmu eski fotoğraflara baktım böyle bi sorun yok siz çekip kontrol edebilir misiniz ona göre garantiye vermeyi düşünüyorum

    Alıntıları Göster
    Her zaman olmamakla birlikte, bende bazen evdeki lambalara tuttuğumda veya bu tür ışığa yakın fotoğraf çekeceğimde oluyor.

    Ama sürekli değil, bazen oluyor, bazen olmuyor.
  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt
    İphone da whatsapp bildirim ayarlarım kişi veya gruptan mesaj gelirse sadece isimleri görünüyor içerik gözükmüyor du. Kilit ekranında da ana ekranda da bu şekilde kullaniyordum. Note 9 da ilk aldiğimda kurcalayıp bulamamıştım daha da bakmadım sonra eğer olayı çözen bir arkadaş varsa bizle de paylaşırsa memnun oluruz.



    Kamera için extra ayar yapmadım ben.



    1 aydan fazla fhd kullandım bu ara qhd kullanıyorum. Görsel kalite olarak pek bi fark hissetmedim ben. (Siyah tema ve siyah duvar kağıdı kullandığından olabilir.) Benim kullanım senaryomda ekran süresini yarım saat civarı düşürdü gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt
    Whatsapp uygulama bilgilerine girip, (uygulama dışından samsung menüsünden) bildirimlerin içinden mesaj bildirimlerinin içine girip orda kilit ekranında içeriği gizle şeklinde ayarlayabilirsiniz.
    iPhone'daki yüzü görünce içeriği açma özelliği maalesef Android de henüz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 2 Ocak 2019; 12:30:2 >
  • Emirism kullanıcısına yanıt
    Şu an o şekilde kullanıyorum istediğim şu tam olarak. Misal şu an forumda takılırken veya yanında birine bişey gösterdiğim sırada biri yazarsa sadece ismi gözüksün mesajın içeriği gözükmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cnytkyz

    Şu an o şekilde kullanıyorum istediğim şu tam olarak. Misal şu an forumda takılırken veya yanında birine bişey gösterdiğim sırada biri yazarsa sadece ismi gözüksün mesajın içeriği gözükmesin.
    Aynen bende bu şekilde istiyorum telefon çok güzel ama bazı ios özellikleri alışkanlıktan arıyorum
  • CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    Surekli uyariyorum ama o model Turkiyede resmi olarak satilmiyor :/ Videodaki Snapdragon 845 li Note9 dur .

    Snapdragon her zaman ondedir yillardir da boyle .

    Burada ne zaman Snapdragon u ovsem veya Exynos gerisinde desem bazilari homurdaniyor vs ...

    Note10 ile Snapdragon 855 ayrica ciddi bir performans farki acacaktir. Note10 ve S10 daki Exynos islemciler ayrica 7 nm ile uretilmiyor bu da pil performansinda bir fark yaratacaktir.


    Su da bir gercektir ki : Snapdragon islemciler Exynos lulara gore gerek bataryasini verimli kullanimi gerek performans acisindan Exynos lu denk islemcisinden bariz bir farki vardir. 2019 da bu fark acilacaktir artik Qualcomm un Snapdragon 855 ini Samsung dokum fabrikalarinda uretilmeyecektir malum 7 nm ye gecisi Samsung zamaninda gerceklestiremedi Exynos 9820 olarak cikacak S10 ve Note lar anca 8 nm ile geliyor ve sizan ilk benchmarklara gore de Snapdragon 855 acik ara her acidan onde ... Samsung yazilimsal optimizasyonlar yapacagiz diyor da Snapdragon 855 icin Qualcomm da elbete yazilimsal optimizasyonlarini yapacaktir .

    Velhasil fazlada bilgi ve yorum yapsam da gecmiste gunumuzde ve yakin gelecekte 2019 da Snapdragon hep onde idi onde olacak .


    Kisacasi o incelemedeki sonuclara sasirmamak gerek. Beni pek sasirtmayan ise Huawei oldu ki Huawei de Android 9 un kendi artilari basta olmak uzere uyarlayanabilir ekran cozunurlugu ve bataryasi ile resmi aciklamalarda veya dikkatli kullanmayan Huawei kullanicilarin bataryasindan memnun kalmasinina vesile olan iste ekran cozunurlugu surekli degisken olmasi hatta parlakligini da kendisine gore manuel ayarlanmis olsa da kismasi ve bir de Kernel seviyesinde agresif arka plan uygulamalarin yonetimi de goreceli basari elde etse de genel de sorunlari Huawe in guc yonetimi ile beraber ele alinip elestiren pek kullanici da yoktur ozellikle Turkiye de . Bu konuda epey bir kanaate sahip oldum :) .


    Bunlari ifade ettim diye Samsung ile baglanti kuran sig zekalari da DH de gormekteyim keza beni bilen bilir Samsung dahil kullandigim cihazlar basta olmak uzere bircok firmada gorebildigim bildigim eksileri de varsa cekinmeden bahsederim .

    Size hitaben gibi olsa da bu cevabim biraz ortaya yazilmis gibi oldu :) .


    Garanti vs dert edilmeyecekse Snapdragon lu modellere oneririm . Elbette uygun fiyat ve performans farkini vs pek dert etmeyene Turkiye garantilisi de pekala mantikli gelebilir. Sonucta tercih meselesi. Ama sadece performans batarya verimliligi uzerine tercih yapilacaksa Note9 un Global Exynos modeli ile Snapdragon 845 li olani arasinda kesinlikle Snapdragon lulari oneririm .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirism

    Whatsapp uygulama bilgilerine girip, (uygulama dışından samsung menüsünden) bildirimlerin içinden mesaj bildirimlerinin içine girip orda kilit ekranında içeriği gizle şeklinde ayarlayabilirsiniz.
    iPhone'daki yüzü görünce içeriği açma özelliği maalesef Android de henüz yok.
    Konu aslında tamamen android meselesi değil. Markalar arayüzlerine bunu ekleyebilir. Mesela huawei de bu özellik var. P20 Pro'da kullanıyordum bence bayada iyiydi.
  • fiyatıda kendisi gibi çok güzel
  • Merhaba,



    Yeni yıl itibariyle s7 edge den note 9 a geçmiş bulunuyorum. S7 edge den memnunum vb. derken Note 9 a geçer geçmez özellikle son 1 senedir ne işkence çekiyor muşum onu farkettim. Hız, kullanım, görüntü, ses ve pil olarak 3 sene de çok şey değişmiş yeni anladım.



    Forumda okuduğum kadar ekran koruyucuların hepsinin artısı eksisi var, ben de o işe girmeden clear view cover aldım kendime. gayet güzel çalışıyor, hiç bir sıkıntısı yok. Aodyi görmek için kapağı az kaldırıp bıraktığınızda geliyor görüntü. kalemi çıkarttıktan sonra kapağı kaldırınca da kapalı ekranda not alma özelliği çalışıyor. Stand özelliği de işim gereği göçebe dönemlerimde geceleri kampa geçtiğimde rahatça birşeyler izlememi sağlayacak.



    Pil olarak kıyas tabi ki kabul etmez ama 2.5 senelik s7 edge imde sabahtan öğlen 1 e kadar 0 a gelen pil performansıma karşılık sabah 7 den bu yana (yeni oyuncak diye ilave kurcalamalarıma rağmen) %62'deyim. Yeterli, yetersiz diyen olur ama bu beni akşama kadar rahat rahat götürür, daha fazlasını da beklemiyorum. Bütün ayarları da en sonuna kadar açık (parlaklık hariç, gözüm acıyo :).



    Bir alışma sıkıntısı olarak navigasyon düğmesi yokluğu sıkıntı olur gibi oldu. Gizleyerek kullanmak göze güzel geldi benim için ama özellikle instagramın altındaki düğmelerle çok çakışıyordu, sonra sadece instagram için sürekli düğme göster seçeneğini kullanabildiğimi farkettim. dolayısıyla o konu da da bir sıkıntım yok. zaten sanırım pie ile beraber swipe yaparak navige etme özelliği gelecek. Pie demişken, dark theme modunu heyecanla bekliyorum. Zira hem daha düzel duruyor hem de beyaz arkaplan bu telefon için çok parlak bence.



    Herkese selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bildirim ve zil seslerinde bende sadece alt hopörlör çalışıyor sizdede varmı böyle bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmckr kullanıcısına yanıt
    Enteresan bir tesadüf ama ben de bugün Huawei Mate 20 Pro incelerken oldugunu gördüm..
    Samsung'da olmaması daha bir enteresan geldi şuan..
  • Emirism kullanıcısına yanıt
    6 aydır p20 pro kullandım hafta sonu note 9a geçtim ve en çok şaşırdığım bu özelliğin olmaması oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigboss_3x

    Dostlar merhaba bende Note9 düşünüyorum. Aslında bütçemi zorlamazsam note 8 alcam. Sorum şu note 9 ekranı kavisi daha keskin bu benim tahminime note 8 e göre ekran koruyucunun daha sağlam durmasını sağlıyor. Sizde durum nasıl ? Note 8 ve 9 kullanmış arkadaslardan yardım bekliyorum
    Dostlar yardım etmek isteyen varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone x den note 9 a geçtim. önerileriniz varsa bilgi verirmisiniz. radikal bir karar la geçtik ama inşallah pişman olmayız. hadi hayırlısı.
  • 
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.