Şimdi Ara

Samsung C750 serisi 3D LCD TV; #ANA KONU# (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.668
Cevap
10
Favori
206.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ara biraz yoğundum, cevaplar gecikti kusura bakmayın.

* 3d filmlerde bir çok standart var,
    samsung 3d ler, shutter glass denen , pilli (veya şarzlı), film oynarken tv nin yolladığı sinyalleri alaral, sahnesine göre sağ ve sol gözlerde saniyeden de az süre açma kapama işi yapar.
    yani internetten indirdiğiniz maviyeşil, kırmızı-ömavi, vb.... analgyph filmler işe yaramaz.
    samsunga uygun filmlerin stereo görüntü olma zorunluğu var.
    bu streo(ikili) görüntülü filmlerde bir kaç şekilde;
    aynı görüntüden , tek dosya olarak,
    2 adet yan yana,
    2 adet üst üste,
    veya farklı frekansda önlü arkalı,
    şekilde oluyor.
    en kaliteli olanlar "dual" olarak adlandırılan yan yana veya üst üste ikili olanlar,
    3d ayarında ok dediğinizde ekranda tek görüntü görüyorsunuz (flu) ama gözlükle 3d................
    ve benim izlediği bu dmolar, sinemadan farklı değildi.

İşte resimli anlatım;

1 usb de bulunan 2 li görüntü (tek film dosyası)
     Samsung C750 serisi 3D LCD TV; #ANA KONU#

3d menüsüne girip şu seçeneklerden uygun olanı seçiyorsunuz

sonuçta ekran tek görüntüye dönüyor, kenarlar flulaşıyor

internetten demo veya film indirecekseniz, açıklamalarını okuyun, analgyph lar olmuyor,
    yani 5-10 tl satılan renkli gözlükler işe yaramaz.

* gerçek 3d film veya oyun sinyali geldiğin de tv sizi uyarıyor, "bu 3d film, izlemek istermisiniz" diye,
    yan yana veya üst üste 2 li filmlerde, 3d menüsünde başlangıçta hangi şekilde olduğunu seçmeniz gerekiyor.

* legal 46c750 içinden 1 adet pilli gözlük çıkıyor, ancak paralelciler veririmi bilmem.

* ekran yansıması var, ancak tam karşıdan baktığınızda veya oda da ışık kaynağı bulunmadığında sorun yok, gündüz evde olmadığım için, geceleri sorun değil, gündüz ise perdeyi çekiyorum, zaten sinema filmi izlemek için gerekende bu, konsantrasyon ...............

* internet olayında fazla beklentiniz olmasın,
    bir kaç uygulama var, ancak asla pc gibi değil,
    unutun internet olayını (şimdilik, ilerde belki daha detaylı olabilir)
    beklentiniz TV izlemek olsun.

* c650 ile farkı, 200-100hz ve kontrast ile internet widgetleri.

* 3 boyut için kontrastın çok yüksek olması bence iyi değil, zaten gözlükçalışmaya başladığında görüntü biraz kararıyor ve siyahlaşıyor, ben 3d izlerken kontrastı düşürüp, aydınlığı biraz açıyorum, daha anlaşılır oluyor.

TEK SIKINTIM;
    gerçek 3d blu-ray disk bulamamam, gözlükle verilen setteki monsters&aliens bluray den başka film yok,
    piyasada da yok, kısa demolarla idare ediyorum.
    ancak bu sene sinemalarda 3d film çoğaldı, sanırım sonbahar ile birlikte TR piyasasında 3d bluray diskler artar.

iyi seyirler

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

bu akşam arkadaşıma iftara gittik ,40c750 almış,bende 3d tanıtım filimleri ve canavarlar yaratıklar filmini hdd ile götürdüm ve calıştırdık,muhteşemdi yanlız 2 mt.den izlemek lazım cok daha iyi oluyor,şahsi fikrim en az 46 almak lazım 3d tv leri..yanlız bir şey dikkatimi çekti,alt yazılarda turkce karakterlerde sorun vardı,bunu nasıl düzeltiriz bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Tools > altyazı ayarları > şifreleme > türkçe
  • İlk defa geçenlerde izleme şansım oldu hem Pana VT20'yi hem de Samy C750 ve led olanını. Panadaki 3D görüntüler çok daha akıcı idi; ancak C750'nin 2D'yi 3D'ye çevirme olayının bu kadar başarılı olacağını hiç düşünmüyordum, iyiymiş gerçekten. Bir diğer enteresan nokta C750 LED versiyonundan çok daha başarılı geldi bana
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: streetsoul

quote:

bu akşam arkadaşıma iftara gittik ,40c750 almış,bende 3d tanıtım filimleri ve canavarlar yaratıklar filmini hdd ile götürdüm ve calıştırdık,muhteşemdi yanlız 2 mt.den izlemek lazım cok daha iyi oluyor,şahsi fikrim en az 46 almak lazım 3d tv leri..yanlız bir şey dikkatimi çekti,alt yazılarda turkce karakterlerde sorun vardı,bunu nasıl düzeltiriz bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Tools > altyazı ayarları > şifreleme > türkçe

cevap için teşekkürler.ayarlar yazdığın gibi ama turkce ü,i,ç,ş,ğ,ö gibi harfler bozuk cıkıyor,günceleme yapmakmı lazım tv yi.

buyurun son frimwarehttp://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=02010100&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=LE40C750R2W

• Sonunda bende 46c650 yada 40c750 arasındaki tercihimi yaparak 40C750 aldım.46c650 yi tercih etmiyeşimin en büyük nedeni panel lotosu idi.Bildiğiniz gibi Samsung 650 serisinde üç tip panel kullanıyor İnceleme sitelerine gönderilenler Samsung panel olduğundan genelde yüksek not alıyor,ama diğer AU ve CMO panellerin kaliteleri kötü.Au gerçi biraz daha net ama Siyah seviyesi ve görüş açısı Samsung a göre daha düşük,Cmo lar zaten en kötüsü.Türkiye ye gelen seriler genelde Au panel.
    C750 serisinde ise böyle bir olay şimdilik yok bütün paneller samsung,benimkinide kontrol ettim.(TV nin sağ tarafınde seri numarasının altında).Bunun yanında yapılan profosyonel incelemelerde Lcd TV lerin geldiği en iyi ürün olarak lanse edilmişti.Şimdiye kadarki kısa gözlemlerim ise

1-Sd Yayın: (Uydu) düşük bitrate li kanallarda bile kullanılan işlemci gayet güzel iş çıkarıyor,yüksek bitrate li kanallar ise Hd yayına yakın gözüküyor.Upscaling çok başarılı.

2-Hd YAyın (Uydu) Hd yayınlar benin şimdiye kadar gördüğüm en iyi ve detaylı Lcd görüntüsü.(Full led Tv lerle bile kıyaslanacak seviyede),

3-3-D Yayın (Uydu ve bazı demolar) :Eurobird 9 uydusundaki 3-D (üç adet Hd açık demo yayın var)yayınlarla ve usbden seyrettiğim demolarla denedim. 3-D Televizyonun geleceği ,gerçekten çok büyük fark yaratıyor özellikle spor da perspektifin eklenmesiyle (futbol maçlarında şut atıldığı zaman nereye gittiğini görüyorsunuz 2-D de gibi kaleye gidiyor gibi görünüp 10 metre uzaktan auta çıkmıyor) Gerçek şekilde çekilen 3-D filmlerde yine başarılı özellikle çizgi filmler.Sonradan 3-D ye çevrilen filmler o kadar başarılı değil.2-D 3-D çevrim çizgi filmlerde ve yüksek çözünürlüklü filmlerde işe yarıyor ama normal 3-D gibi değil.Crosstalk oluyor ama kaynağa göre değişiyor.En büyük sakınca göz çok yoruluyor bu bakımdan bu gözlük teknolojisi ile en fazla 1-1.5 saat seyredilir (gözlerim çok sağlamdır ,gözlük kullananlar bu kadar dayanacaklarını sanmıyorum)

4-Panel kalitesi :Bana gelen üründe ölü piksel yoktu,backlight sızması arka ışık son seviyesinde ve gece hiçbir ışık yokken biraz belli oluyor ama normal yayın esnasında hiçbir şekilde görüntüyü etkilemiyor ve farkına varmak imkansız.Siyah seviyesi ve gri detay seviyesi çok başarılı.(Daha önce plazma kullanıyordum ve bu kişisel görüşüm nihayet bu lcd plazmalardaki siyah seviyesini yakalamış durumda)Gerçi bunda kullanılan kaplamanında büyük katkısı olduğunu söylemek lazım.,tahminimce polarize cama benzer bir kaplama kullanıyorlar çünkü yansımayıda büyük ölçüde kesiyor.Motion Plus ayarları hazır modların dışında elle ayarlanabiliyor ki bu en iyi özelliklerden biri çünkü bu ayarlar sayesinde Normal filmler ve dizilerde oluşan Soap opera efekt denilen sanki ucuz kameralarla çekilmiş gibi oluşan durumdan kurtuluyorsunuz.Ayrıca bu ayarları doğru yaparsanız panelin motion Handlingi gayet başarılı hale geliyor.Herhangi bir clouding efektine rastlamadım,Görüş açısı o kadar fazla değil Yaklaşık 55-50 derecelerde siyah renklerde bozulma olabiliyor.(C650 (samsung olanlar) ile aynı panel kullanılıyor deniyor ama kişisel gözlemim kesinlikle bu panel daha değişik

5-Ses kalitesi :Normal ve ya normalden biraz daha iyi denilebilir ancak sub olmadığından baslarda eksiklik ver.Mid seviyesi başarılı tizler normal.

6-Media özellikleri:Hemen hemen hertürlü Filmi oynatabiliyor (DTS desteği var),internet tv ve Dlna var.Oynatıcı Türkçe karakterleri destekliyor ama alt yazı en büyük ayarında bile küçük kalmış

7-Uzaktan kumanda ve menü düzeni bana göre bu tv ye göre zayıf kalmış.

8-Artı olarak Hdmi portları 1.4 (audio return kanal destekli) Çift Usb girişi var ,Usb üzerinden kayıt yapılabiliyor ama yanlız içindeki tunerdan kayıt yapıyor

9-Oyun :Sadece Notebooktan Hdmi bağlantısıyla denedim ve herhangi bir gecikme hissetmedim ama yabancı forumlarda Ps3 bağlıyanlardan bayağı bir gecikme olduğu yorumu var.

Sonuç olarak benim bu tv' yi almamdaki neden panel kalitesi ve 2-D yayınlardaki inanılmaz başarısı idiki şu ana kadar bu konuda yanılmadığımı anladım.

• Tv de DVB C/T tuner var yani karasal ve kablo yayınları alıyor set topbox gereksiz direk gelen kabloyu tvye bağlıyarak izleyebilirsiniz (Tv nin Ci slotuna Modül alıp kartınızı takacaksınız) yada set topboxtanda bağlıyabilirsiniz her iki durumdada kayıt yapabilirsiniz ama yapılan kayıt digital olarak şifreli yapılıyor ve sadece kayıt yapılan tvde seyredilebiliyor.Ama time shifting yapabilir ve film veya dizi izlerken reklamları direk geçebilirsiniz.....
  • Malesef o şekilde kayıt mümkün değil.Ama o kadar uğraşacağınıza eğer imkanlarınız el veriyorsa ve yeriniz müsaitse Pvr özellikli Uydu alıcısı almanızı tavsiye ederim.
  • Türkçe karakterlerde sorun yok .Ancak dikkat edilecek husus filmi açtığınız zaman ekranın alt ve üstünde menü beliriyor ve birkaçsaniye sonra kayboluyor ,tools tuşuna o menü kaybolmadan basıp altyazı,şifreleme ordan Türkçeyi seçmeniz lazım,birde filmle aynı klasör ve aynı isimde bulunması lazım.
  • kablodan başka birşey düşünmuyorsan eski sistem devam etmen gerekir.Uydu alıcısı olsaydı Teledünya kutusunu kullanmana gerek kalmaz.(tamamen farklı sistemler)Uydu alıcıları temel olarak sd yayın alanlar ve Hd yayın alanlar (Sd yayınlarıda alıyorlar) diye ikiye ayırabiliriz.Bu saatten sonra zaten sd uydu alıcısı alınmaz.Hd modellerde dikkat edeceğin husus cihazın stabiletisi yazılım desteği (ama sadece bunla bitmiyor çok uydu izlemek istiyorsan motorlu çanak yada birden çok çanak kurdurman lazım) bu koular hakkında forumda uydu sistemleri bölümünde birçok açıklama var.
  • Hd yayınlar çoğu şifreli. Türkiye için Digital Platformların aletlerini (Tavsiye etmiyorum ,kendim kullanıyorum çok hantal ve basit aletler),yada modul ve kartları vasıtası kendi alacagınız uydu alıcısınınn modül bölümüne takarak yasal olarak ve yüksek bir meblağla izleyebiliyorsunuz.Ancak card sharing yapan (bunlarında çeşitli server standartları var ccam,newcam gibi) ve düzgün bir server ile (çok çanak yada motorlu çanak kullanarak) çeşitli uydulardan yayınlanan Hd yayınları izleyebilirsiniz.Gerçi bu serverların bazıları Bizim Digital platformların yayınlarınıda veriyorlar ama bu yasal değil ve kesinlikle tavsiye etmem.Bizim yasalarımıza göre suç teşkil ediyor.
    Piyasada 200-2000 Tl arasında bir çok Hd uydu alıcısı var.Benim burda şu alet iyidir diye bir görüş belirtmem imkansız her aletin iyi ve kötü yönleri var ve bu cihazları kullananlar görüşlerini çeşitli forumlarda belirtiyorlar.Ancak Yazılım desteği,server performansı,görüntü kalitesi,kullanılan elektronik bileşenlerin kalitesi ana kriterler

• Digital yayınların kalitesi tamamen bitrate(gönderilen data boyutu) ile ilgilidir yüksek bitrateli kanallar herzaman daha detaylı ve iyi görünür.Digitürk ve Dsmart uydulardan Transporder kiralayıp buket yayın dediğimiz şekilde yayın yaparlar ,bunu yaparkende tasarruf etmek için kendi linklerine yüksek bitrate ile gelen kanalların bile bitratini düşürerek yayın yapıyorlar böylece aynı transporderda daha fazla kanal veriyorlar (Yani tamamen transporder kirasına fazla para vermemek için bu yöntemi izliyorlar) Bu bakımdan bazı kanallar için dediğiniz doğru ama HD yayınlar tamamen çekimle ve 720p yada 1080i ile yayın yapılmasına bağlı.(birde televizyonun panel ve işlemcisine)
  • Arkadaşlar ,

C750 ve diğer 3d tvler 60 kare/sn lik videoları oynatabiliyor. Bu durumda geçen seneki B serisi ve bu seneki C serisi tvlere göre daha güçlü işlemcisi olabilir. İnternette bir yerde samsungun geçen yıl kullandığı ARM6 yerine bu sene ARM8 tabanlı işlemci kullanmış diye gördüm. Sizlere sormak istediğim açamadığı video oluyor mu? Aşağıdaki linkteki gibi zorlamak için oluşturulmuş videoları açabiliyor mu? C sersisi tv sahibi arkadaşlar özellikle 15000 den büyük bitrate değeri , profile 5.1 ve yüksek Reframes değeri olan videoları izleyemiyorlar.

http://rapid-share.com/files/82525583/killa.sampla.x264.mkv.html

aradaki - işaretini kaldırın.

Teşekkürler.

• açmadı hocm.açmadığı videolar oluyo bu codeci desteklemiyo diyo
  • divx oluştururken bir kaç farklı parametre eklenebiliyor,
    bu durumda tv oynatmıyor.
    (ör: quarter pixel)

ancak saf divxlerde, (mkv) 20mbit lik bitstreamı okuduğunu gördüm,
    ama ileri geri sarmada hfif takılma oluyor.

bence bu lcd yi divxplayer gibi görmeyin,
    bu özelliği ekstra olarak kabul edin.

iyi seyirler...
  • dışarı çıkma yok demek çok saçam bişi ben birçok demo izledim dışarıya çıkma var hatta ps3 te wipheout hd diye bir oyu var onu oynadım 3d oyunu durdurup aracı çevirdim resmen aracın önü gözümün içine girecekti ki 40'' lik bir tv de izledim bunu 55-60'' lik bir tvdeki 3d kalitesini düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: haliTR3

dışarı çıkma yok demek çok saçam bişi ben birçok demo izledim dışarıya çıkma var hatta ps3 te wipheout hd diye bir oyu var onu oynadım 3d oyunu durdurup aracı çevirdim resmen aracın önü gözümün içine girecekti ki 40'' lik bir tv de izledim bunu 55-60'' lik bir tvdeki 3d kalitesini düşünün

aynen, katılıyorum.

gerçek 3d oluşturulmuş film/oyunlarda,
    yapım aşamasındaki özelliklerine göre,
    3d algılaması değişiyor.

örnekler;
    * 3d wipeout oyununda, oyun oynarken çok belli olmamakla beraber,
    foto çekme modunda, sabit durup, aracı döndürdğünüzde,
    resmen arac tv den fırlıyor.
    *monsters&aliens filminde, başlangıçtaki yo-yo da tv dışına çıkıyor.

dediğim gibi, çekim/yapım teknikleri nedeniyle algılama değişebiliyor.

diğer konuda ise;
    film oynarken görüş açısı değişince, 3 boyut da değişima rastlamadım,
    ancak bu akşam daha dikkatlice denerim.

iyi seyirler

• Film oynarken görüş açısının değiştiğinde 3.Boyutun değişimi gayet normal,zaten öyle olması lazım.Hareket ettiğinizde Örneğin bir cismin hareket yönünüze göre sağ yada sol tarafından görüyor gibi oluyorsunuz.Ancak Franko'nun demek istediği sanırım crosstalk denilen olay (Cisim tam net olmuyor arkasında gölgesi var gibi gözüküyor) Bu derinlik ayarıyla en aza indirilebiliyor ama bu durum 3-D medya ile de alakalı bazı görüntülerde hiç olmazken bazılarında oluyor
  • Tv sinde dns ayarı yapıp youtube a girebilen oldu acaba??
  • çok anlamadığımız terimler geçiyo yazılarda idrak edemedim pek :)

bende 40c750 yi adlım bugün yarın evime geliyo, bütün yazıları okudum ama en üzüldüğüm nokta şimdiden ps3 ile netten gecikme olayı
    bu konu içimi sıktı şimdi eski serilerde iyi olup bundamı kötü yoksa her samsungda olan normal bi olaymı?
    devamlı ps3 de online oynayan birisiyim çünki...

ikincisi ise kayıt olayı için teledünya gibi bi alet şartmı? normal yayınları kaydedebiliyomuyuz? teledünya hd alırsak nasıl bağlamamız gerek?

@mimleon; bu arada bütün 3d görüntü linklerini alabilirim..pm ile atabilirsen sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 1 Eylül 2010; 2:12:02 >
  • hayırlı olsun iyi bir seçim sadece 46 olmasını isterdim,şahsı fikrim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.