Şimdi Ara

Samsung Evo 860 - Toshiba TR200 - SanDisk Ultra Arasında Seçim Yaparsak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Kara cuma ile bilgisayar topladım. Fiyatına aldanıp James Donkey 240GB SSD aldım. Fakat biraz bakındıkça sürpriz yumurta gibi görüyorum. Her an bir problem çıkabilirmiş gibi hissettiriyor artık. CrystalDiskInfo ile baktığımda 100% sağlıkta olduğunu görüyorum. Ama gözüm korktu açıkçası.

Toshiba TR200 240GB olan model 240 lira.
    Samsung Evo 860 250GB olan model 325 lira.
    SanDisk Ultra 250GB olan model 306 lira.

Şu an sistem SSD üzerinde kurulu. Klonlama programlarıyla olduğu gibi yeni SSD'ye geçirip şimdiki SSD'yi Steam klasörü olarak belirlemeyi düşünüyorum.

Sizce hangi diski almalıyım? ve neden?

Ekleme:https://www.epey.com/depolama/karsilastir/99258-102366-112626/sandisk-sdssdh3-250g-g25_samsung-860-evo-mz-76e250bw_toshiba-ocz-tr200/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 18 Aralık 2018; 20:41:18 >

• şüphesiz 860 evo
  • Aradaki 100 lira farka değer mi? TR200'den artıları nedir sizce? Yoksa kalite ve öncü pozisyonda olduğu için mi tercih edilmeli? Çünkü Toshiba da bu sektörde OCZ ile birlikte güzel işler yapıyor.

https://www.sandisk.com.tr/home/ssd/ultra-3d-ssd

https://www.toshiba-memory.com/tr/products/tr200/

https://www.samsung.com/tr/memory-storage/860-evo-sata-3-2-5-ssd/MZ-76E250BW/

Ürünlerin teknik verileri detaylıca verilmiş sitelerinde.

• 150 tbw ve 5 yıl yazma garantisi yeter
  • Toshiba 60TBW. Günlük 20GB yazma yapsam 8 9 yıl sürüyor 60TB. Ben sanmıyorum o kadar kullanacağımı. Satış tekniği sanırım bu. Ama 5 yıl garanti güzel. Toshiba 3 yıl veriyor. Ama şöyle de bir şey var. SSD HDD gibi olmadığı için bozulunca veriler uçup gidiyor. 3 de olsa 5 de olsa garanti pek önemli hale gelmiyor.

Samsung aklımı kurcalıyor ama Toshiba da ihtiyaçlarımı karşılayacak diye düşünüyorum. Bilemedim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen yazma yapmasan bile arkada windows yapıyor günde 5-10 gb
  • Ucuz ssdlerde dram denen onbellek bulunmuyor veya cok kalitesizden bulunuyor. Yani 10gblik dosya gonderirken 2-3 sn 500 mb saniyede yazar bir anda 100mb/snye duser. Evo 860 kaliteli ve guclu drame sahip ama toshiba tr200 ve bu fiyattakilerde kalitesiz, gostermelik dram bulunur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ay içerisinde almayı planlıyorum. Samsung indirim kovalamak lazım o zaman.

Peki sormak istediğim bir diğer şey, SSD klonlamak herhangi bir sorun çıkartır mı? Uygulamalar, güncellemeler, ayarlar, veriler derken çok fazla şey var. Temiz kurulumla uğraşmak istemiyorum açıkçası
  • Bende bi sistemde SanDisk Plus 240gb var bir yıldır, başka sisteme Toshiba 240gb alıcam yakın zamanda, Sandisk değerleri güzel, Steamde 340mb/s değerlere ulaştı, direk aktarımda 400leri rahat görür. Samsunga fark vermeye gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toshibayı al geç. Aralarında hissedilir fark olmaz.
  • ssd denince akla sadece samsung gelir.

• 860 kullanıyorum harika en azından kafam rahat

• Toshiba'nın kendi sitesinde giriş seviye ssd yükseltmeleri için profesyonel çözüm diyor. Fiyat odaklı olduğunu buradan anlıyorum. Güçlü bir sistem toplayıp maliyet odaklı bir çözümdense Samsung alma tarafı ağır basıyor.

SSD klon ile Windows'u taşıyıp eski SSD'yi de Steam klasörü olarak belirleyeceğim, sizce mantıklı mı bu düşünce?
  • Sistem güçlüyse m.2 ye yönelin bence?

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Sistem güçlüyse m.2 ye yönelin bence?
    M2 için 970 EVO falan olmadıkça bir anlamı kalmıyor ki. 350 liraya M2 Evo 860 var. 325 liraya SATA Evo 860 var. Okuma yazma hızları aynı olacak yine. Yarın öbür gün bu SSD'yi eskitip evdeki diğer dizüstü bilgisayarlara takmak istediğimde ayarüz sıkıntısı yaşamak istemiyorum. SATA3 mantıklı geliyor. Siz ne dersiniz?

Bütçeyi artırmadıkça M2 anlam kazanmıyor.
  • M.2 derken 970 evo dan bahsetmiştim zaten, bence direk 970 alın dizüstüne ssd lazım olursa ona ayrı sata3 alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

M.2 derken 970 evo dan bahsetmiştim zaten, bence direk 970 alın dizüstüne ssd lazım olursa ona ayrı sata3 alırsınız.
    Hocam 970 gerçekten aşırı pahalı olur benim için. 860 evo 320 lira şu an. yarın almayı planlıyorum.
  • Şu an bulduğum en ucuz Samsung Evo 860 250GB, 307 lira. Sizce biraz daha beklesem daha fazla indirim bulur muyum hemen almalı mıyım?

Edit: Aldım valla 307 liraya. 290 olacak hali yok, her yerde 350-370 liraya satılıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 20 Aralık 2018; 13:4:43 >
  • SSD konusunda Samsung'dan şaşmamak lazım. SanDisk'ten ise uzak durmak gerekir fiyatları diğer firmalara göre uygun (SSD ve USB Disk) ama uzun ömürlü değil.Samsung 750 Evo SSDmi senelerdir kullanıyorum en ufak performans kaybı yok üstelik bu üst düzey bir modelde değil. 860 Evo fazlasıyla yeterli gelecektir. Okuma hızı konusunda genelde 500mb/sn civarında hepsi ama Yazma hızı konusunda Samsunglar 500mb/sn civarındayken diğer firmaların aynı segmentteki SSDleri 300mb/sn civarlarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Aralık 2018; 23:2:21 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Sandisk uzun ömürlü değil diyorsunuz da neye dayanarak?
    Ben ram swap alanı olarak 4gb ayırdım sandisk ssd den, bu yüzden o 4gb alanda saniyede yüzlerce mb veri yazılıp okunup siliniyor, ssd 50 derecelere yaklaşıyor ancak buna rağmen bir tane bile bad sector oluşmadı.
    Not: 1 yıldır sandisk ssd kullanıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.