Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.494.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ciaman

    Arkadaşlar, KC1 serviste yüklendi ancak bazı market uygulamaları bu ülke için yüklenemez uyarısı aldım halbuki ECT de bunları yükleyebiliyordum. Ayrıca KC1 ile wireless kopmaları başladı. Servisle uğraşmaktan da sıkıldım.
    Telefon ECT de kalsa ve oradan güncelleştirmeleri yapsak ne olur. Zararı yada artısı eksisi var mı?
    ECT daha stabil gibi geldi.


    Bende ECT yapar yapmaz markete gireyim dedim. Diğer Lg telefonumda kurulu olan bir programı market' ten Samsung telefonuma indiremedim. Ben de "bu ülke için yüklenemez" uyarısı aldım. Artık internetten araştıra araştıra apk dosyasını buldum da öyle yükledim artık. Anlam veremediğim şey ECT' de neden bu hatayı alıyorum ben?
    Gerçi sadece bir program için bu başıma geldi, başka bir programda hata mesajı almadan yükleme yapabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okayhan -- 19 Mayıs 2011; 23:30:02 >




  • ECT de h iç bir problem yaşamadım diyebilirim. SAdece orta düğmenin sağ ve solundaki dokunmatik ışıklar bir ara yanmadı fakat çalıştı. ECT ile devam etsek mi acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender44

    Root edilmiş galaxy ace için pil ömrü uzatma teknikleri.

    ANLATILANLAR 2.2.1 FROYO ve 2.3.3 GİNGERBREAD SÜRÜMÜ İÇİNDİR, ROOT EDİLMİŞ OLMASI GEREKİR, HİÇBİR YÖNTEMİN GARANTİSİ YOKTUR, OLASI SORUNLAR KULLANICININ SORUMLULUĞUNDADIR, HER TELEFONUN TEORİK OLARAK YAZILIMI AYNI OLSADA KULLANICININ EKLEDİĞİ ÇİKARDIĞI PAZI PROGRAMLARDAN ÖTÜRÜ HER TEKNİK HER TELEFONDA İŞE YARAMA GARANTİSİ YOKTUR.


    GEREKENLER
    root explorer, Startup Auditor, Super Box, Advanced task Killer, Battery Calibration. (bazıları ücretli bazıları ücretsiz applanetten crackli tam sürümleri indirmeniz tavsiye olunur)

    1- Rootexplorer kullanarak system/app klasörüne girin ScreenCaptureService.apk ve ScreenCaptureService.odex isimli iki dosyayı silin. Silmek için basılı tutun ve delete seçin. Bu bir sistem dosyasıdır silenemez uyarısı aldığınızda sayfanın en üstünde Mount R/W (r/w = read-write) butona bir kez basıp tekrar deneyin silinecektir. Bundan sonra ekran görüntüsü alamıyacaksınız ama pil ömrü uzayacak. Ekran görüntüsü alma illa olsun diyorsanız bunun için markette yüzlerce uygulama var onlardan birini kurun. Bizim sildiğimiz sisteme entegre olmuş bu nedenle kapatılamıyor sürekli açık kalıyor.

    2- Startup Auditor 'u açın. Çıkan liste açılışta telefonunuzda yüklenerek çalışmaya başlayan uygulamaların yani pili bitiren uygulamaların listesi. Güvenle durdurabilecekleriniz aşağıya listelenmiştir, diğerleri için riske girip deneme yanılma yapmayın. Froyo için çıkan liste farklı olabilir

    BrcmBluetothServices = Bunu hem disabled hemde keepdisablet olarak işaretleyin
    FM Radio =disabled + keep disabled
    Galeri =disabled
    Gmail =disabled
    Google Haritalar=disabled + keep disabled
    Kamera=disabled
    Market=disabled
    Medya Deposu=disabled
    Müzik=disabled
    PicoTTS =disabled (eğer başka bir TTS yüklemişseniz disabled olmalı diğer türlü açık kalmalı aksi takdirde bazı uygulamalar telefonu kilitler)
    Ses ile arama=disabled
    Takvim Depolama=disabled

    Bunları açılışta kapatmak sonradan açamıyacağınız anlamına gelmez, sadece çalıştırdığınızda farkedemiyeceğiniz kadar kısa bir süre geç açılırlar, açılıştan kaldırarak dalvik Cache dosyalarının sürekli bellekte kalmasını engelliyoruz buda hem diğer uygulamalar için hız hemde pil ömrü için fayda sağlıyor.

    3- Ana ekranlardan birine geçin widget ekle deyin, çıkan listeden GÜÇ KONTROLÜ nü seçin. Buradan kullanmadığınız zamanlarda kapatılması gereken wirelles, senkronizasyon, bluetoth ve gps yi tek tıkla kapatabilirsiniz.

    4- Artalan veri bağlantısı ancak ayarlar+hesaplar ve senkr altından kapatılır, kullanmadığınız zamanlarda kapatınız

    5- Konum ve güvenlik ayarlarından Kalboluz ağları kullan ve gps uydularını kullan seçeneklerini pasif hale getirin.

    6- Sadece wifi internet kullanıyorsanız ayarlar+kablosuz ve ağ+mobil ağlar altındaki Paket Veri kullan ve Veri Dolaşımı seçeneklerini kapatın, sadece 2g ağlarını kullan seçeneği açık olsun.

    7- SuperBox açın. Settings ayarlarına gelin. Normalde asla indiremiyeceğiniz bir seviyeye ekran parlaklığını buradan indirebilirsiniz, barı tut ve sürükle yaparak en kısık ayara getirin, ekranınızın normalin bir kat daha parlaklığını kaybettiğini göreceksiniz. Ayrıca burada çalışan çalışmayan her ayarın bir listesi var açma kapatmla yapılabilir.

    Şimdi Task killeri açın ve Kill All seçin.

    Battery menüsünden pilinizin durumunu hangi şartlarda ne kadar süre çalışacağını görebilirsiniz.

    8- Advanced Task killer uygulamasını açıyoruz. Menü den settings seçiyoruz ardından AutoStart seçeneğini işyaretliyoruz Auto Kill Level seçeneğinden Agressive seçiyoruz, autokill frequency seçeneğinden en alttaki When screen off seçiyoruz. Security Level seçeneğinden High seçip programdan çıkıyoruz.

    9- Son olarak Battery calibration uygulamasına geldik. Bu biraz ilginç bir uygulama, dikkatli kullanılmalı. Mümkünse ilk rom yüklediğinde kullanın, daha iyi netice elde edersiniz. Önce telefonu şarja takıyor ve yüzde yüz dolana kadar bekliyoruz. Ardından şarjdan çıkarmadan programı açıyor ve Battery Calibration butonuna basıyoruz. Şimdi şarjı çıkarabilirsiniz. Programıda kapatın. (Dikkat program batterystats.bin dosyasında değişiklikler yapmaktadır, anlatıldığı gibi yeni yüklenmiş romlarda ve anlatıldığı şekilde kullanılması tavsiye edilir. Pil ömrünü uzatayım derken iyice kısaltma riski vardır dikkatli kullanın ve pil ömrünün ayarlardan öncekine göre kısaldığını görürseniz bunun geriye dönüşü yeniden rom yüklemek aklınızda olsun.

    Pili en fazla harcayan iki şey vardır.
    1- Şebeke sinyal seviyesi. Sinyal seviyesi sürekli full çeken bir telefonla, sürekli minimum çeken bir telefon arasında pil kullanımında ortalama 8 saat fark oluşur.
    2- Ekran parlaklığı. Parlaklığın en yüksek olduğu seviye ile en düşük olduğu seviye arasında pil kullanım ömrü %50 fark eder.

    Geriye kalan yukarıda anlatılan seçeneklerdir. Bu haliyle anlatılan kalibrasyon ayarlarını yapmamış bir telefon ile anlatılan ayarları yapmış bir telefon bataryası arasında farkedilebilir bir süre meydana gelecektir. Ancak kullanıcının telefonu kullanma biçimine göre her zaman değişiklikler olur.

    NOT:SetCPU profesyönel kullanım içindir, 2.3.3 gingerbread root yöntemi ile oluşturulan busybox ile arasında bir uyuşmazlık var. Çoğu kez telefonun rootlu olmadığı yönünde mesajlar çıkıyor. Bazende yapılan ayarları kaydetmeyi red ediyor. Şahsi görüşüm işlemci frekansı sıradan kullanıcının kurcalayabileceği bir şey değil, saat çarpanlarının ayarlarıyla oynanmasının android gibi pek bilinmedik sistemlerde uzun vadede ne gibi bir sonuç doğurabileceği pek bilinmiyor. Kaldıki anılan programın Galaxy Ace için resmi desteği yok.



    KPE olmayan 2.3 kurdum. Senin daha önceden bahsettiğin yöntemle root ettim ve default kurulum için SD ayarı yaptığımız programı da ayarladım.

    Bu yukarda anlattıklarını da yaptım. Şu anda %100 dolu şarj. Bakalım ne kadar fark edecek. Normalde (Benim kullanım alışkanlıklarıma göre ) 3 gün gidiyor. Bu yöntemle ne kadar fark edeceğini buradan yazacağım.

    Saat : 23.53 ve Şarj %100 duydum zilin sesini ve çıkardım şarjı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdos -- 20 Mayıs 2011; 0:01:07 >




  • Bende galaxy ace sahibiyim samfirmware sitesindeki 5 mayıs tarihli 2.3.3 romu kurdum ve mesajlarda türkçe karakter sorunu ortaya çıktı. Çoklu dil diyince normal gönderiyor ama bu seferde bir mesaj 64 karaktere düşüyor. İnternette bunun csc dosyasıyla alakalı olduğunu okudum ne kadar doğrudur bilmiyorum.

    Merak ettiğim acaba düzgün sorun çıkarmayan bir csc dosyası ile diğer son sürüm dosyaları beraber yükleyebilirmiyiz oradan çıkan dosyaların aynılarını değiştirmeden kullanmak mı gerekli yoksa.

    Malesef deneyerek riske atmam şu an mümkün değil cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Saygılarla...
  • [ROM] VillainROM 1.0 for the Samsung Galaxy Ace (2.3.3/lightweight)


    VillainROM 1.0 for the Samsung Galaxy Ace


    As I have mentioned previously, this isn’t the magical custom ROM you have all been waiting for, YET. It’s a base that I have created in order for me to work on over the next few days/weeks/months. As I have said a few times now, don’t expect it to be HUGELY different to stock KPE at this stage.

    - Based on Samsung’s XXPE Gingerbread build
    - Pre-rooted with Superuser installed
    - De-odexed (improving free space on /system)
    - All APKs PNG optimized and zip-aligned
    - A few minor tweaks which should improve free memory – please let me know
    - Full battery alert removed (no more 3am wake ups!)
    - Added GenieWidget (News and Weather)
    - Added Gallery3D
    - Added Stock Gingerbread Launcher and REMOVED TouchWizLauncher.apk
    - Menu key will now unlock the phone on the lock screen
    - SOME bloatware removed
    - Huge APN list
    - Annoying boot sound removed
    - Light weight – stripped down the build a bit without losing functionality

    See.. as I said, it’s lightweight and just a base at this stage. My work will continue over the next couple of weeks, so expect to see (COMING SOON):

    - Custom OC/UV kernel
    - ClockWorkMod Recovery
    - Add advanced power menu options (Reboot, Recovery, Download and Wipe Data (+ confirmation)
    - 2.3.4 additions


    Please use this thread for any requests you may have regarding this ROM in the following thread. Please don’t spam it, this is purely for requests only. I will look into each request and let you know if/when it will be implemented.

    Instructions:

    RECOMMENDED BEFORE YOU BEGIN:
    Perform a full wipe of data/cache. Dial *#*#7780#*#* from your current ROM, and this will wipe data and perform a factory reset.

    1. Download the zip file from the bottom of this thread and extract it
    2. Boot your phone into download mode, and connect it to the PC
    3. Open ODIN – you should see a COM port in yellow.
    4. Click Ops and select Cooper
    5. Click Boot and select APB_Bootxxxx.tar (not necessary if coming from KPE)
    6. Click Phone and select Modem_xxxxx.tar (not necessary if coming from KPE)
    7. Click PDA and select AceVR.tar.md5

    IGNORE THE 2 POP-UP ERROR MESSAGES ABOUT INVALID BINARY – THIS IS NORMAL.

    8. Once complete, the phone will reboot.

    Now, please post any opinions, comments or feedback in this thread, and any requests here.

    DOWNLOAD LINK:
    http://www.villainrom.co.uk/releases/Ace/download.php


    KNOWN BUGS:

    - Wifi still has issues with some SD cards




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnbvc


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakancx

    Facebook ve yahoo mail ve yahoo massenger in orijinal olarak androide çıkardıkları uygulmaları var.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mnbvc

    Arkadaşlar
    Facebook'a nasıl girebilirim,
    Social hub'tan gireceim yoksa internet'ten mi.


    Bir de yahoo için nasıl bir ayar yapmam lazım,
    Bir türlü giremedim telefondan





    Teşekkür ederim.
    Onları indireyim.


    Facebook chat için GO chat programını tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsinger


    quote:

    Orijinalden alıntı: semender44

    Dostum cihazı inceledim. Nvidia Tegra ile 6-8 saat batarya süresi ve ekranın büyüklüğü ile tek rakibi samsung tablet herhalde. Bak benimde aklımı çeldin şimdi. Ama ben illa GPS li ve 7 inç olanından alacam, arabada gps olarakta kullanmak için.

    Ama tekrar söylüyorum donanım özellikleri en süper tableti seçmişsin. Tegra yakında şart olacak çünkü. Geçen marketten kıytırık bir solitaire indirdim sırf HD yazıyor diye. Nivida tegra olmadan çalışmazmış. Ancak kullanıcılarınada sormak lazım forumları kurcala karıştır bakalım acelenin alemi yok. Baktın iyi şeyler söylemiyorlar tek alternatif kalıyor Archos. Biliyorsun Archos tabletlerin ferrarisidir.




    exper gerçekten süper cihaz yapmış.
    bana göre tek dezavantajı ekranı(çok büyük).
    tab kullanıyorum aynı zamanda.
    dediğin gibi gps için çok iyi.ama bazen 7 inç bile büyük kalabiliyor.
    arabanın camında kocaman yer kablıyor.
    ilk tabı telefon olarak da kullanabiliyorsun ki ben öyle kullanıyorum.
    yeni gelecek tab 10.1 ve 8.9 da hem telefon özelliği yok, hem de ekran dezavantajı var.
    ekranın büyüklüğü mobil olmayı baltalıyor.


    tabi bunlar şahsi düşüncelerim.


    onun solitaire oyununu açmamasının sebebi NVidia tegra değil kesinlikle bilesiniz.
    telefonunuz HD videoları oynatma özelliğine sahipse kesinlikle HD oyunlarıda oynayabileceksiniz.

    Ekran çözünürlüğünün uyumsuz oldugu cihazlarda HD oyunları açmayacaktır.Programların bir kısımında HDnin yanında birde diğer ekran seçeneklerin bulundugu uygulamalar var ve cihazın çözünürlüğünü algılayarak açabiliyor ama sayıları yok denecek kadar az :)




  • Galaxy Ace incelemesi için tıklayın
  • *#272*telefonunuzun imei numarası# işlemini yaptıktan sonra telefonu türkçeye çevirdim fakat artık Türkcelle internete giremiyorum, ağ operatorü vs türkcell seçtim ama çalışmıyor, benzer sorun yaşayan oldumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berdos

    KPE olmayan 2.3 kurdum. Senin daha önceden bahsettiğin yöntemle root ettim ve default kurulum için SD ayarı yaptığımız programı da ayarladım.

    Bu yukarda anlattıklarını da yaptım. Şu anda %100 dolu şarj. Bakalım ne kadar fark edecek. Normalde (Benim kullanım alışkanlıklarıma göre ) 3 gün gidiyor. Bu yöntemle ne kadar fark edeceğini buradan yazacağım.

    Saat : 23.53 ve Şarj %100 duydum zilin sesini ve çıkardım şarjı


    Duydum zilin sesini derken inşallah bu calibrator'un sesidir.
    Battery Calibartor ile şarj ful dolu iken calibrasyon işlemini yaptın inşallah. Batteriy calibrator'u şarj full olduğundan şarjdan çıkarmadan açacaksın bir melodi duyarsan calibrasyon yapacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ciaman

    Arkadaşlar, KC1 serviste yüklendi ancak bazı market uygulamaları bu ülke için yüklenemez uyarısı aldım halbuki ECT de bunları yükleyebiliyordum. Ayrıca KC1 ile wireless kopmaları başladı. Servisle uğraşmaktan da sıkıldım.
    Telefon ECT de kalsa ve oradan güncelleştirmeleri yapsak ne olur. Zararı yada artısı eksisi var mı?
    ECT daha stabil gibi geldi.


    quote:

    Orijinalden alıntı: okayhan
    Bende ECT yapar yapmaz markete gireyim dedim. Diğer Lg telefonumda kurulu olan bir programı market' ten Samsung telefonuma indiremedim. Ben de "bu ülke için yüklenemez" uyarısı aldım. Artık internetten araştıra araştıra apk dosyasını buldum da öyle yükledim artık. Anlam veremediğim şey ECT' de neden bu hatayı alıyorum ben?
    Gerçi sadece bir program için bu başıma geldi, başka bir programda hata mesajı almadan yükleme yapabildim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Réplika

    *#272*telefonunuzun imei numarası# işlemini yaptıktan sonra telefonu türkçeye çevirdim fakat artık Türkcelle internete giremiyorum, ağ operatorü vs türkcell seçtim ama çalışmıyor, benzer sorun yaşayan oldumu?


    ECT Nijerya bölge kodudur. Serviste yapılan güncellemenin ardından marketin açılması gerekir tekrar NİJERYA koduna dönmenin alemi yokki. Market her zaman stabil çalışmaz. Bazen sunucuya erişemez, bazen yanlış aramalar yapıp olmayacak sonuçlar gösterir bunlar olabilecek şeyler. Son güncellemenin ardından Yeni uygulamalar seçilip kaydırma yapıldığında market çöküyor. Uygulama merkezinden marketi bulup güncellemeyi kaldır dediğinizde stabil çalışıyor bu hatayı gösteremiyor. Markete erişiminiz herkesin internete erişimi farklı farklı olduğundan değişiklikler ilginç sonuçlar gösterebilir.

    Serviste yüklenen sürüm operatör bölge bilgilerini içermektedir. Yani CSC farklıdır. Bunu NİJERYA'ya çevirirseniz operatör servis bilgilerinin kaybolması normal aslında. Mobil ağları tara işlemi yapıp Turcell seçin, operatör kaydı yapıldı mesajı alıyorsanız sorun yok. Yok böyle bir mesaj çıkmıyorsa servis yolu göründü demektir.




  • selam arkadaşlar aranızdan üzülerek ayrılıyorum telefonumun anakarttı değişmesi gerekiyormuş anlamadım gitti... adamla konuştum cok deneyemedim dedi birazdaha kalırsa detayşlı ncelerim dedi bende bıkartım servise gene...
  • semender44

    sen ne yaptıgımı anlamadın galiba?

    Telefonda marketi açmak için *#272*telefonunuzun imei numarası# işlemini yaptım. Çünkü önceki mesajda belirttiğim gibi gmail hesabımı telefonla senkronize ettigim halde market çalışmıyor, verdiği hatayı yukarda yazdım.

    *#272*telefonunuzun imei numarası# <<< bu işlemi yaptıktan sonra tel ingilizce oldu, türkçeye çevirdim problem yok market yüklendi, sorunsuz çalışıyor. AMA wifi çalıştıgı halde telefon hattından internete giremiyorum Dediğin ağ operatorünü seçme işlemini de yaptım türkcell çıkıyor ve seçtiğim halde yine çalışmıyor. Servislik bi durum yok *#272*telefonunuzun imei numarası# işleminin geri dönüşü zaten var, halledemezsem zaten iptal etcem bu ayarı.
  • Samsung Galaxy Ace Villain ROM 1.0
    Sonunda beklediğimiz mod yayınlandı. Testler yapıldı, kayda değer bir hata görülmedi.
    ROM ile gelen yenilikler.
    - Root işlemi yapmanıza gerek yok kendiliğinden rootlu olarak kuruluyor
    - Sistem boş alan iyileştirmesi, artık uygulamalar sistem hafızasında daha az yer kaplayacak
    - Sistem uygulamalarının tümü güncel olanlar ile değiştirildi
    - Batarya harcamasının azalması için optimizasyon yapıldı
    - GenieWidget (Haberler ve Hava Durumu) ana sayfaya eklendi
    - Gallery3D eklendi
    - Gingerbread Launcher eklendi tema desteği geldi
    - TouchWizLauncher.apk gelişmişi ile değiştirildieklendi
    - Ana ekran menüsü kısayol tuşları değiştirildi
    - Gereksiz uygulamalar kaldırıldı
    - Sistem açılırken çıkan ses kaldırıldı
    - Yeni masaüstü resimleri eklendi, arayüz tamamen değiştirildi.

    Kurulum için gerekenler.

    DİKKAT S5830XXKPE gingerbread yüklü telefonlar içindir. Bu mod kendilğinden rootludur ve yüklediğinizde telefonunuzu garanti kapsamı dışında bırakır.

    Linkteki dosyaları indirin.

    Bir klasör içerisine açın. Aynı klasjr içerisine odin'ide kopyalayın.

    Telefonunuza önce hard reset yaptırın. Yani fabrika ayarlarına geri dönüş yapın. Şimdi odini açın.

    Telefonu download modunda bilgisayara bağlayın. (ses - , menü , güç tuşuna basarak açın ekranda sarı renkli downloading yazısı çıkınca tamamdır)
    Ops tıklayın ve Cooper seçin
    Boot tıklayın ve APB_Bootxxxx.tar seçin
    Telefon tıklayın ve Modem_xxxxx.tar seçin
    PDA tıklayın AceVR.tar.md5 seçin (iki kez hata mesajı çıkacak ikisindede devam seçin umursamayın)
    CSC tıklayın CSCxxx.tar seçin

    Start tuşuna basın ve kurulumun tamamen bitmesini bekleyin. Odin üzerinde ilerleyen yeşil bar olan kısım mave renge dönüşüp üzerinde PASS yazana kadar telefonu bilgisayardan ayırmayın ve herhangi bir tuşuna basmayın. Mavi pass yazısını görünce telefonu bilgisayardan ayırın. Ekrandaki rusça yazının altındaki butona tıklayın. Ayarlardan dili türkçeye çevirin. Sistem uygulama isimleri bu sırada rusça görünebilir bu normaldır. Bir kez telefonu kapatıp açın. Yeni ROMunuz hayırlı olsun.

    ROM ANA DOSYALARINI BURDAN İNDİRİN
    CSC BURDAN İNDİRİN
    COOPER BURDAN İNDİRİN

    Yeni romdan görüntüler


    Pil göstergesi orjinali gibi kalmış. Orijinal gingerbread 2.3.3 te sadece 4 gösterge var yani %60 batarya ile %80 batarya miktarını göstergede aynı görüyorsunuz, bu zaten sistemin orjinalinde vardı. Ben bunu 100 ayrı resim olarak değiştirdim. İçerisinde yüzde kaç batarya kaldığıda yazıyor. Bunu kurmak için önce linkten indirin. Dosyayı hafıza kartınıza kopyalayın. Ardından kurtarma modunda açın. Orta tuş + güç mavi yazılların bulunduğu ekrana geldiğinizde update to SD card yazan ikinci seçeneği seçin çıkan listeden update.zip seçin gezinmek için ses -/+ tuşlarını seçmek için orta tuşu kullanın. Kurulum bittiğinde reboot yazan ilk seçeneği seçin ve telefonunuz yeniden başlasın. Daha sonra karttaki update.zip dosyasını silin. Artık pil göstergeniz bataryanın doluluk oranına göre farklı renklerde ve kalan yüzde yazılı olarak görünecek.
    DÜZELTİLMİŞ PİL GÖSTERGESİ BURDAN İNDİRİN
    DİKKAT Villain ROM 1.0yüklü telefonlar içindir.

    Yeni göstergeler in görüntüsü böyle olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBBBBBBBBBBBBBB -- 20 Mayıs 2011; 15:05:01 >




  • Kıymetli Arkadaşlar ,

    Görmekteyim ki ,sizler artık telefonlarınızda iyice uzmanlaşmışsınız.Telefon alma arifesindeyim ,nasipse Ace almayı buradaki paylaşımlarınız ışığında düşünmekteyim.
    Lakin son defa telefondan beklentilerimi ve herhangi bir arkadaşımdan bu hususları cevaplamasını beklerim.

    Vaziyetim şundan ibarettir :
    - Daha önce hiç Android os'lu cep telefonu,cihaz kullanma tecrübesine sahip değilim.
    - Samsung star cep telefonum var (tv'li) ve bence muhteşem bir telefon ,yolda bazen tv yi acıp haberleri izliyorum:)) Dolayısıyla dokunmatik cep telefonu kullandım
    - Bir adet samsung star ve bir adette nokia n79 cihazım var.Şimdi Ace almaya kalksam musriflik olacakmış gibi görünmekte ,lakin Ace almaktaktaki fayda beklentim her zaman yanımda internete rahatça erişebileceğim ,döküman düzenleyip yeri geldiğinde internet işlemlerimi yerine getirebileceğim bir cihaz edinebilmek. Yoksa ,Nokia N79 gerek navigasyon desteği ,gerekse kamerasıyla gerçekten harikulade bir cihaz,tam bir isviçre çakısı.Samsung star ise tv ile bazı durumlarda , oldukça fayda sağlamakta.

    Beklentilerim :
    -Başka 2 telefona sahip olmama rağmen ,ve bunların faydalı ömürleri henüz dolmamışken
    1-Telefon internette en azından bir netbook rahatlığında kullanım kolaylığı sağlayabilmeli ; bu rahatlıktan kastım şudur .E-postaları okuyup düzenleyebilmek,Epostalardaki ekleri rahatça görüntelemek (pdf,word,jpeg,exel eklentileri...vs.) .
    İnternette ,örneğin DonanımHaber i bilgisayardaki gibi kullanabilmek ,ya da milliyet gazetesini nasıl bilgisayarda okumaktaysam bunu bu cep telefonunda da yapabilmek.

    2-Ofis dosyaları düzenlemek ,okumak...pdf dosyaları,e-book lara gözatabilmek.

    3-İnternette kimi stream(akan) videoları (youtube ,dailymotion, diziport vb.) popüler sitelerden izleyebilmek(adobe flash gerektirmekte sanırım.(Bu konu hakkındawww.gsmarena.com sitesinde Ace'in donanımsal olarak flash desteği vermediğini -işlemcisi yüzünden- okumuştum. Ancak sizler burada her nasıl yapıyorsanız çatır çutur flash çalıştırabildiğinizi yazmışsınız....Bir çelişki oluştu işte..

    4-GPS ,bu benim için olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geldi.Şöyle ki ; N79 da Gps'i aktif bir şekilde kullanmaktayım,garmin yükledim ve telefona ulaşmak istediğim yer hakkında en fazla 3 adımda adres bilgisi vermem yeterli,telefon beni kapı numarasının önüne kadar götürebilmekte ve bunu en kısa zaman,mesafe opsiyonlarıyla ÜSTELİK NE BİR GSM BAĞLANTI ÜCRETİ NE DE İNTERNETE GİREREK YAPABİLMEKTE ,TAMAMEN BEDAVA ....SAMSUNG ACE ,GPS AÇISINDAN BAŞARILI MI ?

    5-Ekran renk doygunluğu vasat değildir umarım.

    6-Benim telefonlar kullanım ömürleri itibariyle çokça yüksek atlayış,betona çakılma,masadan düşüş, arka cepte sıkışma v benzeri travmatik öykülere sahipler .Lakin her ikisi de dikine,yüzüstü,ekran üstü,çivileme düşüşlerine rağmen kapak ve pillerinin yerine tekrar yerleştirilmesi suretiyle çalışma hayatlarına sorunsuz devam ettiler.Hatta nokia ıslanmaya bile maruz kaldı ,yine tıkır tıkır çalışıyor ....
    Bunları bahsetmem ,Ace nazik bir cihaz mıdır ?Öyle meltem esintisiyle arıza çıkartacak bir ürünle (akıllı telefon furyasının tüm marka ve modellerini de kastediyorum ,galaxy,htc,lg,sony,iphone vs.re) başbaşa mıyız ? ürünün dayanıklı bir tüketim malı oldugu konusunda içiniz rahat mı?

    7-Son olarak ,elbette telefondan corei7 extreme işlemcili bir bilgisayar olmasını beklememekteyim ,lakin hızı ,multimedya uygulamalarını yürütmesi , bakımından tatminkar mı?

    Aynı markanın ,samsung, 400 tl daha pahalı olan modeli i9003 açısında sadece işlemci ve ekran farkını ortadan kaldırırsak ,ve hd oyunları da varsaymazsak ,satın alma noktasında kesinlikle güle oynaya tavsiye eder misiniz?

    Kaygılarım merak ettıklerım bunlardır.

    Elbette ace ve herhangi bir ürün hakkında değerlendirmeler internette gırla dolu ,açıkçası bu internet sayfalarını dikkate almakla beraber ,BEN SİZ KIYMETLİ ARKADAŞLARIN 1.AGIZDAN YORUM VE TECRUBELERINE DAHA COK GUVENMEKTEYİM.

    Parrasal hususa gelince 750 tl bandında bir cihaza 300-400 hatta 1000 tl fark verip daha sofistike bir cihaz satın almak için uğraşabilirim.Lakin kimi zaman telefon konusunda kaza veya dikkatsizlik sonucu kırılmalar ,zararlar yaşanabilmekte bu durumlar karsısında ınsan uzulmekte .750 tl yı bırakın 10 lıralık sevdıgımız kısısel ıhtıyacımız kırılsa dert ederız ,dolayısıyla dıyelım kı 1000-1200 veya uzerı bır para verdıgım cıhaza bır sey olsa dırek bunalım konusu benım ıcın. Ace için de oyle , lakın ben yukarıda eğilimimi arz ettıgım gibi mümkün olan en az parayla en yuksek faydayı edınebılmeyı sectıgımden oturu Ace'i ilgi alanıma aldım .yoksa çekmecede duran 8 yıllık telefon bıle telefonlugunu yapabılmekte....

    buraya kadar okudugunuz ve sabır gosterdıgınız ıcın tesekkur ederım , lutfedıp cevaplarsanız hem benım ıcın hemde aynı kaygıyı ve merakı tasıyan arkadaslar ıcın bır rehber olacaktır.

    Cihazlarınızı güle güle kullanınız ,eğer bende sahip olursam sizlerin buradaki paylaşımlarından oldukça faydalanacağım.
    Saygılarımla kıymetli arkadaşlar.




  • sendemail@ ben sana tek kelimeyle ikinci el bir sgs al derim,hiç başkasına bakma bile
  • semender44 eline saglık costum rom bekliyorduk :D yanlız google android gendeki bir arkadas sızın yayınladınız romu yuklemıs wifi sorunu ile karsılasmıs onuda kendi halletmis baska bir sorun olmaz insallah yükleyelimmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    sendemail@ ben sana tek kelimeyle ikinci el bir sgs al derim,hiç başkasına bakma bile




    Kardeş google da arattım sgs diye ,telefona ilişkin bir seye rastlayamadım ?

    bununla beraber neden Ace yerine 2.el sgs tavsiye etmektesin...?

    tesekkur ederım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender44

    Duydum zilin sesini derken inşallah bu calibrator'un sesidir.
    Battery Calibartor ile şarj ful dolu iken calibrasyon işlemini yaptın inşallah. Batteriy calibrator'u şarj full olduğundan şarjdan çıkarmadan açacaksın bir melodi duyarsan calibrasyon yapacaksın.



    Aynen öyle yaptım. Forumu okurken zaten şarjdaydı. Baktım sen de tam doluken yapın demişsin. Bende öyle yaptım. Şu anda saat 19.13 Yaklşık 2 saat telefon görüşmesi 1,5 saat kadar parça parça film izleme (Wireles üzerinden) ve %39 harcanmış. Artı ben 24 saat açık tutuyorum telefonu.


    Bir soru sorayım sana. Standart font değişebilir mi telefonun.

    Bir de kullanan arkadaşlar varsa Hide Files diye bir dosya gizleme programım vardı. Kurmak için terkar APK dosyasını bulamadım. Yedekte almamışım. Nerden bulabiliim. Daha önce marketlerde bulmuştum. Şimdi hiç birinde yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdos -- 20 Mayıs 2011; 19:19:34 >




  • uygun fiyattan, garantisi devam eden satılık varsa özel mesaj atsın arkadaşlar... (istanbul)
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.