Şimdi Ara

Samsung DeX aksesuarı detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung DeX aksesuarı detaylandı


    Samsung’un Galaxy S8 serisini lanse ettiği etkinlikte merakla beklenen yeni aksesuarı da görücüye çıktı. Telefonu harici bir ekrana bağlayarak masaüstü gibi kullanabileceğiniz DeX aksesuarı önemli yenilikler getiriyor.


     


    Masaüstü deneyimi


     


    Yuvarlak hatlara sahip olan DeX aksesuarında USB ve HDMI girişleri yer alıyor. İç kısımdaki USB Tip-C ucuna telefonunuzu oturttuğunuz anda harici ekrana görüntü aktarılıyor ve masaüstü tarzında bir arayüz sizi karşılıyor.


     


    Samsung harici ekranlar için özel bir arayüz geliştirmiş. Masaüstü kullanımının yanı sıra pencereler ve kısayollar ile kolay bir tecrübe hedefleniyor. Ayrıca çoklu pencere desteği de mevcut. İster aksesuarın USB bağlantısı üzerinden isterseniz de cihazınızın Bluetooth özelliği üzerinden fare ve klavye bağlayabiliyorsunuz.


     


    Samsung yeni arayüzünde Microsoft ve Adobe ile işbirliğine gitmiş. Bu firmaların uygulamaları arayüzde standart versiyonlarının görünüme yakın bir şekilde tecrübe edilebiliyor. Diğer üçüncü taraf uygulamalar ise telefonda nasılsa harici ekranda da o şekilde görünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S8 serisi karşınızda: Her şey yeniden başlıyor

    Özellikle kurumsal kullanıcıları hedeflediği anlaşılan DeX aksesuarı için henüz Türkiye fiyatı açıklanmadı ancak Avrupa’da 160 Avro seviyesinde satılacak. Bu bakımdan çok da uygun fiyatlı olacağını söyleyemeyiz.


     

    Samsung DeX aksesuarı detaylandı 







  • Bu Dex olayi bence bu serinin en onemli yeniligi. Cok kullanisli bir alet

  • Google fuşya sistemini getirene çok önemli bir yenilik. Telefonda oyun oynamam ama real reacing 4 elinizde kolla tv de oynadığınızı düşünün mükemmel olur.

  • güzel olmuş ama ne kadar yetenekli oluyor bir windows gibi oluyorsa süper olur.

  • Motorolla Atrix de bu özellik vardı :) Ayrıa dock üzerinde fazladan 3 usb port vardı. Harddisk mouse klavye ne istersen tak çalışsın. O telefonu 5 yıl önce kullanmıştım :))))
    Samsung DeX aksesuarı detaylandı

    Samsung DeX aksesuarı detaylandı


    Samsung DeX aksesuarı detaylandı





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Argat

    Motorolla Atrix de bu özellik vardı :) Ayrıa dock üzerinde fazladan 3 usb port vardı. Harddisk mouse klavye ne istersen tak çalışsın. O telefonu 5 yıl önce kullanmıştım :))))
    Samsung DeX aksesuarı detaylandı

    Samsung DeX aksesuarı detaylandı


    Samsung DeX aksesuarı detaylandı


    Sadece bu açıdan bakarsan Galaxy Note 2'den bu yana samsung bu özelliği müşterilerine sunuyor. Ben S4 telefonum için Note 2 Dock ünitesi alıp kullanmaya başlamıştım. HDMI çıkışıyla televizyona bağlayıp üzerindeki usb yuvalarına harici harddisk klavye, fare setleri gibi usb aygıtları takıp bilgisayar kullanır gibi internete girer yada dizi film izlerdim.

    Sonradan S6'ya geçince bu özelliği kullanamaz olmuştum, şimdi tekrardan S8'de dahada geliştirilmiş halde bu özelliğin geri getirilmesi bence iyi bir gelişme.




  • beyazadam kullanıcısına yanıt
    zaten mhl kabloyla tvye veya monitöre bağlanma desteğini de kesmişti. Bu tip şeyler pek kullanışlı olmuyor. Telefon geldi,konuşmak zorundasın,işin bölünüverecek.
  • Çok beğendim bu özelliği keşke Sony XZ için de olsa. Arkadaşlar var mı böyle bir özellik Sony de?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.