Şimdi Ara

Samsung denemek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenslerin uygun fiyatini gorunce bir deneyeyim diyorum. Ayirdigim butce ise 1200tl. Aklimda 45mm veya 30mm almak kesin olarak var hangisi daha kalitelidir ? Ve de govde olarak nx300 mu alayim nx3000 mu aradaki fiyat farkina deger mi acaba ?

Ozellikle sizi konuya bekliyorum hocam @VYCMajoris

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim konularim hep gec cevaplananlardir

• İkisi de çok kaliteli lensler ve aynı seviyede olduklarını söyleyebiliriz. Keskinlikte fotoğrafın orta kısımlarında yakın seviyedeler. F/2 ve F/1.8'de bile keskinlikleri çok iyi. Kenarlar ise diyafram en açık durumdayken 45mm'de daha keskin oluyor. F/4 ve üzerinde keskinlikler çok benzer.

30mm 2cm boyunda iken 45mm 4.5cm boyunda. Tabi bir de odak uzaklığı konusu var. 30mm biraz daha kullanışlı iken 45mm ise bokeh konusunda daha iyi. Bokehin hem miktarı hem de kalitesi biraz daha iyi. 30mm'nin bokeh karakteri biraz sert. 45mm, 60mm ve 85mm lensler çok yumuşak bokehe sahipler. İki lensin de birbirine göre üstünlükleri var yani. İkisinin fiyatı da 300 seviyesinde.

NX3000 ve NX300 konusu ise bütçeye bağlı biraz. NX300'ün hibrid odaklama, daha yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran, focus peaking, 24p ve 60p video, daha hızlı seri çekim gibi üstünlükleri varken NX3000 daha hafif+ince, tamamen dönebilen ekranı var ve kit lensi çok daha küçük+hafif. Ayrıca lensi 16mm'den başlıyor. Sensörler bildiğim kadarıyla aynı. Modern sensörler seviyesinde kalite veriyorlar. Çekim arayüzleri gayet kullanışlı. NX300'ü kullanmak dokunmatik ekran sebebiyle daha rahat. NX300'ün malzeme kalitesi daha iyi. NX3000 plastik hisli iken NX300'ün dışındaki kısım deri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 23 Kasım 2015; 20:26:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

İkisi de çok kaliteli lensler ve aynı seviyede olduklarını söyleyebiliriz. Keskinlikte fotoğrafın orta kısımlarında yakın seviyedeler. F/2 ve F/1.8'de bile keskinlikleri çok iyi. Kenarlar ise diyafram en açık durumdayken 45mm'de daha keskin oluyor. F/4 ve üzerinde keskinlikler çok benzer.

30mm 2cm boyunda iken 45mm 4.5cm boyunda. Tabi bir de odak uzaklığı konusu var. 30mm biraz daha kullanışlı iken 45mm ise bokeh konusunda daha iyi. Bokehin hem miktarı hem de kalitesi biraz daha iyi. 30mm'nin bokeh karakteri biraz sert. 45mm, 60mm ve 85mm lensler çok yumuşak bokehe sahipler. İki lensin de birbirine göre üstünlükleri var yani. İkisinin fiyatı da 300 seviyesinde.

NX3000 ve NX300 konusu ise bütçeye bağlı biraz. NX300'ün hibrid odaklama, daha yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran, focus peaking, 24p ve 60p video, daha hızlı seri çekim gibi üstünlükleri varken NX3000 daha hafif+ince, tamamen dönebilen ekranı var ve kit lensi çok daha küçük+hafif. Ayrıca lensi 16mm'den başlıyor. Sensörler bildiğim kadarıyla aynı. Modern sensörler seviyesinde kalite veriyorlar. Çekim arayüzleri gayet kullanışlı. NX300'ü kullanmak dokunmatik ekran sebebiyle daha rahat. NX300'ün malzeme kalitesi daha iyi. NX3000 plastik hisli iken NX300'ün dışındaki kısım deri.

Sanirim nx300 ve 30mm alacagim. 50-200 kullaniyor musunuz nasildir kendileri

• thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Kullanıyorum ve gayet memnunum. Renk sapması, kontrast falan hiçbir sorunu yok. Keskinlik de güzel. Ben Nikon 55-200 de kullandım ve ondan eksiği yok. O yüzden siz sorunca keskinlik karşılaştırmasına baktım.

55mm'de Nikon:

50mm'de Samsung:

100mm'de Nikon:

100mm'de Samsung:

200mm'de Nikon:

200mm'de Samsung:

Burada gövde olarak Samsung'un eski bir üyesi olan NX200 kullanılmışken Nikon tarafında D5500 gibi aa filtresi bulunmayan ve keskinlik olarak d7200 ile eşdeğer bir gövde kullanılmış. Eşit gövdelerle bakılma şansı olsaydı Samsung lehine değişirdi fark. Bu durumda bile başa baş durumdalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Kasım 2015; 4:38:45 >

• Samsung nx20 satiyorum 1000 tl 45mm ve 18-55mm lensle beraber dusunur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: edemirci7898

Samsung nx20 satiyorum 1000 tl 45mm ve 18-55mm lensle beraber dusunur musunuz?

Dusunurum wifili dimi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kullanıyorum ve gayet memnunum. Renk sapması, kontrast falan hiçbir sorunu yok. Keskinlik de güzel. Ben Nikon 55-200 de kullandım ve ondan eksiği yok. O yüzden siz sorunca keskinlik karşılaştırmasına baktım.

55mm'de Nikon:

50mm'de Samsung:

100mm'de Nikon:

100mm'de Samsung:

200mm'de Nikon:

200mm'de Samsung:

Burada gövde olarak Samsung'un eski bir üyesi olan NX200 kullanılmışken Nikon tarafında D5500 gibi aa filtresi bulunmayan ve keskinlik olarak d7200 ile eşdeğer bir gövde kullanılmış. Eşit gövdelerle bakılma şansı olsaydı Samsung lehine değişirdi fark. Bu durumda bile başa baş durumdalar.

Cok tesekkurler detayli cevaplar icin. Nx20 hakkinda ne dusunuyorsunuz ?

Vizör lazımsa düşünülebilecek ucuz bir gövde. Vizörü pek kaliteli değil yalnız. NX300'ün hibrid odaklama, focus peaking, dokunmatik ekran, daha hızlı ve yeni bir işlemci, daha yeni bir sensör, 60p video gibi farkları var. Bunlar önemli değilse tercih edilebilir tabi.
  • quote:

Vizör lazımsa düşünülebilecek ucuz bir gövde. Vizörü pek kaliteli değil yalnız. NX300'ün hibrid odaklama, focus peaking, dokunmatik ekran, daha hızlı ve yeni bir işlemci, daha yeni bir sensör, 60p video gibi farkları var. Bunlar önemli değilse tercih edilebilir tabi.

Onlar onemli degilse ne onemli acaba fotograf makinesinde Nx300de karar kilayim o zaman

• bence bir AVM ye git orda vatan da.gold ta teknosa da,bimeks te falan vitrinde olur. orda kendin dene öyle al. öteki makinelere de bakma imkanın olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

bence bir AVM ye git orda vatan da.gold ta teknosa da,bimeks te falan vitrinde olur. orda kendin dene öyle al. öteki makinelere de bakma imkanın olur.

Evet hocam en mantiklisi da bu zaten. Ama bulundugum sehirdeki magazalarin vitrinleri fakir biraz

Wifi mevcut ben cok sık kullanıyorum wifi gerek kontrol etmek icin gerek fotoğrafları aktarmak icin

neresiymiş o il? benim bulunduğun Artvin den de fakir değildir herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

neresiymiş o il? benim bulunduğun Artvin den de fakir değildir herhalde

Giresun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: edemirci7898

Wifi mevcut ben cok sık kullanıyorum wifi gerek kontrol etmek icin gerek fotoğrafları aktarmak icin

tesekkurler hocam mx300de karar kildim

• Tercih sizin hayirli olsun simdiden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.