Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.922
Cevap
83
Favori
130.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

A51 kaç yıl güncelleme aldı ? Keza A33 ve A53 gibi yeni nesil diyebileceğimiz 1280'li cihazlarda bile sorunlar var.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

A51 Android 10 ile çıktı ve Android 13'e kadar güncellendi (13 te dahil). MTK Helio G80 ayarındaki bir SoC bile 3 sürüm güncellemesinde sorun yaşamıyorsa E1480'li bir cihazın sorun yaşaması pek olası değil. Ancak tabii ki E1280'in pek de sağlam bir SoC olmadığının farkındayım. Bu durum E1380 ile bir nebze düzelmişti ve şu an E1480 ile durum daha da iyi bir konumda. Samsung'un Flagship SoC'larda stabiliteyi sağlamakta zorlandığı doğru ancak Midrange SoC'lerde bu durum en azından şu anlık söz konusu görünmüyor. E1580'de stabilite ve verimlilik anlamında daha da ileri gitmesini umuyorum, keza sızdırılan Geekbench skorlarına göre SD888 bandı bir SoC göreceğiz gibi :).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

Nothing kötü mü? Almayı düşünüyordum. 2a modelini.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Ben tavsiye etmiyorum hocam. Henüz oturmuş bir marka değil. BYD bataryasına güvenmiştim aslında ama özellikle son güncellemelerden sonra batarya olduğu yerde bitmeye başlamıştı. Zaten pek kullanmamıştım fırsatım olmadığından, öyle evde sehpanın üzerinde duruyordu. Zaten satmayı niyetlendiğim zamanı hatırlıyorsunuz, affedersiniz satana kadar akla karayı seçtim. TR'de bu tip bilinmeyen markalara şans vermemek gerekiyormuş demek ki...

Ayrıca cihazın iç yapısında koaksiyel kablo kullanılmış ki bu hiç haz ettiğim bir durum değil, iç yapının çok karışık olduğundan bahsetmiştim zaten. Mesela A55'te hiç koaksiyel kablo kullanılmamış, hepsi Flex kablo... Zararına sattım ama denenecek bir seçeneğim kalmamıştı artık :(.

Özellikle pili için dehşet deniyor. Ben sıradan kullanıcıyım 2 gün gider bana diye düşünüyordum. 2 gündür izlemediğim videosu kalmadı :) Vay arkadaş ne alayım ben şaşırdım.

Pili dehşet mi? İzlediğiniz video ne zamandan kalma? Çünkü özellikle son verilen Nothing OS 2.6 güncellemesi ile pil ömrü ciddi şekilde azalmıştı. O sizin dediğiniz ilk tanıtıldığındaki kullandığı sürümdü. En basitinden Nothing Community'deki cihaz hakkında oluşturulan envai çeşit şikayeti okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Eğer bana soracak olursanız Samsung'tan şaşmayın. Sizde zaten A35 vardı diye hatırlıyorum, A55'e yönelebilirsiniz.

Yanlış bilmiyorsam A55'de Türkiye'de üretiliyor. A54'de burada üretildi. Gelecek seri de burada üretilecektir. Aceleniz yoksa A56'yı bekleyin o zaman A36'yı beklemenizi tavsiye etmem. Benim yukarıdaki mesajlarımda A55 hakkındaki kullanıcı yorumlarım var onları okuyabilirsiniz. Ekran süremi de paylaşmıştım. Sizin için fikir olabilir okuyun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt.148 -- 4 Ekim 2024; 10:40:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brt.148 B kullanıcısına yanıt

Maalesef A54 ve A55 Vietnam'da üretiliyor hocam. A35 ise TR üretimi... Samsung'un bu stratejisini anlamıyorum. Aslında potansiyel olarak TR'de A5X ve S serisinin FE modellerine kadar olan bütün modelleri üretilebilir. Ama kendileri şu an A35'e kadar olan modelleri (A35 dahil) burada üretmeyi tercih ediyor. Umarım A56'da bu durum değişir.

Muhtemelen size uyup A56'yı bekleyeceğim hocam, umarım TR üretimi olur bu sefer.

Evet ilk çıktığındaki incelemeleri izledim hep. nOs 2.5 olan sürümdeydi hepsi. Çocuğa aldım A35 ve çok hoşuma gitti sıradan kullanıcı olduğum için beni yıllarca götürür. Hali hazırda mate 2* lite kullanıyorum o bile işimi görüyor ama artık değiştirip diğer çocuğa bunu vereyim diye düşünüyor. 20k ya kadar telefon bakıyorum. A35 şu an 14.5 civarı. Arada derede kaldım aslında Nothing A55 A35 ne alsam diye

Bütçeniz yettiğine göre A55 alın geçin hocam veya benim gibi A56'yı da bekleyebilirsiniz ama Mate 20 Lite bayağı eski... A35 de güzel ancak özelikle güç verimliliğinde A55'teki E1480 bariz önde...

Eğer boş konuştuğumu düşünmüyor ve sözüme itimat ediyorsanız Nothing'e bulaşmayın. Eğer bana inanmıyorsanız Community'deki güncel şikayetleri okuyun.

Genel pakette A55 gerçekten çok iyi bir cihaz. Günlük kullanıcılar çok çok memnun kalacaktır. 3 ay civarı oluyor ben alalı gelen güncellemeler stabiliteyi ve ekran süresini asla düşürmedi. Her gelen güncelleme stabil ve başarılı. OneUi 7 ile animasyonlar daha da akıcı hale gelecek sızıntılar bunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt.148 -- 4 Ekim 2024; 11:41:55 >
  • brt.148 B kullanıcısına yanıt

* Phone (2a)'nın arka kapağı plastik, ileriki dönemlerde sararma olasılığı çok yüksek şeffaf olduğundan dolayı.

* Phone (2a) LPDDR4X ve UFS 2.2 ikilisine sahipken A55 LPDDR5 ve UFS 3.1 ikilisine sahip.

* Phone (2a)'da kamera ortada olduğundan anakartta iki kamera deliği mevcut ki bu anakartın bütünselliğini bozuyor ve ısı dağılımına negatif etki ediyor. A55'te ise kamera kenarda olduğundan anakart tek parça ve herhangi bir delik vesaire içermiyor.

* Phone (2a) 3 sürüm - 4 yıl güvenlik güncellemesi alacakken A55 4 sürüm ve 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak.

Kısaca bende kesinlikle A55 alınmasından yanayım :). Bu arada A56 ise 6 sürüm ve 6 yıl güvenlik güncellemesi alacak, gerçekten mükemmel bir gelişme bu :)...

Yok estağfirullah. Gerçek kullanıcıların deeneyimleri her zaman önemlidir. Benim ki biraz da farklılık olsun aslında :) Uyarınızı dikkate alacağım.

Öyleyse hocam tabi bu işler bütçe meselesi ama şu an bekleyebileceğinizi belirttiğinizden dolayı yani benim size tavsiyem S24 FE olur. Geçen sürede bütçe ayarlanabilirse eğer

Onda Exynos 2400'ün revize edilmiş versiyonu var. S24 FE alırsanız hem amiral gemisi seviyesinde bir işlemciniz olur hem de bir telefoto kameranız A55'ten en belirgin üstünlükler olarak

IP68, kablosuz şarj vs gibi başka artıları da malum

Beklediğinize değer en azından, görece uygun bir fiyattan çıktı daha da düşecektir. Bir göz atın derim...

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

Hocam yanlış anlamayın ama bütçe sınırsız aslında. Ancak ben bir cep telefonuna 20K₺'den fazlasını vermem - veremem, kullanım tarzım yaklaşık 5 uygulamadan oluşuyor. Çoğu işimi tarayıcı üzerinden hallediyorum, kamera ile de neredeyse hiç işim olmuyor. Hâl böyleyken S24 FE gibi üst seviye bir cihazı almak benim gibi biri için bütçe israfından başka bir şey değil.

Bundan dolayı A serisinin üst modelleri tam benim kullanım tarzıma uyuyor. Bakalım donanımına göre A36 ve A56'dan birini tercih edeceğim. Aralarında pek fark olmayacaksa A36 alır geçerim, şu anlık beklemedeyim dediğim gibi...

Ancak öneriniz için teşekkür ederim. Zamanında A55 ile ilgili teknik veri konusunda da yardımcı olmuştunuz, tabii ben yanlış yola sapıp hiç bilmediğim bir Çin markasına yöneldim (Nothing).

Bundan sonraki süreçte Samsung A serisi dışında bir cihaz kullanmayı planlamıyorum, alabileceğim en en büyük risk yerli markaların cihazlarını denemek olur en fazla (O da Dimensity SoC ile geldiği taktirde). Bunun haricinde Çin markalarına tövbe ettim artık :).

Anladım hocam :) yine de bunları belirtmeden geçmek istemiyorum:

S24 FE üst düzey bir cihaz sayılmaz, aslında A55'le arasında bir cihaz yok Samsung'un ürün gamında şu anda. Hani zaten ...A35>A55>S24FE>S24>S24+... şeklinde gidiyor (bu sene tanıtılan cihazlar)

S24 FE geri kalan özelliklerini kullanmasanız bile işlemcisinden dolayı daha sezgisel ve tepkisel bir kullanım deneyimi sunacaktır size, sadece tarayıcıda, ya da yalnızca günlük kullanımda bile fark ettirir.

Bir de anladığım kadarıyla uzun dönemli kullanıyorsunuz aldığınız cihazları, bu açıdan mesela 2-3 sene sonra A55 hafif hafif takılmalar donmalar yaşatmaya başlayacak, uygulamaların açılışı arada bir görece yavaş hissettirecek yüksek ihtimalle ama S24 FE akıcılığını kesinlikle daha iyi koruyacaktır.

Kullanılan işlemci Exynos 2400e için de aslında Exynos 2400'ün normalde olması gereken hali, ısınma ve aşırı güç tüketimi yapmıyor deniyor. 'Sanki düz Exynos 2400 bunun overclock edilmiş ve kapasitesi zorlanan hali gibi' şeklinde incelemelerdeki yorumlar .

Bütün bunlardan dolayı son kez nacizane tavsiyede bulunmak istedim

Hayırlısı olsun diyelim :)

• Arkadaşlar merhaba. Yen bi telefon alma arefesindeyim. Uzunca bir araştırma sonunda batarya dayanıklılığı sebebiyle bu telefona karar verdim sayılır ama forumda da baktım ama göremedim belki bu batarya bypass özelliği yani usb power delivery diye geçiyor sanırım bu telefon da mevcut mu ? Mevcutsa kullanan var mı biraz bahsedebilirse sevinirim.

• Arkadaşlar kılıfsız kullanmayı düşünüyorum da ön ve arka yüzeyi koruyucu cam tavsiyeniz var mıdır ?

Sadece ön yüzey için kaliteli bir şey varsa da olabilir, hayalet olması tercihimdir.

Bir adet ön için kaliteli bir şey alıp bir de ön arka koruyucu alıp arka kısmını kullanabilirim, teşekkürler :)

• Yasuta Y kullanıcısına yanıt

Benim bildiğim yok, sadece S serilerinde var o özellik. Modifiye edilerek Game Launcher'a eklenebiliyor mu onu bilmiyorum.

• KharKhad K kullanıcısına yanıt

Hayalet ekranlı olanlar parmak iziyle uyumlu çalışmıyor diye biliyorum.

Denk gelirseniz ya da beğendiğiniz bir ürün olursa burada da paylaşın, faydalanalım.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.