Şimdi Ara

Samsung C7000 Kalibre !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung C7000 yada C7700 seri LCD LED TV ler için en uygun görüntü ayarları ne olmalıdır. Çok fazla ayar var bir türlü işin içinden çıkamadım. SD kanallarda bir kanal için iyi olan ayar kombinasyonu diğer kanalda faciaya neden olabiliyor. Lütfen denemiş ve güzel sonuç almış arkadaşlar kullandıkları ayar kombinasyonunu buraya aktarabilirlermi. Benim istediğim ten rengi doğal olsun kırmızı yada turuncuya kaçmasın. Görüntü parlak ve canlı olsun birde titreme olmasın. Test sitelerinde C7000 için yapılmış kalibreler varmı ben bulamadım. Birde tabi soap opera efekti var bunu tama olarak nasıl önleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAKUT -- 10 Aralık 2010; 20:24:31 >

• Bu ayarlar ile tam bir denge kuramazsınız,her farklı sinyale farklı tepki verecektir,testlerdede bu şekilde kalibrasyon ayarları ölçülür !

Ten rengi panel ve işlemci ile alakalıdır,tek bir ayar bütün kanallardan aynı görüntüyü almak imkansız,reciverınızda video seçeneği varsa ayarlayın,asıl sinyal uydu reciver yada kullandığınız cihaz üzerinden gelir,panelde ne kdarda uğraşsanız size asıl fikri reciver ayarlarınız verir !

Ten rengi olayı ise panelinizle alakalıdır resim işlemcisi genelde Sony-Samsung larda aynıdır,doygun renkler hakimdir !
  • TV'nin kendi dvb-s alıcısı var onu kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakut
    TV'nin kendi dvb-s alıcısı var onu kullanıyorum

Yine bir Andy1 klasiği. Konuyu bilmeden , anlamadan ezbere yazmış. Tvde dbv-s tuner var, kalkmış uydu alıcıdan sinyal gelir , receiver ayarı diye saçmalamış.

Sayın Yakut ,

Tüplü tv duruyorsa lcd tv ile birlikte çalıştırıp aynı kanalı açıp renkleri yaklaştırmaya ve tüplü tvdeki görüntü ayarları tutturmaya çalışın. Standart mode ve Oto renklerde daha iyi sonuç verir.

http://forum.donanimhaber.com/m_39545928/mpage_22/key_/tm.htm

başlığında ayar yöntemi ve başlangıç değerleri ile ilgili birşeyler yazmıştım. Bu değerleri alıp kendinize göre değiştirebilirsiniz. Sonrasındaki dğerleri paylaşın ki forumdaki diğer arkadaşlara faydası olsun. Onlar da sizin gibi aramasınlar.

• Sayın Ender 123;
    Kontrast ayarı ve dinamik kontrast ayarları farklı şeylermi. Yazında Kontarst ayarı yaptıktan sonra dinamik kontarst ayarını kapalı yapmayı önermişsin. Dikkatimi çekti.
  • Sayın yakut ,

Tvnin normal görüntü ayarları içinde kontrast ayarı var. Diğeri o anki ekrandaki sahneye göre kontrastı azaltıp arttıran bir özellik. Benim verdiğim tüm ayarlara dikkat etmişsiniz ve farkındaysanız tvnin yaptığı tüm yapmacık işlemler kapalı. Dinamik kontrast gibi siyah tonunu da kapatın ki insanları saçlarındaki detaylar kabolup sanki adam kafasında saç değil de siyah bere varmış gibi olmasın.

Vermiş olduğum linkteki video ile kontrast ve parlaklık değerini ayarlayabilirsiniz. Tüplü tv ile karşılaştırıp son ayarlamaları yaparsanız evtipi -amatör görüntü ayarlarını yapmış olursunuz. Kalibrasyon ise profesyonel bir işlemdir. Bunun için cihaz gerekir ve ücreti karşılığında yapılır. Bazı tvlerin kendi alt menüsü içinde ince ayarlar halinde bu menüler bulunur veya bazı tvlerde servis münüsüne girilerek o tvye has değerler ölçümler sonrası girilerek ayarlanır.

Bestbuy bir aralar böyle bir hizmet veriyordu ama hala devam ediyor mu bilmiyorum. Eğer kalibrasyon yaptırırsanız ve yeni yazılım yüklerseniz tvnin ayarları sıfırlanabileceği için tüm işlem ve para boşa gidecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: yakut
    TV'nin kendi dvb-s alıcısı var onu kullanıyorum

Yine bir Andy1 klasiği. Konuyu bilmeden , anlamadan ezbere yazmış. Tvde dbv-s tuner var, kalkmış uydu alıcıdan sinyal gelir , receiver ayarı diye saçmalamış.

Senin şu süper bilgilerine hayranım,sende Lcd yada Plazma varmı gerçekten merak ediyorum ?

Kullanan insan olsan,zaten bunları yazmassın,adam neden bahsediyor sen ne anlatıyorsun,panelin görüntüsü gelen sinyalle alakalıdır,DVBS diyor yani gelen uydu sinyalinden bahsediyoruz,gelen sinyalden bahsediyoruz !

Sen adamın kafasında yok saç öyleymiş böyleymiş diyorsun,yahu sen gerçekten Lcd veya Plazma kullanıyormusun,böyle enteresan cevaplar veriyorsun ?

Sinyal kötüyse,ne yaparsa yapsın sonuç alamaz,varsa ben alırım diyende buyursun anlatsın,durumu izah ettim,varsa reciveri video ayarlarında kontrast ve gama değerlerini rahatlıkla ayarlar !

Kullanmadığın,bilmediğin denemediğin şeyler için,boş yere insanların kafasını bulandırma !

Adam diyorki,bir kanal normal ayarlarsam diğerlei bozuluyor,bahsettiği olay farklı,arkadaşın panele gelen sinyalde sorun var !

Yapacağı şey ise,piyasada fiber optik kaliteli kablolar mevcut sinyali nerden alıyorsa önce kablolarını ölçütürmeli gelen sinyal değerini söylerler zaten,buna göre önlem almalıdır !

Prizlerde topraklama hatalıysa,panel y,ne doğru görüntüyü vermez,sebebi ise paneldeki pixseller gelen voltaja anında teki vermesi,yani volatj dahi sorunluysa görüntüde o kadar sorunlu olabilir !

Bazı şeyleri doğru yazki,insanların kafalarını karıştırma,boş yere panellerinin ayarlarını bozmasınlar,öyle bir bilgi veriyorsunki,kalibrasyon orda yapılır falan diyebiliyorsun !

Kalibrasyon orda burda yapılmaz,servisleri mevcut,Samsung renk değerleri üzerinden ayarlanır,yani kimse kafasına göre ayar yapamaz !

Özet budur,lütfen insanlara yanlış bilgiler vererek kafalarını bulandırma !

Benle sorunun varsa,her konuma saldırma özelden yaz derdin neyse,ayıp artık,bu nedir ya böyle 5 yaşında çocuk gibi her konuya cevap !

Bu kadar uzmansan,İnsanların normal anlayacağı ve neticer alacağı bilgileri ver,kafasında saçmış,bilmem neymiş,bırakın bu işleri,Panelden bahsediyoruz kuaförden değil !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 11 Aralık 2010; 2:03:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG CX 55 Oled
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş bir konu ama yine güncel olmuş. Yazılanları gülerek mi okumak lazım, kızarak mı bilemiyorum!

Bugün hava güzel olunca haftasonu yağmur dolayısıyla gidemediğim berbere gittim. Berbere "Sana bir uzman sorusu soracağım. Ben bir teknoloji forumuna 2003 yılından beri üyeyim. Lcd tv ile bir konuda siyah ayarlarını kapalı tut ki insanların kafasında bere varmış gibi görünmesin diye birşey yazdım. Sen bundan ne anlıyorsun?" dedim.

Abi biliyorum o dediğin ayarı , eğer siyah ayarını çok arttırırsan adamın saçı, bıyığı kalıpmış gibi çıkıyor , çok yapmacık ve kötü görünüyor" dedi. Teknik konulara ilgisi olmayan sıradan bir vatandaşın bile anlayacağı kadar açık ve anlaşılır ifade etmişim. Nedense bir tek sen anlamamışsın .

------------------------------------------------------------------------------------------------

Tv modelinin özelliğini bilmeden , yani C7700'de (paralel ithalat, Almanya'da satılan C7000 modeli) DVB-S tuner olduğu için uydu yayınları harici uydu alıcı olmadan alabildiğini bilmeden uydu alıcı ayarlarını değiştir diye yazmışsın. Arkadaşımız çanak antenden gelen kabloyu tvye takıyor ve şekilde uydu yayınları izliyor hala receiver video ayarlarından kontrast ve gama ayarı yapmaktan bahsediyosun.

Arkadaşta uydu alıcı yok. Bir kere daha yazayım görüntü ayarı yapabileceği ayrı bir uydu alıcı yok. Herşeyi tv üzerindeki standart görüntü ayar menüsünden ayarlayacak. Bunu anlamamaktaki bu ısrar niye?

Hala optik kablodan bahsediyorsun , arkadaşımızın evinde olmayan optik kabloyu nasıl ölçecek? Senin aklına uyarsa , önce ölçmek için optik lnb, optik kablo ve dağıtıcı alması gerekiyor. Malzeme ve işçilik dahil 1000-1500 lira verir ama görüntü ile ilgili sonucu "koskoca bir sıfır olur".

Yağmurlu havalardaki yayın kesilmesi ,bozulması gibi bir sorun yoksa , o değerlerin düşük olup olmaması görüntü kalitesini etkilemez. Çok düşük sinyal değerleri varsa yayında kopma, donma, sesde bozulma olur o kadar. Ayrıca bu seviyeler de her uydu alıcı cihazda farklı görünür. Özel cihazla ölçülmüyorsa pek güvenelecek değer değildir. Aynı kabloya farklı uydu alıcı bağlayınca değerler değişir. Albani hocamız bazı cihazlarda yazılımla yüksek gösterildiğini ve kendisindeki Humax'a göre çok yüksek olduğunu yazmıştı. Bende de 3 tane uydu alıcı var , üçü de aynı uydu kablosuna takınca farklı değer gösteriyor.

İstersen evine gökteki uyduya kablo çek , istersen tv kanalının stüdyosundan hat al, görüntü kalitesi de-ğiş-mezzzz! Benim sözüme itibar etmiyorsan uydu alıcı bölümündeki Serkan Güzel arkadaşımıza rica et sana anlatsın.

Uydu yayınları da dijital yayındır. Eğer ki sen uydu alıcıda gördüğün "kalite ve seviye" değerlerini görüntü kalitesi ile ilgili zannediyorsan o zaman aynı hdmi kablo konusundaki gibi yanlış biliyorsun. Dijital iletimde görüntü kalitesi kaybı olmaz , sadece data kaybı-kesinti olur. O zaman da yanlış iddiana karşı çıkan herkese , bana şu anda yaptığına benzer şekilde hakaret-iftira etmiştin. Sonuçta bilgi edindiğin kaynak yer bile senin iddianın aksini söylüyordu. Yine sen, yanlış biliyor ve haksız çıktın.

Senden başka forumda akıllara zarar fikirleri doğru diye savunup sonra da karşı çıkanlara hakaret ederek , onları hiçbirşey bilmemekle suçlayıp , aşağılayarak üste çıkmaya çalışan var mı? Numune olarak bir kişi bile gösterebilir misin bu forumda?

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben , senin bana sana yazdığın gibi herşeyi "süper" bildiğimi iddia etmiyorum. Az buçuk bu işlerden anlıyorum ve çok şükür "herşeyin yanlışını doğru diye bilen birisi" hiç mi hiç değilim. Senin iftira ettiğin gibi kimseye de zarar verecek yalan yanlış bilgilerimi "doğru bilgi diye" sunmuyorum.

Forumda en azından 5-6 tane açtığım daha önce açılmamış özgün ve üzürinde uğraşılmış başlık vardır. Senin gibi sadece kendi aldığım tv süperdir diye tüm dünyanın bu modeli alması için uğraşmıyorum. Şahsi hesaplarımdan dolayı almayacağım başka markalara savaş açmıyorum, her başlığına kötüleme yazısı yazıp insanların kafasını karıştırmıyorum. Bana karşı çıkanlara da senin gibi hakaret ederek bastırmaya çalışmıyorum.

Bilmediğin ve iyice anlamadığın konuya yazdığın mesaja , ben cevap yazınca düştüğün komik durumu bana laf sokarak , iftira ederek kurtarmaya çalışıyorsun. İnşallah yine cevap yazmaya devam eder ve bu başlığı aktif tutarsın. Diğer arkadaşlarımız da seni ve bilgi seviyeni daha yakından tanımış olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.